• 9.376.802 stemmen

The Last House on the Left (2009)

Horror / Thriller | 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 110 minuten / 114 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Dennis Iliadis

Met onder meer: Sara Paxton, Monica Potter en Garret Dillahunt

Releasedatum: 11 juni 2009

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Last House on the Left

"If someone hurt someone you love, how far would you go to get revenge?"

John en Emma Collingwood en hun dochter Mari verblijven in een vakantiehuis in de bossen. Mari krijgt toestemming van haar ouders om haar vriendin Paige op te zoeken in het nabijgelegen dorp. Maar wanneer het tweetal daar in de handen van een groepje criminelen terechtkomt, worden ze ontvoerd...

avatar van stan

stan

De film bevat ruim alle elementen die een horror film moet bevatten. Goor, ranzig, schokkend en spannend.

Had een beetje het gevoel alsof ik naar 2 individuele films heb zitten kijke maar misschien maakt dat de film ook wel goed. Je kijkt niet 100 min naar dezelfde indeling.

Film was soms wel erg schokkend en vond de verkrachting echt erg, ik vond het heel ziek maar wel nodig om het plot een beetje draaiende te houden

avatar van Jules15

Jules15

Echt een goede horror-triller, goed verhaal spannend opgebouwd.
allen die scene met de magnetron was wel een slecht eind. maar verder echt een goede film.

avatar van $pecial

$pecial

morpheus31 schreef:

Nee ik kan me ook nog iets herinneren met een brandblusser

Haha de brandblusser ja Ook een scene die ik niet meer snel zal vergeten

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Wat een verassing.
Bij zo'n commercieel horror werkje ben ik altijd erg sceptisch, maar al snel bleek dat het hier om meer ging.
Ik heb sinds lange tijd niet meer met zulke zweterige handen een film zitten kijken, erg intens maar vooral dat je zo erg meeleefde, dat zat heel erg goed hier.

Ook de gore was plezierig om naar te kijken, niet te overdreven maar voor zo'n type horror film toch best veel.
Ik had dit niet verwacht maar toch wel dé verassing voor mij van 2009 (tot nu toe dan)

Normaal ben ik geen fan van happy endings, maar in dit geval werkte dat voor mijn gevoel beter,
ook daarover veraste ik me
Al met al 4*, heel netjes.

avatar van Theunissen

Prima spannende thriller met een heerlijk einde. De film was op bepaalde momenten best grof maar wel realistisch grof. Er werd trouwens best aardig in gespeeld door de in mijn ogen onbekende acteurs.

Ik moet zeggen de amerikanen hebben aparte magnetrons want degenen die ik heb gehad daar moesten allemaal de deur van dicht om te werken.

avatar van Mai*

Mai*

Ik hoop hem snel te kijken.

Goeie resensies! En de trailer was ook smakelijk.

avatar van Padde

Padde

Geen horror maar wel een uiterst spannende, soms gore thriller!

Het begint een beetje slapjes maar verderop in de film wordt het steeds spannender!!

Verveelt niet.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

matig

geen tot de verbeelding sprekende schurken.

slachtoffers ook niet trouwens dus ik kon niet echt medelijden met de jonge meiden voelen.

Eden Lake bewees dat een film als deze in KAN slaan als een bom, maar deze film faalt helaas.

leuk tussendoortje, meer niet.

avatar van Jules15

Jules15

Ik zag gisteren superhero movie en zag daar dat De mari in deze film ook in die film een rol heeft.

avatar van ludokrijger

ludokrijger

Hele sterke film, maar vond de verkrachtingsscene wel erg bruut. Kreeg daardoor niet erg veen sympathie voor de daders, het einde had wel iets bruter gemogen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

ludokrijger schreef:

maar vond de verkrachtingsscene wel erg bruut. Kreeg daardoor niet erg veen sympathie voor de daders, .

Dat is dan ook de bedoeling

avatar van The Oceanic Six

Doet me denken aan die quote van Hans Teeuwen dat we altijd wel over die Joden praten in de 2e wereldoorlog, maar dat die Duitsers anders ook geen lieverdjes waren hoor

avatar van evolva20

evolva20

zeer vermakelijk, snelle scenes , onverwachts best een goede film met aardig wat gore.

avatar van flut

flut

Goeie snel opkomende horror / thiriller, zoals evolva hierboven al zegt zit wat goeie overwachtse gore in + dat je in het begin denkt dat het allmeaal nogal cliche he, wat achteraf niet het geval blijft te zijn.

Vandaar mijn 4 ketsers voor deze movie.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ludokrijger schreef:

ik vond de verkrachtingsscene eigenlijk helemaal niet zo bruut (let wel: het is natuurlijk altijd verschrikkelijk, begrijp me zeker niet verkeerd en ik kick er ook ZEKER niet op om dat soort scene's zo lang en expliciet mogelijk te zien, in tegendeel).

maar voor een film die min of meer zijn fundering heeft in een ontzettend lange martel/verkracht scene (zie orgineel), vond ik deze eigenlijk erg tam.

Zonde (rare term in dit geval), wat daar ligt wel net de kracht van het gegeven

avatar van Skrean

Skrean

Heerlijke film zowel camerawerk als montage. Ik denk dat het niet zo zeer gaat om hoe lang of hoe grof je de verkrachting ziet, maar dat je weet dat ze een mens is, en dat het leven van dit mens nooit meer zal zijn als voorheen. De verwoesting van haar mooie leventje is goed in beeld gebracht en wat het resultaat daarvan rechtvaardigt, actie en gevolg. Ook goede soundtrack. Topfilm.

avatar van _Casper_

_Casper_

goeie film alleen het einde viel tegen..vandaar 2.5 sterren

avatar van hitchhiker

hitchhiker

De film haalt het niet bij het origineel van Wes Craven. De 1972 versie was rauwer en zeker een stuk bruter.

avatar van Dillie

Dillie

ik vond het geen horror. het was wel een redelijke film, de verkrachting had niet zo in details laten zien moeten worden. het was vreselijk om naar te kijken..

gelukkig wel een goed einde,

avatar van YTK999

YTK999

_Casper_ schreef:
goeie film alleen het einde viel tegen..vandaar 2.5 sterren

had je graag gezien dat die verkrachter de hele familie had uitgeroeid en vrolijk verder ging met zijn leventje:)?

goede film . goed eind. 4 sterren

avatar van Waku

Waku

Allereerst wist ik niet dat dat dit een remake van de gelijknamige film uit 1972 was....

Wat een ongelooflijke brute en harde film.

Niet voor tere zieltjes.

De verkrachtingscene komt snoeihard aan .

Maar ook de klopjacht in het huis liegt er niet om.

En dan het einde, die laatste scene......alle wraakgevoelens komen tot ontlading en niet alleen bij de vader van dochter Mari, ik kon

een korte maar zeer overtuigende met gebalde vuist "yes..yes...!!"...

even niet onderdrukken.

avatar van jumperjack

jumperjack

Goede film, alleen het feit dat je direct al weet dat Justin zich tegen zijn vader zal keren weerhoud mij ervan om 5 sterren te geven.

avatar van Yugnav

Yugnav

heel jammer van de laatste scene

avatar van Goldy17

Goldy17

avatar van filmfreak25

filmfreak25

WOW, wat een mooie, spannende film zeg! Heb op het puntje van mijn stoel gezeten.Zo moet een horrorfilm zijn...

avatar van stinissen

Goldy17 schreef:

en een zeer slechte film vergeleken met andere films in deze genre

Ik ben met alle punten het niet eens met jou , samen met Eden Lake zijn dit juist de betere thrillers van de laatste tijd , noem jij maar betere films in dit genre van de laatste tijd.

avatar van $pecial

$pecial

Goldy17 schreef:

en een zeer slechte film vergeleken met andere films in deze genre

Helemaal niet met je eens. Het is niet echt een horror in de zin van schrikken etc. daar snap ik je punt nog dat je het meer een thriller vond.

Voorspelbaar? Mwa.. niet meer dan een andere film binnen dit genre, ten eerste is het een remake en je zit daardoor wel vast aan een bepaalde formule. En het acteerwerk? Nee, niet echt iets verkeerds op aan te merken.

Ik keek net even gauw in je stemlijst..en 4 sterren geven voor The Unborn? Als je het over voorspelbaarheid en slecht acteerwerk hebt...dan is het The Unborn wel, en die vind ik dan weer zeer slecht vergeleken met andere films in dit genre

avatar van SD09

SD09

ik vond dit een echt een geweldig film, ik heb echt op mijn nagels gebeten op sommige stukken wat ik normaal bij een horror niet zou doen, de scene waar mari verkracht werd vond ik echt zo verschrikkelijk om naar te kijkendus ik vond het ook echt heerlijk om te zien hoe die daders werden afgemaakt het leuke aan de film vond ik ook dat IK niet echt duidelijkheid kreeg van Justin gaat hy die ouders nou wel of niet helpen dat vond ik ook erg goed uitgewerkt.

avatar van eylem-k

eylem-k

goede film..

vond het geweldig hoe die ouders wraak namen..

ik zou normaal geen vlieg kwaad kunnen doen maar mocht dit mijn dochter (nu 3 jaar) ook overkomen.. zou ik het ook doen en geen seconde spijt hebben

avatar van ries_filmfreak

ries_filmfreak

verasende film.. wist niet eens waar ik naartoe Ging! beetje vage CAST Maar is Wel ok! en best spanend dat zEKER! KIJKEN DUSS