• 9.378.457 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch en Koreaans

Releasedatum: 5 augustus 2010

Plot Salt

"Who is Salt?"

Evelyn Salt is een CIA-agente, die ervan wordt beschuldigd een Russische spion te zijn die van plan is de president van Rusland te vermoorden. Wanneer ze op de vlucht slaat, komen al haar vaardigheden en haar verleden als geheim-agente goed van pas. Ze moet er echter voor zorgen om haar naam te zuiveren, voordat de machtigste machten ter wereld haar te pakken zullen krijgen en elk spoor van haar bestaan zullen wissen...

Theodore Winter

Russian President Matveyev

avatar van Thorak

Thorak

Naomi Watts schreef:

Ik vind het vooral erg knap hoe zij stoer en sexy tegelijkertijd weet te zijn. Vele vrouwelijke actieheldinnen vind ik toch erg overkomen als een manwijf of tomboy. Bij Jolie is dat niet het geval.

88Fabian schreef:

Zo komt zij juist over vind ik eigenlijk

Naomi Watts schreef:

Serieus? Misschien ligt het dan gewoon aan mij .

Nee ligt niet aan jou hoor. Naast Jolie kan ik alleen Mila Jovovich bedenken die sexy en stoer tegelijk kan zijn, verder komt er zo gauw even niemand in me op...

avatar van tottenham89

tottenham89

Was het nou een ''open einde'' of niet?

avatar van vago

vago

open einde valt mee kan wel een deel 2 van komen maar geen storend eind

verder wel een leuke film zeker makelijk weg te kijken

Mijn pa zegt altijd: 'een beetjr actie, niet te moeilijk, schoon snoetje... Meer hoeft dat niet zijn'

Om verder te gaan met het open einde... Deze film is het begin van een trilogie.

avatar van 88Fabian

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

"Leuke Tussendoor Actie"

Want dat is wat Salt is. Een film met erg goede actie, een leuk bedacht plot en prima acteerprestaties. Het was gewoon verstand op nul en genieten van de actie en Angelina Jolie. Meer probeert de film ook niet te zijn.

Het plot is misschien, zoals de concensus van Rotten Tomatoes terecht opmerkte nogal "ludicrous" (belachelijk), het gaat af en toe tot aan het gekke toe, maar door de verschillende plotwendingen behoudt de film zijn vaart en onvoorspelbaarheid. Salt had me even goed te pakken toen bleek dat Winters ook een Russische spion was. Dat is misschien ook het positieve en het negatieve aan de film: het plot is onvoorspelbaar en je weet nooit welke kant het nu weer op kan gaan, maar daardoor is het ook nogal onrealistisch, nogal belachelijk.

Gelukkig is en blijft dit een actiefilm. En met die actie zit het wel snor. Een aantal goed gefilmde actiesequenties, zoals achtervolgingen, explosies en de gebruikelijke over the top shit. Iets waar ik heerlijk van kan genieten: Jolie in actie, lekker flashy gefilmd en gemonteerd en een stoere soundtrack van James Newton Howard eronder.

Liev Schreiber en Angelina Jolie overheersten deze film, met twee puike prestaties. Schreiber heeft ook deze keer zijn pak charisma meegenomen en Jolie zit misschien wel in een van haar beste actierollen (ik vond haar hier in ieder geval beter dan in Tomb Raider). Het einde van de film schreeuwt om een vervolg en met de positie waarin de film nu verkeerd zou ik dat ook helemaal niet zo erg vinden.

Salt is daarmee een leuke tussendoor zomerblockbuster. De film heeft goede acteerprestaties, een leuk bedacht, onvoorspelbaar, maar absoluut onrealistisch uitgevoerd verhaal en lekkere over the top actie, waar je alleen maar van genieten kunt.

3,5 sterren

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Lekkere actie, maar ook altijd weer een hoop ongeloofwaardigheid, waarvan ik me afvraag of de meest getrainde mensen de betreffende acties uberhaupt overleven. Soort van Jane Bond zeg maar....

Maar goed, ik heb me wel vermaakt en daar gaat het natuurlijk ook om.

avatar van willemse81

willemse81

Heerlijke actrice, heerlijke actie, heerlijk over the top. Als ik naar een actiefilm ga, wil ik geen realiteit zien, zolang het maar geloofwaardig is op het scherm. Salt duurt precies lang genoeg, verveelt geen moment en is in alle opzichten een feest voor het oog.

Wat ik me achteraf wel afvroeg:
Uit de ondervraging van Orlov maakte ik op dat dit zijn manier was om een opdracht te geven aan Salt. Waarom zou hij haar anders verraden, zodat ze haar missie moet uitvoeren terwijl ze opgejaagd wordt? Aan het einde blijkt haar partner dan ook spion te zijn, maar die kende zijn opdracht al? Ach, dat soort dingen zul je waarschijnlijk niet teveel moeten overdenken.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Praat ze hier met een Russische accent? Zo ja, dan kan ik mij niet voorstellen dat dit een goede film is. Irriteer je toch kapot aan.

Tonypulp

Nee, af en toe een woordje Russisch, maar Jolie spreekt zonder accent .

brabusRUS schreef:

Wat maakt het uit? Ze is toch ook Russisch.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Dat is de vraag toch, is ze het is of niet? Of is ze als CIA agente ook gewoon al Russisch?

TragieStar.*

Ja dat is waar maarja als ze een Russisch accent zou hebben dan wist je het bijna zeker.

Dus daarom heeft ze die ook niet.

Zodat mensen meer gaan twijfelen of ze het wel is of niet.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Net in de bios gezien. Ik vind Salt een goede en spannende film. Er zitten inderdaad wel wat sterke dingen in, maar ach het is ook een film hè.

Jolie vond ik er niet echt goed uitzien in deze film.

Ben benieuwd naar het vervolg!

avatar van c4ssh3rn

c4ssh3rn

Salt met een korreltje zout genomen.

avatar van Kabi

Kabi

Timothyvdmeer schreef:

Kijk maar eens naar de 1e Tombraider en deze film. Daar zag ze er nog leuk uit. Hier ziet ze er niet uit...ook laat ze te vaak d'r lippen opvullen. Nee dit is niet de actrice die ik graag zie.

Inderdaad film was te nep naar mijn mening, te langdradig, en te overdone..daarom ook maar een minimale ster.

Ze ziet er slecht uit. Mager, opgevulde lippen en mega oud geworden.. Wat betreft Tombraider, ook niet mijn genre.. is TE.

Jammer, maar helaas.

avatar van mandy7

mandy7

Heerlijke snelle actiefilm. Echt van genoten.

Puik werk van Angelina Jolie.

En gezien het einde is het gelukkig heel goed mogelijk dat er nog 1 of 2 delen gemaakt gaan worden. Ben ik blij mee

En voor hen die zeuren over Angelina's lippen, die zijn al jaren hetzelfde, en gezien de lippen van haar dochter ben ik vrij zeker dat ze niet opgespoten zijn.

Maar genetisch bepaald.

Het uiterlijk van Angelina Jolie lijkt me overigens niet van belang voor de kwaliteit van de film.

louisvf

Hehe, wel erg veel toeval dat juist Salt de verhoorkamer binnengaat vinden jullie niet? En die gasten geloven niks van dat verhaal en dan opeens ist wow, gij blijft hier ze Salt! En waarom zou ze nu ook vluchten? Waarom zouden de flikken haar niet achtervolgen als ze de straat overloopt? Nooit dat ze de reflectie van die vrachtwagen kon zien! Typisch subverhaaltje van de flik die haar niet gelooft en die flik die haar wel gelooft met dan een plotse ommekeer, ongeloofwaardige stunts. Opeens blijkt ze dan wel slecht te zijn maar keert ze zich uiteindelijk toch tegen de Russen omdat ze haar man (die ze had om normaal te lijken) hebben vermoord en vervolgens dood ze eigenlijk gans haar echte familie! Al die anderen zoals haar zijn zo committed to the job dat het gewoon ongelooflijk ongeloofwaardig overkomt wat ze allemaal doet. Een ongelooflijk stomme twist op het einde, even ongeloofwaardig als waarom die ket zo dicht bij de president geraakt terwijl die andere zwarte kerel niet. En Salt die met het plan doorgaat alsof ze wist dat er een echte spion bij de president zou zijn, echt te stom voor woorden dit. Wat een gezever allemaal. Rotslecht verhaal en acteerprestaties om nee tegen te zeggen. Kwa cinematografie en muziek niets bijblijvend en dus jammer genoeg geen enkel positief punt in deze film te vinden

Veel te simpele actiefilm en dus geluk dat ik er niet voor betaald heb...

avatar van Poepgezicht

Poepgezicht

Volgens mij ben je met een veel te serieuze insteek deze film gaan kijken.

Lol, indeed.

louisvf

Maar ik heb wel gelijk . Ik ben een serieus filmkijker en volgens mij is deze film trouwens ook niet over the top bedoeld (want dan was het ook gefaald). Maar oke, ik snap jullie ergens wel

Tonypulp

is deze film trouwens ook niet over the top bedoeld
Nou... het zit zelfs al in de titel. Je moet het allemaal met een korreltje zout nemen...

louisvf

De titel was bij mij in het Russisch ofzo

avatar van tottenham89

tottenham89

@louisvf

Volgens mij was ze na de dood van haar man, niet in 1 keer veranderd in the 'bad woman' hoor... Volgens mij was ze vanaf het begin wel goed, maar wilde ze de organisatie op de 1 of andere manier ontmantelen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Is dit geen spoiler? .

Tonypulp

Behoorlijk.. Zo verpest je het dus wel mooi.

TragieStar.*

Weer iemand die geen spoilers kan plaatsen

avatar van Amauri08

Amauri08

Redelijk wat mij betreft beetje standaard maar altijd heerlijk om haar in actie te zien. Alhoewel ze er vroeger nog beter uit zag! In iedergeval s keer gezien...zou m niet zomaar nog s kijken. Ja als hij op tv komt misschien