menu

Underworld: Blood Wars (2016)

mijn stem
2,67 (298)
298 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Horror
91 minuten

geregisseerd door Anna Foerster
met Kate Beckinsale, Theo James en Charles Dance

'Underworld: Blood Wars' volgt vampierenstrijdster Selene die aanvallen moet zien te weren van zowel de clan van Lycan als de factie die haar verraden heeft. Met haar bondgenoten David en zijn vader Thomas moet ze de eeuwige oorlog tussen Lycan en vampieren zien te stoppen. Zelfs als dat betekent dat ze hiervoor het ultieme offer moet brengen.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=5RVmzaEn3iw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van krosnicky
2,5
Niet bepaalt het verhaal dat ik in gedachten had het is eigenlijk een niemendalletje die bitterweinig toevoegt aan het grote geheel er staat blijkbaar nog een 6 de deel en een serie te wachten maar als je het einde van deze bekijkt valt er niet echt veel meer aan toe te voegen Michael is dood en als ik het goed gezien heb staat op het einde haar dochter voor haar neus en de oorlog is voorbij voor mij de minste uit de reeks

ik weet niet wat de mensen lopen te zeiken en denken dat ze alles weten maar ik vind tot nog toe underworld samen met twilight de beste vervolg films op dit vlak van alle tijden en de mensen die het beter weten moeten het dan maar even voor doen met hun grote mond... zo ik heb gezegd. En ik wacht met smart op deel 6.

avatar van Boeikens
3,5
Wat lopen de meningen hier weer sterk uiteen
Ok, dit deel voegt niet veel toe aan de reeks en mist wat aan imposante figuren/momenten t.o.v. de vorige delen maar loopt alsnog weer lekker vlot. Voldoende actie, al zijn die schiettoestanden wat minder, goede sfeer en setting en de bijhorende gore momentjes.
Voor mij zeker een zeker geen slechte film en deel 6 mag gerust komen.

3,5*

avatar van Gang_Star
3,0
Een aardig vijfde deel in de Underworld reeks. Zeer zeker niet vernieuwend en qua niveau verschilt er wat mij betreft ook weinig. Maar toch vermaakt dit deel net als de rest van de reeks. Heeft weer een prima sfeer met de bekende kleurenfilter, kent nog tot twee keer toe een onverwachtse twist met de dood van Selene, en daarna de twist dat ze toch weer terugkeerde en bevat de nodige actie waardoor Underworld: Blood Wars met een hoog tempo voorbij vliegt.

2,5
Nee, niet best. Sowieso al niet zo'n fan van deze reeks, heb de vier voorgaande maar twee keer een voldoende kunnen geven. Net wat te veel over the top, meer aandacht voor leuke special effects dan voor een fatsoenlijk verteld verhaal, waardoor het nogal chaotisch en onsamenhangend overkomt, deze serie Underworld films. Het beste wat je van deze vijfde kunt zeggen is dat het dit keer, met een standaard rechttoe rechtaan actieverhaal, gelukkig niet al te moeilijk wordt gemaakt, en dat, mede door de korte speelduur, de verveling niet toeslaat. Voor de rest erg voorspelbaar en weinig creativiteit, nieuwe elementen worden nauwelijks toegevoegd. Bloedarmoede troef dus bij deze Blood Wars, vrees dat er nog wat vervolgen zullen komen, maar ach: zolang mooie Kate geen last van rimpels krijgt zijn er veel ergere dingen in de wereld.

avatar van LOTR-lover
1,5
Helaas bewijst Underworld: Blood Wars eens te meer dat het uitmelken van een filmreeks meestal de films niet ten goede komt. Het is allemaal niet vernieuwend of spannend meer en er overheerst een gevoel van ‘been there, done that’. Ik zie de toegevoegde waarde ook niet van deze film en waar ik voorheen nog vaak wel met m’n mond open zat te kijken van verbazing door de vele coole slowmotion actieshots, viel dat nu bar tegen. Hou er gewoon mee op, het is mooi geweest.

1,5*
3/10 (IMDB)

avatar van Decec
3,5
Een goede actie/avontuur/fantasie/horror film...
Goed verhaal...
Prima acteerwerk...
Prima vervolg...
Bekende acteurs en actrice...
Prima camerabeweging...
Prima achtergrond geluid/muziek met
Dolby Digital...
(Advies geen 3D kopen)...

avatar van Thorongil
3,0
LOTR-lover schreef:
Helaas bewijst Underworld: Blood Wars eens te meer dat het uitmelken van een filmreeks meestal de films niet ten goede komt. Het is allemaal niet vernieuwend of spannend meer en er overheerst een gevoel van ‘been there, done that’. Ik zie de toegevoegde waarde ook niet van deze film en waar ik voorheen nog vaak wel met m’n mond open zat te kijken van verbazing door de vele coole slowmotion actieshots, viel dat nu bar tegen. Hou er gewoon mee op, het is mooi geweest.

1,5*
3/10 (IMDB)


Ja, deels klopt het al is deze melk beter dan Underworld Awakening.

3,5
een leuk vervolg.ik heb me weer prima vermaakt.niet het beste deel uit de reeks maar zeker niet verkeerd.mag van mij ook nog wel een deel 6 komen.ik vind het wel een leuke reeks.

avatar van woeler82
3,5
Ik ben met Supernatural eens , een leuke reeks , maar dan moet deel 6 het ultieme einde zijn
Ik heb me in ieder geval me niet verveeld met deze film en is voor herhaling vatbaar

avatar van Grindhouse62
3,5
Gang_Star schreef:
Een aardig vijfde deel in de Underworld reeks. Zeer zeker niet vernieuwend en qua niveau verschilt er wat mij betreft ook weinig. Maar toch vermaakt dit deel net als de rest van de reeks. Heeft weer een prima sfeer met de bekende kleurenfilter, kent nog tot twee keer toe een onverwachtse twist met de dood van Selene, en daarna de twist dat ze toch weer terugkeerde en bevat de nodige actie waardoor Underworld: Blood Wars met een hoog tempo voorbij vliegt.
Ik heb mij prima vermaakt met dit deel en wat Gang-Star al vermelde over het niveau verschil tussen alle 5 delen, vind ik ook dat ze allemaal wel op 1 lijn zitten. Prima vermaak. 3.5

avatar van Elchapo
3,5
Dit deel is (voor de liefhebber) gewoon goed,ik houd vooral van het licht/donker filter dat in de film zo sterk naar voren komt.3.5 stars.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
De film blijft verder gaan op het elan van de reeks. Fans zullen hier dus zeker van houden met de nodige actie. Maar toch wordt het tijd om de serie te eindigen of nieuw bloed te geven (ironisch voor een vampierenfilm). Voor een 6e film in de reeks kan het toch nog wel het niveau hoger houden dan de doorsnee straight-to-dvd sequel met B-acteurs.

avatar van Onderhond
1,5
Redelijk bedroevend.

Het probleem is dat men steeds maar weer op zoek gaat naar manieren om meer verhaal aan deze reeks te breien. Maar laat dat nu net het punt zijn dat absoluut niet weet te boeien. Het gezemel over halfbloedjes en oorlogen en wat persoonlijk drama valt gewoon compleet uit de toon en houdt de film alleen maar op.

Maar ik begrijp dat het nodig was, want Foerster blijkt compleet niet bekwaam om een deftige actiescene op poten te zetten, nog enige cool aan de personages mee te geven. De pogingen zijn wel duidelijk maar falen keer op keer. Dan moet je uit armoe wel wat extra verhaal erin stoppen.

Het begon best aardig met Underworld, maar ondertussen is het gewoon een vervelende reeks geworden. Veel gedoe om niks en wanneer het dan wat leuks probeert te brengen is het sfeerloos en stijlloze onzin. Duidelijk in verkeerde handen, zal blij zijn als ze hier een einde aan maken.

1.5*

avatar van Ajax&Litmanen1
1,5
Goddank dat dit de laatste Underworld film is, want wat is dit een vreselijk middelmatige flutreeks zeg. De voorgaande films waren niet sterk, maar er zat ieder geval nog een redelijk verhaal en bij vlagen aardige actie in. Dat is hier wel weg, echt dramatisch. Waar je inhoudelijk naar kijkt, ik heb geen idee. En wat je ziet is ook nog eens lelijk geanimeerd en doordat het vreselijk donker is nauwelijks te volgen. Ook Kate Beckinsale weet de film niet naar een hoger niveau te helpen, zij acteert ook of ze net als mij klaar met de reeks is. De Underworld reeks heeft zichzelf veel te serieus genomen met al die plotjes over hun rassen. Het was humorloos en langdradig, plus dat het gewoon nooit episch wist te worden. De reeks is toch altijd in dat B-niveau segment blijven hangen. De reeks is dood, graag zo laten. Er zit geen enkele visie achter.

1,5*

avatar van Shadowed
2,5
Weer een stapje terug.

Het blijft een net-wel / net-niet filmreeks voor mij. Tot nu toe scoorde alleen het eerste deel en het vierde deel een voldoende en de rest net-aan onvoldoendes. Ook deze voegt zich bij de laatste groep toe, en ik denk inderdaad dat het wel mooi geweest is voor de rest.

Beckinsale is ook gewoon echt iets te oud geworden voor deze rol. Als er dan een nieuw deel komt, gelieve dan Beckinsale te vervangen met iemand die wat grappiger, vlotter en energieker is. Nu heb je eigenlijk vooral een wannabe vampier inplaats van een echte. Althans, zo voelt het.

Voor de rest ook een aantal andere bekende koppen, zoals James en Dance. James is ook wel een beetje een acteur die altijd in dit soort films terug te vinden is, maar krijgt dan ook altijd niet genoeg ruimte om zijn acteerprestaties goed te laten zien.

In vergelijking met het vorige deel is dit deel minder van de actie en weer meer voor het verhaal, en dat is ook gelijk de reden waarom dit minder is. Het verhaal rondom deze serie is eigenlijk allang weer zo'n beetje uitgedoofd en er is weinig wat nog onder de tafel geschoven kan worden. Ook deze film slaagt daar niet in.

Voor de rest ook lelijke CGI, duidelijk een stap terug van het vorige deel, waar het nog wel aardig was. Maar hier is het soms echt behoorlijk lelijk en dat gaat ten onder van de ervaring. Wel mooi gevormde ijslandschappen en prima charme, die blijft dan wel keurig behouden worden.

Qua actie is de slotfase wel het beste stuk aan de film, met een mooi vormgegeven omgeving en toch wel redelijk mooie actie. Wel lelijke CGI, maar prima in elkaar gestoken slotfase voor de rest. Heeft wel een haastige afloop, maar deze serie heeft zelden een echt mooi afgemaakte en gave actiescène. De beste was bij deel 1 tijdens de opening.

Voor de rest duurt het niet lang en verloopt redelijk vlot. Wel geinig dat er wat Matrix-achtige actie inzit dit keer, maar het is niet genoeg om het naar een voldoende te brengen. Tenzij de serie echt met een nieuwe, vlotte insteek terug kan komen mag er nog een deel 6 komen. Zo niet, dan is het wel mooi geweest.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:54 uur

geplaatst: vandaag om 05:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.