Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Salt
"Who is Salt?"
Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...
Evelyn Salt
Secretary of Defense
Russian President Matveyev
Young Salt
ExXxtreme
Ben een beetje verbaasd van de lage scores die deze film krijgt, ik vond hem anders wel best geslaagd.
Het is geen topscenario, maar ken er toch slechtere, en ik heb me met dit verhaal best vermaakt, het was boeiend van begin tot einde, met soms onverwachte wendingen.
En het open einde is wellicht ook de kans op een vervolg.. wie weet, van mij mag het, ik zie Angelina Jolie wel graag de stoere meid uithangen, als kan ze wel alle genres aan, dat heeft ze al voldoende bewezen.
Er gebeuren zoveel dingen die ongeloofwaardig zijn dat het zelfs voor een actiefilm te veel is.
jeroenvereijken
En ik snap nou niet dat mensen hier iets aan vinden.
Meestal kraken ze goede films af en slechte films prijzen ze de hemel in.
Na 45 minuten afgezet viel er gewoon van in slaap.
patrick17
''I have cancer'' ''I'm Moved, a defector with cancer''
Vermakelijke film maar zoals hier boven al vaker vermeld is
overdreven actie. Het stoort niet maar geloofwaardig is het nooit
en te nimmer. Persoonlijk vind ik de film ook op sommige momenten
voorspelbaar. Sommige dingen gebeurde terwijl je al een
vermoeden had.
Verstand op nul en als actie liefhebber is de film prima te vertroeven.
Angelina Jolie doet het niet verkeerd als moord machine.
3.0 *
KILLERBEE99
Super vette film, alles zit goed in elkaar, ga deze film binnenkort weer overnieuw kijken.
purples
Goede aktie/thriller/spionage......
Film met veel vaart erin, je verveelt je geen moment.
Goede acteurs en leuk verhaal, Jolie speelt hier een prima rol.
Precies wat ik ervan verwacht had.
neli123
Echt supercoole film.
Alles zit goed in elkaar.
Alleen soms snapte ik het niet echt?
Was ze nou echt een russishe spion of alleen vroeger geweest ofzo??
Filmfreaker
Prima actiethriller van Phillip Noyce, waarvan Clear and Present Danger me niet zo goed beviel, dus ik was wel aangenaam verrast, vooral omdat ik er niet veel van deed verwachten.
Goed acteerwerk van Jolie en Schreiber.
Goed camerawerk.
Vooral een goede score van James Newton Howard.
Verhaal heeft hier en daar verrassende wendingen.
En goede actiescènes!!!
Minpunten zijn dat het verhaal uiteindelijk niet op alle fronten bijster sterk is en ook soms voorspelbaar en ongeloofwaardig is. Maar goed, als je daar even overheen kijkt is dit een heerlijke en goede actiefilm, waarbij je het verstand op nul moet zetten.
Wie heeft daar nou iets tegen, tegen een avondje ontspannend actievermaak.
3,5 sterren.
SandraMa
Wat een heerlijke actiefilm. Lang geleden dat ik zo'n film weer eens gezien had. Natuurlijk is het too much maar dat maakt hem juist leuk. Vond Jolie ook goed in haar rol en ik vond de film tot op de laatste minuut spannend.
bjornhouet1
Deze film was top en heel spannend en het einde was niet voorspelbaar
wimnoot
Clear and present, patriot SALT!
Best een lekkere film en Jolie vond ik niet irritant.
Flipman
Echt supercoole film.
Alles zit goed in elkaar.
Alleen soms snapte ik het niet echt?
Was ze nou echt een russishe spion of alleen vroeger geweest ofzo??
Sorry, maar hoe weet je nou of 'alles-goed-in-elkaar-zit' als je het plot niet -geheel- snapt
?
neli123
?
Ik bedoel de stunts en effecten
maar kun jij me het eind uitleggen?
Ya' Qub
Als je je verstand op nul zet, alleen naar de zeer ongeloofwaardige prachtige actiescènes en het zeer voorspelbare einde ( o.a. the omen) niet door hebt, is het wel een aardige film.
Amel M.
Het is allemaal zo voorspelbaar dat je constant hoopt op een (onverwachte) twist. Maar wat we daar in ruil voor krijgen is een twist (De nieuwe president is ook een undercover Russian) die geen waarde brengt aan deze film maar een doelwit geeft voor Salt 2, die er eigenlijk niet hoeft te zijn. Ongeacht de hogen "boredom factor" heb ik wel genoten van enkelen mooie effecten en vuurgevechten.
okaysjon
Goeie actiefilm met veel, heel veel actie en een paar verassende wendingen.
Ik zal hem niet iedere maand opzetten en er al zeker niet voor afstemmen op 1 van onze commerciele zenders mocht hij er ooit op komen want hij is niet zo spannend dat ik me er voor door de reclameblokken ga worstelen.
mcdaktari
Goh wat vreemd zeg, dat je hem niet iedere maand opzet.
Begrijp het echt niet.
okaysjon
Dat komt vanzelf een keer. Op een dag wordt je wakker en dan begrijp je het.
mcdaktari
daar hoef ik echt niet op te wachten om erachter te komen dat ik een film niet elke maand wil zien.
Dirtdiver
En ik snap nou niet dat mensen hier iets aan vinden.
Meestal kraken ze goede films af en slechte films prijzen ze de hemel in.
Na 45 minuten afgezet viel er gewoon van in slaap.
Gast je weet niet waar je over praat.
cor1946
Een heerlijke actie film. Verstand op nul dat wel. Maar mag zulke films wel.
Flipman
miab
Lekker over-the-top pic waar je gedachteloos naar kunt kijken (ook weleens lekker). Angelina Jolie verrast me wederom met een geweldige rol als actieheld! Ze komt er steeds beter in. Het verhaal heeft een aantal wendingen die niet allemaal even verrassend zijn. Spectaculair en meeslepend is de film wel.
Malarkey12
Matige film.. Actie was goed, verhaal zuigt van alle kanten en met dit open einde is de film net zo vaag geëindigd als dat hij gestart was.. De rol van haar man is me ook niet helemaal duidelijk.
Nurhan Karadeniz
Met 1 woord mijn bevinding: ongeloofwaardig. Waarom? Nou, omdat Angelina Jolie voor haar rol te mager is, richting aneroxia. Haar acteerwerk zit er goed in. Ze ziet er slim uit, ze is snel en dat maakt het ook wel weer goed. Het verhaal vind ik wel apart, omdat je het gevoel heb dat je het weet hoe het zit, maar het laat je ook wel aan het twijfelen. En dat hoge tempo actie is gaaf, ze is zo flexibel... heel soepel doet ze haar werk. Ik verwacht van deze film deel II.
Stephanovic
Een ietwat overdreven en niet te geloven verhaal in een meeslepende thriller die geen moment verveelt. Zo vind ik deze film misschien op de meest treffende manier te schrijven. Vrij standaard de verhoudingen op scherp tussen de V.S. en 'Mother Russia', met een feel-good open einde zoals ook de Bourne films dat wel kenden.
Het eerste half uur is niet heel hoogstaand en veel scenes voegen ook niet heel veel toe maar vanaf het moment dat Jolie wegloopt schiet het tempo erin. Jolie kan blijkbaar ook acteren tijdens het acteren want ik vond bepaalde wendingen (behalve die op het einde) juist zeer verrassend.
Jolie is zo mager als de pest maar dat geeft deze film juist wel extra realisme. Als Kirstie Alley deze rol had vervuld was het een ongeloofwaardige flop geworden, Jolie is juist heerlijk bad-ass. Ze is gewoon klein, snel en effectief en daardoor komt de film wat overtuigender over. Verder is het camerawerk denk ik het grootste pluspunt. Sommige shots worden enorm snel en chaotisch genomen, waardoor de film een straf tempo aanhoudt.
Zelfs de manier waarop in Rusland werd opgeleid vond ik wel aardig verzonnen. Het is niet waterdicht maar origineel is het wel. Enige minpunt hieraan vond ik dan weer dat er niet echt duidelijk werd getoond hoe ze geïndoctrineerd werden. Met simpele flashbacks van max 2 a 3 minuten was dit simpel geweest.
Het einde is open en doet denken aan een vervolgdeel, hopelijk komt dit vervolg er ook daadwerkelijk ondanks het wat lage gemiddelde dat de film scoort. Ik kijk er in elk geval naar vooruit. Snelle, ongebreidelde actie. Goed.
bladerunner63
komt in aanmerking voor slechtste film van het jaar....
vrachtwagen jumpen is een nieuwe sport geworden...
0.5 omdat het een mooie madam is...punt
shrink
Redelijk film. Leuke verhaal, maar veel te ongeloofwaardig. Springen uit de metro en dan op je voetjes terecht komen ect,ect.

Actiethriller 'Salt' met Angelina Jolie verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008