• 9.374.618 stemmen

Universal Soldier II: Brothers in Arms (1998)

Actie | 92 minuten

Genre: Actie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jeff Woolnough

Met onder meer: Matt Battaglia, Gary Busey en Burt Reynolds

Plot Universal Soldier II: Brothers in Arms

"No memory. No emotion. No mercy... Until one of them decides to become human again."

Luc, Veronica en Eric zijn op de vlucht voor een moord die in hun schoenen is geschoven. De helden moeten voorkomen dat een groep huurlingen hen doodt en moeten een roofoverval verijdelen.

Luc Devereaux / GR44

Otto Mazur

Veronica Roberts

avatar van sinterklaas

sinterklaas

echt waardeloos de eerste was veel beter met jean claude maar ze hebben nu een een of ander nicht gebruikt met een stem als of ie in geen jaren meer geslapen heeft

die wincott is ook echt superiritand echt een namaak spierbundel

ik heb al een 0,0 gegeven en daar hou ik het bij

avatar van Shadowed

Shadowed

De Universal Soldier-reeks is nooit de boeken ingegaan als kwalitatief en hoogstaand actievertier, maar brachten vaak tot op zekere hoogte aanstekelijk vermaak met zich mee. Niets kon me echter voorbereiden op het ongekend saaie verloop van het oorspronkelijke vervolg op de explosieve voorganger. Het is werkelijk ongelooflijk hoe levenloos deze sciencefictionfilm wel niet is, die enkel van een laag cijfer wordt gered dankzij de inspanningen van de acteurs. Regisseur Jeff Woolnough lijkt geen enkel benul te hebben waar deze reeks voor staat en pakt uit met een ongepast lange aanloop, die wordt opgevolgd met amateuristisch geschoten actiescenes. De cinematografie oogt onverzorgd en verwaarloosd, waardoor je geduld als kijker (niets tussen de beelden trekt namelijk maar enigszins de aandacht) behoorlijk op de proef wordt gesteld. Als ik de namen van de personages niet zou herkennen, had ik wellicht zelfs gedacht dat deze film volledig op zichzelf stond en geen deel uitmaakt van de reeks. Fijn dat er later vervolgen kwamen die niet de lijn van dit geheel hebben gevolgd, anders was het complete gebeuren snel de boeken ingegaan als catastrofaal saai vermaak.