• 9.376.040 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

Secretary of Defense

Russian President Matveyev

avatar van ChelseaH

ChelseaH

Ik weet niet wat ik de film moet geven....
ik von Liev Schreiber erg leuk maar ik weet niet of ik het nou zo'n goede film vond. Normaal vind ik Angelina Jolie best goed spelen maar nu niet echt. Ook het verhaal was een beetje raar ze was dus naar bedenden gegaan om de president te 'doden'maar asl ze dat niet ging doen wat wilden ze dan beneden doen? En waarom moesten als die onschuldigen mensen dood? Ook had ik het leuker gevonden als zij een spion was geweest, maar dat is gewoon mijn mening en heeft niets met de film te maken...
ook had ik meer spanning verwacht. Ik heb laatst nog Inception gezien en dat was veel en veel spannender. Wel mooie stunts en best leuk om een keer te zien
dus 3 sterren

88Fabian

Jeetje een 4 hier das wel veel.

Le Edzel schreef:

Ga dan naar The Crazies! Meer jouw genre ook en best vermakelijk!

Draait hier niet meer. En sowieso ga ik niet in m'n eentje, dus de keuze was niet geheel vrij '. Ben al blij dat het Inception niet is geworden.

was wel een beetje zo'n standaart film..........zo'n standaart rusisch spoin verhaaltje[spioler/] maar voor de rest angeline blijft een mooie dame waar ik wel een lang weekend mee zou willen doorbrengen....hehehe
en de actie is strak en goed in beeld gebracht dus....
conclusie 3 sterren

U-96 schreef:

Haha, van de film heb ik maar hooguit 5 minuten gezien ofzo.

Hmm, wat heb jij met Eline uitgespookt?

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet veel, hij doelde eerder op de 3 desperate housewives die voor ons zaten en telkens keihard aan het praten waren.

avatar van rep_robert

Irritant dat sommige bioscoopgangers niet weten wat wel en niet kan in een bios he Zat met Predators me kapot te ergeren aan een constant smsende flappie met z'n Iphone.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik had wel een joch naast me van een jaar of 14, die telkens alles tegen zijn buurman aan het herhalen was. '' Ze heeft net het pistool gepakt. '' , '' Ze loopt nu richting de deur. ''

avatar van rep_robert

Opzich wel handig, aangezien jullie toch niks mee hebben gekregen

rep_robert schreef:

Irritant dat sommige bioscoopgangers niet weten wat wel en niet kan in een bios he .

Toevallig net bij mij ook, voorin waren ze aan 't lullen. Al voordat ik m'n mond open kon trekken hoorde ik iemand: Mond dicht en ik waarschuw jullie maar één keer . Moooooi.

Beviel prima.

Begon erg twijfelachtig, introductie waar ik niet warm van kon worden, flauwe grapjes(?) en slap geschreven. Beetje droog CIA gedoe, maar eenmaal los van deze verplichte ongein weet het prima voer te bieden voor de simpele zielen onder ons, daar is weinig mis mee.

Phillip Noyce toont weinig lef, neemt geen gekke sprongen maar brengt een solide en vooral vermakelijk tussendoortje. Jolie is de grote trekpleister gebleken, want de rest, zowel inhoudelijk als qua vorm is erg simpel. Wel veel kwaliteit zichtbaar, vooral tijdens de actiescènes is alles vlot in beeld gebracht, zonder risico, dat wel.

Jolie doet het goed, sowieso vind ik haar een erg fijne actrice, erg sterk doch weinig verassend in dit soort rollen. Als heldin een prima cast, niets opzienbarends, maar wie verwacht dat? Verder een kleine twist die wel oké uitpakt. Had 'm halverwege al in m'n hoofd hangen, natuurlijk was het maar een gok, echter niet zo'n gekke!

Al met al was het absoluut niet geweldig, maar er valt ook maar weinig op aan te merken. Het gebrek aan lef, uitdagende actie of een meer eigen visuele stijl wil ik de film wel aanrekenen, zo komt het natuurlijk niet verder dan een tussendoortje, wel een fijne!

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Het was een aardige film om te zien.

Spannend, sensatie, actie, hier en daar wat onsamenhangend, maar mysterieus en voorspelbaar tegelijk.

Angelina zie ik graag acteren, maar viel me nu pas op hoe erg ze vermagerd is.

Het verhaal vond ik niet origineel, maar een leuke film om een keer gezien te hebben.

avatar van wenna89

wenna89

Gister gezien, ik heb echt genoten Ik had niet zulke hoge verwachtingen omdat de recensies niet zo goed waren. Aan het begin v/d film was het ook ff wennen, dan rent ze ineens weg en springt ze van vrachtwagen naar vrachtwagen maar je snapt eigenlijk niet waarom ze aan het vluchten is Bij die actiescènes dacht ik wel vaak, ja VAST maar dat heb ik bij alle actiefilms. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat vond ik het heel spannend en goed gespeeld door Angelina (ze is idd heel dun geworden ) Ik ga er wel vanuit dat er een deel 2 komt want het einde was niet echt bevredigend.

avatar van Ewing Oil

Ewing Oil

Ik heb net de trailer gezien, het komt over als een standaard actie-runaway film, en ik ben trouwens ook geen liefhebber van Angelina Jolie, deze film laat ik maar aan mij voorbij gaan.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Tonypulp schreef:

Daar heb ik ook een enorme hekel aan. Maar waar ik me ook vooral aan kan ergeren is als er iemand naast je luid en duidelijk z'n popcorn naar binnen zit te werken. Wat ik heb meegemaakt bij Inception én deze.

avatar van grid8400

grid8400

Gisteren in de première avond pathe arena gekeken.

Was leuk en een beetje standaard actie film.

Actie was een beetje wannabee Bourne, alleen was het naar mijn smaak te dichtbij allemaal, waardoor je amper wat zag van de actie.

Large popcorn + coke en 1,5 uur pret.

3,5 *

De dag daarna ben je hem weer vergeten.

avatar van Miss A

Miss A

Ik ga er zometeen heen, ben benieuwd..

avatar van Miss A

Miss A

Xx_se7en_xX schreef:

Dat is idd heel irritant!

Toen ik bij Inception zat was het echt doodstil haha

Naomi Watts

Reviews hier vallen me niet tegen van de users wiens mening ik hoog in het vaandel heb staan (eRCee, jeroentjuuuhhh). Precies wat i ker van verwachtte, helaas nog niet kunnen zien i.v.m. een paar daagjes weg maar zal deze wel snel gaan zien.

avatar van MFEO

MFEO

Wanneer komt deel 2?

Want film is plots afgelopen. Kan nog niets over Salt 2 vinden.

avatar van Ramie

Ramie

Gister in de bios gezien.

Viel me een beetje tegen moet ik zeggen... maar dat kan gelegen hebben aan mn hoge verwachtingen. Hij deed me denken aan Jason Bourne en James Bond; zoiets. Beter dan de gemiddelde actiefilm maar geen top.

avatar van andrehoek

andrehoek

De manager van Pathe Spui vertelde voor zijn sneak toespraak dat er voor de voorpremiere van Salt kaarten te krijgen waren en dat hij in een Amerikaans review had gelezen dat Salt, Jason Bourne was met een vagina...

Vind Angelina Jolie geen echte actie-babe, maar was wel nieuwsgierig hoe ze het er vanaf zou brengen. Moet toegeven dat ze niet tegenviel, maar denk wel dat dat meer zegt over Philip Noyce dan over Jolie. De man laat hier goed zien dat actie helemaal zijn ding is.

De film raast maar door met goede actiescenes (top montage), alleen hoe langer de film duurt hoe ongeloofwaardiger die wordt. Salt verandert in een onoverwinnelijke alleskunner die Jason Bourne nog wel wat trucjes kan leren en dat is jammer, want verder is er eigenlijk niks mis met deze film...

Naomi Watts

Jolie heeft wel vaker een actierol gespeeld maar vind het toch wel dé ultieme vrouwelijke actieheldin die er in Hollywood rondloopt. Ik vind het vooral erg knap hoe zij stoer en sexy tegelijkertijd weet te zijn. Vele vrouwelijke actieheldinnen vind ik toch erg overkomen als een manwijf of tomboy. Bij Jolie is dat niet het geval.

Naomi Watts schreef:

Vele vrouwelijke actieheldinnen vind ik toch erg overkomen als een manwijf.

Zo komt zij juist over vind ik eigenlijk

Naomi Watts

Serieus? Misschien ligt het dan gewoon aan mij .

Tonypulp

Heerlijke actrice, júist in dit soort rollen! (Tomb Raider, op d'r lijf geschreven). Ook hier weer heel fijn om te zien. Voeg daar een goede co-speler bij (Schreiber) en een ervaren regisseur (Noyce) en je hebt een oerdegelijk actietussendoortje .

avatar van Pinoy

Pinoy

Tis wel goed niet helemaal op en top.. moest wat meer dialoog in en wat langer want 100 minuten voor zo'n film? is toch wel een beetje kort vond ik.. het mocht wat uitgediept worden... toch vermakelijke actie van Jolie.. verder niet..

en BTW.. Liev deed het goed

88Fabian

Ik ga hier toch maar heen,ik zie veel mensen die 3,5geven da's best veel voor een film als deze denk ik.

avatar van Mescalino

Mescalino

Pinoy schreef:

en BTW.. Liev deed het goed

Ik vond 100 minuten prima. Ik bedoel het verhaal is alles behalve geloofwaardig een half uur extra veranderd er niets aan. Gewoon een lekkere actie film met een lekkere babe.

avatar van Movie Master

Movie Master

Ze doen alsof de CIA hardstikke dom is. Opeens werken alle russicche spionnen voor de CIA haha. Ik neem het wel op een korreltje zout. Kijkt verder wel leuk weg.