• 9.369.900 stemmen

Geregisseerd door: Stephen Daldry

Met onder meer: Nicole Kidman, Julianne Moore en Meryl Streep

Releasedatum: 20 maart 2003

Plot The Hours

"The time to hide is over. The time to regret is gone. The time to live is now."

Het is 1949, en de zwangere huisvrouw Laura Brown plant een feestje voor haar echtgenoot. Tegelijkertijd leest ze de roman 'Mrs. Dalloway' van Virginia Woolf. Clarissa Vaughn, een moderne vrouw die in het heden leeft, organiseert een feestje voor haar vriend Richard. Richard is een beroemde auteur die stervende is aan aids. Deze twee verhalen zijn gelinkt aan het werk en het leven van Woolf, die de eerdergenoemde roman aan het schrijven is.

Virginia Woolf

EmDee

looks like an oscar-candidate

can hardly wait.

Jordy

Vooral erg goed geacteerd, er zullen wel wat oscarnominaties deze kant op komen (Kidman, Ed Harris)

Mooi voorbeeld van een film waar "het geheel meer is dan de som van de delen". Op zichzelf zijn de verhalen niet zo bijzonder, zelfs wat saaiïg soms, maar de overeenkomsten en connecties tussen de verhaallijnen maakt de film hier en daar erg mooi

3,5 *

avatar van EmDee

EmDee

EmDee schreef:

looks like an oscar-candidate

Nou, de eerste Globes hebben ze iig al binnen!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

BoordAppel schreef:

Waarom ziet Nicole Kidman dr hier totaal niet uit als Nicole Kidman?

Waarom ziet Don Diego er niet uit als Zorro?

• 1901 berichten

dankzij zijn fantastische vermomming natuurlijk.

BoordAppel schreef:

ehm ja opplakneus

in de wat uitgebreidere scenes zie je wel dat het Kidman is (ongegrijpelijk trouwens hoe Kidman als actice is gegroeid de laatste jaren)

avatar van cornelis

cornelis

Hoezo onbegrijpelijk?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Toch raar dat een neus zoveel verschil kan maken.

cornelis schreef:

Hoezo onbegrijpelijk?

nou ja voor mij dan, ik vond haar altijd erg slecht vroeger...

avatar van cornelis

cornelis

Dan is het begrijpelijk dat jij het onbegrijpelijk vindt

Ik moet ook zeggen dat ik haar steeds beter vind acteren, maar slecht heb ik haar nooit gevonden.

Is overigens één van die vrouwen die naarmate hun leeftijd vordert alleen maar mooier lijkt te worden, en aan uitstraling wint. IMHO.

Jordy

Ik heb het idee dat ze nu betere kappers en make-up mensen kan betalen

avatar van Goodfella

Goodfella

De overbekende en uitstekende cast (in welke voor een 'best picture' Oscar genomineerde film zit die John C. Reilly eigenlijk niet? ) lost z'n verwachtingen helemaal in en de muziek van Philip Glass draagt ontzettend veel bij aan de sfeer en zorgt zelfs voor een iets hogere waardering dan deze film eigenlijk verdient. (hehe.. ben ik toch mooi neo voor door dit even te vermelden )

Verder helemaal eens met Jordy

Er komen weinig films uit waarin er beter wordt geacteerd dan in deze film, maar het kom me allemaal niet echt boeien.

Misschien komt het omdat ik niet zoveel van Virginia Woolf afweet of zo, maar ik vond het allemaal een beetje much ado about nothing. Deze film zal ongetwijfeld bij veel mensen hoge ogen gooien, maar ik geef hem 2,5 ster.

avatar van dttom

dttom

Ik ben het gewoon helemaal eens met jordy

avatar van manic

manic

Ik vond vooral Philip Glass storend.

Ik vond Philip Glass vooral storend.

avatar van dttom

dttom

was toch erg goede muziek?

avatar van Hobbes

Hobbes

ik moet de film nog steeds zien, heb de OST al een tijd en die is fabelachtig.

avatar van MFEO

MFEO

Dit is een briljante film. Heb er eigenlijk niets op aan te merken. Zeer goed geacteerd, Goed verhaal, zeer mooie en goeie muziek. Wat wil je nog meer.

Zelf heb ik nog nooit een boek van Virginia Woolf gelezen. Maar ondanks dat boeide me de film van het begin tot het eind.

Ik heb alle met oscar genomineerde films gezien voor beste film. Maar vind uiteindelijk dat "The Hours" voor mij de oscar moet krijgen van beste film. Maar zelf denk ik dat het The Pianist zal worden. (Mijn 2e keuze)

Wat ik niet begrijp is dat de de grote bioskopen als Pathe deze film draaien. Het is eigenlijk een film voor een arthouse bioscoop. En deze film trekt een ander publiek dan dat Pathe normaal doet.

avatar van neo

neo

de cast haalt alles uit de kast voor deze mooie film de totale sfeer, die 100 maal versterkt wordt door de muziek van philip glass (nog bedankt goodfella ), is droevig en zelfs tegen het deprimerende aan.

ook vond ik het mooi hoe de 3 verhaallijnen zo geweldig bij elkaar pastte en hoe bepaalde elementen vaak terugkeerde. 4 sterren

avatar van neo

neo

MFEO schreef:

Dat begrijp ik ook niet helemaal. Ik ben al lang blij dat het weinig andersom gebeurt dat typische ''pathe'' films in een arthouse draaien. the life of david gale is zo'n film naar mijn mening.

avatar van tovenaar

tovenaar

Ik heb gister ook the Hours bekeken, maar ik weet nog steeds niet zo goed wat ik voor deze film moet geven. Ik ben nog een zwevende kiezer.

Ik vond hem eigenlijk nog verrassend goed, ik had namelijk niet zulke hoge verwachtingen. Ik vond het erg knap gedaan hoe de verschillende verhalen door elkaar gepunnikt waren. Er worden wel vaker meerdere verhaallijnen door elkaar gehusseld, maar op deze manier was toch weer een tikkie origineler. Het acteerwerk was ook erg sterk en Nicole Kidman was.... totaal onherkenbaar! (helaas, zou ik bijna zeggen ).

Puur drama, geen ruimte voor wat lichts, maar toch niet saai. Toch konden sommige scenes me niet echt raken, waar ze wel zo bedoeld waren denk ik als ik op de reacties van de zaal af mag gaan. Iedereen om me heen zat te huilen namelijk, precies op een moment dat het juist een scene was die me nou niet zo'n gevoel gaf.

Ik moet nog even denken wat mijn stem gaat worden.. weet het nog niet helemaal!

avatar van renske

renske

Ik moet me helaas aansluiten bij Kos. De film wilde denk ik een heleboel vertellen en gevoelens enzo laten zien die ik dan moest snappen. Maar wát wilde het nu precies vertellen en waarom werd er zo op gehamerd (in de vorm) dat de drie verhalen met elkaar verstrengeld waren?
Ik raakte trouwens wel een beetje ontroerd toen Laura Brown bij Clarissa aankwam en haar verhaal vertelde over dat ze haar gezin verlaten had en die ontroering verbaasde me wel enigszins. Hoewel dat niet echt hoeft met Julianne Moore die wel echt een heel goede actrice is. En waarom zoende Virginia Woolf haar zus? Of was dat stiekem toch niet haar zus?

renske schreef:

Ik moet me helaas aansluiten bij Kos.

Zo erg is dat nou ook weer niet hoor.

avatar van Zavo

Zavo

Ik ben vanavond naar The Hours geweest. Zaalbezetting was als volgt: 80% vrouwen, 15% homo's, 5% heteromannen die door hun vrouw/vriendin waren meegesleept. Jullie mogen raden tot welke categorie ik hoorde De film was afgelopen en iedereen bleef diep geraakt zitten tot het einde van de aftiteling. Ik begon me af te vragen of ik wel naar dezelfde film had gekeken. Niet slecht, maar het deed me niet veel, een beetje overgedramatiseerd allemaal. Meryl Streep was ronduit irritant (ik ben er nog niet uit of dat aan haar lag of aan haar karakter), Nicole Kidman daarentegen fantastisch (dat was dan in ieder geval een terechte oscar). Al met al een wisselvallige film, die soms boeit, soms verveelt. 3,5 *

ik gok op vrouw.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik gok op homo.

avatar van Peter

Peter

Mag ik ook meedoen? Ik gok ook op homo. Wie haalt mij uit deze spanning?

Zavo is duidelijk een man.

Maar belangrijker is dat dit een fantastische film is, die nog lang in je hoofd blijft doorspoken.