- Home
- Surrogates
- Filtered
Surrogates (2009)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 oktober 2009
Plot Surrogates
"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"
Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.
Tom Greer
Andre
Bobby Saunders
Miles Strickland
eddyeddy
Een onderhoudende en originele film die me kon blijven boeien.
Tot slot en wie ruimt al die rotzooi op?....juist just the ordinary people.
Prudh
Precies wat bla zeg. Aan de buitenkant wordt er weer eens stil gestaan bij het fenomeen menselijkheid in een toekomst vol machines (rings a bell?), maar eigenlijk is Surrogates een oppervlakkig niemendalletje met hier en daar een leuk stukje. Het idee is goed, de uitwerking slapjes. Het wordt eens tijd dat Mostow aan de gang gaat met serieuzere films en betere scneario's. Ik durf te wedden dat hij tot veel in staat is. Een goed actieregisseur. De film eindigt wel leuk trouwens, dat zag ik niet aankomen.
DVD-T
Erg slappe film, die intelligent wil overkomen maar daar totaal niet in slaagt. Ik had me erg verheugd om een keertje een Bruce Willis vehikel in de bios te zien, maar het is helaas uitgelopen op een grote teleurstelling.
Het verhaal heeft een leuk uitgangspunt, maar de uitwerking is totaal niet geslaagd om er een intelligente sf-thriller van te maken. Er wordt gewoon erg weinig mee gedaan. Het lijkt ook meer uit losse flarden te bestaan, dan een goed uitgebalanceerd verhaal. Dit is in de film ook zo. Mostow doet niets met het idee en de uitwerking is daar ook niet te vinden. Wat overblijft, is een simpele en slecht uitgewerkte film, waarvan enkel het einde leuk is gevonden. Qua plot ontwikkeling gaat het bijzonder langzaam, en de film mist ook wat pit. Willis, maar ook de rest van de cast doet het op de automatische piloot. De actie ziet er flitsend uit, maar is erg inspiratieloos. Niets wat we al niet een keer hebben gezien. Wel vermakelijk, maar het zorgt niet echt voor een WOW gevoel. Qua geluid veel te bombastisch bij momenten. Camera voering was dik in orde en Mostow laat ons zo af en toe nog een leuk shotje zien, een goede overall design, en ook aan de effecten is niets op te merken.
Jammer dat ze niet veel meer met dit verhaal hebben gedaan, want de potentie was zeker aanwezig.
Mislukt.
In vele opzichten.
Nu snap ik dat een hoop mensen deze shit wel zullen slikken vanwege de cast en de actie, maar dit is dus een gedrocht. Een direct-to-video-release lijkt me zelfs iets te veel eer. Dat dit in de bios is beland..
Houterig acteerwerk, goofs, plotholes, het kut-script en een belachelijke soundtrack die mij soms deed twijfelen of ik hier met een komedie te maken had. Zodra een acteur zijn wenkbrauwen fronst verschijnt de misselijkmakende muzak. Te pas en te onpas.
Het verhaal wordt slecht uitgevoerd en bevat vele dieptepunten. Alle logica wordt als snel over boord geflikkert, met als grootste zepert het einde. Toch knap dat de whizkid met drie codes de gehele surrogate-populatie om zeep helpt. Heb je zo'n lasergun ook niet meer nodig. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Ook storend zijn de vele overbodige en verschrikkelijk clichématige scenes. Willis loopt het politieburo binnen en typt wat op de PC. Iets over een wapentransactie. En plots vallen alle kwartjes. Lekker korte scene ook. De ontknoping boeide me trouwens ook voor geen meter meer. Tsja, lust u nog peultjes? Gelukkig is mede door dit soort onzin de film van een langere speelduur gespaard gebleven en is alles na zo'n 80 minuutjes achter de rug.
E.e.a. is verdomd jammer, want het idee is goed en bevat enorm veel potentie. Maar als je met zo'n geweldig gegeven en deze cast zo een film in elkaar flanst, mag je wat mij betreft aan de cinematografische schandpaal.
Slecht.
mrwhite
redelijke film dat bruce willis er in meedoet maakt wel veel goed.
opzich is het verhaal niet slecht het had gewoon wat beter uigewerkt moeten worden en de film is gewoon ook veel te kort om het allemaal mooi en geloofwaardiger te maken.
the surrogates zijn wel goed gedaan vond ik,bruce zij dat hij zo snel mogelijk nog een die hard film wilde maken voor hij te oud is maar als ze james cameron's technology en dit samen voegen heeft hij nog tijd genoeg.
simoncgbn
Door de slechte reactie's op deze en de betere op District 9, wou ik eerst naar District 9 gaan. Kaartjes gekocht, popcorn en wat blijkt? Ik mocht niet naar binnen. Had mijn ID kaart niet mee. Probeer die vent te overtuigen dat ik oud genoeg ben maar zonder resultaat.
Dan maar Surrogates. Tot tegenstelling van de meeste mensen hier vond ik het wel een goede film. Heb mij goed vermaakt en vond Bruce Willis gewoon wel redelijk goed. Het verhaal vond ik een beetje voorspelbaar maar toch wel redelijk sterk. Van het begin af had ik bevoorbeeld nooit verwacht dat die ene leider van de anti-surrogates mensen de uitvinder van Surrogates was.
Vond het een goed film en de surrogates waren ook mooi gemaakt. In mijn ogen toch zeker 4* waard.
Een soortgelijke versie van I Robot, maar dan wel van veel mindere kwaliteit...
Surrogates is, om meteen duidelijk te zijn, geen beste film.
De film speelt nogal erg leentje buur bij veel andere sci-fi thrillers, waarvan er wel veel zaken overeen komen met I Robot.
Nou hoeft dat niet altijd erg te zijn, als het maar sterk wordt uitgewerkt. Helaas schiet Surrogates hierin te kort.
Het ergste is dat de film gewoon nauwelijks boeit. Waar ik bijvoorbeeld het plot van I Robot erg leuk vond, daar doet het plot van Surrogates me niks. Ik kreeg zoveel cliche's en onlogische zaken te zien, dat ik er best wel snel klaar mee was. Gelukkig was het plot niet super diepgaand, zodat het nog wel een beetje te doen was.
Gelukkig voor de film hebben ze wel de nodige special effects en actiemomentjes erin gestopt zodat de film toch nog wel een beetje kijkbaar blijft. Ook een favoriete acteur van me, Bruce Willis dus, speelt de hoofdrol wat wel weer positief zou moeten zijn. Helaas vind ik Bruce wat op de automatische piloot spelen. Ik zie hem toch liever als macho-man vol oneliners als in films als Die Hard. Dat maffe haarstukje op zijn kop vond ik ook maar niks. Willis moet gewoon kaal zijn. Dan is hij cool.
Uiteindelijk vind ik Surrogates niet heel slecht, maar ik zou hem ook niemand aanraden. Typisch een filmpje die de meesten over een paar jaar op SBS of RTL mee zullen pakken op de tv. De film duurt nog geen 90 minuten, dus een lange zit zal het ook weer niet zijn.
Leuke film met robots het idee is prima maar had wel wat meer actie in gemogen.
Acteren is goed en special effects ook.
JacoBaco
Star Wars, The Matrix, Blade Runner A.I, I, Robot hebben minstens als inspiratiebron de film Metropolis. (1927) Surrogates kan je er makkelijk aan toevoegen. Goed, je hebt natuurlijk de MMORPG's waar mensen hun 2e bestaan hebben in bijvoorbeeld World of Warcraft. Maar het zal mij niets verbazen dat Surrogates vooral van de PC game Second Life is afgekeken, maar dan een flink stapje verder.
Als ik een Final Fantasy game speel dan vind ik het genoeg om als dat personage te spelen, maar zodra je jezelf als het ware echt gaat identificeren met het karakter wat je speelt zoals in Second Life, dan gaat het mij al te ver. Ik hou het veel liever bij de realiteit ook al lijk je misschien beter af te zijn in een alternatief bestaan. Natuurlijk neem ik het niemand kwalijk wanneer ze daarvoor kiezen, maar persoonlijk vind ik het verschrikkelijk.
Voor Surrogates geldt hetzelfde. Wat een vreselijke manier van leven. Thuis lui in je stoel een leven leiden. Je staat rechtstreeks in contact met een Surrogaat robot en die robot dat ben jij. Je mag zelf bepalen hoe je eruit ziet en vervolgens ga je gewoon naar je werk, naar de kroeg, naar de supermarkt enz.. enz.. Ik vind het fout! Maar dat wil niet zeggen dat ik dit een slechte film vind.
Het is best interessant hoe je in deze film ziet hoe het er aan toe gaat en dat je dan vanuit jezelf beslist van, ja dit is de toekomst zoals ik hem wil zien of juist zoals je hem absoluut niet wil zien. De film is het in elk geval niet met dit toekomstbeeld eens. Ik heb zeker met plezier gekeken naar deze film. Een beetje jammer is wel dat de film zich meer bezig houd met een moord en een gebruikelijk complot dan met het gegeven Surrogates. Uiteindelijk voelt dat dus meer als bijzaak dan hoofdzaak. Natuurlijk is de booschap er wel, maar het had beter gekund.
Surrogates is een Actie Science Fiction film die interessant wil overkomen, maar daar maar deels in slaagt. Desalniettemin deed het me toch wat en heb ik me toch geamuseerd.
Elineloves
Tsja.. Bruce Willis zoals ik hem al vaak gezien heb, in de rol van een gehaaide agent. Ik vond weinig gevoel in zijn rol zitten, hij wist mij op een enkele manier te raken. Mede daardoor kwam ik niet lekker in de film. De surrogates zien er mooi uit, dat toegegeven.. maar ondanks het goede concept is het lang niet geworden wat ik verwachtte dat het zou zijn. Jammer.
TheNelizz
In de bios gezien, aardig concept maar op een of andere manier niet pakkend, op de terug reis was ik de helft alweer vergeten..
Jammer, had met dit budget beter kunnen zijn..
Hedgehog84
Vond de film erg wisselend, erg goede stukken, en stukken die flink minder waren. Het hele idee van de wereld in de film vind ik best leuk gedaan en uitgevoerd, maar het verhaal blijft aardig voorspelbaar al vond ik dit niet echt storend. Wel had er van mij wat meer actie in gemogen en wat minder moralistisch geneuzel, kreeg (zeker tegen het einde van de film) het idee dat ze heel krampachtig een soort statement wilden afleveren. Al met al wel aardig vermaakt met de film, maar niet echt een topper
Shinobi
Op zich wel een redelijke film, gewoon meer een tussendoortje eigenlijk. Als je deze film niet hebt gezien, dan heb je niks gemist.
Het concept van Surrogates is echt goed, maar de uitwerking is best belabberd. Personages worden helemaal niet uitgewerkt en het verhaal gaat ook bijna nergens over.
Trouwens wel lachen om Bruce Willis zijn 'surrogate' te zien.
Nipt 2, 5 sterren.
Dennis312
ik heb de film gezien.
was er niet zo erg onder de indruk van.
kon wel wat meer actie in verder is het wel mooi gemaakt.
ik heb me soms verveelt maar waarneer er actie was zat ik wel geboeid te kijken.
wwelover
Een prima entertainment a la SBS 6. Het concept is niet bijster origineel, en ook niet heel erg sterk uitgewerkt, maar zet je verstand op nul en het is te doen. Dat het voorspelbaar is maakt niet zoveel uit. Er zitten in principe wel wat aardige verrassingen in. En qua special effects is het ook zeker de moeite waard. De cast is prima, niet bijzonder. Bruce Willis doet prima, maar heeft betere rollen gespeeld. Ving Rhames vond ik wel erg sterk.
Near_Dark
Deze ben ik afgelopen donderdag in de cinema gaan zien...
Hij was me al afgeraden hier op't internet en zijn IMDB & MovieMeter scores zijn ook niet denderend. Toch kon ik het niet laten om hem te gaan zien in de cinema, dit is nu eenmaal één van mijn favoriete genres: de SF-Actie-Thriller.
Er komen enkele erg knappe actiescènes in voor zoals die in het rebellenreservaat waarbij de zwaargewonde surrogaat van agent Tom de achtervolging inzet op de moordenaar met het geheime wapen. Hij springt van dak naar dak in een waanzinnige achtervolging waarbij hij bijna het leven laat.
Cynische opmerkingen worden niet achterwege gelaten, maar die zaten er spijtig genoeg véél te weinig in waardoor het allemaal iets té gladgestreken aanvoelde.
( wanneer politie inspecteur "Tom" fijntjes opmerkt aan een surrogaat-dame dat ze - wat hem betreft - evengoed een gore vetzak kan zijn die thuis in een luie zetel hangt met zijn leuter uit zijn broek
Maar over de hele lijn genomen is hij té standaard om boven de middenmoot uit te komen.
Hij kijkt vlot weg maar daarmee is ook alles gezegd.
6/10
De moeite om eens gezien te hebben maar dit had véél beter uitgewerkt kunnen worden.
De film "Gamer (2009)" behandelt een gelijksoortig thema maar werd op een véél betere manier verfilmd.
B_B
- 1969 berichten
Een SF/actiefilm van de regisseur van Terminator 3 met Bruce Willis in de hoofdrol… dan verwacht je toch een hele lompe film?
En dan valt helaas dan weer wat tegen. De actiescènes zijn erg vermakelijk en zitten goed in elkaar maar vallen wat tegen qua aantal en lengte. Ook had ik hier wat meer creativiteit verwacht gezien het concept.
Iets wat ook het script mankeert. Mij lijkt dat een concept als dit toch wel materiaal genoeg is om een fris en redelijk interessant script in elkaar te zetten. Nu worden er teveel zinloze uitstapjes gemaakt (relatie met z’n vrouw, overleden zoontje) en is de opbouw veel te standaard.
Visueel wordt er wel wat geprobeerd maar helaas weet Surrogates de middelmaat niet te ontstijgen. Vond het camerawerk veel te doorsnee en had graag het cleane stijltje wat verder doorgedrukt zien worden.
Zit denk ik op een krappe 3*, zeker niet goed maar toch wel het soort film waar ik me prima mee vermaak.
cottoneye
Denk niet dat geloofwaardigheid en SF samen moeten gaan.
Hmm... SF en geloofwaardigheid niet samengaan?
uhhm... Star Trek... ken je dat?
Star Trek kwam met Quantum Fysica voordat het bestond... concept is uit een SF voortgekomen... hoe kan je nou zeggen dat SF en geloofwaardigheid niet samengaan... nahja... :S
Maargoed... even een reeël beeld op deze film;
Ik vond het een ijzersterke Thriller / SF van Willis!
Opbouw geslaagd, af en toe wat warrig, maar toch een goede climax!
Dikke 4,5 van mij...
Zo dit is me even een slechte film zeg, bijna ongelooflijk dat ze in 2009 nog met zulke rotzooi als dit kunnen komen aanzetten. Het idee is op zich best goed, maar de film rammelt echt aan alle kanten. Slecht acteerwerk, grote plotholes, lelijke en veel te bombastische soundtrack en een eerste half uur waarbij ik constant dacht waar ik in hemelsnaam naar aan het kijken was. Gelukkig kwam er vanaf dat moment wat actie in de film met enkele scènes, die weliswaar niet origineel zijn, maar die er qua actie en cameravoering wel redelijk tot goed uitzien. Helaas is dit van korte duur en gaat de film weer verder met zichzelf veel te serieus te nemen.
Ik hoopte tegen beter weten in op een spectaculair einde, maar zelfs dat zat er niet in, want de Surrogates blijken met een druk op de knop allemaal om te leggen, nou nou, dat men daar nou niet eerder op gekomen is. Een paar goede actiescènes en het feit dat de film maar 80 minuutjes duurt redden deze film van de laagst mogelijke score.
thunderball
Gisteren eindelijk ook deze gaan zien in mega bioscoop Metropolis te Antwerpen, dus aan het beeld en geluid kon het niet liggen.
Heel eerlijk?
Ik vond hem beslist niet slecht.
Had me er niet veel van voorgesteld gezien de vele matige recenties hier en op andere sites, maar dat viel me behoorlijk mee.
Surrogates is niets meer en minder dan een filmnoir-achtig detective verhaal, vermomd als een lekkere, vlotte SF-actiefilm, waarin we Willis zien op zoek naar de waarheid achter een aantal vreemde moorden op mensen die tegelijkertijd met hun surrogaat vermoord worden.
De film wordt zeer vlot verteld, tijdens de begintitels wordt je de hele setting van het verhaal ter loops uitgelegd, ipv dat je eerst een hele minuten lang durende proloog krijgt voor geschoteld.
Ook is de relatief korte tijdsduur een pre, zodat je een nergens saaie en langdradige film krijgt, itt de actieblockbusters van de laatste tijd, die dan met een simpel te vertellen verhaaltje, een uur of drie doorgaan.
Natuurlijk is de film vrij simplistisch, niet diepgaand en zo weer vergeten, maar dat hoeft geen negatieve beoordeling in te houden.
Daar komt bij dat de film er uiterst verzorgd uit ziet, met goede special effects, hier en daar goede actiescene's, veel lekkere dames en een redelijke spannende ontknoping.
Zeker niet slecht!
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
Jawaddedadde
Aardig tussendoortje.
Leuk om een keer gezien te hebben, maar meer ook niet. Visueel zit het wel okee, met een aantal mooie actiescènes (de achtervolging op Strickland zag er wel aardig uit).
Het concept van de surrogates is ook wel leuk gevonden (mooi vormgegeven ook: let op de plastic laag die over de surrogates lijkt te liggen), maar is niet erg goed uitgewerkt. Had volgens mij meer ingezeten. Gezien de vrij korte speelduur was dit allicht niet mogelijk. Die korte speelduur vind ik overigens een pluspunt, het valt nooit echt stil.
Wat valt er te vertellen over de acteurs? Niet echt veel. Ze blinken niet uit, maar ze ontgoochelen ook niet.
Goed.
Tonypulp
Niet slecht
Geinig verhaal, lekker vergezocht en makkelijk te volgen.
Bruce willis doet het aardig, de rest van de cast valt ook mee te leven. De actie valt wat tegen maar ook dit was zeker niet onvoldoende. Het einde is wat typisch, eigenlijk het hele verloop van de film is standaard.
Maar als luchtig sci-fi actie film gewoon geslaagd.
Captain Pervert
Entertainend, maar geen hoogstandje.
Veel dingen hebben we al eens eerder gezien, het verhaal kent geen verrassingen maar wel een aantal gaten. Een hele simpele: hoe worden kinderen geboren? Waar zijn huisdieren?
Het kijkt lekker weg en de film is geen straf om naar te kijken, maar met Willis in de hoofdrol en verwacht je meer. Ik vond I, Robot 100x leuker.
2,5 sterren
Phoenix
Grappig hoe de effecten in deze film net zo plastic zijn dan de Surrogates zelf. Kan toch niet echt de bedoeling zijn. Of deze film zit op een metafilmisch, thematisch niveau nog een stuk beter in elkaar (CGI als surrogaat voor de niet te behalen werkelijkheid)
. Maar daar zie ik Mostow niet voor aan.
Dus blijft er een bedroevende film over. Zoveelste cyborg-verhaaltje, zoveelste zijn-we-nog-wel-menselijk-problematiek, zoveelste carcrash vanuit binnen de auto gezien, zoveelste bombarie soundtrack, zoveelste uitvinder met berouw (speelde Cromwell in I, Robot niet EXACT dezelfde rol?)... Verder ook totaal geen indrukwekkende actie (in T3 pakte Mostow tenminste nog uit met de kraanwagen) en een ontknoping waar een Bondfilm uit de jaren '60 nog niet mee weg was gekomen.
En wat ik dus al zei: de effecten in deze film kunnen écht niet meer. Zo overduidelijk blue/green-screen en CGI-poppetjes. Viel echt me heel erg tegen, zelfs al had ik totaal geen verwachtingen.
Zeker geen hoogvlieger maar wel beter dan ik verwacht had. Het verhaal deed me erg denken aan "I-robot" en "The 6th Day". Omdat ik deze film in HD heb bekeken (wat is pindakazen toch leuk) zag het er allemaal best fraai uit en de film was goed voorzien van vrouwelijk schoon met Rosamund Pike en Radha Mitchell.
Echt geweldig wordt er trouwens in deze film niet gespeeld. Bruce Willis doet het op routine nog redelijk maar de rol van Ving Rhames slaat nergens op. De film weet wel te boeien maar spannend wordt het nooit. Gelukkig duurt de film niet lang en het einde was best oke (was wel erg cliche overigens).
De meeste mensen zijn het er wel eens bij Surrogates als ik het zo lees. Ook ik heb er last van gehad.
Het idee vind ik namelijk geweldig en de eerste minuten van de film ademt het ook een geweldige sfeer uit. De film blijft verder visueel er ook mooi en origineel uitzien.
Het grootste probleem is het script, het is eigenlijk gewoon een suf actiefilmpje als je het simpel bekijkt. Het verhaal gaat eigenlijk te snel en het is allemaal net even te simpel. Dat maakt het ondanks de 85 minutende speelduur toch een aardige zit.
Het einde is aan de ene kant wel mooi, dat de Surrogates allemaal uitgeschakeld worden. Toch verassend!
Aan de andere kant snap ik het gedoe om dat superwapen niet echt als er blijkbaar alleen met wat codes alle surrogates vernietigd kunnen worden. Wat is het hele gedoe om dat wapen dan
Ook is het onderwerp eigenlijk te leuk om er zo'n simpel/slordig verhaaltje in te stoppen, bij een onderwerp als Surrogates verwacht ik eigenlijk best een epische film.
Nu is het niet meer dan een aardig futuristisch actiefilmpje dat niet al te lang blijft hangen.
Ceeda7
Interessant thema in deze film. Maar zoals gewoonlijk matig uitgewerkt en klaar voor recyclage.
Bruce houdt de film nog gedeeltelijk recht,maar verder een overduidelijk clichématig plotje dat door de kleinste peuter kan worden bedacht, en herbedacht...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Leuk concept dat niet helemaal uit de verf komt. Zat jammer genoeg veel meer in.
Maar ondanks dat verdient het mede door de leuke cast, wat aardige actie en het feit dat het vlot wegkijkt toch wel een voldoende
En visueel ziet het er ook allemaal goed uit..
erwku
Surrogates kan ik niet los zien van Terminator 3. De naar mijn smaak totaal verkeerd begrepen tweede vervolg in de serie, was een actiepopcorn thrill ride en enorm veel humor. Netjes binnen het kader van 1,5 uur was de actie gelijkmatig verdeeld, een mini beetje emotie maar vooral een vakkundig gemaakte fijne actiefilm zonder enige diepgang en een heerlijk stijl van actiefilmen.
Surrgates lijkt dan ook exact het zelfde na te streven. Geen groteske pompeuze filosofie of een epische ontknoping, maar anderhalf uur pure sf-actie fun met hier en daar een diepere betekenis, maar vooral een spannende actiefilm.
Dit is dan ook veruit het beste gedeelte van de film. Mostow is een buitengewoon bekwame actieregisseur die bijna ouderwets goede actiescenes in mekaar zet. Geen onnodige montages bizarre cameraposities of gelikte plaatjes met slow motions van kogels en vuisten tegen wangen, nee gewoon recht toe rechtaan actie.
Willis blijft ondanks zijn leeftijd een prima acteur die een actiefilm kan dragen, hem liever dan al die ander moderne prutsers (the rock?, Diesel? Wie zijn dat?) en trek daarbij de mooie special effect en een interessant toekomst beeld bij op en je hebt een meer dan vermakelijke sf-actie film. Nog even wil ik er aantoevoegen dat ik een ontzettende zwak heb voor grote verpauperde gebouwen ( pruit ingloe, central station detroit) en ook hier is er een mooi verpauperd gebouw in een dystopisch decor veranderd., heerlijk.
Maar dit laatste, het voorgestelde toekomst beeld, is naar mijn idee zo een sterk gegeven en idee, dat dit juist het zwakke van de film is. De wereld waarin mensen vanuit hun luie stoel via een Avatar de wereld betreden, is naar mijn mening een perfect ingrediënt voor goede sf film en dat maakt de gekozen simpele detective verhaaltje met onuitgewerkte karakters zo jammer.
En dus hoort deze niet in het rijtje van de betere sf actie films,. Maar tussen het rijtje van vermakelijk actiefilms met onafgewerkte SF ideeën, zoals Runing Man, Demolition Man, en I Robot en equllibrium.,
Wat overblijft is een zeer vermakelijke goed gemaakte en knap gefilmde actiefilm met boordevol interessante doch teleurstellend uitgewerkte sciencefiction ideeën.
schram101
Redelijk boeiend filmpje die het vooral van Bruce en de originaliteit moet hebben. Vond de het hele verhaal rond de klonen mooi weergegeven en ook de CGI zitten goed in elkaar. Visueel is dit een erg mooi filmpje. Willis laat zich weer zien zoals we van hem gewend zijn, uitstekend dus. De rest van de cast was redelijk. Het einde komt vrij vlot en had naar mijn mening wel iets beter uitgewerkt kunnen worden, hoewel het dan mischien wel weer ten koste ging van het vlotte verloop wat het nu heeft, het kijkt namelijk lekker weg. Overigens had ik de rol van The Prophet wel iets groter verwacht. Viel me behoorlijk tegen. Ook zijn precieze rol is wat vaag in het hele geheel.
De vergelijking met I-Robot begrijp ik wel. De film is eingelijk net zo. Visueel is alles erg mooi, evenals origineel. Maar gaan we iets beter naar de film kijken ziet er iets minder rooskleurig uit.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999