Surrogates (2009)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 15 oktober 2009
Plot Surrogates
"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"
Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.
Tom Greer
Bobby Saunders
Miles Strickland
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Vond het wel een origineel verhaal, goed geacteerd en aantal redelijke actiescènes. Het verhaal boeide me wel en ik vond het redelijk spannend. Een vier vind ik wel op z'n plaats.
helleke
Ik vond het verhaal niet echt dat.
Willis speelt zijn rol zoals hij het gewend is.
Maar echt onder de indruk van de film was ik niet.
Gelukkig dat hij dan ook niet te lang duurde.
2,5 sterren.
mug13
Had deze film een hele tijd geleden een keer opgezet en na 5 minuten weer uit gedaan,ik ben niet zo een science-fiction type.Gister had ik niks te doen,dus ik waagde nog een poging met deze film.Met als enigste verschil dat ik er nu echt voor ging zitten.Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan,waarom had ik deze film de eerste keer uitgezet WAAROM.Ben nog steeds niet van de sci-fi,maar deze film was goed te doen.Verhaal goed,Bruce Willis goed,actie redelijk geslaagd.
xxc
Bruce Willis..
Aan Bruce heb ik nooit veel aangevonden.. Zijn ego spat er altijd van af.. Bovendien hoor je vaak dat hij ontzettend naast zijn schoenen loopt. Natuurlijk wilt dat niet zeggen dat hij niet kan acteren.. Integendeel, Willis kan wel degelijk acteren.. Jammer dat het vaak dezelfde soort rollen zijn.
Deze film deed me denken aan I, robot. Het verhaal was erg interessant.. Iedereen ziet er zo uit als hij/zij er uit wilt zien, dus is er automatisch meer vrede op aarde. Maar natuurlijk zitten daar ook nadelen aan vast. Zoals dat in deze film mooi uitgebeeld word.
De zogenoemde surrogates zagen er wel degelijk uit, maar die van Bruce willis...?! Nee.. Veel te nep, veel en veel te veel make up. Nee, die zag er wat mij betreft niet uit. Terwijl die van Rosamond Pike er weer stukken beter uit zag..
Ja, leuk verhaal.. Maar ontzettend jammer dat ik bijna in elke film in ongeveer hetzelfde genre het zelfde tegen kom. Het gaat goed, het gaat prima, maar dan gaat er iets mis (een moord bv) en de hoofdrolspeler moet het allemaal zelf oplossen.. Natuurlijk krijgt hij dan nog meer tegenstrijdige dingen op zich af, maar toch komt het allemaal goed.. De uitwerking van de film, en het verhaal, viel me te veel op.. Zo vaak gezien.. Geef mij maar een lekkere horror..
Zoals hieronder ook staat.. Surrogates past perfect bij Gamer en Matrix bijvoorbeeld. Films zoals die spreken me altijd erg aan. Omdat misschien, over een hele lange tijd, die mogelijkheid wel realiteit kan worden..
Geen slecht filmpje, maar toch ook niet echt een topper..
DjFrankie
Prima verhaal goeie film, alleen veel te kort, nog geen 90 minuten. Had wel langer gemogen van me, maar erg fijn om te bekijken.
jumpstylemovie
Hmmm 2,90... Ik vond dit een hele goede film die een dikke 3,5* van mij krijgt. Een goed verhaal en het word ook best spannend. Bruce Willis doet het goed. Hij duurt ook niet te lang dus het verveeld niet.
DDT
Deze was goed om eens te zien,niet slecht maar ook niet wow.Gewoon lekker ontspannen,verstand op 0 en bekijken.Idd hij was wel een beetje aan de korte kant
John Church
Goeie film, mooi uitgangspunt, wel jammer dat de decors er soms , naar mijn mening, nep uitzagen. De stad Boston leek met net iets te fleurig, zo mooi en netjes ziet zo'n stad er niet uit. Ook vind ik het een beetje jammer dat er af en toe wel gaten in het plot zaten (als iedereen een robot is kun je hem toch nog gewoon thuis vermoorden? Dus waarom in 15 jr. geen moorden?). Maar voor de verdere rest was het best een spannend en inspirerend verhaal en Bruce Willis speelt altijd wel goed. Zijn vrouwelijke handlanger speelde ook best goed.
movie-edje
Ik heb deze film gezien,
Maar ik weet niet wat ik er van moet denken!
Mischien nog een keertje bekijken.
killerfreak
matig filmpje, waar Bruce op automatische piloot door zweeft. Film springt nergens echt uit, maar weet toch de aandacht van de kijker vast te houden door de o.a. futurische graphics (of toch wat ervoor moet doorgaan). 3*
nadrin
Geweldige fantasie, en het idee is realistisch gebracht.
wel grappig dat de alternatie samenleving weer eens gebracht word als tribals.
Jammer van het goedkope einde.
Maar ik heb vooral genoten van de sf in het verhaal
K. V.
'k was eigenlijk nog aangenaam verrast door deze film. Een origineel, vlot verhaal, met een overtuigende cast. Misschien mocht er af en toe wat meer diepgang in gezeten hebben, maar voor de rest verveelde de film niet.
hdehoon
Ik vind deze film 4 sterren waard, omdat hij tot het laatst vragen blijft oproepen, over het interessante gegeven van robots die mensen vervangen in het dagelijkse leven. Meestal weet je bij dit soort films na twintig minuten wel hoe het zit en gebeurt er vervolgens niks meer waar je nog over moet nadenken. Het slot was een moreel dilemma, waarbij je dacht: op welke knop zou ik hebben gedrukt?
Parisa
De nieuwe Matrix?
Ik vond hem goed (geacteerd), ik begrijp het waarom en toch was het lekker creepy. Ik zou best een surrogate willen hebben om mijn vuile klusjes te laten opknappen. 4*
Dreiecke
Deze film deed mij aan andere films denken waarin de mens virtueel in een andere omgeving verblijft. In deze film verblijft echter je virtuele surrogaat in de dagelijkse realiteit.
Er komt wel wat aardig stunt-, kunst- en vliegwerk voorbij. De uitvoering (beeld en geluid) is verder niet heel bijzonder, gemiddeld dus. Het acteren is overtuigend. Ik vond het verhaal spannend en blijven boeien.
Surrogaten maken niet zo gelukkig als gedacht en dezelfde problemen en andere omstandigheden blijven bestaan in de realiteit, dus wat voegt het gebruik van surrogaten precies toe? Kan het surrogaat ziekte en dood veroorzaken? En wat betekent leven of dood precies in zo’n soort situatie?
De film roept toch wat interessante vragen op.
J.Ch.
Goed concept, iets mindere uitwerking. Mijn voornaamste klacht is dat de film eigenlijk te kort is. Het hele idee van surrogaatmensen die er heel anders uit kunnen zien dan ze echt zijn, biedt veel meer mogelijkheden voor complottheorieën en revoluties, en die zijn helaas nauwelijks uitgebuit. Het acteerwerk was wel netjes, de spanning was ook goed, het verhaal was helaas net iets te simpel en ook te snel voorbij. Wat ik wel heel mooi vond was de scène waarin de surrogaten allemaal tegelijkertijd uitvallen, dat levert een haast apocalyptisch beeld op. Mooi gefilmd.
TimZor
Hier sluit ik me bij aan, en van mij een magere 3 !
kaztor
Niet echt een aanrader als je het mij vraagt.
Het concept vond ik maar vergezocht, iets waar je maar moeilijk kan inleven.
Ik vond het helemaal niet vergezocht, maar dit is de rauwe werkelijkheid.
Mensen zitten vast aan hun computer met Twitter, Hyves etc. en doen zich anders voor dan ze zijn.
Allemaal computerverslaafden die denken dat het gras elders groener is met hun fantasiewereldje, en deze film verzet zich daar duidelijk tegen.
Zo sci-fi is dit dus niet, je leeft er middenin.
Het concept vind ik dus absoluut relevant en de uitvoering vond ik uitstekend.
Enige minpuntjes zijn dat het soms wat verwarrend was met al die gelijkende poppen en dat er aan het einde volgens het nieuws alleen surrogaten waren gesneuveld, terwijl er wel degelijk mensen van vlees en bloed deelnamen aan het stadsleven. Beetje ongeloofwaardig, vond ik.
Angelo2
Had in eerste instantie nog nooit van deze film gehoord maar hij heeft me aangenaam verrast. Verhaal wist mij tot het einde te boeien en Bruce Willis zette weer een leuke rol neer. Verhaal lijkt toekomstmuziek maar bevat toch redelijk wat actuele thema's. Een dikke 8
Karl van H.
Deed me aan The 6th Day met Arnold Schwarzenegger denken: Surrogates zit qua hyperfleurig-neppe look in diezelfde hoek. Ik kan niet zeggen dat ik een al te grote fan ben van die stijl, maar thematisch is dat natuurlijk een goede keuze geweest van Mostow. Nog een goede keuze: Bruce Willis in de hoofdrol. De man draagt de film in zijn eentje en zet gewoon een ontzettend goede acteerprestatie neer, zowel als plastic mannetje als gebroken man van vlees en bloed. Over de rest van de film ben ik helaas wat minder te spreken: het plot, de actie, de special effects - alles is een beetje onder de maat, eigenlijk. Camerawerk is ook heel matig: ik heb nog nooit zoveel scheve hoeken in één film gezien, tjonge. Het grootste minpunt is dat er met dit - erg leuke - uitgangspunt waarschijnlijk wel wat meer te doen viel. Toch is Surrogates een erg vermakelijk filmpje, maar de voldoende komt voornamelijk van Willis.
In beslag
Goed plot,je kunt het als jammer zien dat ie kort duurt,maar toch knap om zo,n degelijk verhaal
Kort samen te vatten zonder dat het stoort.
State of the art special fx.
Een boeiende science fiction,maar net als bij gamer zie ik dit soort toekomst visie te ver gezocht.
Klinkt mischien raar maar als zoiets al zou kunnen,dan word het in mijn ogen een soort I robot.
moviewoman26
murtcelP
Goed verhaal! Hoewel het technisch gezien misschien science-fiction lijkt, is het idee helemaal niet zo ver verwijderd van de werkelijkheid. Interessant om over na te denken!
De surrogaten zagen er goed uit, en werden goed gespeeld! Ze hadden echt iets robot-achtigs, maar dit lag er niet te dik bovenop.
De moord-plot vond ik niet heel goed uitgewerkt, daar had wel meer in kunnen zitten. De lengte van de film vond ik dan wel weer prima. Wel eens fijn om niet minstens 2 uur lang met een film bezig te zijn!
De film start ook heel sterk, met een korte introductie over de ontwikkeling van robots dat lijdt tot de surrogaten. Hierin worden ook echte beelden gebruikt, van de ontwikkelingen die nu spelen! ***1/2
Altijdklagen
grappig om te zien dat de poster van surrogates en live free or die hard bijna hetzelfde zijn (vandaag te zien bij televisie).
Bruce staat er precies hetzelfde op, alleen met of zonder baardje.
verder blijft dit een toffe film
Brammaretto
Haha dat wilde ik ook gaan posten idd.
Valt me nou pas echt op.
m1701
Vond het wel een aardige film.
Verhaal was ook wel goed vond het alleen allemaal
wat kort... waardoor ze er niet echt diep op in konden gaan.
Einde beetje slapjes.
Visueel was het erg mooi gedaan met de "menselijke robots"
RuudC
Dit soort films zijn blijkbaar niet echt populair op MovieMeter. De link wordt veelvuldig gelegd met I, Robot. Ik snap het wel, maar vind het niet terecht. Ik zou die eerder leggen met het eveneens ondergewaardeerde Gamer. Die film vind ik wel een stuk beter, maar dat heeft er hoofdzakelijk mee te maken dat die veel meer en veel betere actie bevat. Daar schiet Surrogates wat mij betreft tekort. Er had veel meer ingezeten (en dat terwijl er interessante voorbeelden worden aangehaald, zoals de moderne oorlogsvoering).
Verder is er eigenlijk weinig op aan te merken. Surrogates is een duidelijke aanklacht tegen Second Life, dat een jaar of 4-5 geleden veel aandacht kreeg. In deze film wordt het fenomeen tot in het extreme gebruikt. Dit is een overdreven second life, maar toch niet compleet ondenkbaar. Het lijkt ondenkbaar, maar dat komt ook doordat Mostow erg sterk dat vieze nasmaakje weet aan te brengen door alle robots er behoorlijk eng (het moet er zo echt mogelijk uit zien, maar je blijft zien dat het nep is) uitzien. Vergeet niet dat ‘wij’ al jaren behoorlijk aan het doorslaan zijn in het er zo goed mogelijk uitzien. In dat opzicht wordt er in Surrogates behoorlijk goed geacteerd, niet in de laatste plaats door Bruce Willis zelf. Het verhaal zelf is redelijk en eigenlijk vind ik de boodschap zelf een stuk beter.
In Surrogates wordt een vrij gemakkelijke manier gezocht om het verhaal tot een einde te brengen, wat natuurlijk wel jammer is. Al moet gezegd worden dat de eindshots met levenloze surrogaten best indrukwekkend is. Er had meer in gezeten, maar dat neemt niet weg dat Surrogates enigszins ondergewaardeerd is.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Blackadder Back & Forth