Genre: Actie / Thriller
Bekijk via SkyShowtime
Woensdag om 23:40 uur op SBS9
Plot Clear and Present Danger
"Truth needs a soldier."
Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als één van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.
Jack Ryan
Ernesto Escobedo
Captain Ramirez
Domingo Chavez
Judge Moore
De boeken hebben mij meer aangesproken dan de film, maar toch een 3 * waard voor deze. Wist niet dat er nog een derde Ryan was, ken enkel deze en Patriot Games?
De eerste was The Hunt For Red October, er is ook nog een vierde: The Sum Of All Fears
Embie
goed vervolg op ''patriot games''!!
Lekker spannend en Harrison ford speelt erg goed!!
Djarune
vanavond op tv. Na The Hunt For Red October is dit op zeker de beste film met Jack Ryan. Kijken dus..
Williamq12
4 sterren gegeven. Meer uit emotie dan dat de film waar is(normaal een 3 of 3,5 ster).
Een van mn eerste films die ik met mn broer heb gekeken op zn toen nieuwe kleurentv....
Bepaalde scene's en films blijven me daarom bij(bijv. ook Topgun en de Mask of Zorro( in mindere mate)).
DragQueen
Goed verteerbare thriller, die prima actie scenes bevat, en bovendien een aardig verhaaltje voortbrengt. harrison ford is overtuigend in zijn rol als ryan. verder gewoon een spannende film, die best wel lekker wegkijkt. ik geef hem 3 sterren.
tommykonijn
Mooie, goede maar vooral vermakelijke film. Willem Dafoe en Harrison Ford doen prima hun acteertalenten laten zien. De film mist soms wat momenten en het is ook absoluut niet een hoogvlieger, maar in het genre Thriller en Actie vond ik hem zeker geslaagd.
Boeiende en spannende film met een prima Harrison Ford. De film duurt best lang maar wordt nooit saai.
Rogyros
Ik vind dit een heel boeiend verhaal. Verveelt nooit, blijft interessant. Gewoon een mooi verhaal. Ik vind hem nogal laag gewaardeerd. Maar dat zal aan mij liggen.
Van mij krijgt hij 4 sterren. Een van Fords beste films.
mnrk
goed vervolg op ''patriot games''!!
Lekker spannend en Harrison ford speelt erg goed!!
Helemaal mee eens, ook de cast in deze film is prima.
Acteurs zoals Willem Dafoe, Joaquim de Almeida , Miguel Saldoval en James Earl Jones brengen deze film wat extra's.
De actie in deze film kwam ook goed over net zoals de humor "even aankloppen bij Escobeda" & "betalen met een bedrijfscheque".
Deze film was beter dan zijn voorganger "Patriot Games" ...op naar Ben Affleck als Dr Ryan .
Rosicky
Veel te lange en vreselijke saaie standaardfilm. Totaal ongeinspireerde camervoering, montage etc. Enige wat deze film voorheeft op al die andere films die praktisch hetzelfde zijn, is de aanwezigheid van Ford en Defoe. Behoorlijk slecht.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik vind Ford 1 van de meest irritante acteurs. Dat norse kennen we nu wel.
Anyway het was niet echt een hoogvlieger deze film. Ze hebben er van alles proberen in te gooien en dit alles voelde erg B-film-achtig aan.
Het bekende gedoe van complotten op het hoogste niveau en dan doen alsof dat in zo'n gevaarlijk gebied met zijn 2tjes uiteindelijk weer is op te lossen kwam echt belachelijk over. 10000 kogels tegen 10 en wie wordt er nooit geraakt? Juist Fordje. Vrij oude film, maar had hem nog nooit helemaal gekeken. Nu dus wel en dat was ook meteen de laatste keer.
Rogyros
Ik verbaas me hooglijk over de post van Rosicky en moviemafketel. Ik vond het juist een erg goeie en spannende thriller. De film verveelt nergens, er gebeurt een hoop, er zit een goed verhaal in. En de actie vind ik behoorlijk, al is het wel zo de badguys op het laatst wel erg slecht schieten en de goodguys wel erg goed, maar dat vergeef ik de regisseur.
Het goed uitgewerkte verhaal en zeker ook de rol van James Earl Jones maken dit voor mij een bovengemiddeld goeie film.
oemoemenoe
goeie actie en verhaal door elkaar heen verweven.
de computerscene tussen Ryan en Ritter is fenomenaal.
acteurs doen hun best , met zoveel mensen in een film die op meerdere fronten speelt is het altijd dat er mindere goden tussen zitten.
het geheel vind ik mooi en heb em met plezier uitgekeken.
sinterklaas
Was wel een aardig vervolg op Patriot Games met hier en daar wat fijne actiescenetjes. Harrison Ford speelt weer zon rol die je eigenlijk zowat in al zijn films tegenkomt. Verder is het verhaaltje beetje standaard en die typische Amerikaanse gedoe is btw wel vervelend. En 136 minuten is voor een film als deze ook veelste lang. Maargoed, verder wel een onderhoudende film.
3,0
lau12345
Natuurlijk al eerder gezien , maar blijft een mooie film .
Vanavond weer gekeken .
4* Dik verdiend .
aburex
Goede actie-thriller over de corruptie binnen de Amerikaanse regering. Practige rol van Harisson Ford. Meer dan het bekijken waard
Al DeNiro
Goede James Bond-achtige thriller met veel actie, spanning en intriges.
Zeker één van de beste Tom Clancy-verfilmingen (samen met Sum of All Fears).
DroBje!
Tv-reclames doen deze film geen goed. Vond hem wel erg traag gaan.
Voelde in het begin wat rommelig met hier en daar wat clichés.
Gelukkig wordt dit gecompenseerd met een aantal sterke (actie)scenes.
Waardoor het toch nog een redelijk avondje werd.
sofripa
Harrison Ford als Jack Ryan: not
. film best oke en Dafoe is altijd fijn.
skipy05
Goede film. goed verhaal. alleen duurde hij veel te lang. Kon zeker veel korter. Ik vond Harrison Ford goed spelen.
Malli
Uitstekende actiefilm rond de belevenissen van CIA-agent Jack Ryan (een zeer degelijke Harrison Ford). Alleen al verfrissend omdat de president van de USA voor 1 keer niet als ultrapatriottische, deugdelijke halfgod wordt voorgesteld, en voor wie van intriges op het hoogste politieke niveau houdt, is het smullen geblazen.
Eibmoz
Ben het volledig met de vorige schrijver eens, Ford is een buitengewoon talent en de film is inderdaad gewoon smullen.
Filmkriebel
The world is grey Ryan...
Na Patriot Games had ik zin om die andere Jack Ryan film te zien... en die is me beter bevallen dan de eerste keer dat ik 'm zag. Het verhaal is helemaal anders dan Patriot Games en zijn hierdoor nauwelijks te vergelijken : hier speelt de intrige zich volledig af in de professionele sfeer van Ryan en kent flink wat twists. Enkele zware fouten besmeuren de geloofwaardigheid van de film. Zo vind ik moeilijk te geloven dat Ritter die illegale operatie in Colombia volledig op de computer gebackupt had met alle details. Van een CIA-pief verwacht je toch enige intelligentie... ook de ingevingen van Ryan grensden vaak nog eens aan stom toeval bvb zoals hoe Cortez geïdentificeerd werd. . Toch genoten van de herziening.
benni
Toch mooi, zo'n ouwe meuk film. Ford speelt zoals altijd goed, en wel leuk verhaaltje. Blijft een actiefilm, dus inderdaad soms wat overdreven scènes, maar daar kun je ook door heen kijken. Vond die Anne vroeger wel knap, nou niet meer, zo zie je dat je smaak toch kan veranderen.
Uzza_Sparta
voor mij de beste film met Jack Ryan, samen met zijn kleine rol in Hunt for Red October.
Patriot Games vond ik de minste van de films met Jack Ryan derin.
Aazhyd
Heel onderhoudende film, alleen het laatste half uur is nogal ongeloofwaardig en had wat mij betreft weggelaten mogen worden.
Rogyros
Deze begrijp ik niet. Bedoel je dat Harrison Ford een kleine rol had in Hunt for Red October, of bedoel je dat de rol van Jack Ryan klein is in Hunt For Red October?
Beide kloppen namelijk niet. Harrison Ford deed niet mee in Hunt For Red October en in die film was de rol van Jack Ryan al helemaal niet klein te noemen. Alec Baldwin was daar Jack Ryan en vertolkte de hoofdrol. Samen met Sean Connery uiteraard.
Uitstekende actie-thriller waarin de president van Amerika de oorlog op de drugs-kartels opent. Een redelijk complex plot, maar gemakkelijk te volgen. De actie-scenes zien er stuk voor stuk uitstekend uit. Onderhoudend en een aantal spannende momenten, zoals de computerhack-scene. Het acteerwerk van de omvangrijke cast is prima, waarbij Willem Dafoe er toch wel bovenuit steekt.

Patriot Games
1992

The Hunt for Red October
1990

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Kozure Ôkami: Shinikazeni Mukau Ubaguruma
Actie / Drama, 1972

Meikyû Monogatari
Sciencefiction / Animatie, 1987
moordspionambushciahelikoptergebaseerd op boekpresident van de verenigde statensluipschutterfbicolombiadrugshandelbombermission of murderhuurlinginsurgencecoast guardespionagecaravanpolitiekoorlogcar bombcali colombia vervolgdrug cartelcovert operation samenzweringschietpartijinfantryexplosiegeweldjack ryandea agentex militarypolitical thrillerpolitical cover-uppolitical good versus evilbogota, colombiaintelligence servicecia analystfbi directorpanama city, panama