• 9.376.805 stemmen

Green Street Hooligans 2 (2009)

Drama / Actie | 94 minuten

Genre: Drama / Actie

Alternatieve titel: Green Street 2

Geregisseerd door: Jesse V. Johnson

Met onder meer: Ross McCall, Marina Sirtis en Timothy V. Murphy

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Green Street Hooligans 2

"After the brutal mass brawl fans of two football teams go to jail, where their feud raised to a new level of cruelty."

Na de uit de hand gelopen rel met fatale afloop tussen de Hooligans van West Ham United en Millwall komen een groot deel van beide supporterskernen in de gevangenis terecht. Tussen de gevangenismuren zijn de aanhangers van Millwall in de meerderheid en die van West Ham worden dan ook constant aangevallen. Ook in de gevangenis wordt het voetbal fanatiek gevolgd en er worden zelfs wedstrijden gespeeld. Winst of verlies maakt het verschil tussen een beloning of een straf. Wanneer door overbevolking enkele gelukkigen kans maken op vervroegde vrijlating staan de hooligans van West Ham en Millwall weer tegenover elkaar. Deze keer echter op een voetbalveld. De inzet is hoog als een doelpunt je vrijheid kan betekenen.

Big Marc Turner

Tankersley Governor

Soccer Player

avatar van wwelover

wwelover

Voorspelbare cliché film, die vrijwel niks weg heeft van deel 1, ik snap ook niet dat die McCall instemde om ook in deze film mee te doen, zal verder vast niet vaak gevraagd worden voor films. Maar dit is echt een schande voor deel 1, het verhaal is ontzettend dom. Alles wat gebeurd is vrijwel ongeloofwaardig. Het kan niet dat omdat er één corrupt iemand is, gevangene zoveel vrijheid hebben in de gevangenis en elkaar keer op keer de kop in kunnen slaan. Qua camera en muziek was het nog wel een redelijke film, de gevechten werden vaak wel mooi in beeld gebracht. Maar voor de rest is het een zielige B-Film.

De cast is niet bijzonder, zeker vergeleken deel 1. Ross McCall was in deel 1 al een redelijk saaie pik, en in deel 2 ook en dus vrij ongeloofwaardig voor zijn rol. En verder waren er ook niet echt sterke acteurs op die donkere gevangenbewaarder na.

darkjaap

mischien domme vraag maar heeft elijah wood ook een rol in de film ? hij vechtte inmiddels ook mee tegen millwal..

AC/DC

Nee, Elijah Wood niet. Niemand uit deel 1 speelt in deze film een rol op Ross McCall na.

avatar van Stinkjanus

Stinkjanus

Echt een bout film.

Ik mis de sfeer en de spanning van het eerste deel.

Alleen de naam is hetzelfde voorderest is er helemaal niks hetzelfde dan het eerste deel!

avatar van Kimbo72

Kimbo72

wat een nep film zeg.

dit heeft niks meer met hooligans te maken.

deze film speelt zich namelijk helemaal af in de gevangenis.

een zeer slecht vervolg dus.

avatar van gerahrd

gerahrd

Green Street Hooligans 2

De meesten zullen Green Street Hooligans 1 wel hebben gezien die film vond ik toch wel erg mooi maar wat ze allemaal in 2 hebben gestopt is niet meer normaal heeft ten eerste bijna niets met Hooligans gemaakt alleen gevangen die voor West Ham zijn en Millwall.

Heb maar de helft van de film gezien want het ging nergens over althans als je naar de titel kijkt zet er dan een andere titel boven want van Green Street Hooligans is hier geen sprake van. Maak er dan Prison hooligans van. Slechte film of zet er een andere titel boven want met Hooligans heeft het nauwelijks iets te maken.

Een halve ster !

avatar van basjje

basjje

ik vond de vechtscenes opzich best geschikt en als het geen green street hooligans 2 had geheten waren de verwachtingen niet zo hoog en was het een redelijke film geweest

gerahrd schreef:

Heb maar de helft van de film gezien

Stem dan niet.

gerahrd schreef:

Dat zeggen velen, dat het weinig of niets te maken heeft met hooligans.

Maar vertel eens, wat hebben al die sequels van American Pie met een taart te maken?

En al die vervolgdelen van Saw hebben ook niets met een zaag te maken.

En wat hebben al die......................................, je begrijpt wel wat ik bedoel denk ik.

avatar van NulDerTien

NulDerTien

Waar is de film te zien??

avatar van stinissen

Film heeft inderdaad niets met deel 1 te maken daarom moet je hem ook apart beoordelen en voor een regenachtige avond was hij best te genieten , niet goed maar zeker wel een voldoende.

avatar van MASTERS

MASTERS

Geweldige film!! Topper!! 10x beter dan 1 !!

AC/DC

Ik neem aan dat je nu een grapje maakt..

avatar van MASTERS

MASTERS

you got me boy.......

Gelukkig maar

Tyva

Ben ondanks alle negatieve reacties vrij benieuwd naar de film. Maar ik weet niet of de film wel in Nederlandse bioscopen is uitgekomen, dus draait hij hier nog?

En de film speelt zich wel gewoon af in Engeland he, geen shit in USA toch?

darkjaap

Hij draait niet in de bioss

je moet em op internet kijken of downloaden

@Darkjaap

Thanks, mate

Tyva

En wie weet trouwens hoe het liedje heet die sowieso in de trailer zit, iets met 'Riot Riot' in het refrein. Het liedje start in deze officiele trailer op 1:13

De trailer:

YouTube - Green Street Hooligans 2: Stand your Ground Trailer

avatar van dumble

dumble

hmm.. staat al een tijdje op mijn harde schijf.. maar ik krijg steeds minder zin om um te kijken..

Nomak

Ik heb de film net bekeken en ik snap die lage beoordelingen werkelijk niet. Het is gewoon een groep van 3 vrienden (hooligans van West Ham) die in de gevangenis ook voor elkaar opkomen. Als er in diezelfde gevangenis een grotere groep hooligans zit van een rivaliserend team, dan komen daar natuurlijk problemen van.

De kritiek op de ongeloofwaardigheid slaat hier nergens op, want de eerste film is dan ook ongeloofwaardig. Dus als je kritiek op deze film hebt over de geloofwaardigheid, dan moet je diezelfde kritiek ook op het eerste deel hebben.

Het eerste deel is wel beter dan deze, maar dat maakt dit nog geen slechte film.

Ross McCall vond ik het zeker niet slecht doen, hij heeft mij overtuigd van zijn kunnen. Hij speelde zijn rol goed, eerlijk gezegd vond ik hem geloofwaardiger overkomen dan Elijah Wood in het eerste deel.

Er was een leuke bijrol voor niemand minder dan Matthias Hues die we kennen als de langharige blonde vechtmachine uit heel wat vechtfilms uit de jaren 80 en 90. Was wel raar om hem te zien voetballen, maar met zo iemand in je team heb je fysiek niet veel te vrezen.

Het irritantste en meest onuitstaanbare personage is zonder twijfel de vrouwelijke cipier, wat een heks is dat.

Degenen die twijfelen over de film, gewoon kijken zonder vooroordelen. Je zal een gevangenisfilm met redelijk wat actie te zien krijgen. Wie daar van houdt krijgt gegarandeerd een leuke avond.

gerahrd schreef:

alleen gevangen die voor West Ham zijn en Millwall.

Ik vraag me af of jij de film wel hebt gezien. Misschien heb je enkel de trailer bekeken en het plot gelezen.

Als je de film gezien hebt, dan zou je weten dat er maar 3 hooligans van West Ham in de gevangenis zitten. En een grotere groep van Millwall.

Voor de rest zijn er heel veel andere gevangenen, die niets met de hooligans te maken hebben.

avatar van Skaz_32225

Skaz_32225

Tja, na de film gezien te hebben rest mij niks te zeggen dat het een zwak vervolg is op deel 1. Ik heb verschillende hooligan-films gezien, maar dit deel mag je NIET in de categorie hooligan-film plaatsen. Teneerste, hooligans die elkaar bevechten in de gevangenis. Jaja, dat kan zomaar. De gevangenis moet zeker in een New England staat als Maine zijn opgenomen, want het lijkt mij niet op een Euro England gevangenis. Het verhaal is ook zo onwaarschijnlijk. Nee, kijk dan naar échte hooligan films als The Firm of Football Factory. Dat is hard, wreed en meer gerealiseerd op de werkelijkheid. Zodra Amerikanen er een hand in krijgen, dan wordt het zóóó melodramatisch en dus onrealistisch, als GSE 1. En tja, wat weten Amerikanen nu van sportvandalisme. Bij ijshockey of American Football kun je rustig tussen supporters van de tegenstander zitten zonder te vrezen dat je gemept wordt. Echter, de Amerikaanse films over LA street gangs, zijn wel realistischer als een Amerikaans film over Brits hooliganism, maar het blijft melodramatisch. Maar als ik een film als Colours of Blood In, Blood Out naast Hooligans 2 zet, dan weet ik al welke film beter is.....

avatar van roytjuh1991

roytjuh1991

Green Street Hooligans 1 meerdere malen gezien. Dat blijft nog steeds een goede film. Bij die film vond ik het soms al iets overdreven, moet je nagaan hoe dat bij 2 is.

Jammer dat Jesse V. Johnson (de amerikaan) het weer lekker overdreven wil doen. Typisch Amerikaans. Wie zo nu en dan Gordon Ramsey kijkt is er ook achtergekomen dat de Amerikanen het weer hebben zitten ver******. Eerst hielp hij mensen hun restaurant opnieuw op te zetten en nu de amerikanen het in handen hebben probeert Gordon Ramsey alleen ingestudeerde ruzies te verhelpen.

Jammer weer dit! Max. 0,5 ster.

avatar van roytjuh1991

roytjuh1991

Clueless Dork schreef:

Waarom speelt dit zich af in de verenigde staten?

Dan kan het weer lekker overdreven!!.....

avatar van mcdaktari

mcdaktari

dumble schreef:

ja idd. dat heb ik ook, ik denk dat ik hem verwijder en dan toch maar eerst hooligans ga kijken want die heb ik nog steeds niet gezien, en ik lees hier dat die veel beter is dan deel 2

nee hoor

deel 1 zuigt net zo hard

avatar van jefmeisterNL

jefmeisterNL

Tyva schreef:

De trailer:

YouTube - Green Street Hooligans 2: Stand your Ground Trailer

dat liedje is riot riot van goldblade(A)

avatar van e8212

e8212

Aardige filmpje, maar laad je niet misleiden door de naam. Het is een gevangenisfilm met hooligans, en heeft vrijwel niks met de vorige deel te maken. Verwacht dan ook een volledige andere setting en verhaal. Meer voor de liefhebbers van bvb Prison Break, Oz, The Escapist (kweet ff geen goeie voorbeelden ).

avatar van Rebel80

Rebel80

Niks met deel 1 te maken en zelfs voor een gevangenisfilm (waar ik van hou) is ie echt ruk.

Bovendien, voetballen in een gevangenis, komt me wel heel erg bekend voor

avatar van GertB

GertB

Heb deze film net gekeken, zonder negatieve/postieve commentaar in men achterhoofd, puur naar de film alleen gekeken

Puur van de film genoten... Iets waar sommige hier eens wat meer op moeten letten.

Je kijkt een film om ervan te genieten, niet om er om de minuut bij na te denken van; mh, die situatie had ik verwacht of mh, zoiets zou die persoon toch nooit doen...

Vond deze zeker even goed als de eerste, maar je moet ermee rekening houden dat de situatie anders ligt.

Maar heb ervan genoten, punt uit.

Voor mij een 5 dus