• 9.378.143 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

avatar van rep_robert

avatar van Minotaures

Minotaures

Redelijke spionagefilm.

Na vele films waarin mannen de hoofdrol hebben (de Bourne-trilo en Hitman), is het tijd om een film met een schitterend en niet te stoppen vrouw als hoofdrolspeelster.

Qua voorspelbaarheid viel het allemaal mee. Het is altijd lastig om te raden hoe het met bepaalde personages afloopt als je ze al 1 minuut kent, maar een aantal minuten voordat het gebeurt heb je het al door. Zo een film is het.

De actie vond ik redelijk, veel stunts en achtervolgingen, maar Salt dood express geen Amerikaanse agenten (logisch, maar kill-verminderend). Wel nette acteerwerk, personages zijn zo ongeveer allemaal FBI, CIA en veiligheidsagenten.

Jolie heeft zich al eerder bewezen bij Mr. & Mrs. Smith dat ze zulke rollen prima aankan. Ook is het niet slecht voor je ogen om haar te zien, ze is een hele prachtige vrouw. Ze zag er echt super uit met zwart haar.

Compleet onrealistisch, de plannen om de Russische president te vermoorden en de Witte Huis en haar ondergrondse bunker te infiltreren zijn maar enkele voorbeelden om te noemen.

Bij mij werd het nergens zodanig spannend, maar ben wel blij dat ik deze gezien heb.
Het is een goed film voor een prima avondvermaak.

avatar van t1mm1e

t1mm1e

een middelmatige film. actie was goed en ging in een hoog tempo, zat geen saai moment bij.

helaas bleef het verhaal ver achterwege. dat maakt ervan dat ik deze film met een 2,5 beoordeel, maar er had veel meer ingezeten.

en wat een lame einde btw...

avatar van MovieMadman

MovieMadman

Lekkere film die gemakkelijk weg kijkt. Verhaal is leuk en actie is prima. Jammer van dat rare open einde.

Ach ja, redelijke actiefilm met een hoog "zozo"-gehalte.

avatar van Film Fan

Film Fan

Pete_033 schreef:

Weet iemand trouwens of er veel verschil is tussen de bioscoop versie en de director`s cut?

Denk je dat de film er veel beter van zal worden?

avatar van pedro1946

pedro1946

Op de DVD staan drie versies 1= bioscoop versie, 2= director's cut, en 3= Extended cut, de eerste twee zijn bijna identiek de derde vind ik de beste en heeft volgens mij een aanneembaar slot niet zoals bij de 2 anderen lopen in het bos en ..........generiek.

avatar van Pete_033

Pete_033

Film Fan schreef:

Denk je dat de film er veel beter van zal worden?

Nee maar desalniettemin ben ik wel nieuwsgierig

avatar van MyrecK

MyrecK

was ok...

avatar van woopie

woopie

Lekkere film die gemakkelijk weg kijkt. Verhaal is leuk en vlot. Absoluut de moeite waard!

avatar van simonvinkie

simonvinkie

otherfool schreef:
Wereldrecord plotholes, onmogelijke verwikkelingen en stupide twists, en dat allemaal in anderhalf uur. Vrouwtje infiltreert 30 jaar in Amerika maar krijgt voor haar grote en feitelijk onmogelijke missie precies 18 minuten en 7 seconden voorbereiding. Achteraf blijkt het perfect uitgewerkte meesterplan als volgt te zijn:

Russische hoge pief verraadt Salt als geheim agent, gaat ervan uit dat ze uit een extreem zwaar bewapend pand kan ontsnappen, gaat er vervolgens van uit dat ze de Russische president kan vermoorden, gaat er vervolgens van uit dat ze in het Witte Huis kan infiltreren (ditmaal was de voorbereiding 24 minuten en 12 seconden), en dat allemaal om als 'decoy' te fungeren voor weer een andere geheim agent. Jaaaajaaaaa.

Russen leren 'eerst foutloos Engels, daarna pas Russisch' om vervolgens met de vetste Oost-Europese accenten aller tijden rond te lopen (die ene gast) en meer van dat soort onnozelheden. Ik zag overigens de deleted scenes waarin Salt de 100 meter in 6 seconden loopt, de Atlantische Oceaan overvliegt door met haar armen te wapperen en een tank op haar hoofd balanceert.

De domste film van 2010, zoniet de 21e eeuw. 0,5*.

. Eigenlijk heb je helemaal gelijk, alleen vond ik het wel super vermakelijk allemaal, en jij dus blijkbaar niet.

avatar van Pete_033

Pete_033

Het verhaal is inderdaad slecht en vol met plotfouten maar het is ook een film waarbij je niet moet nadenken gewoon voor de actie.

Angelina Jolie in een rol als oudere (en misschien te magere) Lara Croft.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ik vond het helemaal niks! waarom? omdat het allemaal van een bedenkelijk laag niveau was!.

Van een simpele achtervolging, tot een vrouwelijke spion die allemaal stoere mannen met 1 klap uitschakelt.. dit is een van de minste films die ik in tijden heb gezien

bagger verdient 1 ster!

avatar van Milou2

Milou2

Viel best wel tegen deze film

avatar van twinkel*

twinkel*

Onderhoudende film.

avatar van Betamax

Betamax

Voorspelbaar.

Maar wel lekker zitten kijken.

Mooie stunts.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Opening van de film is wat saai, totdat het moment aanbreekt dat Evelyn Salt beschuldigd wordt een russische spion te zijn. Vanaf dat moment krijg je een hoop vlotte actie voorgeschoteld. En vermakelijke actie.

Vermakelijke actiefilm, alleen geen hoogvlieger... maar juist redelijk standaard.

avatar van The-Batman

The-Batman

Deze film wist me wel te vermaken maar meer ook niet.

avatar van Raf76

Raf76

1.5 ster met moeite,

verhaallijn was heel povertjes, zeer ongeloofwaardige scenes erin ...

een van de mindere films die ik gezien heb

avatar van gauke

gauke

Solide actiethriller met vaart zorgt voor tijdverdrijf waarover je niet zoveel hoeft na te denken, echter ook vol overdreven situaties en de film houdt de ingeslagen richting niet goed vast en dat irriteert. Wel onberispelijk gefilmd.

avatar van xenotox

xenotox

Pff,. maak dan gewoon een Black Widow film.

Wat een slechte actiescènes zeg, dat ze in zo'n liftschacht heen en weer loopt te hoppen alsof ze Sabertooth is.

Veel was voorspelbaar, en het einde is inderdaad lame.

avatar van SgtP

SgtP

Lekkere wegkijk film.

Beetje over de top maar toch een ok film

avatar van Wernertje

Wernertje

Beetje jammer dat veel films op elkaar lijken of een beetje de zelfde richting op gaan, naar mijn idee is Salt meer een versie van de bourne films maar dan met een vrouw en minder spektakel en wat wat minder goed in elkaar gezet. Angelina Jolie die ik toch kwa uiterlijk altijd wel de moeite vindt om te zien doet het wel vrij goed kwa acteer werk en naar mijn idee ook echt wel geschikt en goed uitgekozen voor de rol. Maar voor de verwend film kijker brengt de film niets nieuws op de markt daar voor is de film te simpel in elkaar gezet en het plot te doorzichtig en onrealistisch en ook de actie is iets te zwak veel scenes zijn net iets te overdreven. Op zich heb ik me wel redelijk vermaakt (met name door naar jolie te kijken) maar bijzonder was het niet. Ik heb vaak het gevoel bij dit soort films dat ze een kruising tussen een serie als 24 en de bournefilms willen maken. Ik zou zegen tegen alle filmmakers niet meer doen tenzij je de film kijker eens flink kunt verrassen met een super plotwending en wat betere actie en minder voorspelbaarheid van de gehele film.

avatar van Zeriel

Zeriel

Het lijkt wel of de film speciaal gemaakt is voor Angelina Jolie ipv voor ons.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Pffffff. Jammer van het verhaal. Beetje overdreven tjonge tjonge.

avatar van buddhapuckie

buddhapuckie

Vond dit helemaal niet zo'n sterke film, zie Jolie niet zo graag maar dit verhaal is erughhhh sterk. Als mede het verhaal en als de actie exc.

avatar van DB10

DB10

Erg matig. Vrij cliche allemaal en dan ook nog eens al die twistjes. Het had van mij niet gehoeven. Kijkt door de vele actie nog wel redelijk weg, maar absoluut niet voldoende waardig. 1.5*

avatar van Noodless

Noodless

Vlotte actiefilm die gemakkelijk wegkijkt. Niet meer en niet minder. 6/10

avatar van TMP

TMP

Vermakelijke, over de top actie. Het verhaal stelt niet zo heel veel voor natuurlijk. Jolie speelt wel aardig als actieheldin.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ben een beetje verbaasd van de lage scores die deze film krijgt, ik vond hem anders wel best geslaagd.

Het is geen topscenario, maar ken er toch slechtere, en ik heb me met dit verhaal best vermaakt, het was boeiend van begin tot einde, met soms onverwachte wendingen.

En het open einde is wellicht ook de kans op een vervolg.. wie weet, van mij mag het, ik zie Angelina Jolie wel graag de stoere meid uithangen, als kan ze wel alle genres aan, dat heeft ze al voldoende bewezen.