• 9.370.314 stemmen

Clear and Present Danger (1994)

Actie / Thriller | 140 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Phillip Noyce

Met onder meer: Harrison Ford, Willem Dafoe en Anne Archer

Releasedatum: 15 september 1994

Plot Clear and Present Danger

"Truth needs a soldier."

Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Ryan hem als één van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.

John Clark

Domingo Chavez

Judge Moore

avatar van Jordy

Jordy

Spannende, goed geacteerde, knap gemaakte actie-thriller. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik vond de rol van Harrison wel een beetje zeikerig dacht ik.

avatar van You_bastard

You_bastard

En ja hoor weer een Amerikaanse propagendafilm. Wat mankeert die mensen toch?

avatar van vic

vic

he bastaard

zit je weer te klagen over amerikaanse propaganda

straks ga je nog zeggen dat men of honor ook amerikaanse propaganda was jaja

avatar van Armin

Armin

Prima actiefilm. ***1/2

avatar van Pkunk

Pkunk

avatar van wpstolk

wpstolk

Maar *** voor een spannende, goedgeacteerde, knap gemaakte actiethriller, Jordy? *** is maar een zesje...

avatar van Jordy

Jordy

nee hoor mijn 3 staat gelijk aan een rapportcijfer 7 (verdere uitleg: zie het "hoeveel zijn je sterren waard"-forumtopic)

*edit* of ik hap nu op een grapje.. zo ja sorry

avatar van ArchAngel

ArchAngel

Erg goede film, nooit op tv gezien maar ooit op VCD gekocht.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Goede thriller, met de nodige actie ook nog. Eén van Ford's betere films afgezien van de Indiana Jones-reeks.

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Ik heb liever starwars dan indiana jones

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een redelijke goede actiethriller met goede actie momenten en goed acteerwerk van Harisson Ford. Alleen had ik wat meer verwacht van deze film, en sommige stukken in de film vond ik wat saai en te langdradig. Maar de actie maakte veel goed. *** (3 sterren).

Maar zeker wel de moeite waard!

Dylan.

avatar van Dead01

Dead01

• 1975 stemmen

Goed vervolg met Harrison Ford weer.Heb hem altijd in stukken gezien en nu eens helemaal en vind hem goed.Vind het een goed verhaal en goed gedaan allemaal.

4 sterren.

avatar van Muzikant

Muzikant

Clear And Present Danger heeft een intrigerend verhaal, met diverse invalshoeken, een politieke samenzwering en met prima actiescenes. 3*

avatar van 606

prima goed geacteerde actie thriller met veel spanning.

avatar van klasko

klasko

ik ga de film vanavond kijken lijkt me wel een goede actie film!!! ik denk dat hij wel 3,5 sterren verdient, maar dat weet ik vanavond pas

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Voor de zoveelste keer gekeken vanavond en ik blijf het toch een hardstikke goeie film vinden.

Hoewel ik, zoals bijna altijd, moet zeggen: "Ik vond het boek beter."

Desalniettemin: 4****

avatar van hedkandi1

hedkandi1

Zeer goede actie film met een Topper als Ford.

Zeker een 4

avatar van Theatertje

Theatertje

Topfilm met Ford in de hoofdrol. Bevat de onvergetelijke scène waarbij Ford in slow motion wegloopt van die torpedo die afgevuurt wordt en doorheen die wagen met gebroken ruiten gaat.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

leuke actie film

maar de verhaal was iets te saai voor mij

niet erg orgineel vind ik

avatar van ILDIB

ILDIB

Goede film, zij het wat onlogisch. En een Ford die is te pruimen zowaar.. 3.5

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Matige film, actie is prima maar verhaal is zeer slecht verteld. Ik heb een grote hekel aan films waarbij constant gerefereerd wordt aan personen, gebeurtenissen enzovoorts die totaal niet worden uitgelegd. Je wordt als kijker totaal niet bij het verhaal betrokken.

avatar van Travis Bickle

Travis Bickle

Goeie film, met een lekker latijns amerikaans sfeertje.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Prima filmpje, was goed te volgen en er werd goed geacteerd door Harrison Ford, zoals altijd.

3,5 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Nette film , maar niks speciaal.

avatar van The Goss

The Goss

Behoorlijke film met de nodige spanning, actie en politieke spelletjes.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede film, met mooie actie en af en toe ook wel eens wat spanning. Alleen mijn aandacht vasthouden kon de film niet helemaal, had er toch meer van verwacht.

De mooie actie en het goede verhaal maken gelukkig veel goed.

3 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2099 stemmen

Ik heb nu ook het boek van Tom Clancy gelezen en dan zie je de film toch anders. Bepaalde stukken worden veel dramatischer gemaakt (er overlijden personen die in het boek gewoon blijven leven) en de rol van Jack Ryan is veel groter dan in het boek, in de film is hij bij iedere actiecène betrokken, in het boek maar bij eentje.

(Ik ben totaal geen lezer maar het voelt wel een keer lekker erudiet om te zeggen: dat was heel anders in het boek).

Al met al kan ik de nodige veranderingen wel begrijpen, een 1 op 1 verfilming van het boek was erg saai geweest. Niet dat het een saai boek is maar het medium film vereist toch een andere aanpak.

avatar van Zinema

Deze derde Ryan en tweede met Ford, is minder dan de voorgaande films. Toch is e.e.a. genoeg onderhoudend en spannend. Redelijk.

avatar van zenboy1969

zenboy1969

De boeken hebben mij meer aangesproken dan de film, maar toch een 3 * waard voor deze. Wist niet dat er nog een derde Ryan was, ken enkel deze en Patriot Games?