• 9.378.652 stemmen

Geregisseerd door: Adam Elliot

Met onder meer: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman en Eric Bana

Releasedatum: 22 mei 2025

Plot Mary and Max

"Sometimes perfect strangers make the best friends."

Mary Dinkle, een 8-jarig, mollig en eenzaam meisje leeft in de achterbuurten van Melbourne. Max Horovitz, een 44-jarige man met het syndroom van Asperger woont in New York. Ondanks hun enorme verschil in leeftijd, hun levensstijl en de grote zee tussen hen in weten ze dankzij het schrijven van brieven een hechte vriendschap op te bouwen.

Mary (stemrol)

Narrator (stemrol)

Damien (stemrol)

Young Mary (stemrol)

Vera Lorraine Dinkle (stemrol)

Homeless Man (stemrol)

Harvey Krumpet / Ken / Len Hislop (stemrol)

Bus Stop Mother / Kissing Woman (stemrol)

911 Operator / Ambulance stemrol / Derisive Observer (stemrol)

avatar van Q Jones

Q Jones

TrickySmalls schreef:

Ja, met smaak inderdaad.

Ook al moet ik het niet doen, ik blijf animatie associeren met kinderachtigheid. Is jammer, maar ik doe het toch.

Wil niet zeggen dat ik niet genoten heb van deze film.

Ik zou deze film toch niet aan mijn kleine neefjes laten zien

Elineloves

Nee, dat is iets te zware kost voor jeugdige kijkertjes denk ik.

avatar van niethie

niethie

Is deze eigenlijk al op dvd uit?

New Mary And Max DVD release date Jun 15, 2010

Maarja, neem aan dat hij hier wel wat later verschijnt.

avatar van niethie

niethie

Danku!

Zal idd nog even moeten wachten dan. Wil ik hem echter wel graag en snel eens herzien, kan met gemak een halfje bovenop nu. Toch wel een van de sterkste films die ik tot nu toe zag dit jaar en ook een van de weinige die me echt is bij gebleven...

avatar van Spirou

Spirou

Is deze film ergens mee te vergelijken qua animatie?

Andere klei animatie zoals Wallace & Gromit. Maar dan een stuk volwassener.

avatar van Spirou

Spirou

Bedankt!

avatar van Poppe

Poppe

Heb ademloos zitten kijken naar Mary and Max. Prachtige analoge animaties, wel weer een keer verfrissend na al het Pixar geweld.

In één woord geweldig..

avatar van Chefchenko

Chefchenko

Gelukkig bestaan er nog films zoals deze tussen al die troep..

avatar van El ralpho

El ralpho

Mary and Max. De mening van Timbo weet wat mij betreft de spijker op zijn kop te slaan:

timbo_ schreef:

Kleinanimatie die serieus, grappig en zwaar tegelijkertijd is maar die bij mij de verwachtingen niet helemaal waarmaakte. De film ziet er werkelijk schitterend uit en ook de band tussen Mary en Max wordt mooi opgebouwd maar ondanks de korte speelduur kon ik maar moeilijk de hele film mijn aandacht erbij houden. Vooral het letterlijk voorlezen van de brieven en de herhaling van gebeurtenissen (chocola, ps, pps) begon me langzamerhand tegen te staan. Zeker niet slecht en bij vlagen zelfs zeer ontroerend maar wat mij betreft twintig minuten te lang en als geheel toch minder goed dan ik gehoopt had.

Viel me toch een beetje tegen na alle enthousiaste verhalen. Maar dat kan ook komen doordat dit genre totaal mijn ding niet is. qua beelden werkelijk fenomenaal maar qua verhaal toch net wat te traag allemaal..3,0

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Wat een fantastische film!

Van het begin tot het einde heb ik genoten van de werkelijk prachtige animaties, goed gekozen muziek en natuurlijk het aandoenlijke verhaal dat zowel grappig als triest was.

Wat mij betreft zijn alle lovende reacties hier meer dan terecht want dit is voor mij ook een van de mooiste film die ik heb gezien.

avatar van mariekjuhh

mariekjuhh

Hele mooie film!

Voor degenen die het willen weten, de muziek uit de film is van het penguin cafe orchestra.

avatar van huVILEub

huVILEub

Prachtige animatie. Visueel helemaal top. Mooi verhaal dat blijft boeien en waar je je gemakkelijk mee kunt inleven. De sfeer wordt erg goed overgebracht, alleen is dat bij zo'n verhaal niet altijd even plezierig. Maar soms ook leuke humor en vooral ontroerend. Topfilm.

Nog niet in Nederland verschenen? Al iets bekend over een dvd-release?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Jammer genoeg nog niet... vooralsnog alleen US import beschikbaar.

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

Wat een heerlijke subtiele humor in deze film zeg! Het moraal tikkeltje cliché maar je kan het eigenlijk niet vaak genoeg zeggen...

Visueel ook erg tof gemaakt!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

@ Bijdevaate:

FF voor deze jongen op een schijfje zetten en morgen door de brievenbus gooien

Alvast bedankt

avatar van DrMouse

DrMouse

zeer ontroerende animatiefilm, niet echt een feel-good movie maar met een mooi verhaal.

avatar van vph1272qm

vph1272qm

prachtige film, wat ongelofelijk veel werk moet dat geweest zijn....

avatar van Ralf81

Ralf81

El ralpho schreef:

Viel mij ook wat tegen, ondanks dat het een originele en aparte film is. Het feit dat er wat 'volwassen' momentjes inzitten, onder andere gecreëerd door wat dierenmishandeling en 'harde', vaak wat grove momenten maakt niet dat ik het verhaal minder kinderachtig vond. Echt ontroerend werd de film ook nergens, op enkele scènes na. Wel worden er enkele serieuze onderwerpen aan de kaak gesteld.

De pluspunten zijn voor de prachtige geanimeerde beelden, de subtiele humor, de originaliteit en de bijpassende muziek!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ralf81 schreef:

Ik had precies het zelfde!

avatar van Rude

Rude

Harold and Maude anno 2009, dat doet niet weg dat dit echt een zeer indrukwekkende film is.. Heb vol bewondering zitten kijken.

avatar van dimi303

dimi303

Heeft deze animatieprent wel enige kans gekregen in de Belgische filmzalen? Deze had ik wel eens graag gezien.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

nog nooit zo'n goede animatiefilm gezien!

4.0

avatar van bjorn22

bjorn22

mooi gemaakt maar het was gewoon saai *gaap*

avatar van Q Jones

Q Jones

Ben reeel een 1 voor deze film . Houd je niet van drama's dan je kan anders genoeg uit de film halen.

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

De vormgeving bijvoorbeeld.

Elineloves

Hij zegt zelf ; mooi gemaakt. Alleen al vanwege dat feit is een 1.0 niet terecht.

avatar van SilverGun

SilverGun

Aan hoeveel sterren staat "mooi gemaakt" dan precies gelijk?