The Hours (2002)
Geregisseerd door: Stephen Daldry
Met onder meer: Nicole Kidman, Julianne Moore en Meryl Streep
Releasedatum: 20 maart 2003
Plot The Hours
"The time to hide is over. The time to regret is gone. The time to live is now."
Het is 1949, en de zwangere huisvrouw Laura Brown plant een feestje voor haar echtgenoot. Tegelijkertijd leest ze de roman 'Mrs. Dalloway' van Virginia Woolf. Clarissa Vaughn, een moderne vrouw die in het heden leeft, organiseert een feestje voor haar vriend Richard. Richard is een beroemde auteur die stervende is aan aids. Deze twee verhalen zijn gelinkt aan het werk en het leven van Woolf, die de eerdergenoemde roman aan het schrijven is.
Virginia Woolf
Angelica Bell
Lottie Hope
Nelly Boxall
Adeline
werkelijk een ontzettend mooie film, het was lang geleden dat ik zo'n goede film had gezien. wel aan de deprimerende kant... maar ik vond meryl streep zeker het beste spelen van iedereen en dan haar vorige rollen.... fantastisch.
troy31
mooie film. mooi geacteerd, soms een beetje te dramatisch voor mij. het mooiste vond ik het verhaaltje met julianne moore; vind haar ook een goede actrice. (kijk uit naar far from heaven)
het ging vaak juist om de dingen die niet uitgesproken werden. heel mooi stukje vond ik van moore en de buurvrouw. zij (de buurvrouw) probeert vlot en sterk over te komen, maar laat steeds iets van haar angst doorschemeren.
grappig dat meryl streep op een gegeven moment een ruimte in gaat waar (volgens mij) witte orchideeen stonden. moest gelijk aan adaptation denken, maar dit zal wel niet opzettelijk zijn. daar is deze film veel te serieus voor. streep vind ik trouwens steeds mooier worden naarmate ze ouder wordt. ik geef 3,5 sterren, omdat het voor mij soms allemaal net iets "te" was...
troy31
Troy, je hoofdletter-knopje is kapot!
grinnik, dat je dat nu pas opvalt. ik gebruik namelijk nooit hoofdletters. komt door al dat gechat natuurlijk. maar... het is wel te lezen toch???

empirekees
Uitstekende Acteerprestaties van de drie ladies, en ook eigelijk van bijna al die andere acteurs.
Het drama komt goed over, en de drie verschillende periodes maken het alleen maar interresanter.
wackyboy
Drie verhalen over depressieve vrouwen met onderdrukte gevoelens die maar niet gelukkig kunnen worden. De verhalen zijn op zich wel mooi en de vorm waarin het gegoten wordt is subliem, maar wat mij betreft sprong de vonk niet echt over en dat kwam niet omdat het nou zo'n chick-flick was (iets wat ik sowieso een onzin therm vind, je hebt volgens mij alleen goede en slecht gemaakte films), maar meer omdat ik niet echt kon meevoelen met de hoofdpersonen. Inderdaad een film die je met het hoofd goed kan vinden, maar je hart vervolgens niet raakt.
Ramon K
Goed drama met sterke vrouwenrollen, een originele verhaalstructuur, mooie thematiek en een sublieme Ed Harris. Ik vind het jammer dat deze film me niet altijd raakte......3,5 sterren
Dorsflando
Geen opwekkende, maar toch aangrijpende film (en dit ondanks de aanwezigheid van Meryll Streep:)
Sjan
Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van deze film. Vond hem erg sterk, vooral het acteerwerk (en de muziek was ook goed). De verhaalstructuur was redelijk origineel en er zitten een paar zeer goede scenes is. Bijvoorbeeld de scene waarin Harris zelfmoord pleegt, nadat hij een prachtige tekst heeft gezegd . En verder nog de scene waarmee de film opent en eindigt. 3.5*
T.O.
Sterk geacteerd en mooi gefilmd, maar helaas ook erg langdradig en niet echt boeiend. Jammer, had er meer van verwacht.
Macmanus
Een mooie film met super acteerwerk van Nicole Kidman, Julianne Moore en Ed Harris vooral.
Die scène op het perron was prachtig.
Maar de film boeide me niet, en daardoor is het lastig om mee te leven met de personages.
Waardoor het dus voor mij geen topper is.
Maar zeker (al was het alleen al voor de muziek) het kijken/luisteren waard.
3 sterren.
De Knip
Deze film heeft me nauwelijks kunnen interesseren. De verhaallijnen baseren zich op een boek dat geschreven is door Nicole. Zij verandert later de levensloop van een vd personages. Richard had ik meteen al door dat het die kleine was. Op 't laatst verschijnt moeders, ook geen verrassing. Waar de film nu eigenlijk heenwil, is me niet echt duidelijk. Ook krijg je te weinig inzicht waarom de vrouwen precies zelfmoord willen plegen.
Dames mogen dan op een paar na aardig acteren, maar als het verhaal behoorlijk slecht is, kan ik er niet veel meer van maken dan:
*1/2
mdj
Tot nu toe nog nergens vermeld gezien dat de film gebaseerd is op het boek The Hours van Michael Cunningham. Het boek is in dit geval weer eens beter dan de film. Het boek verwijst uiteraard net als de film naar Mrs Dalloway van Woolf, maar in het boek vindt zelfs een kleine verwijzing plaats naar de verfilming van Mrs. Dalloway met Vanessa Redgrave. Het zou bijzonder leuk zijn geweest als deze film ook die verwijzing of een andere naar die verfilming zou hebben bevat (Clarissa ziet dat er opnamen worden gemaakt van de film), maar wel moeilijk te realiseren natuurlijk. Vond de film tamelijk vlak hoewel Kidman uitstekend acteert. En natuurlijk barst Meryl Streep weer op de haar bekende wijze in tranen uit, zucht.
Hobbes
Mijn No.2 van 2003!
daar hebben we toch al een topic voor?
narva77 (crew films)
Erg mooie film, mooi verhaal ook van Michael Cunningham. Uitstekend acteerwerk van Moore, Streep, Harris, Stephen Dillane, maar vooral goed acteerwerk van Nicole Kidman! 4*
jassonn
Vond de film helaas niet boeiend.Ook was hij te langdradig.Het mooiste "verhaal" was nog die van Julianne Moore.
Keezz
Vaak kunnen films leunen op hun goeie acteerwerk en ik moet toegeven dat dat hier ook enigszins het geval is. En dat is maar goed ook, want boeien deed deze film mij voor geen minuut...
Ghola
Ik heb enige tijd geleden Koyaanisqatsi gezien en die film werd prachtig ondersteund door de muziek van Philip Glass. Ik ben daarna op zoek gegaan naar de bladmuziek van die film, maar tot nog toe zonder succes. Er is wél bladmuziek van The Hours te koop, dus ik vroeg mij af in hoeverre deze twee scores op elkaar lijken. Kent iemand de soundtrack van beide films?
blabla
- 2070 berichten
Lijken totaal niet op elkaar, in The Hours is het voornamelijk piano werk, niets mis mee maar niet te vergelijken met Koyaanisqatsi.
Gabriel
nee, maar het verhaal van de zieke Richard speelde zich ook af in 2001
ik vond het wel een interessante film, maar het was mij idd ook te vaag waaróm ze nu zelfmoord wilden plegen. Verder vond ik de muziek prachtig en het was ook erg mooi gefilmd. Vaak mooie felle kleuren, was plezierig om naar te kijken!
Queen_K
Erg mooie film om naar te kijken. Erg langzaam. Mooie muziek. Goed geacteerd. Een echte oscarfilm dus.
knabobaR
Een film die goed in elkaar steekt, van de verhaallijn moet je inderdaad houden op het laatst begint hij past echt boeiend te worden..
3,5/5
THX 1138
bestond er in 1949 de ziekte AIDS al ?
nee, maar het verhaal van de zieke Richard speelde zich ook af in 2001
Ik weet niet of dat toen al bestond maar ik heb ooit een medisch artikel gelezen waarin het eerste geval van AIDS geconstateerd werd na onderzoek op een skelet van een matroos die rond 1880 overleden was. De medici schijnen het erover eens te zijn.....wie zal het zeggen?
Overigens vond ik The Hours een pracht van een film die ik best in m'n collectie zou willen.
FisherKing
Briljante film. 3 Fantastische actrices maken iets heel erg duidelijk. Fabuleuze muziek. Waarom dit niet in een top 250 staat is mij volkomen onduidelijk, ik ben te lui om in verdere superlatieven te vallen.
4.6 *

Oscars 2026: alle nominaties van de Academy Awards op een rij