• 9.377.374 stemmen

Met onder meer: Sam Riley, Jason Statham en Mickey Rourke

Releasedatum: 16 juni 2011

Plot 13

"Spin. Aim. Survive."

De film volgt Vince (Sam Riley), een jonge klusjesman die door een vreemde speling van het lot instructies in handen krijgt die voor iemand anders bedoeld zijn. Vince besluit ze zelf op te volgen, onwetend dat hij gevolgd wordt door de messcherpe rechercheur Larry Mullane (David Zayas). Aan het eind van de aanwijzingen bereikt hij een afgelegen huis waar voor veel geld illegale weddenschappen worden afgesloten. Op mensenlevens. Vince heeft de identiteit van de onbekende man aangenomen en blijkt deelnemer te zijn...

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Waarschijnlijk zal het einde weer "veramerikaanst" worden.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Oe, Rourke en Statham, in de gaten houden deze!

avatar van Mirandak

Mirandak

Alexander Skarsgård zit ook in deze film (ben dus inderdaad wel benieuwd)

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Een remake van 13 Tzameti.. hmm.

Ik heb zo mijn twijfels, maargoed de cast is vrij aardig, de regisseur hetzelfde dus ik wil het wel een kans geven.

Ik ben wel bang dat het een wat 'mainstream'-tintje gaat krijgen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

schram101

Mm.. Ik praat geen Russisch maar dit kan best eens wat worden..

Statham en Rourke maken het kijken van deze film al waard.

avatar van CrazyDavid

CrazyDavid

Doet me erg hard denken aan The Deer Hunter...

avatar van annalouisa

annalouisa

schram101 schreef:

Mm.. Ik praat geen Russisch maar dit kan best eens wat worden..

Voila, in het Engels!

Waneer komt deze film uit in de de bioscoop of op DVD.

grtz sven

Nederlandse bioscooprelease datum is nog niet bekend.

schram101

Volgens mij dezelfde, maar nu zonder ondertitels.

De trailer van 13 - Video op FilmTotaal

avatar van wolfmanrene

wolfmanrene

kappeuter schreef:

Nederlandse bioscooprelease datum is nog niet bekend.

Een tijdje stond die op 25 november... Daar is hij verdwenen, geen nieuwe datum ervoor in de plaats. Ik vrees dan ook een beetje dat ie straight-to-dvd gaat. Jammer, de IMDB-waardering is niet slecht...

avatar van maarten401

maarten401

hhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaa

avatar van Jason28

Jason28

13 Tzameti was echt een superfilm, wordt er nu weer een cult film verpest?

schram101

Hoe kan een remake de eerste film verpesten?

Vanaf maart 2011 in de bioscoop

ga hem vanavond kijken )

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Vond dit een tegenvaller. Met zo'n cast verwacht je toch een betere film. Verwacht trouwens niet te veel van Rourke en Statham, die hebben een kortere rol dan je zou verwachten.

Van het roulette spelletje had ik ook al genoeg na de eerste ronde. Is erg voorspelbaar wie er doodgaat en wie het overleeft.

@Ceeda7:
Heb 13 Tzameti niet gezien, maar aan het einde van deze film te zien is het niet veramerikaanst.

avatar van NakedHero

NakedHero

CrazyDavid schreef:

Doet me erg hard denken aan The Deer Hunter...

Joepie!! Ben benieuwd!!!

avatar van mer1973

mer1973

Aardig, geen hoogvlieger, en wat lefgozer ook al zei, Rourke en Statham hebben een kleine rol.

avatar van rickaleks

rickaleks

ik had hoge verwachtingen van deze film gezien de score hier en imdb. Maar wat een drama. Super slecht acteerwerk, het verhaal is flinterdun en de dialogen slaan soms nergens op. IK wilde m toch afkijken, maar het einde... wat moet ik daar nog van zeggen. 2 sterren

avatar van Lobster

Lobster

rickaleks schreef:

Helemaal mee eens, ik heb me er doorheen moeten worstelen.

avatar van lau12345

lau12345

Verrassend , d8 in het begin dit word een saaie film , maar heb me geen moment verveeld .

4 * dik verdiend .

avatar van chocodillen

chocodillen

Even wennen in het begin, maar daarna prima te doen. Simpel verhaaltje, voldoende. Aardig om een keer gezien te hebben.

Wel, deze film viel me toch tegen. Als je kijkt naar alle grote namen in deze film dan zou je toch wat anders verwachten. Het begin is nog wel interessant/onderhoudend, het middenstuk van de film is schokkend wat betreft het te spelen "spel" maar na alle gebeurtenissen tijdens het spel zat ik echt te wachten van NU gaat het verhaal echt beginnen. Maar helaas, het einde is naar mijn mening echt afgeraffelt, zonde er had nog zoveel meer mee gedaan kunnen worden.

Al met al is het toch wel het kijken waard maar het is verre van een toppertje.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie remake van ook nog dezelfde regisseur Géla Babluani, en wie dacht ik te herkennen?.....Ben Gazarra als Schlondorff, wat word die man oud.

Persoonlijk vind ik deze beter dan de originele versie, die ik een tijd geleden gezien heb.

Rourke en Statham vind ik hierin zeer goed spelen, maar Winstone die ook al in "The edge of darkness" speelde en Sam Riley ( "Control" ) , vond ik `t betere werk leveren.

Bijt even door `t eerste half uur heen, en de film word er beter op.

Een voldoende.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Vermakelijke film.. Niet meer niet minder.

3,5

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Eerste gedachte na de film; apart! Het is inderdaad even worstelen in de begin, daarna een aardige verhaallijn maar helaas blijkt het toch weer heel moeilijk om een einde te maken.

Dus van ff zoeken, naar leuk, naar matig....vandaar 2.5 **

avatar van mroffbeat

mroffbeat

Imdb slaat echt nergens meer op, het lijkt wel op gesponserde reviews. Gelukkig hebben we moviemeter.

Ik zeg 2.5!