Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Salt
"Who is Salt?"
Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...
Evelyn Salt
Secretary of Defense
Russian President Matveyev
Young Salt
Decec
Goeie actiethriller waarin een CIA-agente op de vlucht slaat wanneer ze wordt beschuldigd als Russische mol. En ook al speelt ze hier bijna een supervrouw: Angelina Jolie is overtuigend in een sexy, stoere en dodelijke rol.
Ben benieuwd...
Lupussy Galore
Ongeloofwaardige kul film met ook nog een voorspelbaar einde. Want de Hollywood versie van Moeder Theresa heeft de hoofdrol.
Mars4i
Aardige film die ik in de categorie Mission impossible/James Bond stop. No nonsense actie film die leuk is om een keer te zien. Je moet niet te veel nadenken over de logica in het verhaal en de uitvoerbaarheid van alle stunts en dan heb je 100 minuten plezier. Ik Althans wel. 3.5 sterren.
Decec
Uitstekend Actie/misdaadfilm...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk....
Bekende actrice Angelina Jolie speelt goed...
Ook bekende acteur Liev Schreiber speelt ook goed...
Super mooi HD kwaliteit...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek...
Heerlijk genoten...
DDT
Amai heb hier zitten lezen,ja meningen verschillen he.Ok sommigen vinden verhaallijn simpel,anderen vinden het teveel fantasy,anderen de vrouwelijke versie van Jason Bourne......so what...... ik vond hem goed en heb ervan genoten ook al is het allemaal voorspelbaar,heb ik geen problemen mee hoor.
henrygreenways
DIT IS WAT HET GROTE PUBLIEK WIL.
MET IN DE HOOFDROL ANGELINA PITT !!!
killerfreak
Had hier bepaalde verwachtingen van (herinner me nog een geweldige trailer), maar wat viel deze film mij zwaar tegen... In alles schiet de film tekort (verhaal, acteren), ja zelfs Angelina Jolie kan de film niet redden.
Kan niet anders dan 2,5 geven, en het ergste van al is dat er ook nog een Salt 2 komt (heb nog nooit zo gemakkelijk een open einde gezien als in deze film :/)
sashaexposed
Angelina Jolie is een top vrouw en een erg goede actrice
Deze film wist mij van het begin tot het eind te boeien ik geef een 5,0
elayz
Deze film stond al een tijd in de kast te wachten. Op een verveelde zondag middag aangezet. En daar heb ik geen spijt van! Erg spannend van begin tot eind. ook al zag Angelina Jolie er zeer slecht uit.
kort om: leuke film!
Oja! Goed einde. das ook belangrijk! niet zo`n afgeraffeld stukje.
Pregoprego
De domste film van 2010, zoniet de 21e eeuw. 0,5*.
AC1
Na een tijdje heb ik de film afgezet ... Het is zo slecht dat ik er zelfs niet mee kon lachen.
kalehein
Zat te twijfelen tussen 3,5 en 4. Uiteindelijk voor 3,5 gegaan, omdat het een beetje een 13 in een dozijn (contra)spionage film is.
Hij gaat als een speer vanaf de eerste minuut en een ietwat magere Jolie die mannen inelkaar tikt is een beetje overdreven, maar kan ik door de vingers zien.
Vele plotwendingen als hieronder door iemad omschreven, vind ik nogal meevallen en ergens halverwege kreeg ik iig al de indruk dat Jolie een contra-contra-contra spion was
Vergelijking met mission impossible kan gemaakt worden en naar mijn menig is deze beter dan MI3 ghost protocol.
kuiponok
Gewoon een leuke actie/thriller met een korreltje zout.
Angelina Jolie doet het prima en ik kijk uit naar deel 2...
ILDIB
Kolder de bolder.. Ziet er gelikt uit maar t verhaal boeide niet, en t plot was ook van ver te zien. En iedere beveiliger die zijn kont kreeg gekikt van een 55 kilo wegende salt moet zich schamen.
Extra min, Jolie, die zag er echt verlept uit..
FlickyMartin
She had the drop on me Ted. Why didn't she shoot?
Evelyn Salt (Angelina Jolie) lijkt een prima leven te leiden na een brute periode in Noord-Korea tot er op een dag een Rus komt binnenlopen in het politiebureau waar ze werkt die claimt Salt's ware identiteit te weten, die van een Russische spion.
Onder druk van haar werkomgeving moet ze alles op alles zetten om het tegendeel te bewijzen.
Op subtiele wijze schakelt ze iedereen in haar weg uit maar al snel gaat het van ontkennen dat ze een spion is naar het voltooien van haar missie, het doden van de Russische president.
Ook de rol van Liev Schreiber is een fijne rol die uiteindelijk veel belangrijker voor het verhaal is als dat ik in de eerste instantie dacht.
De film lijkt zich niet te houden aan the law of physics, zo springt Salt zonder enige moeite heen en weer in een lift tunnel en van de ene vrachtwagen op de andere.
Dit is erg vervelend en bewijs dat als first choice Tom Cruise de hoofdrol op zich had genomen het er waarschijnlijk anders had uitgezien.
Met een paar sterke twists en een excellente cast is Salt toch een boven gemiddelde actie-thriller.
Zeer aardig!
Ace Hanlon
Hoeveel woog Uma Thurman in "Kill Bill" denk je?
Zij ramde hele volksstammen in elkaar.
Ik vond de film goed te pruimen. Ik kijk al uit naar het vervolg.
ILDIB
Hoeveel woog Uma Thurman in "Kill Bill" denk je?
Zij ramde hele volksstammen in elkaar.
Ik vond de film goed te pruimen. Ik kijk al uit naar het vervolg.
Die had tenminste nog een zwaard.. En vocht tegen veel lichtgewichten/vrouwen.
ikkegoemikke
Peabody: How many more like you are there?
Salt: Like me? None. Like him? More than you or I can handle alone.
Moet er nog zout zijn ? Ja, liefst met grote korrels, want dat heb je nodig als je deze film gaat kijken. Verwacht geen realistische film want dan kom je bedrogen uit. "Salt" is een top spionage actiefilm die voortraast gelijk een TGV. Van het moment dat Salt beschuldigd wordt van het feit dat ze een Russische spionne is die speciaal getraind is door één of andere Russische extremist die een meesterplan heeft bedacht om weeskinderen een Amerikaanse opvoeding te geven en ze dan over te schepen naar de V.S. om daar te wachten op "Dag X" waarna ze elk hun specifieke opdracht uitvoeren, gaat het razendsnel. Voor je het weet is er een half uur verstreken. De actiescenes zijn meesterlijk in beeld gebracht en volgen elkaar op in razend tempo.
Geloofwaardig zijn sommige scenes alleszins. Het heen en weer springen op verschillende vrachtwagens doet je wenkbrauwen omhooggaan. Het omlaag zweven in een liftkoker ziet er vreselijk belachelijk en onrealistisch uit. Als Salt de Russische president zogezegd elimineert, wordt ze doodsimpel weggevoerd in een politiewagen met 2 extra patrouillewagens. In werkelijkheid zou het halve Amerikaanse leger haar begeleiden, vrees ik. Het fragment waarbij ze de bestuurder manipuleert met de taser om alzo het gaspedaal te bedienen en door snokken aan zijn arm te sturen, is hopeloos lachwekkend. Daarlangs is het opmerkelijk hoe viriel ze is na het krijgen van vreselijk klappen en stoten , om daarna als een olympische atlete uit de startblokken te schieten. Trouwens vind ik wel dat als Angelina Jolie nog eens aan een actiefilm meedoet en er ettelijk loopscenes in vervat zijn, ze een persoonlijke trainer onder de arm neemt om haar wat meer looptechnieken aan te leren. Bij momenten ziet ze eruit als een lopende bezemsteel met enorme gewichten aan haar enkels bevestigd.
Ik ben trouwens geen al te grote Angelina Jolie fan. Ze heeft een bepaalde uitstraling en kan heerlijk sensueel uit haar ogen kijken. Maar meermaals betrapte ik me erop met de gedachte of ze nu tegen een muur ging blijven plakken met die grote tuitlippen van haar, nadat ze door een tegenstander ertegen werd gesmakt. Ik vind trouwens dat ze eerder als een anorexia patiënt rondloopt en vraag me eigenlijk af hoe ze in godsnaam van die geblokte getrainde kerels aankan. In werkelijkheid zou ze geplet worden als een vervelende langpootmug.
Het verhaal op zijn eigen is ongelooflijk voorspelbaar en totaal niet vernieuwend. Zelfs het onklaar maken op het laatste moment van een nucleaire aanval is tot vervelens toe al eens gebruikt. Dat haar partner Ted uiteindelijk ook een resultaat is uit die Russische kweekvijver zag je ook van mijlenver aankomen. De enige plotwending die in deze film zat was op het moment dat ze die gebroken fles in de adamsappel van Orlov plantte. Tot dat eigenste moment was ik er zeker van dat ze inderdaad een spionne was. Liev Schreiber vond ik niet zo'n spetterende indruk maken. De hele film was het een toonbeeld van afgemeten koelbloedigheid met een uitgesproken stoïcijnse uitdrukking op zijn gezicht.
Al bij al een ontspannende actie-rijke film met een flinterdun verhaal en onwaarschijnlijkheden om u tegen te zeggen. Alleen het einde vond ik eigenlijk wel schitterend gevonden en een uitgesproken open einde om een vervolg op te maken. En als ik IMDB moet geloven is deze ook al in de maak. Voor mij zeker een film om niet over te slaan.
Robbb
Had bepaalde verwachtingen van deze film.
Echter, was het erg voorspelbaar en waren de stunts erg ongeloofwaardig en ook niet erg origineel.
Over het algemeen was het 'wel aardig' om naar te kijken. Maar dan krijg je het einde wat natuurlijk echt heel erg slecht is.
psycholamp
- 1960 berichten
Geloofwaardig zijn sommige scenes alleszins.
Gezien de opsomming, die je hierna geeft, neem ik aan, dat je 'allerminst' bedoelt.
ikkegoemikke
Na het te herlezen klopt het inderdaad niet helemaal
Het moest "Ongeloofwaardig" zijn ....
Daniël44
Erg goede actie/thriller met een geweldig spelende Angelina Jolie. Ik ben blij dat ze toch Angelina Jolie voor deze rol hadden genomen, want eerst ging deze rol naar Tom Cruise maar die leek me minder geschikt hiervoor. Naast Angelina vond ik ook Liev Schreiber erg goed spelen. Het was een zeer spannende en boeiende film en ik zat de hele tijd op het puntje van m'n stoel. Al met al een heel erg goede film.

Actiethriller 'Salt' met Angelina Jolie verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008