• 8.765.982 stemmen

Surrogates (2009)

Sciencefiction / Thriller | 89 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 oktober 2009

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Surrogates

"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.

Jennifer Peters

Miles Strickland

avatar van FlickyMartin

FlickyMartin

Upload complete.

In Surrogates leven alle mensen geïsoleerd terwijl hun betere versies hun leven leiden.

Gebaseerd op een stripboek en met een slim verhaal is het daarom erg spijtig dat dit geen sterke film is.

Het hele concept is te vergelijken met de Sims spellen.

Iedereen kan een droomversie van zichzelf maken in de vorm van een surrogaat robot en daarmee hun leven leiden.

Sommige scene's waren interessant en dankzij de lengte van de film is het geen pure irritatie, er zijn integendeel zelfs ook goed geacteerde momenten, maar ondanks dat geen film die ik een tweede keer zou willen zien vanwege het gebrek aan een held.

Dit stripboek had een leidend figuur waar je voor kan juichen moeten hebben naar mijn idee, Willis riep geen emoties bij mij op.

Bruce Willis speelt de hoofdrol als FBI agent Greer die opzoek is naar het dooms day device dat andere surrogaten uitschakelt en daarmee ook hun bestuurder vermoord.

Willis was geen onverwachte keuze voor deze film maar vulde zijn carrière weer met een flop.

Matige film.

avatar van MRDammann

MRDammann

Ik vond deze film nog niet eens zo slecht. Ik was positief verwacht. Het verhaal vond ik erg interessant en het was erg spannend. Bruce Willis speelde natuurlijk zoals hij altijd speelt: niet bijzonder. Ik vond het erg realistisch, vooral in het begin. Mensen willen er steeds mooier uitzien en ik denk dat sommige mensen, zonder de bijwerkingen te kennen, zouden kiezen voor een perfecte mens. Het is ieder geval een interessant gegeven en is voer voor een goed gesprek.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Een geweldige premise. Echter naar de score kijkend, was ik bang dat de uitwerking ondermaats zou zijn. Tenminste, niet aan het uitgangspunt kon tippen. Helaas klopt dit wel. Nu moet ik wel zeggen dat de film prima wegkijkt, mede door de niet al te lange speelduur. Daarbij is het eerste deel van de film prima, echter wanneer de surrogaat van Bruce Willis kapot gaat en hij heel even angstig is - goed gevonden trouwens - verandert hij in een soort John Mclane.. Jammer is dat. Er had veel meer ingezeten. Vraag me toch af wat bijvoorbeeld een regisseur als Nolan hier mee had kunnen doen. Het uiteindelijke plot is niet nieuws. Toch een voldoende, vanwege het leuke idee.

Voor mij zie ik mensen de link maken met andere films. Zelf schoten Gamer, Repo Men en In Time door mijn hoofd (kunnen nog andere films zijn uiteraard die ik niet heb gezien ). Interessante uitgangspunten en bij de één is de uitwerking wat beter dan bij de ander, echter kan vrijwel nergens, net zoals bij Surrogates, aan de premise worden voldaan.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het welbekende science-fiction-concept van 'robots in de samenleving' is weer eens onder handen genomen. Niet bijster origineel, maar het levert wel een geinig filmpje op met wat leuke actiescenes. Het is net I Robot, maar dan een wel betere versie.

avatar van blurp194

blurp194

Een wat ongewaardeerde film. Het verhaal is best goed, lekker vlot verteld en met een interessant gegeven als basiselement in het plot. Geloofwaardig is misschien niet het goede woord, maar het is dan ook een science fiction - let ook even op het laatste van die twee woorden. De controverse tussen de 'echte' mensen en de surrogates wordt misschien wat weinig uitgediept, maar is wel zeker aanwezig - en speelt ook een belangrijke rol, achteraf gezien.

Qua beelden is het erg goed plaatjes kijken, wel zijn er wat slordigheidjes in de stunts te zien als je goed oplet. Maar de frisse kleuren en de aanwezigheid van Radha Mitchell en Rosamund Pike maken veel goed. Bruce Willis krijgt erg weinig krediet voor zijn acteerprestaties, maar zet wel weer eens een prettige vlotte actiefilm neer. Niks mis mee. Geen kandidaat voor de film-top-100 misschien, maar wel prettig kijkbaar vakwerk.

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Een gemiddeld filmpje die leuk was om te volgen, maar waar er toch wel iets meer kon uitgehaald worden.

De surrogaten werden goed gespeeld en zagen er ook goed uit.

Degelijk.

Ik kan wel appreciëren dat Surrogates niet veel meer poogt te zijn dan wat het is: een eenvoudig Hollywood sci-fi filmpje. Er wordt goed leentjebuur gespeeld bij Gamer en Avatar (hoewel wel hetzelfde jaar), I Robot en uiteraard Innocence, vooral het begin kent nogal wat overeenkomsten (zeker het tripje naar het leger).

Waar je dan weer een poging tot intelligente scifi kan maken, laat Surrogates dat gewoon links liggen. Want serieus, hoever kan je gaan als Hollywood filmpje, en wat valt er eigenlijk nog over het onderwerp te zeggen dat een andere film al niet eerder en beter gedaan heeft? Mnee, gewoon een simpel actiefilmpje met een mix van bekende elementen. Geen verkeerde keuze.

Wel verkeerde keuze is de snit van Willis' surrogate. Mag dan functioneel zijn, het zag er écht niet uit. Gelukkig laat Willis z'n cyborg al snel voor wat het is en gaat hij gewoon als meatbag verder. De rest van de cast is redelijk matig, gelukkig zit er een goed tempo in de film en ziet het er best verzorgd uit. CG is en toe wel erg simpel, vooral als de cyborgs hun atletisch vermogen aanspreken.

Hoogstaand is het niet, het springt er ook nergens uit, maar als filler is het best amusant en vlotjes. De laatste tijd ook al wat films met Willis gezien en als actieheld toch wel één van de betere uit de 80s generatie. Weinig afwisseling in z'n rollen, maar hij is gewoon geknipt voor wat hij doet.

avatar van baspls

baspls

"Look at yourselves. Unplug from your chairs, get up and look in the mirror. What you see is how God made you. We're not meant to experience the world through a machine."

Briljante film over een een zeer ongelukkige toekomst, al vind ik het soms ook redelijk herkenbaar in bepaalde zin.

Een van Willis betere films vind ik. Hij is hier niet de standaard lompe actieheld en heeft een echt personage dat hij goed en met overtuiging heeft gespeeld. De verdere acteerprestaties zijn ook allemaal goed. James Cromwell vond ik ook erg goed als de uitvinder.

Erg sterk verhaal dat goed doordacht is en wel wat weg heeft van Equilibrium. Ik vind zo'n toekomst beeld altijd vreselijk, en juist daarom vind ik de moraal van dit verhaal ook zo goed.

De film speelt af in een toekomst waar mensen zich totaal hebben geïsoleerd en allemaal gebruik maken van surrogaat-robot's. Een FBI-agent onderzoekt een wel heel erg vreemde dubbele moord waarbij de moordenaar door de surrogaat te vernietigen ook de bestuurder ervan heeft gedood.

Visueel is de film goed. Ik vind op sommige momenten de stunt-effecten niet altijd even goed maar over het algemeen is het zeker niet slecht. De toekomst wereld is erg goed gemaakt, het is dan wel makkelijker omdat het over de nabije toekomst gaat maar toch.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Heerlijke film over de mogelijke toekomst van onze samenleving. Het onderwerp dat we vanuit huis onze surrogaat robot besturen en dat dat dus ons toekomstige leven is vind ik erg treffend in beeld gebracht. Het boek "Reis naar de toekomst" van Michio Kaku heeft het ook over deze mogelijke ontwikkeling aan het eind van deze eeuw. Boeiend onderwerp om over te filosoferen...

avatar van jippie2010

jippie2010

Zeker een geslaagde film, origineel uitgangspunt met een interessant en uitdagend plot.

De uitwerking had daarentegen veel scherper gekund om storyholes te voorkomen,

dat had de film nog vele male beter gemaakt.

Maar het raamwerk is stevig en degelijk, waardoor ik geboeid ben blijven kijken. *3.5

avatar van Antonev

Antonev

Originele inslag, maar helaas ontstijgt het nergens helemaal de grauwe middelmaat. Willis zet een degelijke rol neer.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vind het geen slechte film. Wat begint als een klassieke intrige met platte actie eindigt iets dieper. Vond met name het einde erg goed, ook door de link met Toms vrouw. De link met Avatar is duidelijk, al krijgt men hier eerder de sociale benadering dan de sprookjesachtige vertelling. Hoewel het onderwerp interessant is vind ik het ook wat ongeloofwaardig en blinkt het script niet uit in genialiteit : waarom zouden mensen zich liever de hele dag door inpluggen op een surrogaat dan zelf hun leven te leiden? Behalve dat men een parallel wil trekken met computer/internetverslaving zie ik ook niet veel andere antwoorden. Niet alles is goed maar er zijn enkele sterke elementen en er is voldoende entertainment die een 3* zeker rechtvaardigen.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2062 berichten

Surrogates is een aangename SciFi actiethriller met voldoende actie en een redelijk verhaal. Ik heb mij zojuist prima met deze film vermaakt. Een 3.0

avatar van maurice32

maurice32

Verhoogd van 3,5 naar 4 sterren.

Ik vind de film erg goed, heb genoten.

De lage score begrijp ik niet, maar goed, smaken verschillen.

De laatste jaren vind ik de films echt minder worden, ik kijk liever naar films die 10 jaar of ouder zijn, dat zijn tenminste nog goede films.

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Prima toekomst/superhelden filmpje waarbij ik

Mij zeker heb vermaakt .

Ik vond hem niet heel spannend ofso maar door het verhaal en het acteer werk heeft deze

Film het niveau wel omhoog getild . Voor mij niks bijzonders, maar wel een fijne superhelden film die prima weg kijkt !.