• 9.377.161 stemmen

Surrogates (2009)

Sciencefiction / Thriller | 89 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Bruce Willis, Radha Mitchell en Rosamund Pike

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 oktober 2009

Plot Surrogates

"How do you save humanity when the only thing that's real is you?"

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar mensen een geïsoleerd bestaan leiden. Interactie tussen mensen vindt plaats middels surrogaat-robotten, een mooiere versie van hun menselijke tegenhanger. FBI-agenten onderzoeken de moord op een student die connecties heeft met het brein dat ooit de high-tech robot ontwierp en realiseerde. Al spoedig stuit men op een heel complot. Dit mysterie levert de nodige hoofdbrekens op aangezien de robotten bijna helemaal identiek zijn aan hun bezitters.

Jennifer Peters

Bobby Saunders

Miles Strickland

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Ik ging er heen et erg lage verwachtingen maar ik vond het een positieve meevaller. Met meer spanning en wat meer diepgang in het verhaal dan je meestal ziet bij dit soort films.

avatar van voomzap

voomzap

Entertainende film die qua diepgang uiteraard met een korreltje zout moet worden genomen in tegenstelling tot bijv het recente doordachte en maatschappijkritische District 9. Maar voor een gemiddelde 'commerciele bioscoopfilm' is dit prima nonsense vermaak.

avatar van snootz

snootz

Vond hem ook grappig, kijkt lekker weg.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Typisch een geval van een interessant concept dat onderuit wordt gehaald door een Hollywood-formule. Het helpt daarbij niet dat het verhaal er in amper 90 minuten doorheen gejaagd wordt waardoor subplots amper opgebouwd worden en je amper met personages meeleeft. Teleurstellend.

avatar van De GeuS

De GeuS

Leuk concept, slechte uitvoering die zelfs Bruce niet meer kan redden; kleine 2,5*

avatar van cafe1900

cafe1900

Willis moet weer 'n Die Hard gaan maken want dit was niks, 1 ster voor de moeite en de slechte special effects.

avatar van RUBBERBURNER

RUBBERBURNER

Vondt 't een goeie film.Vermakelijk om naar te kijken en tot 't eind geboeid zitten kijken .

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Best vermakelijke film, waarbij vooral de surrogates er mooi uitzien.

Omdat ze ook sneller en atletischer zijn dan de mensen, levert dat ook een paar aardige actiescenes op.

Maar het verhaal stelt niet zo heel veel voor en het einde is ook niet bepaald bijzonder.

Ik was veel meer onder indruk van I Robot & Gamer.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Enkel en alleen vanwege Bruce Willis die zoals gebruikelijk weer een goede rol neer zet en vanwege Rosamund Pike die op een mooie manier een beetje drama toevoegd aan deze film.

avatar van tonpeet

tonpeet

Film kwam wat traag opgang, maar dan ben ik als SF fan al verloren in de film. Mijn ogen zijn op niets anders gericht dan hightech actie en toekomstige dingen die misschien al onder ons zijn. Een dubbel dikke 5 sterren voor deze film.

Al was er 1 minpuntje. Niemand had een presidenten gezichtje. Dat zou ik als eerste kiezen.

avatar van mock turtle

mock turtle

idee was wel aardig maar film was niet echt boeiend.

dit kwam waarschijnlijk door de behoorlijk stoicijnse emotieloze surrogates. dit hoorde natuurlijk bij hun aard, maar zorgde er wel voor dat het me niet echt interesseerde hoe het zou aflopen, de mensen achter de surrogates werden ook al niet echt uitgediept.

avatar van simoncgbn

simoncgbn

Door de slechte reactie's op deze en de betere op District 9, wou ik eerst naar District 9 gaan. Kaartjes gekocht, popcorn en wat blijkt? Ik mocht niet naar binnen. Had mijn ID kaart niet mee. Probeer die vent te overtuigen dat ik oud genoeg ben maar zonder resultaat.

Dan maar Surrogates. Tot tegenstelling van de meeste mensen hier vond ik het wel een goede film. Heb mij goed vermaakt en vond Bruce Willis gewoon wel redelijk goed. Het verhaal vond ik een beetje voorspelbaar maar toch wel redelijk sterk. Van het begin af had ik bevoorbeeld nooit verwacht dat die ene leider van de anti-surrogates mensen de uitvinder van Surrogates was.

Vond het een goed film en de surrogates waren ook mooi gemaakt. In mijn ogen toch zeker 4* waard.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Aardig filmpje maar zeker niet meer dan dat. Goede special effects. Het verhaal, daar gaan we maar niet teveel woorden aan vuil maken.

En Bruce........tjah.........die heeft wel betere tijden en films gehad.

avatar van stef89

stef89

Op zich houd ik niet zo van science fiction. Na een kwartiertje dacht ik daarom dat dit niks zou worden, Maar gelukkig focust de film zich daarna vooral op het thriller/actie aspect en word de film ook spannend.

Mooi verzonnen is het verhaal trouwens wel en het zou door die gekke Japanners in de toekomst zomaar eens waarheid kunnen worden.

Ook vind ik het mooi dat er een boodschap in de film zit. Mensen moeten niet alles perfect willen hebben op o.a. technisch gebied, want dat kan ook averechts werken (en is tegen de natuur in). Dat probeert deze film volgens mij ook te vertellen.

Maar goed, 3 sterren vind ik genoeg, het is gewoon een goed onderhouden actiefilm zonder al te veel diepgang en met hier en daar wat orgineels met dank aan de science fiction achter dit geheel.

avatar van Waku

Waku

:Y

De GeuS schreef:

avatar van Waku

Waku

Helemaal niks deze sf thriller.

Belachelijk slecht geacteerd.

Lijkt alsof Willis zich met flinke tegenzin door deze film heenslaat.

Soms best wel aardige effecten maar dat was het dan ook wel.

1,5*/2*

avatar van Sergio

Sergio

Wat een flutfilm, er had meer ingezeten maar het is allemaal nogal lachwekkend. Zoals Bruce Willis met dat belachelijke haarstukje .

avatar van pve

pve

al is het idee nieuw zit deze film al vol met cliches

al vind ik het vreemd dat sommige momenten je op het verkeerde pad wordt gezet over wie nu de daadwerkelijke dader is

dit maakt de film niet verwarrend maar erg ongeloofwaardig

bruce willis heeft met zijn haarstukje (waarvan ik denk dat het dezelfde is als uit the sixth sense ) meer bekijks als de film verdient

bruce willis heeft zijn dag niet lijkt wel maar nog brengt ie wat extra's aan de film zoals ie eigenlijk altijd wel doet

in mijn ogen de meest gekwalificeerde man om in soort film te spelen omdat hij de film kan dragen

ieder ander acteur in die rol en de film was nog minder dan wat ie nu al is

special effects zijn nog wel redelijk het idee ook de uitvoering vond ik persoonlijk niet echt geslaagd

maar goed dat smaken zullen verschillen dan is de film iig niet voor niks geweest al is ie dat voor mij wel

ben allang blij dat ie maar 88 minuten duurde dus was ik er vlug vanaf tot mijn spijt had er meer van verwacht

avatar van The Oceanic Six

Een soortgelijke versie van I Robot, maar dan wel van veel mindere kwaliteit...

Surrogates is, om meteen duidelijk te zijn, geen beste film.

De film speelt nogal erg leentje buur bij veel andere sci-fi thrillers, waarvan er wel veel zaken overeen komen met I Robot.

Nou hoeft dat niet altijd erg te zijn, als het maar sterk wordt uitgewerkt. Helaas schiet Surrogates hierin te kort.

Het ergste is dat de film gewoon nauwelijks boeit. Waar ik bijvoorbeeld het plot van I Robot erg leuk vond, daar doet het plot van Surrogates me niks. Ik kreeg zoveel cliche's en onlogische zaken te zien, dat ik er best wel snel klaar mee was. Gelukkig was het plot niet super diepgaand, zodat het nog wel een beetje te doen was.

Gelukkig voor de film hebben ze wel de nodige special effects en actiemomentjes erin gestopt zodat de film toch nog wel een beetje kijkbaar blijft. Ook een favoriete acteur van me, Bruce Willis dus, speelt de hoofdrol wat wel weer positief zou moeten zijn. Helaas vind ik Bruce wat op de automatische piloot spelen. Ik zie hem toch liever als macho-man vol oneliners als in films als Die Hard. Dat maffe haarstukje op zijn kop vond ik ook maar niks. Willis moet gewoon kaal zijn. Dan is hij cool.

Uiteindelijk vind ik Surrogates niet heel slecht, maar ik zou hem ook niemand aanraden. Typisch een filmpje die de meesten over een paar jaar op SBS of RTL mee zullen pakken op de tv. De film duurt nog geen 90 minuten, dus een lange zit zal het ook weer niet zijn.

avatar van ockhausen

ockhausen

Leuek SF film, maar echter niveau van bijv total recal is wederom weer te hoog gegrepen

avatar van Milan07

Milan07

Minder dan Terminator, minder dan I Robot, maar beter dan de recenties in de krant. Een onderhoudende en op zich niet zo'n hele slechte film. Enkele scenes deden me denken aan Terminator, de achtervolg scenes. Het is een vrij korte film, maar 88 minuten, waarvan 8 minuten aftiteling is.

avatar van barcam

barcam

Leuke onderhoudende sf film met paar interessante ideeën in verwerkt maar een mindere Bruce Willis.

avatar van scorepio

scorepio

Beter dan ik had verwacht na vele negatieve kritieken gelzen te hebben.
Alhoewel er meer spectaculaire actie in had mogen (en kunnen) zitten.
Sommige zaken zijn soms wat onduidelijk , (zoals het feit dat sommige surrogates blijkbaar super powers hebben en andere niet)

Al bij al een geslaagde film met een mooi verhaal.

avatar van 606

Leuke film met robots het idee is prima maar had wel wat meer actie in gemogen.

Acteren is goed en special effects ook.

avatar van Skrean

Skrean

Weinig verheffende film weet toch wel een beetje te entertainen.

Het verhaal is gewoon niet zo bijster bijzonder. Er ontbreekt iets wat misschien een andere regisseur er wel in had kunnen brengen zoals: paul verhoeven of weilen stanley kubrick.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Star Wars, The Matrix, Blade Runner A.I, I, Robot hebben minstens als inspiratiebron de film Metropolis. (1927) Surrogates kan je er makkelijk aan toevoegen. Goed, je hebt natuurlijk de MMORPG's waar mensen hun 2e bestaan hebben in bijvoorbeeld World of Warcraft. Maar het zal mij niets verbazen dat Surrogates vooral van de PC game Second Life is afgekeken, maar dan een flink stapje verder.

Als ik een Final Fantasy game speel dan vind ik het genoeg om als dat personage te spelen, maar zodra je jezelf als het ware echt gaat identificeren met het karakter wat je speelt zoals in Second Life, dan gaat het mij al te ver. Ik hou het veel liever bij de realiteit ook al lijk je misschien beter af te zijn in een alternatief bestaan. Natuurlijk neem ik het niemand kwalijk wanneer ze daarvoor kiezen, maar persoonlijk vind ik het verschrikkelijk.

Voor Surrogates geldt hetzelfde. Wat een vreselijke manier van leven. Thuis lui in je stoel een leven leiden. Je staat rechtstreeks in contact met een Surrogaat robot en die robot dat ben jij. Je mag zelf bepalen hoe je eruit ziet en vervolgens ga je gewoon naar je werk, naar de kroeg, naar de supermarkt enz.. enz.. Ik vind het fout! Maar dat wil niet zeggen dat ik dit een slechte film vind.

Het is best interessant hoe je in deze film ziet hoe het er aan toe gaat en dat je dan vanuit jezelf beslist van, ja dit is de toekomst zoals ik hem wil zien of juist zoals je hem absoluut niet wil zien. De film is het in elk geval niet met dit toekomstbeeld eens. Ik heb zeker met plezier gekeken naar deze film. Een beetje jammer is wel dat de film zich meer bezig houd met een moord en een gebruikelijk complot dan met het gegeven Surrogates. Uiteindelijk voelt dat dus meer als bijzaak dan hoofdzaak. Natuurlijk is de booschap er wel, maar het had beter gekund.

Surrogates is een Actie Science Fiction film die interessant wil overkomen, maar daar maar deels in slaagt. Desalniettemin deed het me toch wat en heb ik me toch geamuseerd.

avatar van Edotje

Edotje

Redelijke film! goed verhaal. niet te moeilijk, S.E zijn goed, alleen ik vond het einde een beetje open. Ik had liever gezien dat alle robota waren ontploft ofzo dat het in een keer klaar was.

mischien een deel 2

avatar van Elineloves

Elineloves

Tsja.. Bruce Willis zoals ik hem al vaak gezien heb, in de rol van een gehaaide agent. Ik vond weinig gevoel in zijn rol zitten, hij wist mij op een enkele manier te raken. Mede daardoor kwam ik niet lekker in de film. De surrogates zien er mooi uit, dat toegegeven.. maar ondanks het goede concept is het lang niet geworden wat ik verwachtte dat het zou zijn. Jammer.

avatar van Kijzer

Kijzer

Goede film wat zich afspeelt tegen een boeiende achtergrond.

Wat een semi-fascistische en totalitaire ondertoon wel niet met een film kan doen. Ik houd wel van dit soort films. Je moet er wel voor open staan. Wel fijn dat ze geen datum hebben genoemd. Ik vind films die super futuristisch zijn aangekleed die zich in het jaar 2020 afspelen zo onrealistisch dat ik me daar aan stoor. Bij deze film dus niet.

Als je het één en ander gewoon accepteert dan kan je hier zeker van genieten.

avatar van Nohands

Nohands

Ik heb mezelf toch prima vermaakt met deze film, mooie special effects en mooie beelden, goede SCI-Fi thriller/actie film voor een leuk avondje film!!

Aanrader en zeker nog een x waard om nog een keer te zien ooit!!!