Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Dennis Iliadis
Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt
Releasedatum: 11 juni 2009
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Last House on the Left
"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"
John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...
Mari Collingwood
Paige
Giles
Morton
FullMoon
Een heel simpel horrorachtig film met een simpel verhaal. Voor de rest sluit ik me aan bij fionepoon. 2.5 sterren.
Miss Lola
Veel spanning, behoorlijk gewelddadig. Kon sommige dingen niet aanzien, maar desondanks prima thriller!
Davidus
Lekkere wraak film.
Het is altijd geweldig om te zien hoe zo 'n burgergezinnetje omturnt in een door wraak en overlevingsdrang gedreven moordmachines. Straw Dogs is wat mij betreft toch wel de klassieker hierin.
Goed voor je adrenaline om te zien hoe de 1 na de ander wordt afgeslacht.
Spanningsopbouw is hel goed, geen moment van verslapping. Karakters waren goed. En dit keer geen opzichtig dom gedrag van de slachtoffers.
Minder naargeestig dan de 72 versie, en veel spannender.
pizza maniak
Goede film. Enkel de verkrachting hoefde voor mij niet. Voor de rest prima sfeer en score.
superhenkie
Tja,
Voor een horror/thiller weinig (of geen) horror of spanning. Wat overblijft is een soort knok-film met een paar geweldadige scenes. Middelmatig acteerwerk en 2 of 3 interesante camerashots. Het was een worsteling om aan het einde te geraken.
Tegenvaller.
2 sterren.
Shinobi
Over het algemeen vrij saai en dan heb ik nog de 'unrated' versie gezien...
Er zaten wel wat leuke dingen in zoals: de verkrachtingsscène, en op het laatst in de huis en niet te vergeten de magnetron scène. Maar dat maakt de film echt niet goed.
De bad guys vind ik overigens niet sterk qua uiterlijk, het lijkt net of ze net uit de sportschool komen...
1,5 Sterren.
LOTR-lover
Ik hink een beetje op twee gedachten bij deze film. Aan de ene kant vind ik 'm goed in elkaar gezet, met een aantal zeer brute scènes die absoluut indruk hebben achtergelaten. De verkrachtingsscène was heftig en absoluut onprettig om naar te kijken. Kan daar altijd kotsmisselijk van worden. Verder is het qua wraakfilm precies wat je wilt. Een stel psychopaten zorgen ervoor dat een op 't oog zo normaal gezin uiteindelijk ook dingen doet die niemand voor mogelijk houd. Ik hou daar wel van, het laat je nadenken over de aard van 't beestje.
Aan de andere kant vind ik dat de film van toevalligheden aan elkaar hangt en zijn een aantal dingen gewoon ongeloofwaardig. Nu zoek ik bij dit soort films niet per sé naar realisme maar de eindscène met de magnetron slaat natuurlijk wel alles. Denk even na, de vader komt nadat hij z'n dochter naar het ziekenhuis heeft gebracht blijkbaar weer terug in de woning, haalt daar dan die verkrachter op en vermoord 'm door z'n hoofd te laten ontploffen. Waar is de politie dan? Met welk verhaal hebben ze hun dochter in het ziekenhuis laten opnemen? Zonde dat ze die scène er achteraan hebben geplakt, doet in mijn ogen afbreuk aan de film.
jeroen079
ik vond het wel een goeie film maar is het daadwerkelijk een horror??
knickmeister2
Een erg expliciete film met een paar overgewelddadige scenes die je een naar gevoel achterlaten.
Vond hem erg sterk alleen de laatste paar minuten van de film kon mij niet bekoren door de magnetron scene. Dit had voor mij een stuk zieker gemogen en minder nep . een exploderende hoofd komop zeg De rape scene vond ik ook minder erg dan verwacht, mischien omdat ik ook al '' I spit on your grave '' had gezien maar hij was wel grof, dit voornamelijk door het camerawerk die in close up de gezichtsuitrukking en gegil van het meisje laat zien.
Waarom nu wel een 3.5 *?
de film was erg gewelddadig en daar ging ik de film om kijken, een naar gevoel kreeg ik om de meisjes hoe die toegetakeld werden dat vond ik ook vreselijk om te zien maar veel sympathy kreeg ik nie omdat ze gewoonweg dom met die vreemde gast meegingen. Ze hadden wel overlevingsdrang en reageerde realistisch niet net als in een typische standaart horror.
Ik vond 1 kill ook erg creatief en daarmee mijn complimenten, zo mochten ze van mij allemaal wel zijn trouwens: Champagne fles op hoofd kapot slaan -> messteek in borstkas > neus terug breken > proberen te verzuipen, hand in vermaler en daarna een soort pikhauweel door het hoofd. Ik had het gevoel alsof ik naar de filmversie keek van het spel manhunt!!
Voor de rest mooi camerawerk, veel close ups ook naar bijvoorbeeld messteken etc, niet camera wegdraaien maar alles filmen, zo expliciet mogelijk waardoor de kijkervaring nog intenser word.
KingJ
[quote]Davidus schreef:
Lekkere wraak film.
Gewoon een lekker horror filmpje, zeker niet super maar wel goed voor de liefhebber!
bjerik76
vrij heftige film, maar heb ergere gezien.
toch vraag je je af bij bepaalde scenes waarom er maar 1 klap gegeven word ipv 2 goeie stevige, maar anders is de film denk ik te kort.
Maar vond hem verder vrij goed/sterk.
mijn magnetron doet het alleen niet als het deurtje open is, maar in de VS dus wel zonder dat er daar een klacht en schadeclaim van word geeist
SlasherMovieMan
Zijn we gearriveerd op het linkse laatste huis of hebben ze de route verkeerd doorgegeven?
Persoonlijk heb ik het helemaal niet op remakes, en natuurlijk heb ik Wes Craven's klassieker The Last House On The Left gezien. Of ik er benieuwd naar was om er een remake van te zien? Absoluut niet. Ik had bijna geen interesse in deze film, maar vanwege het feit dat het origineel zo'n klassieker is heb ik deze film een kansje laten wagen. En wat heb ik toch een spijt. Ik vond het zo'n slechte remake. Ik bedoel ik denkende dat de remake veel bruter zal worden dan het origineel, wat logisch is aangezien dat bij de meeste remakes ook is, is dat helemaal niet zo. En tja hoor degene die deze film heeft gemaakt zal zich diep moeten schamen.
In 1 woord: gewoon prutswerk!
Kan gelijk de vuilnisbak in!!
John Lee Hooker
Ik had bijna geen interesse in deze film
ik denkende dat de remake veel bruter zal worden dan het origineel
Als je denkt dat de remake een stuk beter zou je toch juist wèl interesse moeten hebben in deze film?
wat logisch is aangezien dat bij de meeste remakes ook is
Dat lijkt me niet...
cantforgetyou
- 1956 berichten
Ik vond dit een superspannende film. Heel hard. Veel heftige scenes, waardoor je echt ín het verhaal gaat zitten en je maar één ding wil. Wraak nemen. En dat gebeurt dus ook. Goede film. Krijgt van mij 5 sterren. Wij hadden hem in de bios gezien en dan is die altijd heftiger, maar nu ook op dvd gezien en nog steeds een superfilm. De tijd vloog voorbij en dat betekent dat de film totaal niet saai is.
fappie
- 2005 stemmen
Toch best vet. Acteerwerk was opzicht prima. Best mooi geschoten. Wel wat cliches, maar toch. Ook wat harder dan ik had verwacht.
ibendb
Dit is geen horror, eerder een thriller...
...en een zeer goede thriller. De film heeft een mooi verhaal en heeft de nodige shocks. Er zijn wat scènes die best gruwelijk zijn. De acteerprestaties zijn goed tot zeer goed. Ik heb mij aardig vermaakt met deze film. Een film om eens te kijken als je echt in de stemming bent. Goede film, alleen vond ik de eindscène ietsje te veel van het goede. Een mooie 3,5*.
Iceman69
vrij heftige film, maar heb ergere gezien.
Maar vond hem verder vrij goed/sterk.
Jou magnetron ook wel, moet je de beveiliging omzeilen, Dat werkt in elk geval bij een Philips (ervaring)
Verder vond ik de film super.
K. V.
'k ben er toch minder enthousiast over. Van deze film had 'k veel meer verwacht. De film begint nogal traag en standaard (behalve die crash dan
) om dan na een groot half uur wat interessant te worden.
De film bevat redelijk veel geweld en daar moest de film het wel wat van hebben. Spijtig genoeg had 'k wel wat meer verhaal verwacht en zo was het een beetje een standaard film.
Misschien had 'k van deze te veel verwacht, maar 'k had niet direct een waw-gevoel bij de film. Hij is zeker niet slecht, maar 'k vond de film eerder bwa.
konynewortel
Geweldig spannende (horror)/thriller, heb op het puntje van mijn stoel gezeten.
Een van mijn favorieten!
DiskjockeyEast
Begint sterk, maar eindigt afgeraffeld en wil te veel op de hills have eyes lijken. Erg hoog geweld-omdat-het-hoort gehalte. Erg sadistisch en bevat heftige verkrachtingsscene. 2 sterren..
vennoeije
Achteraf gezien, best een spannende film.
De film begint ietwat langdradig en `t duurt lang voordat je echt doorkrijgt waar `t verhaal nou echt over zal gaan.
Maar vanaf dat moment is de film mij wel blijven boeien tot de 2-na laatste minuut.
Af en toe op de grens, vooral de verkrachtingsscene vond ik niet zo prettig.
Los van de laatste minuut: Een standaard verhaal, maar vooral boeiend gemonteerd.
Angelo2
Matige thriller met wisselend acteerwerk. Vooral de eerste helft van de film was het acteerwerk slecht. De scenes waren soms houterig en de teksten leken wel voorgelezen. Pas toen ze in het huis aankwamen werd hij interessant en soms zelfs spannend. Alleen de keuzes die werden gemaakt en de manier van reageren door de hoofdpersonen zorgde dan weer voor irritaties. Kan er dan ook geen voldoende voor geven. De verkrachtingsscene was trouwens best heftig en realistisch'. Niet iedereen zal hier naar kunnen kijken vermoed ik.
numb nuts
goeie
eindelijk en vooral
dat die ouders los gaan
gauke
Een ranzige, vuile, brute, banale, onevenwichtige, niets ontziende wraakfilm, die gebaseerd is op Ingmar Bergman's 'De Maagdenbron' uit 1960 en tevens een remake is (origineel dateert uit 1972). Door geweld, vernedering en seks probeert de regisseur de kijker aan zich te binden, maar het verhaal gaat ten onder aan de ene extreme geweldscène na de andere; vaak ligt het op de grens van wat je verdragen kunt en het vervelende is dat deze scènes niets toevoegen. Daarnaast wordt cliché op cliché gestapeld, weet je voortdurend wat er gaat gebeuren en valt de spanningsopbouw als een kaartenhuis in elkaar. Alles bijelkaar een onnodige remake.

The Last House on the Left
1972

Dit zijn de beste recente horrorfilms volgens Stephen King

Vijf remakes die veel bekender zijn dan het origineel

Plein Soleil
Misdaad / Thriller, 1960