• 9.376.078 stemmen

Surrogates (2009)

Sciencefiction / Thriller | 89 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 oktober 2009

Plot Surrogates

"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.

Jennifer Peters

Bobby Saunders

Miles Strickland

avatar van kelama3

kelama3

Ja... wat zal ik zeggen?

Ik dacht: hee een nieuwe van Bruce Willis!

En na het kijken dacht ik: Okee, leuk geprobeerd!

Ik had achteraf een gevoel van: was dat het nou?

Maar ja smaken verschillen.

avatar van Fonk

Fonk

Misschien heb ik niet goed opgelet maar wie vermoordde die zoon nou? Zijn vader?

avatar van Ice_Princess

Ice_Princess

Paco Delavega schreef:

Niet geweldig, maar ook niet zo slecht om een bioscoopzaal uit te lopen. Willis inderdaad zoals eerder gezegd op de automatische piloot en het verhaal heeft minder om handen dan je in eerste instantie zou zeggen. Toch uiteindelijk best vermakelijk en een voldoende ***

Helemaal mee eens!

avatar van DVD-T

DVD-T

Erg slappe film, die intelligent wil overkomen maar daar totaal niet in slaagt. Ik had me erg verheugd om een keertje een Bruce Willis vehikel in de bios te zien, maar het is helaas uitgelopen op een grote teleurstelling.

Het verhaal heeft een leuk uitgangspunt, maar de uitwerking is totaal niet geslaagd om er een intelligente sf-thriller van te maken. Er wordt gewoon erg weinig mee gedaan. Het lijkt ook meer uit losse flarden te bestaan, dan een goed uitgebalanceerd verhaal. Dit is in de film ook zo. Mostow doet niets met het idee en de uitwerking is daar ook niet te vinden. Wat overblijft, is een simpele en slecht uitgewerkte film, waarvan enkel het einde leuk is gevonden. Qua plot ontwikkeling gaat het bijzonder langzaam, en de film mist ook wat pit. Willis, maar ook de rest van de cast doet het op de automatische piloot. De actie ziet er flitsend uit, maar is erg inspiratieloos. Niets wat we al niet een keer hebben gezien. Wel vermakelijk, maar het zorgt niet echt voor een WOW gevoel. Qua geluid veel te bombastisch bij momenten. Camera voering was dik in orde en Mostow laat ons zo af en toe nog een leuk shotje zien, een goede overall design, en ook aan de effecten is niets op te merken.

Jammer dat ze niet veel meer met dit verhaal hebben gedaan, want de potentie was zeker aanwezig.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Weinig aan toe te voegen, DVD-T.

Opmerkelijk ook hoe slecht het scenario verklaard is. Hierdoor wordt dit quasi-intelligente uitgangspunt echt domme bagger van de bovenste plank. Hoeven die mensen die een surrogate gebruiken nooit te eten of te schijten ofzo?

avatar van Troubles

Troubles

Ik had totaal geen verwachtingen van deze film en genres als actie en science-fiction liggen me niet. Gisteravond bij toeval Surrogates gezien en ik vond het een leuke film.

Heb me prima vermaakt in ieder geval. .

avatar van mixmaster

mixmaster

wat een tegenvaller zeg !!!

zeker geen film voor bruce willis , die 1 van zijn slechtste rollen hier speelt.

absoluut gewoon op de automatische piloot zonder ziel en zaligheid gespeeld.

nee ik snap niet wat bruce willis bezield heeft om in zo'n slappe film te spelen , slecht verhaal en niet origineel , sterker nog , dit soort films zijn er al honderden van en deze brengt niks nieuws .

avatar van Gameface

Gameface

keek lekker weg zo op een maandagavond in de Herfst....zeker geen hoogvlieger.....maar na dit weekend Wrong Turn 3 gezien te hebben....is denk ik elke film een verademing....3,5 voor het geheel.

avatar van neomuffybelle

neomuffybelle

film halverwege afgezet

goed acteerwerk

maar kijk liever I Robot nog een keer..

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Erg teleurgesteld, het idee achter de film is wel ok, maar ik vond het zo voorspelbaar van begin tot eind. Ik vind het jammer voor Bruce Willis ik geniet meestal wel van zijn films maar dit is een echte tegenvaller.

avatar van Ninto

Ninto

Lekkere nieuwe film met Bruce Willis. Niet perfect maar vond het wel een heel vet idee. En op gebied van oorlogsvoering niet eens zo heel onrealistisch. Defensie zal steeds meer de kant op gaan van gastjes die robots besturen. En wie weet gaat het verder zoals in deze film, you never know.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

slechte film

avatar van Dariuszx

Dariuszx

matige film, idee leuk uitvoering laat te wensen over.

avatar van Zinema

Mislukt.

In vele opzichten.

Nu snap ik dat een hoop mensen deze shit wel zullen slikken vanwege de cast en de actie, maar dit is dus een gedrocht. Een direct-to-video-release lijkt me zelfs iets te veel eer. Dat dit in de bios is beland..

Houterig acteerwerk, goofs, plotholes, het kut-script en een belachelijke soundtrack die mij soms deed twijfelen of ik hier met een komedie te maken had. Zodra een acteur zijn wenkbrauwen fronst verschijnt de misselijkmakende muzak. Te pas en te onpas.

Het verhaal wordt slecht uitgevoerd en bevat vele dieptepunten. Alle logica wordt als snel over boord geflikkert, met als grootste zepert het einde. Toch knap dat de whizkid met drie codes de gehele surrogate-populatie om zeep helpt. Heb je zo'n lasergun ook niet meer nodig. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

Ook storend zijn de vele overbodige en verschrikkelijk clichématige scenes. Willis loopt het politieburo binnen en typt wat op de PC. Iets over een wapentransactie. En plots vallen alle kwartjes. Lekker korte scene ook. De ontknoping boeide me trouwens ook voor geen meter meer. Tsja, lust u nog peultjes? Gelukkig is mede door dit soort onzin de film van een langere speelduur gespaard gebleven en is alles na zo'n 80 minuutjes achter de rug.

E.e.a. is verdomd jammer, want het idee is goed en bevat enorm veel potentie. Maar als je met zo'n geweldig gegeven en deze cast zo een film in elkaar flanst, mag je wat mij betreft aan de cinematografische schandpaal.

Slecht.

avatar van donkied

donkied

Teleurstelling.

Ik had echt een stuk meer verwacht van deze film. Bruce Willis was relatief slecht in deze film en de rest van de, in het algemeen, goede cast liet ook wat te wensen over.

Het verhaal begon niet slecht maar er waren teveel voorspelbare plotwendingen en het eind was erg cliche. De muziek begin ik maar niet over.

Het is een echt cinematografische mislukking en een beschamende film voor een redelijk goed verhaal en goede cast.

avatar van RipCurl

RipCurl

Jammer dat in de trailer het einde van de film al zit verwerkt en je dus bij het begin al weet hoe het gaat aflopen. Het verhaal was opzich wel aardig, maar te voor de hand liggend. Had er meer van verwacht.

avatar van andrehoek

andrehoek

Touchstone pictures proudly presents..., tuurlijk?!

Niet eens een beetje vermaak. Alles is eigenlijk wel een teleurstelling. Muziek, effecten, acteurs, montage, scenes....

De film gerne geeft aan Actie/ SF, maar drama had in alle opzichten beter geweest.

Voor het idee van de film kom ik nog uit op 2 hele kleine sterretjes.

Mostow's volgende film is als het goed is Swiss Family Robinson. Stel dat je dit projectje financiert dan slaap je na het zien van Surrogates volgens mij ook niet meer zo lekker...

avatar van mrwhite

mrwhite

redelijke film dat bruce willis er in meedoet maakt wel veel goed.

opzich is het verhaal niet slecht het had gewoon wat beter uigewerkt moeten worden en de film is gewoon ook veel te kort om het allemaal mooi en geloofwaardiger te maken.

the surrogates zijn wel goed gedaan vond ik,bruce zij dat hij zo snel mogelijk nog een die hard film wilde maken voor hij te oud is maar als ze james cameron's technology en dit samen voegen heeft hij nog tijd genoeg.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Bruce Willis speelt nog wel goed, maar voor de rest valt de film een beetje tegen. Het is ook weer niet dramatisch.

avatar van Ninto

Ninto

Ik krijg het idee dat mensen teveel van deze film verwachtten en nu dus teleurgesteld worden. Zo slecht is deze film helemaal niet.

avatar van Swastika

Swastika

Een zeer matige film van Bruce Willis.De film zelf komt qua spanning ,intelligentie en actie toch akelig tekort. eerder saai dan spannend.Ik was er al voor gewaarschuwd maar wilde toch een eigen mening vormen.Helaas kwam ook ik er bedrogen uit.Niet eens de moeite om er voor naar de bios te gaan en dus pure geld verkwisting in mijn ogen.

avatar van Seamus

Seamus

Ik wil niet de kommaneuker uit hangen maar ik kan me er altijd zo aan storen als men bvb zegt ...film van Bruce Willis.. simpelweg omdat hij de bekendste acteur is.

avatar van j.willems

j.willems

jammer

hij is voor bruce willis zijn doen erg slecht

ben beter van hem gewent

meer actie enzo .............

erg matig tot slecht

avatar van Seamus

Seamus

j.willems schreef:

jammer

hij is voor bruce willis zijn doen erg slecht

ben beter van hem gewent

meer actie enzo .............

erg matig tot slecht

Doe je dat nu met opzet, net na dat ik er een opmerking over maak ?

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Had na de slechte recensies weinig van deze film verwacht en hierdoor viel die me eigenlijk wel mee.

De uitwerking van het verhaal is zeer matig.

Maar het concept vind ik echt heel interessant en angstaanjagend.

Staat ons dit te wachten misschien ?

avatar van han de barman

han de barman

Hmmm, een film met Bruce WIllis. Zorgt op zich vaak voor een goede film, maar de recenties zijn niet te best zo te zien.

Seagal is een mooi voorbeeld om bij voorbaat NIET te kijken. haha

avatar van Troubles

Troubles

Ninto schreef:

Dat idee heb ik ook.

Allemaal hooggespannen verwachtingen, maar mensen die dit totaal niet hebben met een acteur of het genre an sich kunnen een heel leuke avond hebben met deze film want inderdaad hij is zo slecht niet.

Kotsmilies en enen, dat is gewoon ronduit flauwekul.

avatar van Zinema

Nee hoor.

avatar van Zmrzlina

Zmrzlina

Vond hem wel meevallen. Je moet er alleen niet te veel van verwachten.

avatar van Justinw

Justinw

Wat een matige film, De special effects waren echt slecht bijv.als die auto in het begin op zijn zij tegen het gebouw aanknald.
Acteerwerk was ook matig. Het einde voelde je al aankomen. Het middenstuk redde de film nog enigzins, maar veel mocht het niet meer baten.