• 9.377.411 stemmen

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 25 oktober 2018

Plot Hunter Killer

"Courage runs deep"

Een Amerikaanse commandant van een onderzeeër moet samenwerken met een Navy SEAL om de verkozen Russische president te redden. Deze is gevangen genomen tijdens een militaire coup. Ze moeten hiervoor ver doordringen in de Russische wateren en proberen te voorkomen dat een foute Russische generaal een Derde Wereldoorlog begint.

Captain Joe Glass

XO Brian Edwards

Paul Martinelli

avatar van eempag

eempag

Niet al te serieus nemen dit en dan is het een erg goede actiefilm.

Fascinerende gevecht scenes met modern wapentuig die vast enigszins op werkelijkheid gebaseerd zijn.

Ik heb me prima vermaakt.

avatar van FlorisV

FlorisV

Goeie oorlogsfilm. Laat je niet misleiden door de hoes want de rol van Oldman is helaas miniem. Maakt verder niet uit want de cast doet het heel degelijk en het is allemaal goed en duidelijk in beeld gebracht. De soundtrack is niet van het kaliber Das Boot en brengt vooral het soort bombast dat je kunt verwachten, maar de actie is goed doordacht. Het enige ongeloofwaardige moment vond ik dat de duikboot op een gegeven moment gelocked is door de russische kruiser maar dat er niet meteen gevuurd wordt zodat de Russische kapitein aan boord van de Arkansas comfortabel de tijd krijgt zijn verzoek niet te vuren te doen.

Dit soort films worden altijd mede door het leger (of in dit geval de marine) mogelijk gemaakt dus voor degenen die graag een anti-Amerika film willen zien is het dan niet geschikt. Misschien is Buffalo Soldiers of het satirische Team America dan een iets betere keus. Die ik ook goed vond maar in dit soort films zoek ik een ander soort vertier.

avatar van FlorisV

FlorisV

tbouwh schreef:

Waarom speelt Gerard Butler minstens 1,5 keer per jaar in een slechte actiefilm?

Omdat 'ie gewoon een bonkende, bikkelende supermacho is! En omdat Chuck, Arnie en Sly te oud geworden zijn....maar het is natuurlijk typecasting.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

FlorisV schreef:

avatar van vinny70

vinny70

Met een dubbel gevoel de zaal verlaten. Enerzijds mooie actie .Anderzijds zwak acteerwerk en zeer onrealistische scenes . Russen die Engels spreken, hou ik niet van.

Een president die gaat meevechten en een duik in zee neemt!

Niet te veel nadenken bij deze film is de enige optie om toch enigszins tevreden te zijn.

goeie film , mooie beelden, en goed verhaal - wij hebben ervan genoten daarom geef ik een 4 niki

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Niet onaardige film maar het acteerwerk vond ik niet erg sterk. Verder weer jammer dat ook weer in deze film de Russen Engels met een ? accent spreken. Ja,? accent, ben vaak in het Oostblok geweest maar het Engels klinkt daar toch anders. En verder een irritant gegeven dat de Russen nu en dan een zinnetje Russisch erdoor heen kwekken wat een Rus waarschijnlijk niet zal verstaan, zo'n vet accent!

Maar de rest van de film was mooi gemaakt, de scènes onder water zijn prima en indrukwekkend. Ook het verhaal is leuk en origineel. Materieel en de set zijn prima uitgevoerd, je ziet bv bij het varen van beide vloten minimaal 20 schepen en dat maakt indruk op de kijker(s), tenminste wel op mij.

Eigenlijk moet je de film opdelen in tweeën, eerste deel is zwakjes en actie en sterkte komt na de helft opdraven. Voor militairen zal het spul in actie wel een boost geven.

Toch ondanks enig commentaar in het begin, een 7 als totaliteit.

avatar van GGG

GGG

Best aardige en onderhoudende film met paar pracht acteurs! Wij hebben genoten...

avatar van max cady

max cady

Leuk filmpje met een hoop onwaarschijnlijke scenes maar dat mocht de pret niet drukken óók omdat het verhaal best origineel is. Dat een duikboot zo wendbaar is had ik geen weet van trouwens hahaha ...

avatar van filmkul

filmkul

Vrij zwakke actiefilm. Het verhaal is erg voorspelbaar en kent diverse plotgaten. De uitwerking gaat nog wel, hoewel Marsh geen moeite doet om clichés te vermijden, met als klapstuk de vallende waterpomptang. Verder verloopt de film best vlot en kent wat spannende momenten, hoewel de voorspelbaarheid de spanningsboog als snel onderuit haalt. De actiescenes zijn redelijk en zien er verzorgt uit. Het acteerwerk is vrij vlak en zoals door veel voorgangers al aangegeven, is het storend dat er in elk land Engels gesproken wordt met een raar accent. Stoppen daarmee! 2.5

avatar van Diederik58

Diederik58

Hangt van toevalligheden en onwaarschijnlijkheden aan elkaar.

Nu wordt onze wereld al geleid door incapabele personen, maar dan hoop ik dat ze wat beter zijn dan deze wereldleiders met defensie.

Onderhoudend door het spectakel. Hoog tempo.

Acteren doen ze bijna allemaal redelijk, alleen die Russische opstandige generaal is totaal ongeschikt voor deze rol.

Russen die Engels spreken is een noodzakelijk kwaad wil het Amerikaanse publiek niet afhaken.

Verder weer een aardig staaltje van Amerikaanse opschepperij over hun geweldige vloot.

avatar van extremezz

extremezz

Ik had er meer van verwacht , veel overdreven gedoe met wat macho Amerikaanse aktie.

avatar van Theunissen

Ik had juist lage verwachtingen van deze Actie / Thriller film, maar ik vond hem juist één van de lichtpuntjes van het zeer slechte filmjaar 2018. Het verhaal heeft inderdaad best een hoog Amerikaans macho, patriottisme en propaganda gehalte, maar het is wel allemaal leuk en vermakelijk om te zien en de rijkelijke aanwezige actie (soms ook best spectaculair) mocht er zeker ook wezen en de film is zelfs op bepaalde momenten spannend en ook Gerard Butler (als de Amerikaanse duikboot kapitein Joe Glass) kon me weer eens bevallen in deze film. Ook de overige cast deed het best leuk (m.u.v. Gary Oldman, die alleen maar irritant was), waarbij ik het jammer vind dat dit eigenlijk de laatste film is met Michael Nyqvist (als de Russische duikboot kapitein "Andropov") in een rol, want hij was gewoon een goede acteur en dat laat hij ook in deze film weer zien.

Deze film doet me min of meer ook denken aan een aantal films (o.a. natuurlijk "The Hunt for Red October") uit de "Koude Oorlog" tijdperk en waarschijnlijk zal Vladimir Poetin deze film verboden hebben in Rusland .

avatar van Peterpan48

Peterpan48

Niet de beste uboot-film, maar zeker niet de slechtste.

Goede scènes afgewisseld met wat mindere of overdreven...maar alles bij elkaar opgeteld goed voor een tussendoortje. Popcorn erbij..?☝️?

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Bijna aandoenlijk om te zien hoe Michael Nyqvist, die zo excelleerde in de Millennium-trilogie, kreunt en kraakt onder de obligate Butler heroïek.

avatar van dwid

dwid

Heel fijn filmpje...al worden de voorspelbaarheid en special effects er niet beter op. Maar overall gewoon een leuke, vermakelijke en spannende film.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Geweldige humor dit. Jammer genoeg heb ik Mc Gyver, James Bond, Chuck Norris, Austin Power gemist in deze film.

Als men anno 2018 graag weer terug naar de jaren 80 koude oorlog pulp wil, dan is dat zeker gelukt in deze film. Dat Hollywood echt troep maakt tegenwoordig is dus ook weer eens overduidelijk.

Maar dat men nu echt niet meer met iets nieuws op de proppen kan komen is jammerlijk te noemen, hoe cliché deze meuk dan echt ook is. Scriptschrijvers zijn allemaal naar de series verhuisd geloof ik, geen enkele met enige kwaliteit meer voor een film te vinden in Hollywood. Tja..... hij krijgt hier ook nog redelijke beoordeling, ieders zijn meuk zeg ik dan maar.

avatar van schumacher

schumacher

Natuurlijk is en blijft het film en ja hier en daar wat gaten in so what zeg , pf.

Een film en ik heb dat al vaker gepost, een film moet vermakelijk zijn en dat was het vh begin tot het einde. Je weet heel goed dat dit een popcorn film is.

Ik vind dit helemaal geen troep maar ik begrijp ook wel wat men wil zeggen met films die echt een goede verhaallijn hebben en dergelijke meer en dat het plaatje volledig klopt enz..

avatar van Jurgen1407

Jurgen1407

Wat een mega film, we hebben van het begin tot het eind op het puntje van onze stoel gezeten.

Super spannend, goed geacteerd een compliment aan de makers en acteurs.

Een echte aanrader voor diegene die van aktie en spanning houden.

Wel verdiende 5 sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"I want this boat so quiet, fish will bump into her."

Het allerslechtste aan Hunter Killer is natuurlijk dat de Schot Butler en Engelsman Oldman respectievelijk een Amerikaanse kapitein en een Amerikaanse admiraal spelen. Hebben ze in Hollywood geen Amerikanen meer met de uitstraling van een zeeman? Een Russische kapitein wordt vertolkt door een Deen en ook voor de andere Russen komt er geen Rus aan te pas.

Dat is wel even wennen als je recent nog hebt genoten van de serie "The Americans". Het is echt weer terug bij af dit.

De makers maken zich er dan ook makkelijk vanaf door werkelijk ieder personage Engels te laten spreken - op een sporadisch "davai, davai" ("go, go!") na. Maar "davai" is voor het Engelse taalgebied, wat "neuken in de keuken" is voor een Duitser. Zelfs je oma kent het.

Maar tot zover mijn negatieve commentaar want voor de rest heb ik mij twee uur prima vermaakt. De film neemt het beste uit diverse films zoals Crimson Tide en The Hunt For Red October. De Russische kapitein heeft zelfs een Sean Connery look, compleet met grijze baard. Daarmee is tevens de doelgroep "bejaarden" afgevinkt, want verder hebben we nog een Korean-American navigator aan boord, een slimme NSA medewerker gespeeld door een vrouw en een African American admiraal, gespeeld door Common (zonder snor!). Het is 2019, dus we moeten wel iedereen mee laten doen. Dus waar was die gehandicapte transgender Indiaan aan boord? Nou?

Maar terug naar de film - men bedient zich gretig van de technologische mogelijkheden van vandaag en vijzelt het op met aardig wat CGI onderwaterbeelden van onderzeeërs - die niet altijd even goed zijn maar boeie - explosies en actie. Niet alleen op het water maar ook op het land wordt strijd geleverd door een groepje soldaten diep in vijandelijk terrein.

Ik denk dat Gary Oldman hier trouwens wel de meest ondankbare rol uit zijn carrière speelt. Terwijl Butler wanhopig probeert de boel niet uit de hand te laten lopen, zet Oldman een afgezaagde, warmongering "bom erop!" generaal neer in een opvallend kleine rol - voor iemand die nota bene met zijn bakkes nog op de poster staat ook.

Een betere kop voor op de poster was die van Michael Nyqvist (de Russische kapitein Andropov), al was het maar omdat hij een paar maanden na de opnames overleed aan longkanker en de release niet eens meer meemaakte.

3,5 sterren

avatar van Spotje

Spotje

Zwakke film vanwege het ongeloofwaardige verhaal en de zeer matige acteer prestaties, met name van de russen

avatar van mixmaster

mixmaster

Het verhaal is volslagen idioot en onrealistisch, maar de film is wel vermakelijk.

Er zit genoeg spanning en sensatie in en het acteerwerk is ook goed.

Een leuke duikboot film die best vermakelijk is.

avatar van macrobody

macrobody

Wat bezielt men om als kanonnenvoer te dienen voor de olie- en wapenindustrie? En dan ook nog eens onder water waar de mens van nature niets te zoeken heeft? Misschien dat andijvie daar antwoord op kan geven? Dat die Amerikanen nou serieus denken dat de Russen elk moment binnen kunnen vallen of nucleaire bommen gaan gooien dat snap ik, het gemiddelde IQ daar ligt net iets hoger dan een stoeptegel maar van Nederlandse inwoners had ik toch iets meer verwacht.

In ieder geval gaat het verhaal als vanouds: de Amerikanen begeven zich weer eens waar ze absoluut niets te zoeken hebben en dan gebeurt er wat en hebben de Russen het gedaan.

Verder is het eigenlijk 2 uur reclame voor het leger en dat is niet zo verwonderlijk ook met een hele reeks van militaire adviseurs en de Department of Defense.

Kijken we niet naar het verhaal maar puur naar het entertainment gehalte dan is dit ruim voldoende. Special effects waren prima verzorgd en acteerwerk was ok. Je krijgt in ieder geval waar voor je geld als je naar de bios gaat voor deze film.

avatar van Kort&bondig

Kort&bondig

Vond dit een heel goeie film, spanning en actie zat goed!

avatar van coumi

coumi

Enerverende, bij vlagen heel spannende actiefilm toch wel, heb genoten. Wel de logica op zij zetten en niet veel waarde hechten aan geloofwaardigheid, want bij sommige scènes en gebeurtenissen krabde ik wel even over mijn hoofd, maar wellicht is het de kracht van deze film dat je daar pas achteraf concrete vragen over hebt. De suspense en het ongemakkelijke sfeertje wat vaak zo typerend is voor een movie die zich afspeelt in een duikboot wordt hier niet optimaal benut, maar dit is waarschijnlijk ook niet de intentie van de makers geweest. Menige van de vaak harde vechtscenes spelen zich dan ook af aan land, gewoon een energieke actioner afleveren lijkt me bij Hunter Killer de primaire doelstelling geweest, en dat is gelukt. Butler is geknipt voor dit soort rollen, en ook hier een betrouwbare rots in de branding. Oud bond schurk Toby Stephens heeft ook een mooie bijrol als een niet te slopen rouwdouwer. Jammer wel dat oscarwinnaar Gary Oldman niet wat kieskeuriger is bij het kiezen van zijn rollen, want zijn overdreven dik aangezette bijdrage als een schreeuwerige leidinggevende is het toch net niet, en daarmee derhalve één van de weinige dissonanten in een film die levert wat hij pretendeert.

avatar van james_cameron

Videovoer, zo noemden we dergelijke films vroeger in het VHS-tijdperk. Aktiefilms die je vergeten bent zodra de aftiteling draait. Volgens dat criterium is deze opgepompte Hunt For Red October-kloon helemaal zo slecht nog niet. Een overdaad aan matige CGI doet de eerste helft van de film bijna de das om, maar de zeer vermakelijke c.q. belachelijke plot en een aantal aardige aktiescenes bieden vervolgens redelijk tegengas. De cast kan er ook mee door, al levert niemand hier echt memorabel werk af. Kortom, deze zou het destijds goed gedaan hebben in de videotheek.

avatar van gotti

Vermakelijke kolder.

avatar van JanLo

JanLo

vinny70 schreef:

Een president die gaat meevechten en een duik in zee neemt!

Hoezo slecht acteerwerk? Leg eens uit hoe je zo zeker weet dat er slecht geacteerd wordt, want ik denk altijd dat men maar wat roept over het goed of slecht acteren. Ik heb het al diverse keren aan mensen gevraagd die ook het acteerwerk konden beoordelen om me het uit te leggen, maar nog nooit heeft iemand me het uitgelegd. Ik denk omdat ze graag over willen komen als kenners, maar het uiteindelijk ook gewoon niet zijn. Ik schat zo in dat jij me het ook niet gaat uitleggen, maar misschien zit ik er dit keer naast.

Ik vind het trouwens een mooie film, en kan verder niks uitleggen. Ik ben namelijk een liefhebber van films maar gelukkig ook een leek!

avatar van RoFFeL

RoFFeL

Toch een leukere duikboot film dan dat ik dacht toen ik de omschrijving las. Best een paar spannende momenten!

Haalt het natuurlijk niet bij Das Boot en U-571, maar zeker de moeite waard om te zien.

avatar van pietpuk

pietpuk

Bedroevend nivo, ongeloofwaardig verhaal en slecht geacteerd. Maar als het je alleen om de actie gaat is het wel te doen.