Genre: Actie / Thriller
Bekijk via SkyShowtime
Woensdag om 23:40 uur op SBS9
Plot Clear and Present Danger
"Truth needs a soldier."
Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als één van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.
Jack Ryan
Captain Ramirez
Domingo Chavez
Judge Moore
Jordy
Spannende, goed geacteerde, knap gemaakte actie-thriller. 3 sterren.
You_bastard
En ja hoor weer een Amerikaanse propagendafilm. Wat mankeert die mensen toch?
vic
he bastaard
zit je weer te klagen over amerikaanse propaganda
straks ga je nog zeggen dat men of honor ook amerikaanse propaganda was jaja
wpstolk
Maar *** voor een spannende, goedgeacteerde, knap gemaakte actiethriller, Jordy? *** is maar een zesje...
Jordy
nee hoor mijn 3 staat gelijk aan een rapportcijfer 7 (verdere uitleg: zie het "hoeveel zijn je sterren waard"-forumtopic)
*edit* of ik hap nu op een grapje.. zo ja sorry
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Goede thriller, met de nodige actie ook nog. Eén van Ford's betere films afgezien van de Indiana Jones-reeks.
Dylan Blanker
Een redelijke goede actiethriller met goede actie momenten en goed acteerwerk van Harisson Ford. Alleen had ik wat meer verwacht van deze film, en sommige stukken in de film vond ik wat saai en te langdradig. Maar de actie maakte veel goed. *** (3 sterren).
Maar zeker wel de moeite waard!
Dylan.
Dead01
- 1975 stemmen
Goed vervolg met Harrison Ford weer.Heb hem altijd in stukken gezien en nu eens helemaal en vind hem goed.Vind het een goed verhaal en goed gedaan allemaal.
4 sterren.
Muzikant
Clear And Present Danger heeft een intrigerend verhaal, met diverse invalshoeken, een politieke samenzwering en met prima actiescenes. 3*
klasko
ik ga de film vanavond kijken lijkt me wel een goede actie film!!! ik denk dat hij wel 3,5 sterren verdient, maar dat weet ik vanavond pas
Ace Hanlon
Voor de zoveelste keer gekeken vanavond en ik blijf het toch een hardstikke goeie film vinden.
Hoewel ik, zoals bijna altijd, moet zeggen: "Ik vond het boek beter."
Desalniettemin: 4****
Theatertje
Topfilm met Ford in de hoofdrol. Bevat de onvergetelijke scène waarbij Ford in slow motion wegloopt van die torpedo die afgevuurt wordt en doorheen die wagen met gebroken ruiten gaat.
Minority_Check
leuke actie film
maar de verhaal was iets te saai voor mij
niet erg orgineel vind ik
ILDIB
Goede film, zij het wat onlogisch. En een Ford die is te pruimen zowaar.. 3.5
tukkerstein
Matige film, actie is prima maar verhaal is zeer slecht verteld. Ik heb een grote hekel aan films waarbij constant gerefereerd wordt aan personen, gebeurtenissen enzovoorts die totaal niet worden uitgelegd. Je wordt als kijker totaal niet bij het verhaal betrokken.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Prima filmpje, was goed te volgen en er werd goed geacteerd door Harrison Ford, zoals altijd.
3,5 sterren.
The Goss
Behoorlijke film met de nodige spanning, actie en politieke spelletjes.
Filmfreaker
Goede film, met mooie actie en af en toe ook wel eens wat spanning. Alleen mijn aandacht vasthouden kon de film niet helemaal, had er toch meer van verwacht.
De mooie actie en het goede verhaal maken gelukkig veel goed.
3 sterren.
Captain Pervert
- 2099 stemmen
Ik heb nu ook het boek van Tom Clancy gelezen en dan zie je de film toch anders. Bepaalde stukken worden veel dramatischer gemaakt (er overlijden personen die in het boek gewoon blijven leven) en de rol van Jack Ryan is veel groter dan in het boek, in de film is hij bij iedere actiecène betrokken, in het boek maar bij eentje.
(Ik ben totaal geen lezer maar het voelt wel een keer lekker erudiet om te zeggen: dat was heel anders in het boek).
Al met al kan ik de nodige veranderingen wel begrijpen, een 1 op 1 verfilming van het boek was erg saai geweest. Niet dat het een saai boek is maar het medium film vereist toch een andere aanpak.
Deze derde Ryan en tweede met Ford, is minder dan de voorgaande films. Toch is e.e.a. genoeg onderhoudend en spannend. Redelijk.
zenboy1969
De boeken hebben mij meer aangesproken dan de film, maar toch een 3 * waard voor deze. Wist niet dat er nog een derde Ryan was, ken enkel deze en Patriot Games?

Patriot Games

Kozure Ôkami: Shinikazeni Mukau Ubaguruma
Actie / Drama, 1972

Meikyû Monogatari
Sciencefiction / Animatie, 1987
moordspionambushciahelikoptergebaseerd op boekpresident van de verenigde statensluipschutterfbicolombiadrugshandelbombermission of murderhuurlinginsurgencecoast guardespionagecaravanpolitiekoorlogcar bombcali colombia vervolgdrug cartelcovert operation samenzweringschietpartijinfantryexplosiegeweldjack ryandea agentex militarypolitical thrillerpolitical cover-uppolitical good versus evilbogota, colombiaintelligence servicecia analystfbi directorpanama city, panama