Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via Viaplay
Plot Salt
"Who is Salt?"
Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...
Evelyn Salt
Secretary of Defense
Russian President Matveyev
Young Salt
Hannibal
"Salt" zit vol cliché's en bezit alle elementen die een Hollywood-actiefilmpje nodig heeft.
Veel achtervolgingen en een aantal explosies, een keiharde tante in de rol van de altijd mooie Angelina Jolie, een Amerikaanse president die veel heldenmoed bezit en een heel erg slechte meneer die pas aan het einde van de film echt uit de kast komt.
Redelijk vermakelijk dus, maar meer ook niet. Een typische 2-sterrenfilm die door de aanwezigheid van zoveel schone aantrekkelijkheid in de vorm van Jolie een extra puntje waard is. Stoer mens!
Leon17
Fijne film. Veel actie, goed gespeeld verder niet heel bijzonder..
BraveSirRobin
Woah, ik ga denk ik ook maar presidenten omleggen nu ik heb gezien hoe makkelijk dat gaat! De beveiliging is echt prut en er valt vast veel geld mee te verdienen!
DVD-T
Lekkere wegkijker.
Qua verhaal toch niets vernieuwends gezien in Salt ,en ook de actie is niet iets wat we nog niet vaker hebben gezien. Toch kijkt de film lekker weg. De actiescènes zien er prima uit, met als hoogtepunt de freeway chase. Verder niets nieuws onder de zon. Verhaal is verder niet erg boeiend, en niet echt hoogstaand, toch weet Salt over de gehele speelduur te vermaken. Degelijk acteerwerk van Schreiber en Jolie, en een lekker bombastische score. Leuke actiefilmpje, die zich niet echt kan onderschijden van het gros aan dit soort films.
gorelover
Wat is het verschil tussen de 3 verschillende versies die op de dvd staan ?
Heb alleen nog de bioscoopversie gezien.
Resh
Ondanks dat deze film een van de mindere is van Angelina Jolie, was deze rol helemaal weggelegd voor haar. Ik vind Angelina Jolie echt een toffe meid en ze blijft telkens weer ontzettend goed acteren. Het was een vermakelijke film alleen het zat vol met cliches en het was af en toe lastig te volgen met die verschillende plotwendingen. Hier en daar gebeurden er ook ongeloofwaardige dingen. Maar een voldoende voor de acteerwerk van Angelina en de stoere acties. Jammer van het einde, ik had toch willen weten hoe het verder afliep en daarmee zou de film bij mij ook hoger scoren, jammer dus van het open einde.
psycholamp
- 1960 berichten
Dat einde is open, zodat er een deel twee gemaakt kan worden...
larsk0
Ik vond de film erg tegenvallen, ontzettend voorspelbaar, de ene cliché na de ander.
Daarbij vind ik Jolie een zwaar overschatte actrice, soort vrouwelijke Jean-Claude van Damme eigenlijk...
laawim
Jammer! Alles en iedereen hier heeft "Of Course" het recht zijn mening te geven. Maar zoals de Nederlandse maatschappij betaamt zijn we nog al gauw ontevreden en negatief. Ik zag SALT een paar minuten terug en ben hem hier gauw een 4 gaan geven. Angelina is zowiezo een kanjer van een (lekker) wijf. Maar tevens kan ze zeker wel acteren. Die paar critici die er anders overdenken hebben recht op hun mening. Maar ze staat niet voor niets op het witte doek. SALT kijkt super weg en heeft een mooi complot. Je bent een verloren Sherlock als je al wist dat collega Winter de echte dader zou worden.
Ik prijs me zelf een gelukkige film optimist met een scala aan genres. Het moet wel heel gek lopen wil ik een film afzeiken op een paar details. Maar nogmaals. "ieder het zijne".
flaphead
als iemand 'op het witte doek staat' wil dat niet meteen zeggen dat diegene ook goed kan acteren.
Santino Corleone
Maar als iemand verschillende keren op het witte doek staat kan ze prima acteren neem ik aan. Het is tenslotte haar eerste film niet toch?
m1chel
- 1948 berichten
Oscars gewonnen, golden globes, sag award, critic choice award. Nee echt een hele slechte actrice hoor
Dibzahab
Deze film doet de tijd van de koude oorlog herleven. Dat zou best leuk kunnen zijn, maar de stortvloed aan cliche's en onwaarschijnlijkheden is werkelijk tenenkrommend. Zonder gordel in een auto 10 meter naar beneden storten en dan zonder ook maar de minste lichamelijke schade rustig weglopen zonder dat het iemand opvalt is leuk voor de Terminator films, maar wekt bij mij in deze film slechts ergernis op. Het acteerwerk is zeer matig en bestaat voor een groot deel uit 'tough' rondkijken. Leuk als je van chagrijnige vrouwen (of mannen) houdt, maar ik zie liever wat gevarieerdere emoties. De russische accenten horen in een B-film thuis. Halverwege ben ik dan ook afgehaakt (toen de boeven de atoomwapens van de VS wilde gaan stelen (zucht...)). Een afrader dus.
m1chel
- 1948 berichten
Ach kom toch, James Bond, The Bourne Identity, Tripple X allemaal van het zelfde laken een pak. Das toch goed vermaak? Tuurlijk zijn deze films nep en gebeuren er dingen die nooit kunnen, maar dat is toch ook de hele opzet. Neem Die Hard dat is precies het zelfde toch? En je bent afgehaakt, ik neem aan dat je hem niet af heb gezien. Rate een film dan niet. Je kan pas een rating geven als je hem af heb gezien vind ik, hoe slecht je een film ook vind.Anders moet je gewoon een stukje schrijven zonder te raten, dat is veel aannemelijker.
Joster
Bijzonder dat deze film 3 versies heeft waar ik maar niet uit kan kiezen welke te kijken. Ik denk dat ik maar gewoon voor de bioscoop versie ga en eventueel later de andere 2 bekijk. Iemand een advies?
catdog
- 2024 stemmen
Ik zou voor de Director's Cut gaan. Vergeleken met die versie is de bioscoopversie veels te 'braaf'.
martijn011
- 2034 berichten
Hm, weinig bijzonders maar toch prima weg te kijken. Werd alleen wel een beetje gek van al die plottwists, ik wist op een gegeven moment niet meer wie nou wie was.
Maar ach, zoveel maakt dat ook niet uit in dit eerste deel. Van mij mag er zeker een vervolg gemaakt worden, al is het alleen al om Jolie.
Keigoede actrice toch wel! Deze rol is precies geschikt voor haar!
Bijrollen waren ook prima verzorgd en al met al verdiend deze aardige film wel een voldoende!
jumpstylemovie
Leuke film voor tussendoor. Niets nieuws en niets aparts maar wel vermakelijk. Angelina Jolie doet het oke, de gene die Winter speelde was ook goed. In het begin vond ik hem een beetje saai maar de film komt lekker op gang na een tijdje en ik zou het niet erg vinden om hem over een tijd nog een keer te zien.
De score vond ik wel redelijk slecht. Normaal let ik niet zo op de muziek bij dit soort films maar misschien begin ik die bombastische toontjes een beetje zat te raken.
djelle
Een pittig kat en muis spel met goed tegenspartelende Angelina Jolie als opgejaagd wild, daar ben ik altijd wel voor te vinden. Maar geef dat mens te eten zeg. Het is tegenwoordig meer Anorexia Jolie, en anorexia is niet sexy. Best ironisch trouwens hoe de wandelende adoptiemachine met wereldberoemde lippen nu zélf de dubieus geadopteerde speelt in Salt, waarvan de juiste informatie betreffende haar echte afkomst plots voor een bron van twijfel en intrige zorgt.
Jolie, alszijnde Evelyn Salt, wordt er op een mooie dag namelijk van beschuldigd een soort van kleinsaf geinfiltreerde sleeper agent te zijn uit Rusland met als einddoel Amerika ten onder doen gaan, en daar kunnen ze in het CIA gebouw waar ze werkt natuurlijk niet mee lachen. Het beloofde kat en muis spel zet zich dan ook algauw in de startrails, waarbij de echte waarheid zich via allerlei rationele en minder rationele plottwist weet te ontplooien.
Angelina doet waar ze goed in is: de vinnige furie uithangen met een stevige dosis vecht- en wapenskills als de beste, en dat gebeurd gelukkig in een reeks goed ineengezette actiescenes. Het tempo sleept nergens aan en de muziek draagt bij tot de spanning zonder overdreven bombastisch te zijn. Salt brengt de koude oorlog weer een beetje terug en weet dat dreigende, alsook intrigerende gevoel van potentiële gevaren goed over te brengen met zijn complotconstructie.
Waar het echter een beetje fout loopt is de overdaad aan uitleggerige flashbackscenes (vooral de Director’s Cut heeft er erg van) en enkele bij het haar getrokken momenten waar zelfs Uwo Boll van zou gaan fronsen. Zo ziet een in man-verklede Jolie er niet alleen erg fout uit, om dat als topsecurity nog niet gezien te hebben ben je beter af met Stevie Wonder aan de balie.
Al bij al een genietbare film verder, maar met iets minder flauwigheden in het script en iets meer finesse in de regie had het nog beter geweest. En graag ook iets meer vlees aan Jolie.
aburex
Wat wil een mens nog meer. Lekkere actiefilm (natuurlijk vol onwaarschijnlijkheden, welke actiefilm heeft die niet?), lekker vrouwtje en een open einde, dus goed voor een vervolg. Doe zo voort Jolie.
Veel gepikte ideeën in deze film. De opening van Salt in Noord-Korea leek me een copy van Die Another Day met James Bond. De film moet het verder vooral hebben van de actie want echt spanning of verrassingen is er niet te vinden in deze film. Jolie als actieheld, ik blijf het er toch moeilijk mee hebben. Lara Croft, Mr & Mrs Smith, Wanted, ... Ook hier blijft het een magere en ongeloofwaardige actiefiguur. Het resultaat is een aangename actiefilm, maar geen echt memorabele, gewoon één met popcorn in de schoot en kijken.
Eerste film ooit waarbij ik in slaap ben gevallen, dat zegt genoeg dus
Je wordt oud?
JacoBaco
In viel een keer in slaap tijdens Aliens. De film die bij mij op nummer 1 staat. Zegt dat ook genoeg?
En waarom viel hij dan niet in slaap tijdens Observe and Report?
movie-edje
Evelyn Salt een loyale CIA - agent slaat op de vlucht als een russische overloper haar ervan beschuldigt een russische spionne te zijn.
Er wordt een klopjacht op haar geopend, en Salt moet haar vaardigheden aanwenden om niet gepakt te worden.
Een actie-thriller, met Angelina Jolie in de hoofdrol.
Die tot het eind onvoorspelbaar blijft!
Een zeer vermakelijke film ,
aanrader!
bozzy
lekker over de top actie filmpje,erg ongeloofwaardig allemaal maakt ook niet zo veel uit hij kijkt lekker weg.
Jolie doet het aardig.

Actiethriller 'Salt' met Angelina Jolie verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008