• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Sam Riley, Jason Statham en Mickey Rourke

Releasedatum: 16 juni 2011

Plot 13

"Spin. Aim. Survive."

De film volgt Vince (Sam Riley), een jonge klusjesman die door een vreemde speling van het lot instructies in handen krijgt die voor iemand anders bedoeld zijn. Vince besluit ze zelf op te volgen, onwetend dat hij gevolgd wordt door de messcherpe rechercheur Larry Mullane (David Zayas). Aan het eind van de aanwijzingen bereikt hij een afgelegen huis waar voor veel geld illegale weddenschappen worden afgesloten. Op mensenlevens. Vince heeft de identiteit van de onbekende man aangenomen en blijkt deelnemer te zijn...

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

2.5 voor mij ook.

inspiratieloze voorspelbare scenes ondanks rourke en statham.

laatste deel van de film is helemaal twijfelachtig.

avatar van siamees

siamees

Gave film. eerder misdaad dan drama.

Het geheel heeft een heerlijke duistere grimmige sfeer.

Had een lage verwachting. De film is echt erg meegevallen, ontzettend genoten.

avatar van maarten401

maarten401

ik verander hem in 0,5 geen donder aan had wel wat meer verwacht

avatar van jorkie

jorkie

begint matig, wordt even spannend maar zakt weer heel snel weg in een hele saaie actiefilm! vooral het eind gaat helemaal nergens over! volgens mij was het geld op, lijkt alsof die midden in een film ineens afloopt...

avatar van maarten401

maarten401

kut film

Alleszeggend!!

Slecht geacteerd, verhaallijn van likmevessie, camerawerk slecht.... Bah gelukkig niet voor naar de bios gegaan.

avatar van Erik Dekker

Erik Dekker

begon vrij sterk, maar einde is een nogal lame

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Zeer vermakelijke film met flink wat spanning. Veel bekende koppen en een aardig verhaal. Van begin tot einde goed, en met een zeer aardig einde.

hab me zeer vermaakt met deze ontspanne spannende film.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Was dat alles?

Leuk comment, komt niet vaak voor.......

avatar van Pistons

Pistons

Heel vermakelijk filmpje. Aardige acteurs, spannende actiescènes en een heel leuk verhaal, al gaan alle credits daarvoor naar het origineel.

avatar van sdcdc

sdcdc

Tergend slechte film. Slecht acteerwerk, raar licht en geen sfeer. Zelfs met grote namen als Rourke en Statham een absolute flop.

Tenenkrommend, met moeite afgekeken.

Bah.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

sdcdc schreef:

Tenenkrommend, met moeite afgekeken.

Bah.

Dan heb ik zo'n raar gevoel dat jij de scheidsrechter op de trap ook zeer slecht vond, want dat was voor mij een hoogte punt. Denk niet dat je de film begrepen hebt.

avatar van mixmaster

mixmaster

deze film vond ik erg goed , vooral omdat de film zo grauw en hard overkomt.

het spel is keihard en de electricien is perfect neergezet door Sam Riley.

erg apart en juist vooral het einde laat een vervelende gedachte achter bij de kijker , maar dat is nou juist zo sterk van deze film .

avatar van KillahHillah

KillahHillah

mixmaster schreef:

Ik heb deze film zonder enig moment van verveling uitgekeken. De sfeer is inderdaad grauw en hard, maar je kan ook moeilijk een vrolijke, sfeervolle film neerzetten over een thema als Russisch roulette lijkt mij Maar wat voor vervelende gedachte liet deze film achter in jouw optiek? ik vond het juist een erg slecht einde, want Stratham berooft Vince voor zn geld(zal wel niet zoveel meer zijn ) en schiet hem dood. Het voelde voor mij aan als een anti-qlimax omdat het veel mooier was geweest als hij terugging om te gokken met zijn leven en dan een kogel door zn kop jaagt, maar dan wel zijn familie uit de brand geholpen heeft door het geld op te sturen.

avatar van pukkie88

pukkie88

Geen bijzonder goede film. Ik had er wat meer van verwacht. Verhaal is en blijft vaag, met een gefrommeld einde. Een ster voor de moeite.

avatar van newzz

newzz

Heel jammer dit!.

avatar van rolfgizmo

rolfgizmo

3 sterren? Das echt te weinig... Superfilm, what a trip!!! 4.5 stars

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Is dit een shot-voor-shot remake van het origineel?

avatar van silversurfer

silversurfer

Vond het echt een goeie film door het verhaal bleef de film boeiend iets dat je niet bij veel films ziet als je alleen kijkt naar de presteerprestaties valt de film een beetje tegen

avatar van Thorak

Thorak

jacobine_rodijk schreef:

Is dit een shot-voor-shot remake van het origineel?

Ik denk het niet, aan het eind van de film staat dat deze is gebaseerd op het origineel.

avatar van RickZ

RickZ

ThrillerDrama over groep waaghalzen die groepsgewijs Russisch Roulette spelen voor geld, onderhoudend. Helaas zit in het (trage) begin van de film een scene die meteen het eerste uur verklapt, dus echt veel spanning was er niet en kwam er uiteindelijk ook niet. Toch is het einde okee en het geheel onderhoudend genoeg voor een voldoende.

avatar van d0nCoRl3oN3

d0nCoRl3oN3

Boeiende thriller/drama zoals reeds vermeldt grauw en hard, einde alleen een beetje abrupt had nog wat meer verwacht van het politie onderzoek en mischien de story van Mickey Rourke.

avatar van tal1b

tal1b

film bleef ik kijken, maar viel bijna 2x in slaap. wat 'n saaie russische roulette spel, wat ellendig lang duurt. eind was wel grappig, dat hij het toch wel ff slim bedacht heeft.

avatar van grandpa

grandpa

zeker een lekkere wegkijker, zelfs het eind vind ik niet verkeerd. Het russische roulette op den duur even snel doorgespoeld maar dat was ook het enige minpunt zelfs het eind vind ik niet verkeerd.

avatar van Lobster

Lobster

silversurfer schreef:

Kijk ééns wat je zegd op het laatst!!

"als je alleen kijkt naar de presteerprestaties valt de film een beetje tegen"

Hij valt jou een beetje tegen?

En toch 5 sterren geven?

Blij dat we hier niet tot de 10 gaan, want dan weet ik al wat jij zou stemmen.

Ik heb 1.5 ster gegeven, en dat vond ik redelijk hoog.

Ik denk dat veel leden minimaal een ster extra geven om statham en rourke.

Deze film krijgt te hoge cijfers, was echt het aanzien niet waard.

Zonde van mijn tijd, had beter de teletubbies kunnen kijken.

avatar van Cenkchief

Cenkchief

begon hoop vol maar gaande weg de film viel mijn aandacht zover weg dat ik ervan in slaap ben gevallen. niet echt een schokkend goede film. zie Statham liever in een snelle audi

avatar van GoldFinch

GoldFinch

Lobster schreef:

Ik heb 1.5 ster gegeven, en dat vond ik redelijk hoog.

Ik denk dat veel leden minimaal een ster extra geven om statham en rourke.

Deze film krijgt te hoge cijfers, was echt het aanzien niet waard.

Zonde van mijn tijd, had beter de teletubbies kunnen kijken.

Ik zet hem nu op 1 ster om het een beetje in balans te brengen!

dit is ook niet de bedoeling. dat je jouw eigen stem lager laat uitvallen om het in balans te brengen. maar dat terzijde.

13 is een middelmatige misdaad/thriller. met soms wat aardige stukken die mij hebben kunnen vermaken. vandaar dat de film een krappe 3* krijgt. Ook leuk dat Ufc fighter forrest griffin ook nog een kleine rol heeft. Hij wordt overigens niet vermeld op IMDB.

avatar van tal1b

tal1b

Lobster schreef:

Ik zet hem nu op 1 ster om het een beetje in balans te brengen!

zo mag er niet gestemd worden........

Corrigerend stemmen is idd niet toegestaan op MM. Ik heb de stem verwijderd.

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Deze remake heeft niet de kracht en de expressie van het origineel....Ondanks de klinkende namen konden ook zij niets positiefs toevoegen aan dit ijzersterke thema die zijn meerdere moet erkennen in zijn zwart-witte tegenhanger.