• 9.380.765 stemmen

Observe and Report (2009)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jody Hill

Met onder meer: Seth Rogen, Ray Liotta en Michael Peña

Plot Observe and Report

"Right now, the world needs a hero."

Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) doet altijd zijn best om het plaatselijke winkelcentrum veilig te houden. Als het winkelcentrum geteisterd wordt door een zogenaamde ''flasher'' komt hij in actie en ziet hij de kans om bij zowel het politiekorps als bij zijn droommeisje in een positief daglicht te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van otherfool

otherfool

Bar en boos. Wie bedenkt het nou om de ultieme lompe goedzak Rogen te casten in deze veel te onsympathieke rol? Gelachen wordt er nauwelijks, en je film is wel heel sneu als het nog 3 klasses minder is dan die andere mallcop-wants-to-be-the-real-thing van 2009 (Paul Blart dus). Ook de bijrollen komen niet uit de verf, deze film is feitelijk mislukt in al haar aspecten.

1* voor het lef van pielemans.

avatar van demorge

demorge

Sommige gedeelten zijn tenenkrommend en niet grappig, zoals bijvoorbeeld de scenes met die moeder van 'm. Maar echt geweldig zoals Rogen deze heerlijk naïve idioot neer weet te zetten hoor.

"Fuck you, fuck everyone of you. I Win!"

avatar van pooper

pooper

echt een grappige film!!!

een flasher, hoe grappig haha!

avatar van Jawat

Jawat

Hij was wel vermakelijk. Ik heb Seth Rogen wel eens beter gezien. Inderdaad mochten er wel een paar scene weg worden gelaten. Helemaal met dat indische mannetje.

Toch heb ik me wel vermaakt ik geef hem 3,0 (eerst 2,5, maar Liotta heeft die halve er bij gesnoept)

avatar van aesop

aesop

de film zitten tussen pineapple express en making a porn in, niet zijn best film, maar nog altijd vol goeie grappen

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Erg jammer weer.

Altijd verheugd ben ik als er weer een nieuwe Rogen in de schappen ligt maar jammer dat ie in dit prulwekje zit. Zeer slecht geschreven, erg ongrappig en Rogen zo'n onsympathieke gast laten spelen is natuurlijk een dooddoener van jewelste.

Laat Rogen maar lekker in Apatow's voorbij komen dan ben ik een gelukkig man. Dit is niet veel.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Tja... erg matig, er staat dan wel dat hij onder het genre Komedie valt maar daar kan ik het amper mee eens zijn.. ik heb niet gelachen.

Matige vertoning.

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

na de trailer te hebben gezien dacht ik oeeeeeee die moet ik zien , maar helaas hij valt zwaar tegen.

Had misschien wel meer van Rogen verwacht .

* *

avatar van Zinema

Allegaartje.

Dat zich nog het best doet aanvoelen als een verzameling van geslaagde en minder geslaagde sketches.

Rogen kan erg grappig zijn, maar met dit scenario is het voor hem ook onmogelijk de film te dragen. Tevens zijn er minstens zo veel flauwe scènes als leuke.

Doorsnee.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Aardige tegenvaller.

Verhaal is aardig, en redelijk wat potentie voor een komedie. Maar dat lukt ze hier helaas niet echt. Nergens echt gelachen (alleen op het einde toen die flasher nog ff kwam). De grappen waren te ongrappig..

Cast ziet er leuk uit, alleen is ook niet helemaal op z'n best hier. En inderdaad zoals mensen zeggen, was dit niet de perfecte rol voor Seth Rogen.

Eentje die je gerust over kan slaan, Mall Cop vond ik leuker..

avatar van eppy

eppy

Seth Rogen rules en helemaal in deze keiharde recht voor zijn raap film, laat mall cop staan en kijk deze het spijt me DonOswaldo...

hoe zielig ben je als beveiliger, nou deze film laat het zien. want laten we eerlijk zijn de meeste beveilegingsmedewerkers zijn afgekeurde politie en/of militairen, gniffel!

ik heb echt dubbel gelegen de gehele film en de dag erna toen ik aangehouden werd bij mijn plaatselijke winkelcentra op mijn skateboard door zo'n knakker (met overgewicht)...

avatar van Carotte

Carotte

Of het ik had teveel op en hewt was veel te laat voor me om een film te kijken en te beoordelen maar ik vond het 3 keer niks. Totaal niet grappig.

avatar van speedfreak

speedfreak

weet niet wat ik echt van moet denken; een rare film zonder een of ander goed uitgedacht verhaal. meer een aaneensluiting van feiten en losse stukjes verhaal.

Aardige komedie heb de helft gelachen zeg maar

avatar van Gabbere

Gabbere

Vreemd verhaal.

Geweldige film, geniaal het 'undercover' gedeelte. Seth Rogen is echt te master. Vet lekkere cover van City Wolf in de slotscene.

avatar van rep_robert

Toch niet zo slecht als menig mensen hier willen doen geloven.

Ik heb me prima vermaakt met deze film, gelukkig had ik niet al te hoge verwachtingen, dankzij Moviemeter.

Rogen is weer lekker op dreef als Beveiliger die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Liotta is ook goed als Inspecteur, Faris is ook weer hilarisch als een aanstellerig type, iets waar ze heel goed in is. De overige bijrollen worden meer dan prima vertolkt door de rest van de cast.

Het verhaal is niet het meest vooruitstrevende, maar bij een film als dit moet je daar wel doorheen kunnen prikken. Er gebeuren genoeg vreemde dingen waar je toch wel op z´n minst een glimlach tevoorschijn getoverd krijgt en soms wel meer.

Observe and Report is een vrolijk allegaartje dat nergens echt boven het gemiddelde uitsteekt, maar dankzij de leuke cast toch verdomd fijn wegkijkt.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Redelijke komedie. Gewoon niet denken, maar kijken.

avatar van Metalfist

Metalfist

Right now, the world needs a hero

De combinatie Anna Faris en Seth Rogen leek me best wel eens leuk te worden. Gooi daar nog eens Ray Liotta bij en je wekt serieuze verwachtingen bij mij. Mijn broer had de film al eens gekeken en vond hem niet goed maar ik wou het toch proberen. Gisteravond gehuurd en me een hele avond geïrriteerd...

Het grote mankement aan Observe and Report is het gebrek aan verhaal. Barnhardt is een loser en tevens hoofd van de beveiliging in een shopping center. Er doen zich allerlei problemen voor en hij probeert met de plaatselijke stoot in het gebouw te geraken. Op zich heeft dit nog een redelijke potentie maar de humor is vaak te dom voor woorden. Ik snap niet wat er geweldig moet zijn aan een uitscheld duel tussen Barnhardt en een of andere vreemdeling... Natuurlijk zit er ook weer een verplichte cliché romance in die je al van mijlenver kunt zien aankomen. Barnhardt is verliefd op de stoot van het shopping center maar die ziet hem niet staan, uiteindelijk slaagt hij erin haar te versieren (en te drogeren) maar het is niet wat hij had gedacht. Wat gebeurt er dan, hij komt terecht bij het kreupele meisje dat hem altijd gratis koffie gaf maar dat hij niet zag staan. Sorry, maar heb dan het fatsoen om een beetje origineel uit de hoek te komen. In het laatste halfuur van de film doet Hill dit nochtans toch nog want er wordt gekozen voor een serieuze wending qua sfeer maar zelfs dat kan de film helemaal niet meer redden. Velen vergelijken het laatste deel met Taxi Driver maar die was ook teleurstellend dus je kunt je voorstellen wat dit moet zijn.

Rogen vond ik in Superbad fantastisch maar ik mis blijkbaar iets van heel de hype want hij lijkt me nu een eendagsvlieg te zijn geworden. Knocked Up viel nog met vlagen mee maar hier is hij verschrikkelijk vervelend. Vanaf de eerste 5 minuten dat hij in beeld kwam wou ik hem gigantisch hard op zijn gezicht zou slagen zodat hij zou ophouden met dat semi patriottisch gezeik. Ik snap niet waarom ze er zo'n onsympathiek personage van hebben gemaakt. Anna Faris, één van de schoonste actrices van nu en ook wel één van mijn persoonlijke redenen om een twijfelfilm toch een kans te geven, is hier niet veel beter als Rogen. Geen idee wat Hill in zijn hoofd had want ze lijken allebei serieuze miscasts. Faris is juist op haar beste als ze een gestoord, blij typetje neerzet dat je haar zo mee naar huis wilt nemen maar hier ziet ze er echt niet uit. Ze wordt hier echt als een pure shminkpop neergezet, iets wat wel voor de rol moest, maar dat ging haar gewoon niet af. Oké, de korte rokjes enzo mogen blijven maar de drie lagen plamuur op haar gezicht mag ze er af laten. Laat ze dan maar weer wat meer in Scary Movie of The Hot Chick opdraven. Van Ray Liotta verwachte ik dat hij de miscast ging zijn maar het was juist andersom, hij was eigenlijk de enige die echt goed in zijn rol zat.

De conclusie is dat Observe and Report gewoon ontzettend teleurstellend is en absoluut niet grappig. De film zit bomvol van irritante personages en Hill slaagt erin om zijn eigen film gewoon compleet om zeep te helpen door een paar verschrikkelijke miscasts.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Leuk filmpje voor een druilerige zondagmiddag. Geen hoogvlieger, maar vermakelijk.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Heb ontzettend hard kunnen lachen om bepaalde grappen!

Daarbuiten redelijk voorspelbaar en langdradig. Het 'verhaal' vind ik daarentegen best wel goed, ondanks dit soms te overdreven in scene is gezet.

avatar van sHone

sHone

waardeloos prut vermaak. Ik heb me er in laten tuinen door een leuke trailer. maar mijn gevoel van humor overstijgt toch echt wel het piemelniveau. gut gut wat laag. 0,5 voor het stukje bij de psycholoog.

avatar van DisPater

DisPater

Matig.

Ik heb een paar hilarische momenten gezien, maar daartegenover ook een aantal diepe dalen.

Deze moet je kijken als je je heel erg verveelt

avatar van Fryce

Fryce

Leuk! De dialogen zijn stuk voor stuk erg bijzonder, het sfeertje wisselde wat. Het ene moment erg prettig het volgende wat traag en langdradig. Al met al een prima film.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Waardeloze film, 2 keer hard gelachen meer echt niet.

Pineapple Express deed Seth veel beter.

Had gehoopt op leuke actie van die tweeling beveiligers, maar helaas.

avatar van wwelover

wwelover

Het duurde lang voordat de film op gang kwam, maar uiteindelijk gebeurde het toch. Maar wel te laat. Het verhaal is niet echt boeiend maar beter dan Paul Blart, die was zwaar ruk namelijk. Af en toe geinig en op het eind hilarisch. Maar er had zeker meer in gezeten. De film was erg afhankelijk van de cast. Seth Rogen is sowieso erg leuk, Ray Liotta verwacht je niet echt in zo'n film maar doet het goed en Anna Faris is altijd leuk in zulke rollen.

avatar van Blokland

Blokland

Een buitengewoon duistere komedie die meerdere keren pijnlijk grappig en pijnlijk niet-grappig is.

Vermakelijke nonsens.

Seth Rogen is geknipt voor deze rol. Hij heeft wel in meer melige komedies gespeeld, maar dit slaat alles.

avatar van Mescaline

Mescaline

rep_robert schreef:

Toch niet zo slecht als menig mensen hier willen doen geloven.

Prima verwoord! ben het hier helemaal mee eens.

Geen hoogvlieger, maar toch een vermakelijke film om de saaie uurtjes mee door te komen

Ook vanaf hier 3 sterren

avatar van Bossjosh

Bossjosh

Vond deze film totaal niet grappig. Zaten voor mij te veel slechte grappen in. Om het maar niet over het einde te hebben van deze film.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wederom een bizarre film met Seth Rogen. Er zaten enkele zeer leuke stukken in, maar sommige scènes waren daarentegen niet om aan te zien. Matige film dus...