• 9.378.566 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

Russian President Matveyev

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Wat een rotzooi!

Je ziet duidelijk dat deze film is gemaakt voor domme Amerikanen. De hoge score van de film is voor mij een raadsel! Wat een ongeloofwaardig zooitje. Belachelijk en cliché verhaal.
Angelina deed het zo ongelooflijk slecht als 'spion'. De rol pas haar totaal niet! Ik had nog zo gehoopt dat Jolie geen woordje Russisch zou spreken, toch is het er van gekomen, wat overigens amper verstaanbaar was. Als Rus is het mega irritant en totaal niet geloofwaardig als een Amerikaan Russisch praat.

De film bevat ook een aantal hilarische (lees: totaal ongeloofwaardige) scènes. Jolie meets Macgyver in het CIA kantoor. Lekker onrealistisch. Waarom ging ze daarna nog naar huis, terwijl ze door iedereen wordt gezocht? Op een gegeven moment ontsnapt Jolie, door op op het dak van een semitrailer te springen zonder er af te vallen. Begint steeds meer op een tekenfilm te lijken. Jolie is absoluut niet overtuigend als spion. Het gaat allemaal zo makkelijk en soepel. In haar eentje kon ze dus de zwaar bewaakte Russisch president vermoorden. Give me a break! Ze ontsnapt telkens uit situaties waar het onmogelijk is om te ontsnappen. Die liftscene was ook een grap. Het leek af en toe een parodie van een echte spionnen film.
Ook erg flauw al die stereotype Russen. Voor een film uit 2010 had ik inmiddels wel wat anders verwacht.

O ja, een vrouw krijgt altijd een vrouwelijk achternaam met een 'a' op het eind. Niet Cherkov, maar Cherkova! Zo moeilijk is dat toch niet?

Jolie kan beter gewoon in komedies spelen, waar ze niet serieus genomen hoeft te worden, want in een serieuze actiefilm vind ik haar niet goed. Milla Jovovich zou een veel betere keuze zijn.

avatar van komerad

komerad

Had je de trailer bekeken had je jezelf de rit kunnen besparen.

avatar van Boneka

Boneka

Tegenvallende actie/thriller die nergens echt spannend wordt, behoorlijk ongeloofwaardig en een vrouw (Jolie) die met gemak alle mannen omlegt, over vrachtwagens heen springt en amper een schrammetje heeft of het moet de buikwond zijn die wordt afgedicht met maandverband. Had me veel voorgesteld van deze film, maar kwam bedrogen uit. Begint aardig maar gaat daarna verder in een super woman. Ook de plotwendingen vond ik niet interessant. Had zeker meer ingezeten als de vlucht ook echt een vlucht was. Beelden zijn over het algemeen wel goed. Qua emotie heeft deze film me nergens geraakt. Helaas gekocht en voorlopig in de kast.

avatar van mikelvb

mikelvb

Boneka schreef:

brabusRUS schreef:

Wat een rotzooi!

Lol serieus? Het is toch duidelijk dat ze vroeger een jongen was (flashback naar omgebouwd gezicht). Qua lichaamssterkte is het dus eigenlijk een man. Vond de film lekker wegkijken.

avatar van scorsese

Goeie actiethriller waarin een CIA-agente op de vlucht slaat wanneer ze wordt beschuldigd als Russische mol. Ondanks een aantal verassingen is het verhaal niet echt origineel. Maar onderhoudend is het wel en ook de actie-scenes zijn uitstekend in beeld gebracht en zien er ook spectaculair uit. En ook al speelt ze hier bijna een supervrouw: Angelina Jolie is overtuigend in een sexy, stoere en dodelijke rol.

Het einde schreeuwt uiteraard om een deel twee.

avatar van pietkeun

pietkeun

Het einde schreeuwt uiteraard om een deel twee. [/quote]

helemaal mee eens

avatar van Ursem City

Ursem City

ik vond hem echt zwaar tegenvallen.. slecht verhaal, soms ook moeilijk te volgen..

avatar van Stijn89

Stijn89

Leuke film!

.. en Angelina is echt super in haar rollen van super wijf met ballen =p

avatar van K. V.

K. V.

'k vond hem ook wel te pruimen. Oké, de film doet wel denken aan The Bourne reeks, maar de film wist me de volledige speelduur te entertainen. Er zat ook een twist in die 'k niet direct zag aankomen en Angelina was wel geknipt voor de rol (ze zag er trouwens beter uit met haar zwarte haar ).

De film zal waarschijnlijk nog een vervolg krijgen en die wil 'k gerust ook nog wel bekijken. Misschien dat we in dat deel meer te weten komen over Salt. Benieuwt of ze dat deel dan Pepper zullen noemen

avatar van Pete_033

Pete_033

Ik raad iedereen aan de Director`s Cut van deze film te gaan bekijken. Deze versie is vele malen beter dan de bioscoopversie!

avatar van DigiGee

DigiGee

Vond de film erg goed! Met plezier naar gekeken

avatar van tapilatu

tapilatu

Vermakelijke aktie film waarbij ik me geen moment heb verveeld! Niet atlijd geloofwaardig maar dat hoeft ook niet met een aktie film.

[quoteLol serieus? Het is toch duidelijk dat ze vroeger een jongen was (flashback naar omgebouwd gezicht). Qua lichaamssterkte is het dus eigenlijk een man. Vond de film lekker wegkijken] [/quote]

Dat is onzin, het moest zo zijn dat ze een auto ongeluk had gehad....Salt is niet omgebouwd?!?

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Superleuke film. Angeline is sowieso altijd 'cool' om naar te kijken. Ze heeft zo'n mooie blik in haar ogen. Verder is de film natuurlijk super 'fanta'. Maar daar moet je doorheen kijken met een actiefilm. Lekker genieten van alle explosies, plotwendingen etc. Echt een popcorn film met heel veel vaart. Hij verveelde geen enkel moment. In zijn genre erg goed.

avatar van Dobbel

Dobbel

Top Film. Aanrader!

avatar van skip

skip

Vlotte maar niet bijzondere actiefilm voor de niet teveel nadenkende kijker. Wat te gemakkelijke plotwendingen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Haha, wat een plot

Ik kon er op de langen duur geen touw meer aan vastknopen. Was ze nu wel of niet een spion? Het kon me eigenlijk niet meer schelen op het einde. Na de zoveelste 'verrassende' wending had ik het wel gezien.

De actie is nog best te pruimen, zij het dat je best wel een zak zout meeneemt. Ben nooit een fan van Jolie geweest maar vond haar best okee acteren.

By the way, nog iemand die aan MacGyver moest denken bij die eerste ontsnappingsscène van Jolie's personage ?

avatar van homerjay

homerjay

Dramatisch slechte film. Een extreem gedateerd 35 jaar oud concept (Telefon) in een nieuw jasje gestopt waarbij de verhaallijn overdreven, warrig en ronduit bizar mag heten. Of de Russen nu een parodie waren of de regisseur 25 jaar opgesloten heeft gezeten is me nog niet helemaal duidelijk. De opgespoten lippen van Jolie maken haar karakter helemaal ongeloofwaardig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was weer een aangename actie/spionage vermaak van Philip Noyce en Angelina Jolie laat weer eens een prima kant zien. Dit keer als Spion die er, zoals het er op de ouderwetse manier op aangaat, er in word geluisd en moet vluchten voor de geheime dienst. En wat ik daar over kan zeggen: Het verhaal is niet echt aanwezig maar het levert zeker een paar prima achtervolgingscenes op, auto's die in de prak worden gereden en een ijzersterke samenzwering. Wat actie-scenes betreft had ik er wel meer van verwacht maar ach, de aanwezige zagen er wel erg vet uit.

Wat dat betreft vond ik Salt helemaal niet verkeerd. Het is een beetje een ouderwetse spionnen/James Bond verhaaltje in een nieuw jasje. Prima als tussendoortje.

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Ik word een beetje moe van films met achtervolgingen. Het eerste deel van de film kon me daarom met minste boeien. Tweede deel wordt spannender om uit te zoeken wat Salt nu werkelijk is. Dit blijft ook tot op het einde spannend.

Angelina Jolie kende ik niet, vond haar niet bijster goed. Geen mooie vrouw ook, maar dat hoeft natuurlijk ook niet.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Prima film, hoewel hij er niet echt uit spingt, maar zeker het kijken waard

avatar van Toontje G

Toontje G

Het is geen toppertje maar wel de moeite waard. Oja en ik ben wakker gebleven tot het einde toe en dat is wel knap op een doordeweekse avond.

avatar van roeman

roeman

De moeite waard van het kijken, vooral vanwege Jolie, goede actie aardig verhaal maar niet meer dan dat. Een film zuiver voor vermaak en niet hoogdravend of met een boodschap. Maar sommige films zijn uitsluitend gemaakt om ons te vermaken en daar is deze film uitstekend in geslaagd.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Zwaar overdreven actie, die zoals hier al eerder werd geschreven, meer aan een tekenfilm doet denken. Hij moet het waarschijnlijk hebben van de schoonheid van het hoofdpersonage, want het verhaal is gene vette, te onwaarschijnlijk ook!

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Gewoon makkelijke pretentieloze actie; blik op oneindig (of op Jolie) en laat maar gebeuren.

Vermakelijk

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Nu ja een erg onrealistiche actie/thriller maar ja......Ik stoorde me ook wel vaak aan het onrealistische aspect in deze film..maar had me al voorbereid na het bekijken van de traier....actiescenes waren redelijk goed maar het verhaal was erg cliché natuurlijk weer net op 99 procent de aarde gered..... De cast was dan weer wel goed...met angelina jolie en nog een paar bekende koppen waarvan ik de naam niet weet.....Wist me toch aardig te boeien maar niet meer dan dat een 3*

avatar van magda

magda

Vond het mooie actie film, de moeite om te kijken...heb me geen minuut verveeld

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Angelina Jolie mag dan wel een mooie meid zijn, alhoewel ik haar kop nu al genoeg gezien heb, maar als acteur moet ze zich bij iedere film nog steeds bewijzen aan mij. Op de één of andere manier vind ik dat ze steeds net niet weet te presteren. Het verhaal mag dan wel al gedateerd zijn en vaak afgekeken hebben naar andere films, ik vond het wel vermakelijk. Net zoals ik de actie vermakelijk genoeg vond. De film is absoluut niet van een hoogstaand niveau, maar soms moet het enkel vermakelijk zijn om toch degelijke punten te krijgen. Die plot twist vond ik trouwens wel vreemd, maar dat deed de film eigenlijk niet zoveel kwaad. Ik weet niet of ik wel bereid ben voor een deeltje twee, iets wat het open einde doet vermoeden, maar dat zien we dan wel weer.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Wel een beetje een zwakke Philip Noyce, niet ?

Angelina doet een beetje een spiderman, indiana jones, Lara Croft, Jason Bourne ding, maar allemaal niet bijster origineel. En niet bijster geloofwaardig.

avatar van stipstap

stipstap

Jolie, speelt overtuigend en vol pit. Tis mss een verstand op nul, en de ontsnappingsscenes zagen er wel heel ongeloofwaardig uit, toch heb ik me nergens verveeld. Spanning zat goed en het is dankzij Jolie dat de film overeind blijft. Het ik wil wraak-gevoel spettert van het scherm af!

avatar van harrebas

harrebas

Totaal onrealistisch en ongeloofwaardig. Daardoor bijna lachwekkend. Bijgeschreven in mijn top-10 van allerslechtste films.