• 9.378.137 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

Secretary of Defense

Russian President Matveyev

avatar van gillie24

gillie24

Zulke films moet je met een korreltje zout nemen, maar deze zelfs met een heel pak zout. Wat een vergezocht verhaal, te ongeloofwaardig naar mijn smaak. Neemt niet weg dat de aktiescenes oké zijn en Angelina dit soort rollen prima aankan.

avatar van Markpsv15

Markpsv15

Heb hem gezien, is voor mij wel wat ingewikkelde film af en toe, maar hij was heel goed. Heb me enorm vermaakt met deze film. 4 sterren.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Markpsv15 schreef:

Heb hem gezien, is voor mij wel wat ingewikkelde film af en toe

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Flitsende spionagethriller vol wilde actie. Ik dacht een iets kalmer filmpje te bekijken na een James Bond film gisteren. Zat ik er even naast, want hier zit bijna meer actie in dan in een Bondfilm. Vergezocht verhaal over complottheorieën, met enkele onverwachte twists. Ik had niet door dat Salt die Russen zou neerknallen en haar vriend zou laten sterven. Daarentegen vermoedde ik wel dat Schreiber ook iets te maken had in de samenzwering . Goede actie, enkele verrassingen maar soms ook vreselijk oppervlakkig en irriterend formulewerk. Zet de popcorn maar klaar voor je eraan begint.

avatar van El Guap0

El Guap0

Niet goed.

avatar van Jozz

Jozz

Best een aardige actiethriller! Het verhaal is inderdaad wat vergezocht, maar de film kijkt wel lekker weg. Angelina Jolie kan een film als deze natuurlijk prima dragen, ze heeft al in meerdere films bewezen een goede actiechick te kunnen zijn . Zij is dan ook een zeer goede cast.

Er zaten mooiere actiescenes in dan ik had verwacht. De ongeloofwaardigheid van een aantal delen van de film is echter wel storend. Zo wandelen ze op het eind bijvoorbeeld wel erg makkelijk het witte huis binnen. Hoogtepunt is trouwens de vrachtwagen-spring-scene! .

avatar van *film fan*

*film fan*

stomme film.

stom einde.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Prachtige film, ik heb de film 2 keer bekeken, en het bleef me boeien.

Zeker de beste film van dit jaar.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

De_Hollander schreef:

Prachtige film, ik heb de film 2 keer bekeken, en het bleef me boeien.

Zeker de beste film van dit jaar.

zeker niet veel films gezien als je dit 4.5* geeft.

avatar van handelaar

handelaar

In het actie genre en dan inplaats van een kerel een vrouw ben ik zelden zo'n topper tegen gekomen. Hier verbleken bijv. de Bourne films bij want de film denderd maar door en verveeld echt geen moment er zitten simpelweg geen saaie momenten in... topper!

avatar van JohnRyder

JohnRyder

In zout heb je ook verschillende kwaliteiten, zeezout, keukenzout, kruidenzout, zwartzout, mineraalsout. jozo zout, steenzout etc... Deze film is te vergelijken met strooizout.

Aan de talenten kan het niet liggen, het is puur onderschatting van intellect van het publiek dat dit soort films worden gemaat.

avatar van Insignificance

Insignificance

Actieprent die slechts sporadisch iets leuks te bieden heeft. Een reboot van de Koude Oorlog is al een beetje gek, het scenario is nog gekker, maar gek genoeg presenteert Noyce de malle capriolen ook nog eens met een stalen gezicht. Alsof het bloedserieuze materie is, terwijl het potsierlijke verloop, de waardeloze flashbacks en flauwe twists toch echt iets anders doen vermoeden.

Wat rest is in hoog tempo veel stunt- en ander actiewerk. Jolie sprint, springt, vecht en schiet er op los, maar zonder interessante context. De scène met het orgel had een hels kabaal kunnen zijn, maar Noyce ramt er onnodige muziek onder en geeft weer gas, op naar de volgende kolderieke ontwikkeling. Zoals een vermomming. Er gebeurt van alles, maar zelden iets dat er toe doet.

avatar van Flipman

Flipman

handelaar schreef:

WWAAAAAAAAAAAATTTTT?!?!?!?!?!?!?!

OK, ik weet het, ik loop achter met stemmen. Zo moet ik ook The Bourne Trilogy nog hemelhoog becijferen maar die zouden verbleken bij Salt?! Bij SALT?!?!?!?

Kom op zeg. Natuurlijk is dat een mening maar ik kan me er niet in vinden. Positief punt is dat het hier inderdaad om een vrouw gaat, die nog een redelijk geloofwaardige rol neerzet in een voorspelbaar plot als deze. Maar dat wil niet zeggen dat ik met haar personage meeleef. Niet genoeg in ieder geval en dat is voor mij in de Bourne reeks wel anders. En nergens zit ook de intelligentie van de Bourne films, die zitten mijns inziens veel beter in elkaar en dit is een slap aftreksel van die serie en andere films. De sfeer is niet geladen genoeg in Salt, als je 't mij vraagt.

avatar van bennyboy

bennyboy

dit is echt een geweldige film.

1 van de beste in z'n soort.

het is gewoon ff lekker anders dan andere actie films.

en het heeft een eizersterk verhaal.

geweldige acteerprestatie's maken hem helemaal af.

geweldige film.

avatar van El Guap0

El Guap0

Salt beter dan Bourne....iemand heeft flink gedronken denk ik.

avatar van Xen0n

Xen0n

Hoogstwaarschijnlijk idd.. Naar mijn mening is dit filmpje wel aardig vermakelijk, vette actie, interressant verhaal, goed te volgen etc. Maar dat dit het zou halen bij Bourne? Nooit!

Als de Bourne Trilogie in zijn soort ooit overklast word dan moet er iemand met een bijna perfecte film aankomen.

Opzich goed in elkaar gezette film, alleen was het vrij voorspelbaar.

Wederom wel goede acteurs die hun rol goed spelen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

en het heeft een eizersterk verhaal.

verhaal is slap en het is IJZER.

avatar van Xen0n

Xen0n

Ahh, een taaldeskundige!

avatar van Keane1983

Keane1983

Een goede actiefilm.

Actiescenes zijn goed gedaan en ik heb me geen moment verveeld.

Tja, smaken verschillen.

Qua verhaal loopt het soms allemaal door elkaar en lijkt er geen logica te zijn voor deze film.

Maarjah, bij veel grote actiefilms is het verhaal flut en gaat het voornamelijk om de rondvliegende kogels en explosies.

Nou, ik deze film is dat goed gelukt. Een lekkere popcorn film is het geworden die geen enkel moment saai wordt.

Van mij een dikke 4.0*

(ik snap niet de vele negative reacties op deze film!! maargoed, zoals ik net al zei, smaken verschillen)

avatar van Droogbrood

Droogbrood

Aardige film als je van veel actie houd.. maar geen film die ik perse een 2e keer wil zien.

Angelina jolie kan wel goed 'de bikkel' spelen he?:D

avatar van Fryce

Fryce

Leuke actie film. Beetje de Born met Jolie. Had het leuker gevonden als ze meer in haar Wanted rol had gezeten.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Ik ben het wel eens met anderen die een vergelijking maken met Bourne. Alleen dan met een vrouw en een stuk minder. Angelina Jolie die als fragiele vrouw allerlei capriolen uithaalt en als een soort Rambo tekeer gaat. Dit gaat me iets te ver en daar gaat dan ook een beetje de geloofwaardigheid. Delen van de film zijn ook een beetje cliché, maar het idee van de film is wel leuk. In het begin vraag je jezelf af of ze de Russische spionne is en het einde is ook nog wel aardig, maar niet spectaculair.

avatar van The Goss

The Goss

Het pief paf poef aandeel in deze film is prima in orde, maar er zitten me toch een partij gaten in de film, wat maakt dat het geen voldoende van mij krijgt

avatar van Carlos Olivera

Carlos Olivera

Uitstekende thriller met genoeg actie en een paar plot twist's. Prima cast, vooral Jolie en Schreiber. 3,5*

avatar van Killer-Instinct

Killer-Instinct

Vermakelijke film die meer lijkt te willen zijn dan het is.

Jolie weet wel raad met deze film en in een rol die verlijkbaar is met Lara Croft doet ze wat ze moet doen maar wordt de film nergens echt bijzonder en zijn de twists vaak voorspelbaar.
Denk dat er weinig mensen zijn die niet gelijk al doorhebben dat Liev Schreiber een badguy is,en dat Salt zelfs na het zogenaamd vermoorden van de president van Rusland nog steeds de goodgirl is

De film neem zichzelf erg serieus maar is eigenlijk een popcorn-filmpie die onrealistisch is zonder humor erin verwerkt.
De snelweg-scenes zijn vermakelijk maar vanaf dan weet je ook dat het niet realisme er niet meer toe doet en dat blijkt later ook wel als Jolie op wel erg simpele wijze de president van Rusland zogenaamd kan afmaken.
En hoezo richt ze d'r pistool op de president en schiet ze als die daar ligt terwijl ze hem een spinnen-sappie toebrengt?Als kijker natuurlijk moeten we daardoor denken dat ze hem doodgeschoten heeft,maar Jolie weet niet dat wij als kijker meekijken,dus slaat het nergens op dat ze schiet,want ze zal dus wel naast hem geschoten hebben ofzo,met als enige reden de kijker in de maling te nemen,erg raar

Ook de band met d'r man komt nooit uit de verf,de chemie is er totaal niet en als die vermoord wordt doet het mij net zoveel als Jolie zogenaamd op dat moment

Voordeel van de film is dat die niet lang duurt en lekker wegkijkt,en nergens echt verveelt hoewel nergens ook superspannend of spectaculair is.

Het einde is nogal abrupt,toen de aftiteling in beeld kwam dacht ik : huh,is die nu afgelopen?

Leuk filmpje,vooral dankzij Jolie.

avatar van Pete_033

Pete_033

Verstand uitzetten en je hebt een leuke popcorn film met veel vaart en een verhaal vol onjuistheden. Angelina Jolie ziet er goed uit maar ik mis de Angelina van 10jaar geleden, die had toen nog vrouwelijke vormen nu is ze vel over been met grote sululippen maar nog steeds wel een mooie dame

Als je al na gaat denken bij beijvoorbeeld de snelwegscenes dan zou Angelina bij de eerste sprong op de vrachtwagen met haar lichaam al haar botten hebben gebroken.

De vrouwelijke Bourne? Zou kunnen maar dan wel een heel stuk minder in alle opzichten.

avatar van Pete_033

Pete_033

Weet iemand trouwens of er veel verschil is tussen de bioscoop versie en de director`s cut?

avatar van Flipman

Flipman

JakobFugger schreef:

Dat spreek ik ook niet echt tegen hoor, Jakob . De essentie van het personage Salt IS ook te vergelijken met die van Jason Bourne maar de reeks waarin laatstgenoemde de hoofdpersoon is is gewoon zoveel beter. Ik heb gisteravond tijdens de Sinterklaasviering Robert Ludlum's The Bourne Identity cadeau gekregen, die ga ik vanaf morgen lezen en die is qua setting heel anders dan de film, weet ik al.

Maar goed, da's offtopic. Salt boeit gewoon niet meer na een tijdje en blijft gewoon vermakelijk. Misschien is mijn huidige score [2.0] overigens iets te laag, daar denk ik nog effe over. Maar The Bourne Identity en diens vervolgen blijven gewoon bloedstollend en de karakters hebben meer... meer... substantie, dat is 't. Deze film is een leuke poging maar nergens echt verrassend. En dat HOEFT ook niet per se maar het doet me lang niet zoveel als bijvoorbeeld de Bourne films. Die vind ik fenomenaal, terwijl dat genre niet echt het mijne is. Maar, om effe de vergelijking te trekken en toch mijn Sinterklaascadeau erbij te betrekken; aanvankelijk dacht ik niet dat ik de boeken van Bourne interessant genoeg zou vinden, omdat spionagethrillers, zeker in boekvorm, mijn ding niet zijn. In filmvorm gaat het nog wel. Maar uiteindelijk ben ik zo geïntrigeerd geraakt door Jason Bourne dat ik alles van zijn personage wil weten en dus de boeken wil gaan lezen [ook al weet ik dat, zeker in het geval van The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum alleen de titels en het titelkarakter hetzelfde zijn en voor de rest totaal verschillend]. Mochten er boeken over Evelyn Salt bestaan, dan zou ik die hooguit doorbladeren om te kijken of die misschien beter zijn dan de films.

avatar van otherfool

otherfool

Wereldrecord plotholes, onmogelijke verwikkelingen en stupide twists, en dat allemaal in anderhalf uur. Vrouwtje infiltreert 30 jaar in Amerika maar krijgt voor haar grote en feitelijk onmogelijke missie precies 18 minuten en 7 seconden voorbereiding. Achteraf blijkt het perfect uitgewerkte meesterplan als volgt te zijn:

Russische hoge pief verraadt Salt als geheim agent, gaat ervan uit dat ze uit een extreem zwaar bewapend pand kan ontsnappen, gaat er vervolgens van uit dat ze de Russische president kan vermoorden, gaat er vervolgens van uit dat ze in het Witte Huis kan infiltreren (ditmaal was de voorbereiding 24 minuten en 12 seconden), en dat allemaal om als 'decoy' te fungeren voor weer een andere geheim agent. Jaaaajaaaaa.

Russen leren 'eerst foutloos Engels, daarna pas Russisch' om vervolgens met de vetste Oost-Europese accenten aller tijden rond te lopen (die ene gast) en meer van dat soort onnozelheden. Ik zag overigens de deleted scenes waarin Salt de 100 meter in 6 seconden loopt, de Atlantische Oceaan overvliegt door met haar armen te wapperen en een tank op haar hoofd balanceert.

De domste film van 2010, zoniet de 21e eeuw. 0,5*.