• 9.380.252 stemmen

Observe and Report (2009)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jody Hill

Met onder meer: Seth Rogen, Ray Liotta en Michael Peña

Plot Observe and Report

"Right now, the world needs a hero."

Ronnie Barnhardt (Seth Rogen) doet altijd zijn best om het plaatselijke winkelcentrum veilig te houden. Als het winkelcentrum geteisterd wordt door een zogenaamde ''flasher'' komt hij in actie en ziet hij de kans om bij zowel het politiekorps als bij zijn droommeisje in een positief daglicht te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Respekked

Respekked

Had hier veel van verwacht, helaas een redelijke tegenvaller. Ik vind Seth Rogen vooral de koning als zelfbewuste lompe boer. Hier is hij de persoon die hij in zijn andere films altijd afzeikt. En dat staat em niet goed. Laatste half uur maakt wel een hoop goed van het matige en vaak niet grappige eerste uur. Faris is wel weer lekker op dreef overigens.

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Jezus, wat een bizarre film haha! Seth Rogen is natuurlijk een held, wat een mafkees maakt hij van Ronnie. Fuck!

avatar van RickZ

RickZ

Komedie a la Paul Blart Mall Cop, met enkele leuke scenes (vooral die gevechten met dat skateboard-tuig en die groep agenten) maar verder vrij standaard. Als je eerste Paul Blart Mall Cop gezien hebt is deze niet meer zo orgineel en minder leuk geworden.

Ipv Anna Faris ging mijn aandacht meer uit naar de korte scene met Antonia DeNardo. Volgend jaar te zien in de film "Heart Land" samen met Amelia Jackson-Gray!

avatar van Hullek

Hullek

Smaken verschillen nu eenmaal maar vond Paul Blart behoorlijk beter. Deze was wat grover maar dus niet leuker. Verhaal was wat hak op de tak. Anna Faris?? Vond er totaal niks aan en totaal geen uitstraling . Seth Rogen vond ik wel goed.

avatar van Ninto

Ninto

Ronnie is echt geniaal! I'm standing here with a doctor

Ga deze film kijken! OR I WILL FUCKING MURDER YOU!

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Haha wel vette film!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Heel erg flauw, maar soms heb ik wel eens nood aan dit soort nonsens. My bad, my blunder.

Het is allemaal zo onnozel dat het weer leuk wordt voor mij en natuurlijk speelt Seth Rogen hierbij een belangrijke rol. Met z'n kortgewiekte haren ziet ie er knulliger uit als ooit en de man maakt de grootste onzin genietbaar. De rest van de cast vond ik dan weer redelijk zwak, maar goed.

Verder ook fijn dat het allemaal geweldig lomp blijft en dat Hill het verhaal niet te serieus gaat nemen of voor een kentering zorgt in dat asociale gedrag.

'k Begrijp dat dit niet voor iedereen is, maar ik kan hier oprecht van genieten.

avatar van De Meester

De Meester

Simpel, soms flauw, maar deze film kijkt oh zo lekker weg! Leuke en aparte rol van Seth Rogen en enkele scherpe dialogen. Zonder echte inhoud allemaal, maar als lekkere-wegkijk-komedie heerlijk!

avatar van D-pulse

D-pulse

Na het zien van de trailer verwachtte ik een grappige film maar helaas bleek dat de trailer beter was dan de film zelf. Het lukt Seth Rogen niet om de hele film te dragen, hij heeft zijn momenten maar daar blijft het bij. De film hangt van losse momenten aan elkaar, er is te weinig komedie om het echt leuk te maken, te weinig diepgang om te blijven boeien en te weinig actie om het spannend te maken.

Anna Farris is eigenlijk best op dreef als make-up bimbo en dat lijkt me voldoende te zeggen. Te vaak wordt de grap doorgedreven totdat het pijnlijk onleuk word, zoals dat eindeloze fuck you tussen Seth en andere medewerker of het aftuigen van skaters (zonder gevolgen trouwens?)

Misschien er wel geen grappige film te maken van het beroep Mall Cop (zie ook het niet leuke Paul Blart Mall Cop).

Helaas, maar het kon ook niet uitblijven. Misschien beter een film maken met zijn oude maatjes uit bijvoorbeeld het erg grappige Knocked up.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Toch wel het soort filmpje wat mij nooit zal vervelen.

Jammer bij dit filmpje is wel het gebrek aan leuke bijpersonages en een grappige cast. Gelukkig is Seth Rogen wel weer op dreef. Echt een geweldige komische uitstraling heeft die gast. Personage past ook wel goed bij hem, lekker lomp ook. Setting zijn we inmiddels wel vaker tegengekomen en ook hier valt er wel wat meer uit te halen.

Gewoon 3* tegenaan beuken en weer overgaan tot de orde van de dag.

avatar van Guinness

Guinness

Hullek schreef:

Helemaal mee eens!

avatar van Minority_Check

Minority_Check

had er toch wat meer van verwacht

een paar leuke scenes en dat was het

avatar van martien76

martien76

Vond hem wel lachen,

soms wat grofe humor,

maar zeker geen slechte film.

avatar van poppie

poppie

Heb kunne lachen en daar gaat het bij mij om.

Na afloop had ik echt het gevoel van, waar heb ik naar gekeken. Een film met niet echt een verhaal, meer flink wat gebeurtenissen die op elkaar volgen en die waren erg vet en soms ook lekker bizar.

Ronnie is echt de held uit de film en Seth Rogan zet zijn rol ook wel erg cool neer, als een zieke held met te veel waanideeën!

avatar van Xen0n

Xen0n

Leuke film, heeft wel wat weg van Paul Blart: Mall Cop. Ook een beetje hetzelfde type hoofdrol. Maar toch zeker goed geslaagd, niet serieus nemen, gewoon om even lol te hebben.

2,5**

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Heerlijke groffe komedie met veel "non-standaard humor", goede muziek, en af en toe prachtige cliche dingen. Bijvoorbeeld dat stuk wanneer hij vertelt dat de wereld een held nodig heeft, erg grappig gedaan. Ook nog lekker groffe momenten er in en een mooi einde.

Ook is de casting erg goed gedaan. De perfecte acteurs voor de rollen in de film gevonden.

avatar van Skrean

Skrean

O Man, dit was echt een supervermakelijke awesome comedy! Seth Rogen is echt een held. Heerlijk met die gevechten en het tegenspel met Ray Liotta. Film verveeld geen moment.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Het talent van Rogen is onmiskenbaar en ik voorspel voor hem een grote carriere in Hollywood, maar dit is gewoon de verkeerde film voor hem. Het is allemaal best leuk gedaan, maar o zo voorspelbaar. Sommige karakters waren te dom voor woorden en de actie leek op Police Academy. Ik ben een enorme fan van Seth, maar hopelijk maakt hij in de toekomst wat betere films!

avatar van dikkop

dikkop

Wederom, knop op nul en niet nadenken...

avatar van Melvin Udall

Melvin Udall

Rogen bewijst eens te meer tot een van de betere lolbroeken van deze tijd te behoren. Met een minimum aan verhaal, een dosis improvisatie en een hoop 'gefuck' brengt hij deze prent tot een goed eind. De invalshoeken van de grappen, de af en toe ultieme botheid en de prima bijrol van Liotta brengen net even dat extra dat er vaak bij genregenoten aan ontbreekt.

avatar van james_cameron

Rogen is op dreef in een a-typische rol voor hem. De film zelf is grof, bot en zit vol inktzwarte humor. Hier en daar dreigt toch wat sentimentaliteit, maar gelukkig wordt dit vakkundig buiten de deur gehouden. Het script is niet geniaal maar het verhaaltje wordt vlot genoeg verteld, met een constante stroom aan grappen.

avatar van Eric Roberts

Eric Roberts

Wat een aanfluiting zeg!

Waardeloos acteerwerk en lelijke griet zonder ook maar enige uitstraling (Anna Ferris)!

Enige die een beetje leuk was om naar te kijken was Liotta, maar die had betere voor een andere film kunnen kiezen.

Waardeloze flauwe film, flauwe "grappen" en totaal nikszeggend.

Dus gewoon lekker links laten liggen en je tijd aan iets beters besteden!

avatar van Fortune

Fortune

geweldige komedie die een aantal typische clichés lekker de grond in boort.

Zoals de alcoholiste moeder van Rogen met:

When i first met him, right at that moment i just knew i would fuck him that night haha

en mom do you think dad left because of me? absolutly

En op het einde als de loser dan uiteindelijk toch het juiste meisje krijgt en de kus, komt de flasher eraan met een open regenjas, dat is echt gewoon geweldig.

Voor de rest is het een uitermate lompe komedie met goede grappen erin. En grappige overdreven rambo soort monologen over misdaad bestrijden in een winkelcentrum.

Deze film vergeleken met Paul Wart Mallcop is deze toch echt wel veel beter.

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Vergeten te stemmen

Alleen al voor Seth Rogen krijgt deze film 4 sterren, wat is hij toch een geweldige acteur.

avatar van barcam

barcam

Vond Paul Blart Mall Cop veel beter maar Seth Rogen is toch super als loser en de fucks en gezever maken ook veel goed.

avatar van alec

alec

james_cameron schreef:
... De film zelf is grof, bot en zit vol inktzwarte humor.
... Het script is niet geniaal maar het verhaaltje wordt vlot genoeg verteld, met een constante stroom aan grappen.

Mee eens, sommige scènes hadden ze voor mij liever achterwege kunnen laten (b.v. de kids neerhalen bij skatecourt) en weet eigenlijk niet zo goed wat voor boodschap er mee is gegeven.
Verder, een grappige comedy in een bepaalde genre die de laatste tijd steeds vaker te zien is. Anna Faris is ook hier weer geweldig op dreef
Een *3.0

avatar van Waku

Waku

Wel heel erg melige komedie.

Je moet wel echt in de stemming zijn en bepaald gevoel voor humor hebben om "Observe and Report" te waarderen..

Voor een komedie wel behoorlijk harde vechtscenes, is wel weer apart. Verder zijn de grappen vrij makkelijk en niet echt om te lachen naar mijn mening. Flauw en zoutloos.

avatar van Cassius

Cassius

Top film, heb er goed om kunnen lachen, ook echt een supereinde!