• 9.377.805 stemmen

Met onder meer: Sam Riley, Jason Statham en Mickey Rourke

Releasedatum: 16 juni 2011

Plot 13

"Spin. Aim. Survive."

De film volgt Vince (Sam Riley), een jonge klusjesman die door een vreemde speling van het lot instructies in handen krijgt die voor iemand anders bedoeld zijn. Vince besluit ze zelf op te volgen, onwetend dat hij gevolgd wordt door de messcherpe rechercheur Larry Mullane (David Zayas). Aan het eind van de aanwijzingen bereikt hij een afgelegen huis waar voor veel geld illegale weddenschappen worden afgesloten. Op mensenlevens. Vince heeft de identiteit van de onbekende man aangenomen en blijkt deelnemer te zijn...

avatar van witboek

witboek

Iets wat origineel is, is meestal beter en hier ook. Toch geen slechte film

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuk amusement, zeer zlecht einde, maar verhaallijn kon me wel boeien.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het Franse orgineel heb ik nog niet gezien maar dat ga ik zeker nog doen. Dit was in iedergeval wel een erg sterke remake. Rouw, grauw en keihard en dit zijn weer maatschappelijke voorbeeldjes. Om te beginnen vind ik Sam Riley verrassend uit de hoek komen. Hij blijft bij mij altijd memorabel als Ian Curtis in Control, en nu mag je hem zien als een naive achterbuurt figuur die vecht voor zijn leven en het aanbod Russische Roulette accepteerd als uitweg om aan zijn geld te komen.

En ja, een spel van leven op dood. Om eerlijk te zijn, het "spin...aim..." momenten waren zenuwslopend, vooral als het om dat licht gaat die aan moet gaan. De angst is idd voor de kijker goed te voelen. Het hele middenstuk van de film draait ook om het Russische roulette. Naast Riley zijn der ook nog een paar mooie rollen van oa Jason Statham als Bad Guy en Mickey Rourke als deelnemer, ook 50 cent doet mee.

En het leuke is, op het moment dat je eigenlijk het spel zou winnen, ben je inene geen winnaar maar ook nog de prooi van die hele organisatie. Voor het geval je gaat getuigen... Ook dat stuk is zenuwslopend en het einde is ook ideaal.

Het mag misschien wel een remake zijn waarvan ik het orgineel nog niet gezien heb, maar deze is in ieder geval fantastisch.

avatar van Zeriel

Zeriel

sinterklaas schreef:

Ik vond die lamp juist het grote minpunt van de film. Ofwel de lamp gaat plotseling aan, dan zou het perfect werken....maar...hij gaat aan in een paar stappen. Eerst stopt die gast op de trap met spreken, dan zwaait zijn arm omlaag...dan hoor je gezoemmmm...en pas dan gaat de lamp aan.....dan heb je toch allang geschoten!!!!!

Volstrekt tegennatuurlijk dat iedereen braaf wacht tot de lamp. Het zou veel logischer zijn, en menselijker dat er van alles misgaat voor de lamp aangaat, namelijk dat iedereen zo snel mogelijk de trekker overhaald, wegduikt, overgeeft flauwvalt, flipt, wegrent ...alles is mogelijk in deze omstandigheden.

avatar van REDnas X

REDnas X

Had mij totaal niet ingelezen en liet mij verrassen. Leuke interessante ontwikkeling tot het spel, heb de hele film toch geboeid afgekeken.

avatar van pieterTk

pieterTk

Verrassend goede film, met een toch wel voorspelbaar einde. Desalniettemin een leuke film.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Angstaanjagend scenario dat de spanning lekker opvoert. Morbide verhaal maar goed verfilmd.

Het einde was wat voorspelbaar. Voldoende.

avatar van the flash

the flash

vond het zeer spijtig dat er geen achtergrond verhaal rond hoofdspeler en rond het tornooi was. statham staat ook niet met een hoed vond ik

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke film met een leuk verhaal. Tenminste, het gegeven is leuk. Voor de rest zit er niet veel diepgang in. Het acteren kan ermee door maar is ook niet je van het. De film kijkt wel lekker weg en ik heb me er redelijk mee vermaakt. 3 sterren

avatar van rox91

rox91

Interessante film, spanning was ook goed, alleen het einde vond ik zo jammer...Ik had veel liever gezien dat hij teruggegaan was naar huis en dat lammetje aan zijn zusje had kunnen geven. Maar die laatste zet was wel slim, dat hij die papiertjes van zijn postpakket op at. Maar dat kan in zo'n korte tijd nooit verteerd zijn.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Aardig concept, maar een wat eentonige uitwerking. Russisch roulette, alleen dan tegen een ander. Film vervalt in herhaling en je kan het script zelf uittekenen t/m het einde. Grote namen doen mee, maar ook deze kunnen de boel niet naar grotere hoogtes brengen. En de rest van de cast barst van de clichés die we vooral uit B-films herkennen. Riley, 50 cent, de agent, de bazen. 1 voor 1 belabberd acteerwerk. Het had allemaal wat verrassender mogen zijn. Ook de wedstrijd is minder spannend, omdat je precies weet wie er over zullen blijven tot het einde. Had er toch een stuk meer ingehakt, mochten er wat grote namen eerder zijn gesneuveld. Nu voel je afstand.
Het einde is ook te makkelijk en te toevallig. Statham die net zijn schoenen laat poetsen en Vince voorbij ziet lopen op hetzelfde station is gewoonweg te toevallig. Maar goed, het is een ziek spel dat ik nog niet eerder in een film had gezien, dus dat maakt dat ik de film nog wel een mager voldoendetje wil geven.

avatar van schram101

schram101

Vanwege het lekkere donkere randje en een uitstekende hoofdrol van Sam Riley toch nog een aardige film. Verder zien we een groot aantal bekende koppen van wie sommige ook plotseling weer als de noorderzon vertrekken. Zonde, want met bijvoorbeeld Rourke moet je als regisseur toch meer doen. Met die rapper heb ik niet zo veel, uberhaupt zijn muziek niet maar behalve dat was zijn kop hier ook een beetje misplaatst. Maar gelukkig zijn daar nog Shannon en Ray Winstone.

Jammer genoeg is de film eigenlijk behoorlijk voorspelbaar en heeft het zijplotje met de politie niet echt veel toegevoegde waarde. Zodoende weet 13 nergens te imponeren maar enkel, en dat was stiekem ook het enige dat ik verwachtte, te vermaken.

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

fuk wat een vette film vond ik dit..en dat voor en met

50 cent..lijp concept

avatar van tattoobob

tattoobob

Slechtste film met statham aller tijden....links laten liggen..

Goede film tot het einde, veel te simpel en voorspelbaar plot. Beste rol wordt mijn inziens vertolkt door de organisator, m.a.w. deze welke aftelt etc.

avatar van T-man

T-man

tattoobob schreef:

Slechtste film met statham aller tijden....links laten liggen..

Helemaal mee eens Ik ben een grote fan van Jason Statham en de films waarin hij speelt, maar had veel moeite met deze film.

avatar van darksider

darksider

Het verhaal zit simpel in elkaar ,maar ergens kan men toch de spanning enigszins opbouwen .

Het eindigt in mineur

avatar van Fryce

Fryce

Redelijke film, best spannend, maar kom wat mij betreft niet helemaal tot bloei.

avatar van Lennert

Lennert

Vreemde film. Werkt ergens in een aantal opzichten prima, maar tegelijkertijd blijft het gevoel knagen dat de film hoogstwaarschijnlijk niet kan tippen aan het origineel. Het allegaartje van bekende acteurs (Statham, Rourke, Winstone, Skarsgård) zorgt in ieder geval voor een continue 'hey, wat leuk, daar heb je...' - gevoel, terwijl de mij onbekende hoofdrolspeler best overtuigend bezig is. De rol van David Zayas was daarentegen compleet te verwaarlozen, terwijl ik ook niet inzie waarom zo'n non-talent als 50 Cent een rol moet hebben, helemaal als je beseft dat hij het gros van de tijd met mond halfopen aan het staren is terwijl Mickey Rourke doet wat Mickey Rourke doet.

Het concept is echter wel degelijk leuk en blijft gedurende de hele film intrigeren. Jammer dat de film op het einde ineens inkakt en het geheel er behoorlijk goedkoop gefilmd uit ziet. In dat opzicht toch benieuwd hoe het origineel is.

avatar van m1701

m1701

Erg leuke film.

Apart en creepy sfeertje.

Vooral als ze in een rondje moeten gaan staan had ik de rillingen....

Einde was wel mooi maar wat makkelijk.

Dit had best wat beter gekunt, zeker met een Statham die niet echt een Statham rol had

avatar van Triple G

Triple G

Verrassend beter dan ik had verwacht. Goed, ik verwachte eigenlijke niets. Ik had niet eens de naam van Statham op de cover gezien. Beter zo. Hij een klein rolletje en ik zat daar ook verder niet mee.

Sfeer was regelmatig best strak, verhaal eenvoudig maar weer wel met een paar aardige rollen van Rourke en Winstone.

Einde voorspelbaar. Ach, er waren meer voor de hand liggende mogelijkheden. Echter, op een bepaald punt niet meer...

avatar van DMDude

DMDude

Heb me prima vermaakt met deze film. Best een aardige film met een goede sfeer.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Zeker geen slechte film, wel allemaal voorspelbaar , einde ook een beetje ongeloofwaardig ,maar dikke voldoende:3,5

avatar van Piratje

Piratje

Een uiterst spannende thriller waarin zowel de goede en slechte opgedrongen vrienden niet deugen en het bewijs geleverd wordt, alweer, dat macht en geld de hoofdrolspelers zijn en de mens een nummer in dit slimme mensdom en dat je enkel jezelf in doen en laten mag betrouwen. Zelfs op momenten die je niet verwacht. De poster 13 geeft een prachtbeeld van de totale film.

Regisseur Géla Babluani weet het voorspelbare verhaal zo krachtig op te bouwen met acteurs waarvan je geen slecht woord kunt schrijven.

Na de max luwt deze spanning in een andere richting en weet Vince (Sam Riley) de goede beslissingen te nemen.

Het slot vind ik een toevalstreffer om die happy van dat end te knippen.

Een drama om van te huiveren.

Voor de thrillerliefhebbers meer dan een aanrader. Je hart weet er wel weg mee en het tipje van de stoel wordt uiterst klein.

Hij is me 4,0 waard.

avatar van Decec

Decec

zaterdag 25 mei, 22:10 uur

gaat niet door!!

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Even wennen in het begin, maar daarna prima te doen. Simpel verhaaltje, voldoende. Aardig om een keer gezien te hebben.

avatar van duffs

duffs

de film begind erg sterk maar na een goed half uur wordt hij wat minder en eeb beetje eentonig allemaal toch blijft hij best spannend met name omdat ik wou weten wie het volgende slachtoffer zou worden kleine bijrol van Statham helaas en 50 cent deed ook nog effe mee wat ik wel leuk vond 5 je vermakelijk meer ook niet.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hou we van dit soort filmpjes vooral vanaf het spel begint, heb ik genoten, niks spectaculair enzo, gewoon goed en het einde vond ik ook wel goed, dat Vince er uiteindelijk nog aan gaat heb het ni zo voor die happy endings 3.5/5* voor een degelijke thriller.

avatar van chrischras20

chrischras20

leuke story,aanrader!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Iets aparte weddenschappen vormen dit verhaal en de film is wel aardig.

Vergeleken bij het origineel is deze minder qua spel maar het verhaal wijkt nauwelijks af.

Prima film.