- Home
Bekijk via NLZIET
Bekijk via Viaplay
Plot Hunter Killer
"Courage runs deep"
Een Amerikaanse commandant van een onderzeeër moet samenwerken met een Navy SEAL om de verkozen Russische president te redden. Deze is gevangen genomen tijdens een militaire coup. Ze moeten hiervoor ver doordringen in de Russische wateren en proberen te voorkomen dat een foute Russische generaal een Derde Wereldoorlog begint.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Videoland
Matt Johnstone
XO Brian Edwards
Paul Martinelli
Bart Wijnen
Tja, cliché verhaal maar verder prima 2 uurtjes bioscoopvertier. Prima gefilmd, mooie beelden van -met name- het oorlogsmaterieel. Gelukkig geen overdaad of over-the-top geweld zoals bij Mile 22. Minpuntje: karakters zonder diepgang.
Margreet
Ik verwachtte helemaal niets van deze film, maar hij verraste me in positieve zin. Ik vond dit een hele leuke actiethriller. Heel spannend, ik heb genoten.
Psycho-M
Net als een aantal MM'ers hierboven toch wel positief verrast.
Ik had er niet veel van verwacht, maar bleek toch wel een prima actie thriller te zijn.
Ok het is geen Hunt for red october of Crimson Tide, maar nog steeds een bovengemiddelde onderzeeboot film.
Het wordt wel tijd dat die Butler weer eens een echte goede film gaat maken.
Dit was ondanks de voorspelbaarheid van het plot echt een heerlijke actie-thriller die van begin tot eind wist te boeien en vooral te vermaken. Eigenlijk kreeg ik een beetje flashbacks naar die films uit de 80's en 90's toen Rusland nog een hele gewilde vijand in films was. Altijd kregen ze klop van de Amerikanen. Nou is deze Hunter Killer gelukkig niet zó zwart wit, want ook al is de Amerikaanse hulp hard nodig om de Russische president te redden, uiteindelijk verslaan Russische militairen hun eigen mannen, ook nog met extra hulp van de Russische kapitein die de boel ondersteunt en wordt er zo een internationaal conflict voorkomen.
Het is vooral een geslaagde mix van duikbootspanning (al halen ze nooit het niveau van films als Das Boot of The Hunt for Red October) en Navy Seals-actie aan land wat in een lekker vlot tempo wordt gebracht, ondersteunt met fraaie beelden van ijs, water en besneeuwde landschappen. Visueel is de film best wel aantrekkelijk, op een paar lelijke explosies na. Gerard Butler speelt ook een goede hoofdrol van de ervaren kapitein die het vertrouwen van de crew moet winnen, maar dat uiteraard doet. De film is voorspelbaar, maar wat boeit het. Het geweld is lekker rauw, maar wordt ook maar spaarzaam ingezet, zodat het goed gedoseerd blijft. Wel jammer dat ze de Russen niet gewoon lekker Russisch laten spreken, dit soort gekke accentjes komen niet zo heel nuttig over. Maar dit is wel onverwacht fijn vermaak geworden. Niks mis mee.
mrklm
Natuurlijk is het plot rondom een miskende Russische minister die een nucleaire oorlog dreigt te ontketenen totaal niet origineel en doet Gerard Butler zijn typische macho-one-man-show. De scènes aan land zijn ook routinematig geschreven en weinig enerverend... maar de scènes met de onderzeeërs zijn vaak ontzettend spannend. Een levensgevaarlijke tocht door een mijnenveld levert suspense op waar Hitchcock trots op zou zijn geweest en de scène waarin Butlers boot onder vuur wordt genomen door een regen aan mortiergranaten is één van de beste actiescènes in zijn soort. De finale mag er trouwens ook zijn! In één van de laatste films die hij maakt voor zijn dood levert Michael Nyqvist een voor hem typerende, onderkoelde vertolking af die perfect contrasteert met die van Butler en de film voorziet van een hart. Tel daar nog de altijd betrouwbare Gary Oldman op als de heethoofdige Chairman of the Joint Chiefs of Staff en je hebt een dijk van een actiefilm.
FlorisV
Goeie oorlogsfilm. Laat je niet misleiden door de hoes want de rol van Oldman is helaas miniem. Maakt verder niet uit want de cast doet het heel degelijk en het is allemaal goed en duidelijk in beeld gebracht. De soundtrack is niet van het kaliber Das Boot en brengt vooral het soort bombast dat je kunt verwachten, maar de actie is goed doordacht. Het enige ongeloofwaardige moment vond ik dat de duikboot op een gegeven moment gelocked is door de russische kruiser maar dat er niet meteen gevuurd wordt zodat de Russische kapitein aan boord van de Arkansas comfortabel de tijd krijgt zijn verzoek niet te vuren te doen.
Dit soort films worden altijd mede door het leger (of in dit geval de marine) mogelijk gemaakt dus voor degenen die graag een anti-Amerika film willen zien is het dan niet geschikt. Misschien is Buffalo Soldiers of het satirische Team America dan een iets betere keus. Die ik ook goed vond maar in dit soort films zoek ik een ander soort vertier.
knusse stoel
Niet onaardige film maar het acteerwerk vond ik niet erg sterk. Verder weer jammer dat ook weer in deze film de Russen Engels met een ? accent spreken. Ja,? accent, ben vaak in het Oostblok geweest maar het Engels klinkt daar toch anders. En verder een irritant gegeven dat de Russen nu en dan een zinnetje Russisch erdoor heen kwekken wat een Rus waarschijnlijk niet zal verstaan, zo'n vet accent!
Maar de rest van de film was mooi gemaakt, de scènes onder water zijn prima en indrukwekkend. Ook het verhaal is leuk en origineel. Materieel en de set zijn prima uitgevoerd, je ziet bv bij het varen van beide vloten minimaal 20 schepen en dat maakt indruk op de kijker(s), tenminste wel op mij.
Eigenlijk moet je de film opdelen in tweeën, eerste deel is zwakjes en actie en sterkte komt na de helft opdraven. Voor militairen zal het spul in actie wel een boost geven.
Toch ondanks enig commentaar in het begin, een 7 als totaliteit.
filmkul
Vrij zwakke actiefilm. Het verhaal is erg voorspelbaar en kent diverse plotgaten. De uitwerking gaat nog wel, hoewel Marsh geen moeite doet om clichés te vermijden, met als klapstuk de vallende waterpomptang. Verder verloopt de film best vlot en kent wat spannende momenten, hoewel de voorspelbaarheid de spanningsboog als snel onderuit haalt. De actiescenes zijn redelijk en zien er verzorgt uit. Het acteerwerk is vrij vlak en zoals door veel voorgangers al aangegeven, is het storend dat er in elk land Engels gesproken wordt met een raar accent. Stoppen daarmee! 2.5
Diederik58
Hangt van toevalligheden en onwaarschijnlijkheden aan elkaar.
Nu wordt onze wereld al geleid door incapabele personen, maar dan hoop ik dat ze wat beter zijn dan deze wereldleiders met defensie.
Onderhoudend door het spectakel. Hoog tempo.
Acteren doen ze bijna allemaal redelijk, alleen die Russische opstandige generaal is totaal ongeschikt voor deze rol.
Russen die Engels spreken is een noodzakelijk kwaad wil het Amerikaanse publiek niet afhaken.
Verder weer een aardig staaltje van Amerikaanse opschepperij over hun geweldige vloot.
Ik had juist lage verwachtingen van deze Actie / Thriller film, maar ik vond hem juist één van de lichtpuntjes van het zeer slechte filmjaar 2018. Het verhaal heeft inderdaad best een hoog Amerikaans macho, patriottisme en propaganda gehalte, maar het is wel allemaal leuk en vermakelijk om te zien en de rijkelijke aanwezige actie (soms ook best spectaculair) mocht er zeker ook wezen en de film is zelfs op bepaalde momenten spannend en ook Gerard Butler (als de Amerikaanse duikboot kapitein Joe Glass) kon me weer eens bevallen in deze film. Ook de overige cast deed het best leuk (m.u.v. Gary Oldman, die alleen maar irritant was), waarbij ik het jammer vind dat dit eigenlijk de laatste film is met Michael Nyqvist (als de Russische duikboot kapitein "Andropov") in een rol, want hij was gewoon een goede acteur en dat laat hij ook in deze film weer zien.
Deze film doet me min of meer ook denken aan een aantal films (o.a. natuurlijk "The Hunt for Red October") uit de "Koude Oorlog" tijdperk en waarschijnlijk zal Vladimir Poetin deze film verboden hebben in Rusland
Captain Pervert
"I want this boat so quiet, fish will bump into her."
Het allerslechtste aan Hunter Killer is natuurlijk dat de Schot Butler en Engelsman Oldman respectievelijk een Amerikaanse kapitein en een Amerikaanse admiraal spelen. Hebben ze in Hollywood geen Amerikanen meer met de uitstraling van een zeeman? Een Russische kapitein wordt vertolkt door een Deen en ook voor de andere Russen komt er geen Rus aan te pas.
Dat is wel even wennen als je recent nog hebt genoten van de serie "The Americans". Het is echt weer terug bij af dit.
De makers maken zich er dan ook makkelijk vanaf door werkelijk ieder personage Engels te laten spreken - op een sporadisch "davai, davai" ("go, go!") na. Maar "davai" is voor het Engelse taalgebied, wat "neuken in de keuken" is voor een Duitser. Zelfs je oma kent het.
Maar tot zover mijn negatieve commentaar want voor de rest heb ik mij twee uur prima vermaakt. De film neemt het beste uit diverse films zoals Crimson Tide en The Hunt For Red October. De Russische kapitein heeft zelfs een Sean Connery look, compleet met grijze baard. Daarmee is tevens de doelgroep "bejaarden" afgevinkt, want verder hebben we nog een Korean-American navigator aan boord, een slimme NSA medewerker gespeeld door een vrouw en een African American admiraal, gespeeld door Common (zonder snor!). Het is 2019, dus we moeten wel iedereen mee laten doen. Dus waar was die gehandicapte transgender Indiaan aan boord? Nou?
Maar terug naar de film - men bedient zich gretig van de technologische mogelijkheden van vandaag en vijzelt het op met aardig wat CGI onderwaterbeelden van onderzeeërs - die niet altijd even goed zijn maar boeie - explosies en actie. Niet alleen op het water maar ook op het land wordt strijd geleverd door een groepje soldaten diep in vijandelijk terrein.
Ik denk dat Gary Oldman hier trouwens wel de meest ondankbare rol uit zijn carrière speelt. Terwijl Butler wanhopig probeert de boel niet uit de hand te laten lopen, zet Oldman een afgezaagde, warmongering "bom erop!" generaal neer in een opvallend kleine rol - voor iemand die nota bene met zijn bakkes nog op de poster staat ook.
Een betere kop voor op de poster was die van Michael Nyqvist (de Russische kapitein Andropov), al was het maar omdat hij een paar maanden na de opnames overleed aan longkanker en de release niet eens meer meemaakte.
3,5 sterren
coumi
Enerverende, bij vlagen heel spannende actiefilm toch wel, heb genoten. Wel de logica op zij zetten en niet veel waarde hechten aan geloofwaardigheid, want bij sommige scènes en gebeurtenissen krabde ik wel even over mijn hoofd, maar wellicht is het de kracht van deze film dat je daar pas achteraf concrete vragen over hebt. De suspense en het ongemakkelijke sfeertje wat vaak zo typerend is voor een movie die zich afspeelt in een duikboot wordt hier niet optimaal benut, maar dit is waarschijnlijk ook niet de intentie van de makers geweest. Menige van de vaak harde vechtscenes spelen zich dan ook af aan land, gewoon een energieke actioner afleveren lijkt me bij Hunter Killer de primaire doelstelling geweest, en dat is gelukt. Butler is geknipt voor dit soort rollen, en ook hier een betrouwbare rots in de branding. Oud bond schurk Toby Stephens heeft ook een mooie bijrol als een niet te slopen rouwdouwer. Jammer wel dat oscarwinnaar Gary Oldman niet wat kieskeuriger is bij het kiezen van zijn rollen, want zijn overdreven dik aangezette bijdrage als een schreeuwerige leidinggevende is het toch net niet, en daarmee derhalve één van de weinige dissonanten in een film die levert wat hij pretendeert.
Videovoer, zo noemden we dergelijke films vroeger in het VHS-tijdperk. Aktiefilms die je vergeten bent zodra de aftiteling draait. Volgens dat criterium is deze opgepompte Hunt For Red October-kloon helemaal zo slecht nog niet. Een overdaad aan matige CGI doet de eerste helft van de film bijna de das om, maar de zeer vermakelijke c.q. belachelijke plot en een aantal aardige aktiescenes bieden vervolgens redelijk tegengas. De cast kan er ook mee door, al levert niemand hier echt memorabel werk af. Kortom, deze zou het destijds goed gedaan hebben in de videotheek.
JanLo
Met een dubbel gevoel de zaal verlaten. Enerzijds mooie actie .Anderzijds zwak acteerwerk en zeer onrealistische scenes . Russen die Engels spreken, hou ik niet van.
Een president die gaat meevechten en een duik in zee neemt!
Niet te veel nadenken bij deze film is de enige optie om toch enigszins tevreden te zijn.
Ik vind het trouwens een mooie film, en kan verder niks uitleggen. Ik ben namelijk een liefhebber van films maar gelukkig ook een leek!
IH88
“I know you speak English.”
“Fuck You!”
“Well... that's a start.”
Lekkere actieknaller. Hunter Killer is een film met Gerard Butler in de hoofdrol, dus dan weet je wel wat je kunt verwachten. Bombastisch, actievol, belachelijk, veel testosteron en patriottistisch, je krijgt het allemaal. Het is knap hoe vermakelijk het allemaal is, en hoe lekker het allemaal wegkijkt. Onderzeeërs, een gekidnapte Russische president, een SEALS team dat hem moet bevrijden, Russen die allemaal Engels spreken, Butler die weer de wereld redt etc. Met zo'n film heb je te maken. Als dit je als muziek in de oren klinkt moet je de film vooral gaan kijken.
Goeie film waarin de Amerikanen moeten ingrijpen bij een Russische coup. Niet bepaald een origineel verhaal en ook de personages zijn clichématig. Maar voor de rest is dit gewoon een solide actie-thriller die er modern uit ziet, maar ouderwets aandoet (en dat is positief bedoeld). Onderhoudend van begin tot eind met genoeg goeie actie-scenes en ook meer dan genoeg spanning.
Alathir
Een heel vermakelijke en spannende film. Ook weer een typische Butler film met gekende heroïek maar ik kan daar wel van genieten. Het is zeker niet elke dag dat hij met weer zo'n film op de proppen komt. De Russen mompelen soms wat in het Russisch maar spreken veelal Engels en dat is voor mij het grootste punt van kritiek. Misschien niet bijster origineel maar wel goed uitgewerkt en uitgevoerd.
blurp194
Troep.
Het is op zich wel gewoon in het genre van de actiefilm - of de onderzeebootfilm - dat je het niet al te nauw neemt met de geloofwaardigheid. Maar zo'n afstand als deze film neemt, daar wordt ik toch stil van. Wat een gillende idioterie wordt hier voor zoete koek opgediend - ik weet niet eens meer waar ik beginnen moet om de plotholes, onjuistheden, dichterlijke vrijheidjes, alternate realities en alle varianten daarop op te gaan noemen.
Maar niet alleen dat. Ook de actie is nergens geloofwaardig - of zelfs maar in de buurt van. De onderwater-navigatiescene bijvoorbeeld, slordigjes gejat van The Hunt for Red October natuurlijk. Volslagen ongeloofwaardig al dat de toegang van een Russische marinehaven zo in elkaar zit vanzelf, maar de manier waarop het in beeld komt is zo lachwekkend dat het niet in de verte spannend is.
En dan de acteurs. Hoe wanhopig moet je zijn, hoe rood moet je staan voordat je als jezelf respecterende acteur zo'n rol accepteert. Butler als de kapitein van een nucleaire hunter-killer sub die constant weerwoord krijgt van zijn officieren. Alsof de Amerikaanse marine nog nooit van hierarchie of discipline gehoord heeft, en gewoon de tijd nemen voor een onderwaterdemocratie. Tuurlijk. En Oldman dan, hij mag even een woedeaanvalletje spelen gelijk aan wat hij al in Leon deed. En dan de rest nog, die is nog veel erger. Een bad guy met het charisma van de camo pet die hij opheeft, een Russische president die door de casting verwisseld is met de killer die zijn hulpjes omlegt. Nyqvist als enige hoeft zich niet te schamen - maar helaas, hij heeft de release niet meer mogen meemaken.
Het is wel heel droef gesteld met Hollywood, als je op deze film moet afgaan. En verbijsterend hoe hoog dat dan nog scoort ook.
martijn011
- 2034 berichten
Een film die weinig vernieuwend is, maar wel erg vermakelijk!
De film kent eigenlijk twee verhalen, 1 boven water en 1 onder water. Dit komt op een gegeven moment bij elkaar en dat levert erg onrealistische, maar o zo vermakelijke cinema op.
Van deze film kan ik het wel hebben dat het zo onrealistisch is als maar kan. Dat komt omdat het er vanaf spat dat het doel van de film puur vermaak is. Dat is zeer zeker gelukt met een best wel aardige rol van Gerard Butler.
Dat Gary Oldman en Michael Nyqvist hier ook een rol hebben is alleen maar mooi meegenomen. Laatstgenoemde voegt daadwerkelijk wat toe, Oldman is inwisselbaar in een rol die totaal niet van belang is.
De film tikt nooit het niveau van een klassieker als 'Das Boot' aan, maar voor een film boordevol actie en spanning en een verhaal wat met een paar flinke korrels zout genomen moet worden, is dit prima popcornvermaak.
Ruim voldoende.
Shinobi
"Did we just start a war?"
Deze titel had zo in de jaren '90 kunnen uitkomen.
Ditmaal mag Gerard Butler komen opdraven als kapitein van een duikboot, met als doel een verdwenen Amerikaanse onderzeeër te onderzoeken. Ondertussen is een team Navy SEALs bezig om de Russische president te redden van een militaire coup. Op deze wijze komen land en water op den duur bij elkaar.
Eigenlijk zou je 'Hunter Killer' kunnen zien als twee films, alleen worden deze nu op een erg vergezochte manier aan elkaar gebreid. Om het narratief maar voort te kunnen stuwen pompt men een hoop conflicten en clichés erin. Wat mij betreft had het hele gebeuren zich onder water mogen afspelen, gezien dit meer spannende momenten oplevert.
De actie zelf is onderhoudend genoeg. Met name de situatie aan boord van de duikboot komt het best uit de verf, mede door het dicht op de huid filmen; als kijker lijkt het net alsof je zelf aan boord bent. Het scheelt ook dat Butler - voor zijn doen - een iets ingetogener rol speelt. En dat terwijl Gary Oldman al schreeuwend verloren rondloopt, de ironie.
Al met al een redelijke actiefilm die er baat bij had gehad om de focus meer te leggen op de onderzeeër.
2,5 Sterren.
Komopzeg
Vraag me weleens af hoe mensen naar een film kijken,en beoordelen als ze dat doen op basis van realiteit dan moeten ze maar naar discovery gaan kijken,een film is puur gemaakt om vermaakt en niks anders,en geloof je nu echt dat ze toesstemming krijgen om alles prijs geven,en noem mij een (top) film wat realistisch is .
Kijk en geniet .
Hunter killer kwa aktie en vermaakt /acteurs een 10
cor1946
Na een storing op Netflix kan ik het einde van de film niet kijken. Hij begon goed maar dat gedoe met die russen toen zakte me broek af. Dat was zo erg. Kijk hem niet verder af. En die russen maar engels lullen brrr wat erg.
kalehein
Russen met foutloos Amerikaans accent ?
Normaliter spreekt alles met een gigantisch Russische tongval, maar dat is in deze film slecht voor enkelen toebedeeld.
Al met al is het een prima te pruimen filmpje al vond ik het - USA saves the day gevoel- er weer iets te dik bovenop liggen.
Nog een laatste punt van ergernis was de computeranimatie. De schepen, subs, het afvuren van de torpedos/misseles zag er allemaal picobello uit, maar WTF met die - tegen de zon in shots- die belachelijke grauwe wolken en keer op keer weer die sphere die door het beeld kwam. Dit was echt mijn grootste punt van ergernis.
OM in herhaling te vallen. Voor de rest, prima filmpje.
Piem
Beetje overdreven en wat voorspelbaar, maar ik houd daar wel van.
Mooie beelden en genoeg spanning. 7/10
kinkymen
Best aardige film om te kijken.
Soms wat onrealistische situaties en af en toe wat overdreven, maar bij dit soort actiefilms kun je dat verwachten. Soms wel apart dat de russen het ene moment engels met elkaar praten en even daarop russisch.
mrkos
Leuke actie/thriller voor de vrijdagavond.
Geen moment verveeld. Het zou mooi zijn als de Amerikanen en Russen echt zo met elkaar om konden gaan.
3 sterren.
John Barry
Spannende thriller. De film verdient niet de originaliteitsprijs, maar ik heb mij prima vermaakt. Vooral de scenes op de duikboot zijn bij momenten erg spannend. Het acteerwerk van de cast is redelijk. De film eindigt met de mooie wending met de russen die zelf de minister van defensie uitschakelen.
Robson1968
Hoe betrouwbaar blijft deze site? Een hoop mensen geven al 1 ster zonder de film te kijken (zeggen ze in comment erbij) en sommigen geven een laag cijfer omdat het niet strookt met de werkelijkheid, maar geven de Mission Impossible en James Bond films wel 4 of 5 sterren. Dat gezegd hebbende hier mijn mening over deze film
Bewust vooraf geen recensies, trailers of plot gezien/gelezen (zeer zelden). Ik heb me bijzonder goed vermaakt met deze film. Muziek/geluid past goed onder de verschillende scenes en Butler speelt een rol die best aannemelijk is. Oldman daarentegen speelt voor zijn doen een kleine en misschien daardoor een mindere rol, maar is zeker van waarde.
Dat de Russen verrassend goed Engels spreken, zal vooral gedaan zijn voor het grote publiek in de VS omdat die niet van ondertiteling houden. Daar kan ik goed mee leven, in tegenstelling tot anderen hier. Het is geen waarheidsgetrouwe film, al zou je willen dat heden ten dage er daar in het Oosten iemand op zou staan en die zogenaamde leider eens om zou brengen, maar dat terzijde.
Kortom: een film die doet waarvoor hij gemaakt is: hij zorgt voor ruim voldoende entertainment en ik heb 2 uurtjes genoten.
Filmkriebel
Spannende tweede helft. Zeker niet de slechtste film in dit genre. Voelt ook vreemd genoeg actueel aan door de spanningen met Rusland. Hoewel, hier moet de Russische president wel gered worden door de Amerikaan... De special effects zien er soms wat nep uit, en van Gary Oldman moet je niet veel verwachten (lullige rol) ondanks zijn hoofd op de poster staat. Hunter Killer doet niet alles goed maar toch veel... de film is onderhoudend en kent spannende episodes. Heel even kreeg ik weer dit gevoel van de goede oude duikbootklassiekers zoals Hunt for Red October en Crimson Tide, en dat is een heel positieve vaststelling.
Kondoro
"I would like to take one last breath before we go under. You never know what it's gonna be like when you come up.”
Ik begin er langzamerhand achter te komen dat ik onderzeeër films niet interessant ga vinden. Ook deze film kende het probleem toch wel en toch blijf ik het elke keer wel kijken, aangezien ik toch nog best nieuwsgierig ben op deze films en wat het wellicht kan brengen. Nouja niet echt heel veel nieuws te bieden overigens maar, het samenwerken met een grond team vond ik toch wel leuk met vlagen. Ik hou vaak wel van films met bepaalde oorlogsmomenten of missies als dit, alleen dan praat ik wel over een grond team. Er zijn zelden films met onderzeeërs waarvan ik kan zeggen dat ik het heel spannend vind en daar baal ik wel van, het doet me eigenlijk niet veel. En hoewel elke film zijn clichés wel kent, vind ik de clichés in een onderzeeër film altijd te groot.
Het is allemaal niet heel moeilijk, typisch Amerikaanse cinema over wederom een Russisch probleem, met daarbij een torenhoge gehalte patriotisme zowel aan Amerikaanse als Russische zijde en een enorme lading aan clichés. Toch weet je als kijker dat, dat allemaal komt en is het vaak wel te behappen, al slaat het einde gewoon helemaal nergens op natuurlijk, dat kunnen we allemaal wel snappen en zou doorgaans gewoon voor een oorlog leiden.
Butler deed het overigens prima, vind het een prima acteur die we steeds vaker in dit soort werkjes zien (al is het de laatste tijd wel meer B-niveau), en je hoort mij daar immers niet over klagen. Toch niet een film waarvan ik verwacht dat ik die nog een keer ga kijken in de toekomst, of het moet per toeval zijn.
Roger Thornhill
Ach, ik vond dit eigenlijk best een vermakelijke film. Aardig plot, strak gemonteerd, fraaie fotografie, effectieve muziek en sound-design, geen romantische subplots, een goede sobere Gerard Butler (sowieso de meest geloofwaardige en veelzijdige van de huidige generatie actiehelden), en elke film die zich (grotendeels) op een onderzeeër afspeelt krijgt een half sterretje extra. Goed, dat Gary Oldman voor deze rol is ingehuurd is absurd, maar daar staat tegenover dat Carter MacIntyre een leuke rol heeft als XO Brian Edwards die niet helemaal kan geloven wat zijn commandant allemaal uitvreet, en naar de onbewogen kop van Common kijk ik altijd graag. Leuk popcornvermaak.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Bai She 2: Qing She Jie Qi
Animatie / Fantasy, 2021

Den of Thieves
Actie / Misdaad, 2018
onderzeeërwashington dcsluipschutterpentagonamerikaanse marinespecial forcesrussian armynaval baserussian presidentpost cold war