• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Jamie Lee Curtis en Tom Arnold

Gesproken taal: Engels, Frans, Arabisch en Duits

Releasedatum: 13 oktober 1994

Plot True Lies

"When he said I do, he never said what he did."

Overdag is Harry Tasker een geheim agent, die feilloos alle spionage-technieken beheerst. Maar 's avonds is hij een brave huisman en Harry's vrouw Hellen weet niets van zijn gevaarlijke werk. In haar ogen is hij een doodeerlijke, maar saaie vertegenwoordiger in computers. Na vijftien jaar huwelijk, heeft Helen genoeg van haar leventje en stort zij zich in het avontuur. Harry moet, gezegend met alle capaciteiten om de wereld van een nucleaire ramp te behoeden, alle zeilen bijzetten om z'n huwelijk te redden. En daar is hij niet voor opgeleid. Remake van La Totale! uit 1991.

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Door de humor vind ik het eerste uur bijzonder amusant. Daarna schiet de actie veel en veel te ver door en uiteraard zijn Arabieren weer eens de booswichten. Jammer want anders had de film van mij zeker een hogere waardering gekregen. De achtervolging te paard is memorabel.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Warren Stantin schreef:

Dus deze film beoordeel je lager om dat de 'zogeheten' arabieren als badguy fungeren?

Waha

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Deze film is over the top en dat is met opzet. Verwacht dus geen diepzinnig gedoe, maar gewoon een actiefilm met humor. Schwarzenegger schittert, Tia Carrera is bloedmooi, alleen Jamie Lee Curtis is heel erg suf. Vermakelijk voor een avondje.

avatar van wood23

wood23

True Lies is een geweldige actiekomedie. De film weet op een wonderlijke wijze actie en humor goed te combineren en van elkaar te onderscheiden. Zo kan men het verhaal ook nog eens heel goed volgen (het verhaal is niet eens moeilijk om te volgen). De actie is heel mooi, spectaculair en goede special effects. De schoten zijn zo realistisch neergezet, dat je af en toe het gevoel krijgt dat je beschoten word door een stel terroristen. Nu de humor. De humor is soms wat kinderachtig en simpel, maar vaak zo grappig dat je bijna hard moet lachen. Acteerwerk: Heel goed zelfs. Schwarzenegger en Curtis laten zien dat ze geschikt zijn om humoristisch en tergelijkertijd stoer te zijn. Ook de bijrollen zijn zeer komisch en voegen zeker wat toe aan de film.Weer een hele goede film van James Cameron.

avatar van Edie

Edie

Dikke actie, leuk verhaal.. Jamie Lee vond ik ook een beetje vervelend af en toe, heb dr nooit zo'n geweldige actrice gevonden eigenlijk (op Halloween na). Maar de special effects zien er zelfs nu nog groots uit! Zoveel beter dan die CGI shit van nu..

avatar van Koerok

Koerok

Jeugdsentiment. Moet hem binnenkort maar weer eens een keer kijken.

avatar van holbewoner

holbewoner

YOUR FIRED . Ik weet dat het dwaas is maar lag toch strike als hij het zei.

avatar van gorelover

gorelover

Is al bekend wanneer deze film op bluray verschijnt,

word wel eens tijd.

avatar van RuudC

RuudC

True Lies is eigenlijk een typische Arnold Schwarzeneggerkraker. James Cameron lijkt zich daar bij voorbaat al neergelegd te hebben. Het is natuurlijk een andere film dan Commando, Eraser, Last Action Hero, Raw Deal en Total Recall, maar ook hier weer is het Arnie die de show steelt met zijn lompe show en fantastische oneliners temidden van een hoop explosies en ander geweld. True Lies niet de beste in de reeks, maar absoluut wel een leuke film.

Het is gewoon hetzelfde recept. Er zitten een boel leuke scenes in, al lijkt het middenstuk wel volledig uit de lucht te vallen. Cameron smeedt er uiteindelijk een leuk geheel van. De tweede helft is het beste. Vanaf de achtervolging op de brugis het op en top spektakel. De actie op de wolkenkrabber en de Harrier is ronduit legendarisch. Met een briljante oneliner knalt Arnie zijn tegenstanders aan gort. De uitslag weet je van tevoren al. De manier waarop is ronduit klasse. Heerlijke wegkijker!

avatar van brunelli

brunelli

True lies

True lies herenigt regisseur James Cameron met Arnold Schwarzenegger en het resultaat is één van de beste actiefilms van de jaren '90. Schwarzenegger speelt een geheim agent die al vele jaren gelukkig getrouwd is, maar zijn vrouw denkt dat hij gewoon een saaie verkoper is.

Schwarzenegger is op zijn best in deze film en toont waarom hij de actieheld van de jaren '90 was. Hij is enorm charismatisch, erg grappig en daarnaast ook een gigantische bad-ass. De chemie die hij heeft met Jamie Lee Curtis, die zijn vrouw speelt, helpt de film ook een handje. Naast Schwarzegger heeft de film ook enkele geweldige grappige bijrollen van Tom Arnold, Bill Paxton en Charlton Heston (met ooglapje!). Vooral Bill Paxton steelt elke scene waar hij in voorkomt.

Met de humor zit het dus snor, maar ook op het gebied van actie stelt de film niet teleur. True lies heeft enkele geweldige actie-scènes met de achtervolging te paard die er met kop en schouders boven uitsteekt. Deze scènes worden, net zoals de rest van de film, goed in beeld gebracht, zoals we ondertussen al gewoon zijn van regisseur James Cameron.

De film bevat wel enkele nadelen. Zo kent de film een klein dipje in het middenstuk waardoor hij op die momenten wat lang aanvoelt. Gelukkig duurt dit dipje slechts een 20-tal minuutjes en voelt de film daarna weer vlotter aan. Daarnaast is de slechterik in de film wat zwak.

Als besluit kan ik stellen dat True Lies, samen met Commando, Predator en de eerste twee terminator films, behoort tot het beste wat Schwarzenegger te bieden heeft en een must is voor alle actieliefhebbers.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Zeer goede actiefilm van begin tot het eind! ook af en toe humor, moest behoorlijk lachen soms.

maar echt een top film!

avatar van PEN15

PEN15

Duurt me een beetje te lang om het vaker op te zetten. Dat gedeelte met Samir blijft echt voor altijd hilarisch. Harry Tasker laat John McClaine even zien hoe het écht moet. Oh ja...BILL PAXTON ALERT!!!!

avatar van gorelover

gorelover

Wanneer verschijnt deze nu eens op Bluray ?

avatar van yesplease

yesplease

Goede komische film. Het actie-gedeelte is vaak komisch, maar wordt soms te grimmig en dat is tegen de geest van de film in (bijv. die vlammenwerpers had toch echt niet gehoeven).

avatar van blue_blood

blue_blood

Heerlijke film die actie en humor perfect weet te combineren.

Vanaf de eerste tot de laatste minuut is het genieten geblazen door over de top actie, geweldige oneliners en andere hilarische momenten. True Lies bevat 2 verhalen die leuk door elkaar lopen. Het acteerwerk is prima in orde. Schwarzenegger en Curtis spelen humoristisch en stoer tegelijkertijd. De bijrollen van Tom Arnold en Bill Paxton zijn ook leuk gedaan. De actiescènes zijn spectaculair en mooi geschoten. De special effects mogen er zeker wezen. Nooit geweten dat dit een remake was.

Een van Schwarzenegger's beste films!

avatar van handelaar

handelaar

Voor mij absoluut de beste van Schwarzenegger.

Dit was fun,fun, fun. Waar Bond het de laatste tijd met Graig laat af weten en zich veel te serieus te nemen laat True Lies zien hoe het nog moet.

Prachtig hoe Arnold een toilet verbouwt en hoe men een paard moet berijden alhoewel dit paard het op het laatst niet meer pikt. Je kunt tenslotte iets te ver willen gaan!

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Herbekeken, nog steeds goede actiefilm en zeer goed verhaal! ook goed einde en veel lach- momenten.! Top film

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Goeie film met vele indrukwekkende gefilmde scenes, soms wat te bombastisch en de 2e helft ietwat onrealistisch. Arnold is goed gecast en levert één van zijn betere performances af, Jamie Lee Curtis is naast lekker redelijk irritant. Ook in deze film levert cameron zoals gewend ons weer enkele SFX gevulde scenes die tot op de dag van vandaag nauwelijks geevenaard zijn. True Lies is en blijft een prachtig actiespectakel.

avatar van Materny

Materny

True Lies al meerdere keren gezien, maar het blijft toch echt een topper. Zonder twijfel een van de beste van Schwarzenegger, misschien wel de beste zelfs.

TomPSV

Net ook maar eens gekeken en dat is me erg goed bevallen. Wat een lekkere actiefilm zeg, dat nog eens gecombineerd wordt met de nodige humor. Schwarzenegger is hier zeker op zijn best. Zo'n rol is echt op zijn lijf geschreven. Ook de rest van de cast is erg leuk. Met een speciale vermelding voor Bill Paxton, die toch een zeer leuke en komische rol neerzet. Jamie Lee Curtis vond ik dan eerlijk gezegd weer wat minder. Ze kwam nogal irritant over en echt knap is ze ook niet. Maar verder heb ik op de cast en het acteerwerk niks aan te merken.

Het gaat eigenlijk vanaf de eerste minuut al los. Ik dacht even dat ik naar James Bond zat te kijken, daar had het wel wat van weg in ieder geval. De achtervolging op dat paard is natuurlijk het memorabelste stuk uit de film. Erg leuk gedaan. Het middenstuk is misschien wat minder, maar al snel gaat de actie weer verder en dat resulteert in een heerlijk laatste deel waar ik qua actie en vermaak weer op het puntje van mijn stoel zat.

Echt een hele leuke film, die wat mij betreft toch wel erg ondergewaarderd wordt hier. 4*

avatar van mnrk

mnrk

So your life's in the crapper. So you wife is banging a used car salesman - it's humiliating, I know. But goddamnit, Harry, take it like a man!

Nog steeds een heerlijke film van James Cameron, de film is een mooie combinatie van actie en humor....

Het verhaal begint gelijk met een knal en dit zet gelijk de trend voor de rest van de film. De gehele film kijkt gewoon lekker weg...

Arnold Schwarzenegger is natuurlijk de juiste persoon voor deze rol en is helemaal op zijn plek, ook de overige cast is in orde en past er helemaal bij (het duo Tom Arnold en Grant Heslov is ook komisch)....

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Gisteren voor de ..tigste keer gezien. Hoewel ik precies weet wat er gaat komen blijf ik deze film graag zien. Misschien dat "The Body" daar ook wel debet aan is.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

TomPSV schreef:

..... echt knap is ze ook niet. ....

Nee, dat is zo, maar wat er iets lager allemaal zit, dat mag er echt wel zijn!

Ace Hanlon schreef:

Nee, dat is zo, maar wat er iets lager allemaal zit, dat mag er echt wel zijn!

Daar heb jij dan weer gelijk in. Maar het hoofd is ook best belangrijk, die is het meest in beeld

avatar van The Oceanic Six

Mooi dat je zulke films nu voor de eerste keer ziet Tom, dat zou mij ook wel weer gaaf lijken. Dan heb je nog heel wat goeds om te kijken. Zo'n beetje het hele ouvre van Arnold uit de 80's en 90's is erg de moeite om te kijken.

The Oceanic Six schreef:

Zeker. Ik heb vroeger weleens een film van Schwarzenegger gezien, maar dat is waarschijnlijk al minimaal een jaar of 6 geleden waardoor ik me dat eigenlijk niet meer echt kan herinneren en ik ook niet weet welke films dat waren. Pas de laatste anderhalf jaar ben ik me wat meer aan het verdiepen in films, dus ik heb nog heel wat te gaan ja

avatar van The Oceanic Six

Ik denk dat iedereen wel stukken heeft gezien, maar dat is wat anders dan de hele film kennen. Je bent met een mooie inhaalslag bezig. True Lies, Predator en Commando in 1 weekend gezien zag ik in je profiel. Dan moet je genoten hebben

TomPSV

Dat heb ik zeker. Binnenkort ook maar eens aan de Terminator-reeks beginnen, daar ga ik ook nog wel plezier aan beleven denk ik

Ik heb het gevoel dat we enigszins offtopic gaan trouwens

avatar van The Oceanic Six

Terminator 1 en 2 behoren tot de beste SF ooit gemaakt (deel 2 staat bij mij al jaren op plek 1 in mijn top 10 trouwens), daar ga je zeker van genieten.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

TomPSV schreef:

niks mis met dat hoofd hoor....

kijk er liever naar dan het kopje van Arnold.