Soul Kitchen (2009)
Releasedatum: 13 mei 2010
Bekijk via MUBI
Bekijk via CineMember
Plot Soul Kitchen
Zinos is een getroebleerde Griekse bareigenaar in Hamburg. Zijn leven neemt een duik in het diepe wanneer zijn vriendin Nadine haar toevlucht zoekt in Shanghai. Dan blijken ook nog eens zijn klanten weg te blijven en moet hij alle zeilen bijzetten om zijn tent draaiende te houden. Hij ontwikkelt derhalve een nieuw bedrijfsconcept, waardoor hij weer uit de geldzorgen raakt. Maar de liefdesproblemen blijven en om dichter bij zijn vriendin te zijn, geeft hij de leiding over de bar in handen van zijn broer Ilias. Echter, die is helaas nogal crimineel aangelegd, waardoor de zorgen niet bepaald voorbijgaan.
Zinos Kazantsakis
Lutz
Sokrates
Milli
Knisper
Klinkt erg leuk! Faith Akin samen met een stel oude bekende uit z'n andere films.
Freud
Absoluut heerlijke film! Schitterend gemaakt en zonder veel pretentie, je ziet dat iedereen genoten heeft bij het maken ervan
Acteerprestaties zijn zonder uitzondering geweldig en het verhaal is simpel maar toch niet zo voorspelbaar (hoewel een hoop clichés bewust wel voorbij komen, maar dat heeft eerder een humoristisch effect) en enorm aanstekelijk. En grappig, echt goed gelachen
Fatih Akin bewijst hiermee definitief dat hij tot de groten van de hedendaagse Europese film behoort (had hij al bewezen, maar het sprekende gemak waarmee deze film lijkt te zijn gemaakt roept haast evenveel bewondering op dan de rest van zijn oeuvre al uitlokt). Het is in vergelijking met Gegen die Wand eerder een tussendoortje, maar dat neemt niet weg dat ik er erg van heb genoten.
kryptex
Een filmpje dat leuk wegkijkt. Staat inderdaad bol van de clichés die mij in het begin vragen deden stellen bij de kwaliteit van de film, maar op de duur, door ze door te drijven, inderdaad humoristisch worden.
De acteerprestaties vond ik eerder wisselvallig, maar toch eerder aan de positieve kant.
Hoewel de trailer je al bijna het volledige verhaal verklapt, blijft de film niet echt voorspelbaar en blijft hij ook boeien.
Ik heb veel gelachen en aangezien dat de bedoeling was van de film, is hij dus geslaagd in zijn opzet.
Ik weet niet of ik hem zelf in de cinema zou gaan bekijken(had tickets gewonnen), maar hij is zeker het kijken waard (al dan niet in de bioscoop).
1976Ben
Leuk kijkje op de rafelrandjes van Hamburg met veel "mooie" stadsbeelden. Het verhaal was naar mijn idee net niet helemaal in balans qua opbouw en afronding, maar de film verveelt verder geen seconde en zit vol met leuke feest, zuip en kroeg scenes. Ik moet maar weer eens naar Hamburg!
Billy-Pilgrim
Zeer leuke film die nu in Pathe Buitenhof te zien is. Een heleboel lachmomenten. Goede acteurs die echt onderlinge chemie hebben. Het verhaal is wat voorspelbaar en clichematig, maar in komedies is het verhaal ondergeschikt aan de humor, en de humor was in dit geval meer dan goed.
Knisper
Voor de mensen die Im Juli gezien hebben, is dit weer een erg typische Akin-komedie. Het lijkt dat Fatih Akin de zware kost van de afgelopen jaren even af wilde wisselen met een hoop lol. En dan vooral de lol bij het maken. In feite is het gewoon een vriendenproject. Bleibtreu heeft al vaak met Akin samengewerkt en Bousdoukos speelde al in Akin's debuut Kurz und Schmerzlos. Echt een fantastische acteurs is het ook niet, maar wellicht doordat hij ook meegeschreven heeft aan het scenario, werkt het uiteindelijk toch wel allemaal. Daarnaast ook een rol voor Moritz Bleibtreu's moeder (die inmiddels overleden is) en de broer van Fatih Akin.
Dat het een persoonlijke project is met een hoop lol schijnt ook door in de film, die boven vooral fris en enthousiast aanvoelt. Met een kritisch oog valt er hier en daar best wat op aan te merken en echt super grappig wordt het nou ook niet echt, maar het is wel een film die gewoon de hele speelduur goed vermaakt. Ik vond Im Juli net iets beter, maar het moge duidelijk zijn dat Akin, die nog steeds pas 36 is, ook dit genre nog onder de knie heeft.
Erg leuk tussendoortje van Akin met een hoop lollig gedoe, maffe figuren, muziek, eten en gebeurtenissen in het altijd fijne Hamburg.
Soms gaat het allemaal wel iets te ver de begrafenis bijvoorbeeld, da's bijna slapstick maar het blijft gelukkig redelijk op de rails.
Allemaal fijne acteurs met eindelijk ook weer eens een leuke rol van Bleibtreu. En een mooie Dorka Gryllus als love interest.
shockdog
Allemaal fijne acteurs met eindelijk ook weer eens een leuke rol van Bleibtreu.
Bleibtreu was juist de aller irritantste van het stel. Ik begin me ook af te vragen of ik dezelfde film gezien heb als jullie. Ik heb een verschrikkelijke film gezien met strontirritante personages en met tenenkrommende humor (grappen over hoofdpersoon met hernia, niet grappig. broer die hip en gevat denkt te zijn, niet grappig. kok die geen friet wil bakken, niet grappig. vriendin van hoofdpersoon die naar Shanghai verhuisd en wil dat hij ook komt, irritant en haalt de vaart uit het verhaal.). Ik heb bijna zitten janken in de bioscoop van de plaatsvervangende schaamte. Na 45 minuten zijn we weggegaan.
Greeneyelady1
Wat heb ik gelachen bij deze film zeg. Ik had deze in de bios gezien en er zaten er een paar mensen bij die een zeer aanstekelijke lach hadden, waardoor het nog meer op onze lachspieren ging werken! Haha, ik becijfer daarom de film met een 3,5, want ik weet niet of ik zoveel gelachen zou hebben als ik NIET in de bios had gezeten.
Ook al zaten er veel cliches in de film, toch ook wel een beetje onvoorspelbaar. Een luchtige film die lekker wegkijkt.
Paalhaas
Dit is even andere koek dan Auf der anderen Seite. Akin gooit het roer volledig om en trakteert ons op een heerlijk luchtige, komische prent waarmee ik mij van begin tot einde kostelijk heb vermaakt. Verrukkelijke film die zichzelf in tegenstelling tot zijn voorganger niet al te serieus neemt.
_Casper_
Hele goeie leuke film om te zien.. echt een aanrader
dikke 3.5 sterren
Bélon
Grotendeels eens, 't is een wanna be hippe feelgood film met stuurloos plot en irritante personages. Paar leuke scenes maar je hebt niks gemist aan de rest.
Billy-Pilgrim
Ik begrijp het wanna be hip gedeelte niet helemaal. De personages waren veelal het tegenovergestelde van hip. Ik zou dan ook niet weten waar je dat in zag.
Bélon
Voorbeelden? De muziek, de kleding, de broer die platenspelers jat en vervolgens DJ'ed, het hele omschakelen van Oud-Duitsche Stube naar trendy restaurant voor rockende oudere jongeren. Misschien is wanna be quirky een betere omschrijving, de film tracht (gemaakt) excentriek te zijn en dat roept bij mij vooral irritatie op. Maar goed kennelijk vonden sommigen dit gelulhannes wel goed cq. grappig, kwestie van smaak denk ik dan maar. Het was niet mijn humor.
Eén van de weinige momenten dat ik een beetje moest lachen was bij de massage van de fysiotherapeute, toen de hoofdrolspeler een erectie kreeg. Dat was heel droog gefilmd.
Pistons
Hele leuke comedy waar af en toe de Akin klasse van afdruipt. Goed acteerwerk, vooral van Moritz Bleibtreu. Keek lekker weg.
Zandkuiken
Charmante wegkijker en een serieuze koerswijziging na de loodzware multiculdrama's Gegen Die Wand en Auf Der Anderen Seite. Dit keer een warmbloedige komedie die inderdaad meer aanleunt bij de eerste Fatih Akin die ik zag: Im Juli.
Hoewel Soul Kitchen toch een stuk hipper is wat mij betreft. De locaties, de feestjes... Het ziet er allemaal heel authentiek uit en geeft je zin om zélf het nachtleven van Hamburg in te duiken. Een beetje zoals Any Way The Wind Blows, hoewel ik die nog een pak cooler vind. Niettemin: visueel is Akins nieuwste worp dik in orde en ook de heerlijke soundtrack doet z'n werk.
Wel mist dit gerechje een beetje verfijning. Zo zijn de slapstickmomenten soms op het randje. Geen erg, toch dik genoten van wat me werd voorgeschoteld. En met een gratuit tietenmoment (afrodisiacum in het dessert) scoor je bij mij eigenlijk ALTIJD punten
Onnozele conclusie op komst: een energieke film die je zin geeft in het léven. Ideaal trouwens om een zaterdagavond op gang te trekken! 3,5*
gauke
Jammer van de banale, tenenkrommende, platte, clichématige dijenkletserij (o zo Duits) en de slapstickscènes, want dan was het een culturele, puike, vlotte, heerlijke en onderhoudende komedie geweest.
NLjoeri_30
Ik vond dit absoluut juist een culturele/puike/vlotte en heerlijk onderhoudende Duitse productie waar je U tegen zegt, heerlijk luchtige humor en wat zijn het stuk voor stuk geweldige karakters, had bij Adam en Moritz heel erg het idee dat ik ze al eens vaker in films voorbij had zien komen en wellicht kan iemand me helpen welke films dat dan geweest zouden moeten zijn, een ding heb ik eraan overgehouden; deze 2 lenen zich perfect voor een Misdaad. Dit geld ook voor Wotan Wilke en zijn Crew, had het script gewelddadig en vol van actie geweest ben ik er zeker van dat ze dit overtuigend hadden in weten te vullen, fantastische gasten.
Behalve het luchtige en het humoristische gehalte vond ik ook het multiculturele aspect uit de film wederom erg geslaagd, wat een kerel die bottenbreker en wat een ontzettend mooie turkse vrouw deze Dorka,
Ben heel blij deze film zondag te hebben gekeken want leent zich daar prima voor.
Omdat de film geen hoogstandje is kan ik ook niet overgaan op een beoordeling hoger dan 3,5 ster, dat zijn bij dit soort producties bij mij het maximale en ze hebben 'm verdiend.
Duitsers en humor gaan vaak niet samen maar deze was best geslaagd en dan met name in het eerste uur. De humor is best goed en het verhaal is ook best leuk. Jammer dat het laatste gedeelte van de film wat minder is en flauw. Maar het eerste uur is gewoon heel leuk met veel humor. De cast deed het prima in deze film en Anna Bederke was een mooie verschijning.
Aapje81
Erg coole film van de regisseur van Auf die Andere Seiten. Heb zo nu en dan dubbel gelegen van het lachen. De grauwe en ook wat ruwe sfeer deed mij erg denken aan de boeken van Herman Brusselmans. Mocht je van zijn stijl en gevoel voor humor houden dan is deze film zeker aan te raden.
Soul Kitchen is met veel plezier gemaakt. Het scenario is cliche maar wel creatief en leuk en de acteurs zijn stuk voor stuk uitstekend. Vooral Adam Bousdoukos was zeer de moeite waard. Deze film is voor mij wat Ex Drummer had kunnen zijn.
Zeer goed.
Madecineman (moderator films)
Wat is er dan zo grauw en ruw aan deze film? Eerder een vriendelijk feel-good filmpje imo.
Soulistic
Aardig fimpje hoor!
Vrij luchtig allemaal, en goed te behappen.
Humor was erg aanwezig. En de personages zijn ook erg goed uitgewerkt.
Al met al een leuk tussendoortje.
3,5 ster
Aapje81
Ik heb de film twee keer gezien. Een keer alleen en een keer samen met mijn vriendin. Bij een eerste kijkbeurt had ik ook dat gevoel van prettige feel good movie. Maar bij de tweede keer viel me op dat dit toch vooral een mannelijke film is. De dialogen zijn heel direct en zonder verfijnde nuanceringen. Met de term grauw doelde ik vooral op de locaties. Neem bijvoorbeeld dat restaurant. Er zullen maar weinig films zijn waar een restaurant in een fabriek zit.
david bohm
Kluchtige film met geinige momenten en elementen maar weinig verheffend. Het tempo ligt prettig hoog. Al met al een niemendalletje, maar aardig.
Al DeNiro
Deze vond ik leuker dan de soortgelijke Kebab Connection.
Ik moest heel erg lachen om de scene waar Zinos op massagetafel ligt met een stijve .
Tarkus
Leuke Duitse film, die mijn verwachtingen enigszins overtreft.
Geen topfilm, maar er zitten wel aardige momenten in de film.
Uitstekende muziek trouwens.
Noodless
Inderdaad kun je deze niet vergelijken met zijn vorig werk zoals Gegen Die Wand en Auf der anderen seite, maar vermakelijk is het wel. Het verhaal is luchtig en heeft heel wat komische momenten : de massagetafel, de inbraak, de rugproblemen, de oude man, de kok, ...
Daarbij een aanstekelijke muziekscore en een degelijke cast.
En het eten zag er smakelijk uit
7/10
Queen-Bee
Weer een duits meesterwerk!!! Ik ga de duitse conema zeer scherp in de gaten houden.
Een lekker luchtige komedie dit, die lekker wegkijkt.
Het is een bont gezelschap, het stelletje acteurs dat in deze film voorbijkomt. Van licht tot donker en jong naar oud. Op zich ligt daar wel een gedeelte van de werking van deze film, want de uiteenlopende cast zorgt er in ieder geval voor dat de film lekker afwisselend oogt.
De film heeft een aardig verhaal waarin soms door het expres gebruiken van clichés, de humor bij de kijker moet worden opgewekt. Dat lukte de ene keer vrij aardig, de andere keer weer wat minder. Soms wordt het allemaal erg clowneskachtig, maar over het algemeen is het wel vermakelijk. De soundtrack is ook opvallend. Veel aandacht wordt er besteed aan het nachtelijke uitgaansleven in Hamburg en op zich ziet het er best gezellig uit, hoewel de muziek dan weer niet altijd even goed is. Terwijl de binnenstad best gezellig oogt, komt de haven juist weer erg grauw over. Opvallend dat een stad er eigenlijk zo tweeledig uit kan zien. Dat komt in deze film goed naar voren.
Uiteindelijk is Soul Kitchen best een vermakelijke film, maar echt superleuk wordt het nooit. Daarnaast is het een film die waarschijnlijk snel weer vergeten zal zijn.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Adams Æbler
Komedie / Drama, 2005