• 9.381.972 stemmen

The Hangover (2009)

Komedie | 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 100 minuten / 108 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Todd Phillips

Met onder meer: Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis

Releasedatum: 11 juni 2009

Plot The Hangover

"Some guys just can't handle Vegas."

Twee dagen voor zijn huwelijk, gaat Doug met drie vrienden naar Las Vegas, om daar een knallend vrijgezellenfeest te houden. Ze feesten er op los, maar als ze de volgende morgen wakker worden weten ze niks meer van de vorige avond. Om één of andere reden vinden ze een tijger in de douche en zitten ze opgescheept met een zes maanden oude baby. Doug is echter nergens te bekennen. Een race tegen de klok volgt om Doug toch nog op tijd voor het altaar te laten verschijnen.

avatar van M&G

M&G

ik ook

wat zullen we zeggen? keertje een filmpje pakken?

Dit is de beste Comedy die ik in mijn leven heb gezien, en dat zijn er heel wat. De hele film lang moest ik lachen.

avatar van paul83

paul83

Ik kan me weinig betere komedies bedenken, maar er zijn zat mensen die het wel kunnen. Geen al te beste vraag lijkt me.....

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Thom1994 schreef:

Kijk de film dan in deeltjes

Maar dat avatarplaatje, heb je die al lang? Want ik dacht dan DON_MN ( weet niet precieze naam ) deze avatar ook voor een lange tijd had.

Haha, zou wat zijn... Maar nee, dat doe ik maar niet. Dat betekent onder andere dat ik de film nog een keer moet kijken en dat zie ik niet zo zitten. Heb (hopelijk) betere films op mijn lijstje staan.

En me avater heb ik geloof ik sinds 2 maanden na aanmelddatum. Zou zomaar kunnen dat DON_MN hem eerder had hoor, verdiepte me toentertijd niet echt diep in moviemeter moet ik zeggen en was me zodoende niet bewust van avaters van andere gebruikers.

avatar van tjoppie

tjoppie

Erwinner schreef:

Gewoon flauw, niks speciaal's, maar vooral nergens grappig. Dat men hiervan in een deuk ligt kan ik amper begrijpen.

zeker mee eens ik vond dit nou niet zo bijzonder grappig integendeel

avatar van Freud

Freud

Een vermakelijke film, maar er had veel meer mee gedaan kunnen worden. De film begint heel sterk, stapelt absurditeit op onmogelijkheid en het hele ontwaken is gewoon hilarisch. Ik had al het vermoeden dat men er onmogelijk in zou kunnen slagen dat op een bevredigende en ook nog creatieve manier op te lossen, maar de uiteindelijke ontknoping is gewoon te dom. Als je wat er gebeurde achteraf in de juiste volgorde zet, is het gewoon nog te slecht voor een stripverhaal. Of misschien nog niet eens slecht, gewoon dom.

De personages wisselen van erg grappig tot rotslecht (inderdaad, tandarts en Chinees op kop), de film is soms erg grappig, soms heel erg flauw. Beste eraan is de sfeer, die wel de hele tijd erg vermakelijk blijft, de flow waarmee het verhaal uit de doeken wordt gedaan kon me wel erg vermaken.

Ik wist niet dat dit een hype geweest is, heb hem ook eerder per toeval gezien, me goed geamuseerd, maar een hoge score kan ik er toch niet voor geven. Daarvoor is het gewoon te zonde dat er geen echt góed scenario in de film zit, want met deze acteurs en dit uitgangspunt had echt wel veel meer kunnen gedaan worden!

avatar van rep_robert

Ik vond de tandarts echt hilarisch met zijn droge opmerkingen.

Is ook een kwestie van smaak een film als dit, je moet wel van droge humor houden.

avatar van ErikvH

ErikvH

Zeker een goede film. Droge humor en originele scenes:). En de tandarts, of moet ik zeggen dokter, is inderdaad hilarisch.

avatar van gringo84

gringo84

Ik vond dit wel een leuke comedy, niet de allerbeste maar is zeker wel vermakelijk.

avatar van jorisker

jorisker

grappig dat een komedie zo´n hoge waardering krijgt. gebeurt niet vaak. als ik deze film beoordeel als een komedie; een 5! er zijn namelijk weinig betere komedies.

avatar van Jawat

Jawat

heerlijke comedy.....

soms een beetje over the edge, maar bleef grappig van begin tot eind.

avatar van dancingbunny

dancingbunny

Dit leek voor mij, toen ik de trailer zag, één van de zoveel mislukte floppende komedies ( In de stijl van Mall Cop/Little Man ) Maar ik zie al die lovende commentaren, en dan wordt ik toch wat verward. Op Youtube bij reactie comments op de trailer zie ik tientallen reacties met ' best movie ever '

' loved the movie '

' you've got to see that movie it's awesum"

Ok, ik moet toegeven dat Youtube niet hetzelfde is als Moviemeter. Dus besloot ik maar eens hier te komen kijken...

4*, 4,5 *, 5 *, 3,5 *

Lijkt me dan toch een leuke film, hoor.

Ik ga hem zeker huren op DVD, om te zien of iedereen gelijk heeft.

Hopelijk is het de moeite waard?

avatar van sHone

sHone

Noem maar is een betere als je kunt

zucht,.. daar gaat t niet over, maar 2bme zat gewoon op dezelfde brainwave, snappie?

Wel duidelijk dat ik geen filmpje met jou moet pakken want of jij ligt in een deuk, terwijl ik dan weer om jou moet lachen en niet om de film. Of ik moet lachen en jij bent dan in verwarring omdat je dan niet weet of ik om jou of om de film moet lachen. Dat wordt niks.

avatar van Eddy55

Eddy55

sHone schreef:

Ik sluit mij aan bij de woorden van M&G, dit is wat mij betreft ook de beste comedy die ik ooit heb gezien.

Het is absoluut niet zo dat ik altijd moet lachen als ik een comedy zie, sterker nog, verreweg de meeste zijn leuk om naar te kijken, maar ook niet meer dan dat.

Maar een die zo goed is als deze, dat je inderdaad veel lacht, is een zeldzaamheid.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Zeer leuke komedie.

Heb het normaal niet zo met komedies, ze staan niet echt voor de emoties die ik zoek in films, maar bij deze heb ik me toch goed vermaakt.

Verhaal is boeiend om volgen. Ben wel blij dat ze niet met irritante flashbacks hebben gewerkt, maar het verhaal gewoon z'n gang laten gaan. Leuke bijrol voor Tyson ook. Leukste personage vond ik Alan (Zach Galifianakis), de wat wereldvreemde licht gestoorde schoonbroer in spe. Het ontwaken na de wilde nacht blijft voor mij het hoogtepunt van de film.

avatar van ASroma

ASroma

!!!!!!!

ga dumb and dumber kijken vriend.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Vergelijkbaar. The Hangover is voor dit decennium wat Dumb and Dumber voor de jaren negentig is.

avatar van sHone

sHone

Eddy55 schreef:

nou dat mag, nix mis mee. Ik persoonlijk heb waarschijnlijk al een langer leven achter de rug. Life of Brain, History of the world part1 en the meaning of life zijn stuk voor stuk meesterwerken die voorlopig niet van hun voetstuk geslagen zullen worden. Monty Python heeft bijkans het hoofdstuk van humor herschreven in de geschiedenis van cultuur.

nee the Hangover zal vast hoog scoren, maar niet bij mij.

avatar van barns

barns

sHone schreef:

nee the Hangover zal vast hoog scoren, maar niet bij mij.

Zo is dat, daarbij vind ik The holy grail ook nog wel een humoristische tranentrekker, deze film haalt het gewoon echt niet bij dat soort films, in ieder geval voor mij dus ook niet

avatar van hardekern

hardekern

Heb me rot gelachen. Een aanrader!

avatar van dinhus

dinhus

Super leuke film, echt een aanrader!

avatar van Betamax

Betamax

Zal wel aan mij liggen.

Vond hem niet veel aan.

Heb geloof ik twee keer licht gegrinnikt heb, verder weinig lol te beleven.

De hele film lachen moet je toch eerst een blowtje gerookt hebben denk ik.

2* omdat ik hem uitgekeken heb.

avatar van jimboj

jimboj

super goede film

direct kopen

avatar van Ludo2

Ludo2

Geniale film. De naakte japanner uit de kofferbak

avatar van Baldur

Baldur

Tegenvaller, natuurlijk een aantal erg leuke scenes, maar een hoop vond ik simpelweg niet echt grappig. Het eerste halfuur zat ik nog amper op 2*, uiteindelijk werd het wat beter maar verder dan een kleine 3* kom ik niet.

avatar van paul83

paul83

ASroma schreef:

!!!!!!!

ga dumb and dumber kijken vriend.

Klinkt alsof iedereen dumb and dumber beter acht. Wat een onzin berichten hier allemaal.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Die foto's aan het eind: GEWELDIG!

avatar van Dridge

Dridge

Halfje erbij !!

Gisteravond voor de tweede keer bekeken en ik moet zeggen.........Weer dubbel gelegen!!

Die scene buiten voor die 'weddingchapel' is echt lachen.

avatar van SpeedWBS

SpeedWBS

Enorm gelachen om deze film, echt een topper van een komedie!

Echt geweldig..... !! deze moet je gezien hebben, snap niets van de negatieve berichten... heb me echt vermaakt, en dan de muziek erbij... t'blijft boeiend door het verhaal, maar kijk zelf maar....

barns schreef:

Mmmm..... ik ben ook wel van Monty Python hoor..., maar je vergelijkt appels met peren.