• 9.376.759 stemmen

Met onder meer: Demetri Martin, Emile Hirsch en Liev Schreiber

Releasedatum: 17 september 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Taking Woodstock

"A generation began in his backyard."

'Taking Woodstock' neemt je mee terug naar hoe het wereldberoemde festival Woodstock ooit begon. Gebaseerd op het dagboek van Elliot Tiber, in een tijd waar alles mogelijk leek te zijn. Elliot werkt als interieurontwerper in Greenwich Village, maar moet terug naar El Monaco om het familiebedrijf te redden, dat door zijn onnozele ouders om zeep wordt geholpen. Om te zorgen dat het motel niet door de bank wordt overgenomen, moet Elliot met een geniaal plan komen. Wanneer hij hoort dat een reeds gepland muziekfestival geen toestemming krijgt vanuit het buurtdorp Wallkill, biedt Elliot producer Michael Lang als alternatief een groot stuk grond en het familiemotel aan. Met de hulp van zijn vrienden en dorpsgenoten wachten ze een half miljoen mensen op dat onderweg is naar het festival van drie dagen vrede en muziek. Zo komt Elliot terecht in een belevenis die zijn eigen en vele andere levens leven voorgoed verandert.

avatar van Querelle

Querelle

Klinkt goed, Ang Lee heeft met de Ice Storm bewezen dat hij wel wat kan met dit soort Amerikana. Goeie acteurs ook. o.a. Imelda Staunton Ben benieuwd.

Leland Palmer

Trailer. Ziet er goed uit. Ik kijk hier naar uit!

De poster, wauw

avatar van etmoi

etmoi

hiernaar kijk ik echt uit!

hopelijk een goede soundtrack!

Reservoir Dogs

Deze had ik toch eerst toegevoegd? Maar toen werd de poster afgekeurd. Het was trouwens dezelfde als deze.

Reservoir Dogs schreef:

Nee, zwetskous, dat was ie niet. Deze film is toegevoegd met een still, toen kwam de trailer en toen past de poster.

- edit - Ik kan me nog herrinneren dat deze film - door jou dus - al maanden in de rejections stond en was toegevoegd met een foto van de regisseur (Ang Lee) op de set van deze film.

HarmJanStegenga schreef:

S'goed joh. Onvriendelijk...

Leland Palmer

Nee hoor, gewoon een duidelijke reactie, omdat jij iets zegt wat totaal niet klopt

Leland Palmer schreef:

Ik ging niet in de aanval ik stelde gewoon een vraag. Zwetskous kan je misschien zeggen tegen je tetterende tante maar niet tegen mij.

Reservoir Dogs schreef:

Dat zei ik, omdat jij zei dat je deze film had toegevoegd met deze poster, wat dus niet zo was. Zwetspraatjes dus

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Haha! Een film over woodstock. Nou, ben best wel benieuwt.

Die poster is echt geweldig

Ik kan niet wachten op deze film.

avatar van erik1677

erik1677

moet ik zien, orginele woodstock dvd al keer op keer verslonden.

avatar van Nubis

Nubis

Als verrassingsvoorpremière gezien, erg leuk en ook een goede film! Meteen geboeid en leuke grappen/situaties.

avatar van Wymer

Wymer

gezien op lowlands, lache film!

avatar van umpire89

umpire89

Leuke film, jammer dat het zo onrustig is in de Echo op Lowlands.

avatar van kinjutsu

kinjutsu

HarmJanStegenga schreef:

Inderdaad jongens, zwetspraatjes voor je houden.

avatar van hulkio

hulkio

Eigenlijk precies wat ik ervan had verwacht, prima luchtige film over de totstandkoming van Woodstock. Veel leuke personages (met name de ouders van de hoofdpersoon en de rol van Liev Schreiber), subtiele humor en een lekker sfeertje. Toch had ik op muziekgebied wel iets meer verwacht. Er is niks mis met de score van Danny Elfman, maar ik had graag wat lekkere classics uit de speakers willen horen knallen.

avatar van wwelover

wwelover

De film beviel me goed, het is een lekkere vrolijke en amusante film. Het verhaal stelt niet heel veel voor, maar word door de boeiende en vooral geinige personages tot iets moois gevormd. Lee heeft er toch iets speciaals van gemaakt. De hippies werden erg leuk in beeld gebracht. Maar ook de overige personages zoals Elliots ouders waren top en natuurlijk, Liev Schreiber als Velma. Het is geen schaterkomedie, maar wel een komedie die je een lekker gevoel geeft. De muziek was ook erg leuk.

De cast is top, natuurlijk zijn de bekendere namen alk Hirsch en Schreiber erg sterk, maar ook de hoofdpersoon doet het heel goed. En ook leuk dat Eugene Levy er in zit, weer eens wat anders dan American Pie deel 23.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Wat een saaie boel.

Dit is de meest saaie komedie die ik in tijden heb gezien. Niet vol flauwe grappen zoals de meeste flutkomedies maar gewoon saai. Deze film benadrukt het feit dat ik geen grote fan ben van Ang Lee, die toch wel hele verschillende films maakt, maar bijna nooit echt weet te overtuigen.

Het verhaal van een jongen die voor zijn ouders zorgt en probeert Woodstock te regelen, waar hij uiteindelijk de 'vrijheid' ontdekt is een prima verhaallijntje, maar zo slecht uitgewerkt. Het script is zo saai als maar kan, zonder goede grappen of leuke personages. De cast is nog saaier, zonder ook maar één echt goede acteur. Volgens mij probeerden ze heel veel mensen te kopieëren. Zo leek de hoofdrol een beetje op Edward Norton, die dikke van de toneelclub op Philip Seymour Hoffman, iemand van de bijeenkomst op Robert Downey Jr. en ga zo maar door. De moeder was ontzettend irritant (wat ook de bedoeling was, maar het was zeker niet grappig irritant) en de gierige jood is wel een heel flauw stereotype. De hippies kwamen behoorlijk nep over, heel erg gespeeld.

Alle enigzins leuke dingen (loze hippiepraat, het modderglijen, drugs) is allemaal al te vinden in de echte Woodstock, dus waarom dat hier ook moet worden gefilmd is mij een raadsel. Er was niks interessants aan, werkelijk niks. Die splitscreen die ze uit de echte Woodstock hebben gehaald werkt ook alleen maar op de zenuwen. En dan de muziek. Woodstock staat bol van de geweldige muziek, maar hier laten ze dan ook bijna niks van horen (alleen dat Freedom liedje van Richie Havens, en een paar coverversies van o.a. Country Joe). In plaats van die heerlijke muziek moeten we het doen met een slappe score van Danny Elfman (die ik meesal wel kan waarderen). En wat ging de tijd traag...

Slap aftreksel van het geweldige festival, waar vele kansen onbenut bleven. Dit had een veel leukere en interessantere film kunnen zijn. Een absolute afrader, verspil je tijd en geld hier niet aan.

avatar van Gnome

I Shall Be Released (Live) - The Band

Perspective Extended - Danny Elfman

One More Mile - The Paul Butterfield Blues Band

Volunteers - Jefferson Airplane

Dit vind ik toch wel redelijke classics als je 't mij vraagt !!!....Maar vier nummers uit de hand van Danny Elfman

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Ok, maar de classics die stonden bijna altijd op de achtergrond heel zacht, dat je nauwelijks iets kon horen en de Elfman score die waren veel duidelijker te horen. Zo had ik het iig ervaren (en ik denk hulkio ook). Heb jij (Gnome) de film al gezien? Want ik denk dat je dan zult merken dat er toch wel gebrek is aan Woodstock classics.

avatar van Montorsi

Montorsi

Wel een aardig filmpje, bij vlagen een glimlach waard. Heeft alleen vrij weinig om het lijf, en over het algemeen is het ook wel een redelijk suffe beschrijving. Verhaaltje is eigenlijk alleen het eerste uur aardig, daarna kabbelt het maar wat voort, wordt het eigenlijk steeds saaier, en gaat uiteindelijk ook wel uit als een nachtkaarsje. Sfeertje is wel in orde, maar wederom ook niet echt bijzonder. Al met al is het allemaal wel aardig, maar de hele film gaat nergens naar toe, personages buiten de hoofdpersoon zijn lege hulzen en ook vaak vrijwel overbodig.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het ging werkelijk nergens over. Een aantal goede momenten, maar vooral erg simpel. De personages waren aardig en Liev was hilarisch, maar daar blijft het bij.

2.0

avatar van Veruca

Veruca

Was wel leuk, maar iets te langdradig.

avatar van arab-strap

arab-strap

Ik vond hem heel erg leuk. Deed precies wat de bedoeling was, want ik liep de zaal(een oude kerk in Schiedam) uit met een heel fijn gevoel. Fijne sfeer niet te moeilijk of dramatisch, goed geacteerd (vooral Liev Schreiber, een van de weinige lichtpuntjes in het dramatisch slechte Wolverine, was heel erg leuk). Ik denk dat er zo weinig klassiekers in zitten, omdat de film meer gat om het hele gebeuren eromheen dan om het uiteindelijke concert. Woodstock was ook veel meer dan alleen een paar goede bands die kwamen optreden en deze film geeft van die hele happening een goed beeld.

avatar van Bélon

Bélon

Film was aardig in de fase van de aanloop en opbouw van het festival, lekker laid-back sfeertje. Daarnaa wordt het allemaal minder, Lee probeert met split screens etc. en wat CGI te omzeilen dat hij natuurlijk niet de middelen had om het complete festival opnieuw te creëren. Zo'n "LSD scene" in het busje voegt ook weinig toe. Had een half uur korter gekund -bijna alle festival scenes hadden kunnen worden geschrapt- dan was het een leuk filmpje gebleven. Ik ga de documentaire over Woodstock uit 1970 nog wel een keer bekijken voor de echte festival sfeer..

Leland Palmer

Prachtig, als ik dit zie realiseer ik me maar weer eens wat ik allemaal wel niet heb gemist. Wat had ik dit graag mee willen maken zeg. Fenomenaal om al die mensen te zien. 'Woodstock', alles mag, alles kan, leef!

De film kent een rustige opbouw, dito tempo, met opvallend weinig muziek voor een film die om dit legendarische concert draait. Maar dat maakt opzich niet zoveel uit, want uiteindelijk gaat het om de opbouw- en totstandkoming van het concert en minder om het feest zelf. Al kent de film daar zeker ook een paar prachtige scénes van. Het tracking-shot wanneer Elliot over de weg naar het concert gaat is fenomenaal. Geweldig, die massa! Prachtig om al die mensen te zien, die auto's, die file én alles wat iedereen meemaakt. Het is gewoon ongelovelijk wat zo'n concert met zich meebrengt. Alle mensen die allemaal hun eigen ''avonturen'' beleven. De mensen op de weg, bij de schuur, in het familiemotel, op de grasvelden, in het bos. Allemaal groepen en allemaal mensen die hun ding doen tijdens dit prachtige evenement. Erg mooi gefilmd allemaal.

De cast is meer dan goed. Hoofdrolspeler Demetri Martin doet het uitstekend en alle bijrollen zijn geweldig gecast, vooral een érg leuke en steengoede rol van Emile Hirsch; ''Motherfucker!'' Schreiber is erg geestig en de kleine rol van Dano gaat mijn geschiedenisboeken in. Niet omdat zijn rol zo gedenkwaardig goed is, maar omdat die scéne van wonderschone kwaliteit is. Eén van de mooiste scénes die ik in lange tijd zag in dat VW-busje. Prachtige LSD trip, een goed nummer ('The Red Telephone' van Love) op de achtergrond en even helemaal weg van de wereld, waar deze scéne naar een waar hoogtepunt klimt, als we Elliot en dat meisje boven op de berg naar de massa zien staren, met tranen in hun ogen. Echt prachtig. Ja, daar had ik ook moeten staan. Niks meer aan te doen helaas.

Op het bekende 'Volunteers' van Jefferson Airplane na, horen we niet veel klassiekers. Toch vond ik dat wel een klein beetje jammer. Ik ben een groot liefhebber van jaren '60 en '70 muziek, dus had graag wat meer gehoord in deze Taking Woodstock. Dat mocht helaas niet baten. Daarnaast is het tempo soms wat langzaam, dus kan ik me voorstellen dat mensen dat maar niks vinden. Opzich compenseerde de heerlijke sfeer dat punt voor mij. De film is luchtig, vrolijk en verhaaltechnisch érg makkelijk en simpel, maar dat mag de pret niet drukken. Als ik dan Emile Hirsch en Demetri Martin door de modder zie glijden wordt ik helemaal vrolijk. Prachtige scéne, kippenvel. Dat kippenvel heb ik genoeg gehad bij deze film overigens. Ja, het bleef heerlijk om naar te kijken. Lekker wegtrippen, veel mensen ontmoeten, even helemaal gek doen, prachig. Veel naakt overigens in de film, érg leuk. Veel prachtige vrouwen en zelfs Emile Hirsch had zin om (helemaal) uit de kleren te gaan. Ik weet zeker dat iedereen zich heerlijk vermaakt heeft tijdens het maken van deze film. En dat zijn er heel wat, want alleen de massa mensen die we in deze film te zien krijgen is ongekend enorm.

Ja, ik had graag Marty McFly's DeLorean willen hebben om mezelf naar dit soort dingen toe te vliegen. Prachtig om te zien dit. Even helemaal wegdromen bij de sfeer en gebeurtenissen die we te zien krijgen. Niet alle scénes waren even sterk (en sommigen ook wat oninteressant en niks toevoegend), maar over het algemeen is deze film voor mij meer dan geslaagd. Eéntje om op dvd te hebben en vaker op te zetten. Uiteraard een hele dikke voldoende voor deze heerlijke film.

avatar van james_cameron

Regisseur Lee bewijst wederom zijn veelzijdigheid, maar dit is helaas zijn minste film tot nu toe. Het gegeven is leuk, de opbouw veelbelovend, maar in de laatste drie kwartier wordt alles opeens zwaar op de hand en misplaatst zweverig. Het verhaal kan ook geen kant meer op en de ontwikkeling van de personages verloopt tegen het einde zeer schematisch en voorspelbaar. Jammer, want het geschetste tijdsbeeld is overtuigend en hier en daar valt er best wat te lachen.

avatar van vranque

vranque