Genre: Drama / Actie
Releasedatum: 4 maart 2010
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot The Book of Eli
"Some will kill to have it. He will kill to protect it."
In de nabije toekomst is Amerika een kaal en gevaarlijk niemandsland geworden. Gewapend met zijn jachtgeweer, zwaard en instinct heeft Eli deze wereld jarenlang afgezworven, zichzelf verdedigend tegen uiterst gewelddadige bendes op zoek naar overlevingsmiddelen. In Californië geeft de zelfverklaarde dictator Carnegie zijn bende opdracht Eli te overmeesteren. Tijdens dit kat en muis spel ontmoet Eli Carnegie's stiefdochter Solara, die hem vertelt over haar stiefvaders wrede en vernietigende plannen om het gebied te veroveren. Samen vervolgen ze Eli's weg naar San Francisco, waar het einddoel ligt van zijn lange reis: het afleveren van belangrijke informatie die de redding van de gehele mensheid kan betekenen.
Carnegie
Martha
Martz
Hoyt
imagic
er word redelijk goed geacteerd in deze film, maar een aanrader is het zeker niet, ze hadden er beter meteen een DVD release van kunnen maken. Door de acteurs hoeft de film van mij niet in de flop top 100 maar qua verhaal zeer zeker wel.
benniebensco
Goed verhaal op een knappe manier neergezet. Af en toe een beetje te Hollywood maar ik had ook niets anders verwacht voor ik hem ging kijken.
Gaaf hoe er 2 kanten van religie bij elkaar komen in een soort science-fiction.
Riel
Onderhoudende film. Ik vond de scenes er allemaal erg goed uitzien, maar ik haat bijbelverhalen en zeker niet van die zoete.
gewoon 3 sterren, omdat hij sneak-waardig was
t-i-m
gezien in de sneak. op zich een ok film. de vormgeving was lekker, kostuums waren goed, acteer spel was lekker, de actie scenes waren lekker, Mila Kunis ook en de cliché momenten (vooral de laatste minuut) kon ik gewoon heel hard om lachen, maar wat viel mij het moraal van het verhaal tegen! op zich geen slechte film maar helaas ben ik nou eenmaal zo dat de film van mij een punt lager krijgt omdat ik het totaal niet eens ben met het standpunt van de film. oja en de twist dat Denzel blind bleek te zijn vond ik ook pure bullshit.
ik twijfel tussen een 2.5 en een 3 maar nee voor mij net geen voldoende ondanks de vele pluspunten, sorry.
ArcovandenBroek
Aan 1 oog ja, niet beide ogen..

Ik vond het een geweldige film. De sfeer en het camerawerk sprongen er bovenuit, maar ook het acteerwerk en de mooie muziek waren beiden van een hoog niveau.
FMHZ
Gisteren ook in the sneak gezien. De film heeft me vermaakt, maar ik vond hem niet echt van een heel hoog niveau. Denzel acteerde prima, evenals Gary Oldman natuurlijk! Tom Waits vond ik leuk om te zien, even als Ray Stevenson, die ik na Rome nog niet weer gezien had. De sfeer in de film was ook prima, grauwe kleuren en verwaarloosde omgeving etc. Maar het verhaal, toch wel erg belangrijk in een film, vond ik tergend slecht eigenlijk. Er waren een aantal dingen totaal onbehandeld, dat vond ik jammer. De voorgeschiedenis van het verhaal was, waarom die bijbels waren verbrand bijvoorbeeld, niet echt duidelijk, ook zeer onwaarschijnlijk dat hij de enig bijbel op de hele aarde nog had.... En als klap op de vuurpijl het zeer zwakke plot. Het was grappig hoor, dat boek in braille, maar een beetje makkelijk. Ik had trouwens niet het idee dat Denzel blindt was eigenlijk. Als dat de bedoeling van de makers was, was het nog slechter geweest. Ik denk dat hij gewoon braille kon lezen. En met de laatste shot zakte de film nog dieper, zij (hoewel erg lekker) met dat mes, die i-pod etc... jammer jammer. T was vermakelijk maar verder niet. Krijgt van mij 2,5 sterren.
Fabian123
FMHZ, je had wel wat beter op mogen letten
Eli is wel blind. Tegen het eind aan is er een extreme close-up van z'n glazige, doffe ogen. Dat onwaarschijnlijke zou ik niet zo erg over vallen, want de hele film gaat over religie. Waarom die Bijbels werden verbrand werd 2 keer uitgelegd in een belabberde dialoog (er had een allesvernietigende oorlog door religie plaatsgevonden, men wilde geen Bijbels meer hebben daarna).[/spoilers]
Vond de film stylistisch erg goed, qua verhaal zwak. Ga nog ff nadenken over het aantal sterren
Loisb
Vond hem niet zo sterk als ik had verwacht, nadat ik de trailer had gezien. Acteren is wel goed, maar het verhaal vind ik minder.
Evengoed wel 3 sterren.
Maximilian
Een film met veel onbeantwoorde vragen.
Waarom moest Eli bijvoorbeeld tot twee keer toe zijn handen laten zien om te bewijzen dat hij niet one of them was? En wie waren die anderen dan?
Gioia221
Ik vond het acteer werk erg goed, het verhaal is een beetje vreemd. Moet zeker gezegd worden maar ik vond het een goed verhaal met zeker zijn - punten.
Zoals:
Waarom loopt die man 30 jaar te zoeken. Als geloof een einde bracht aan de wereld,waarom zou god opeens terug komen.
Naja enz enz maar ik kon iniedergeval erg genieten van denzel
$pecial
Gisteren na The Wolfman meteen de voorpremiere van The Book of Eli mee gepakt en daar heb ik zeker geen spijt van gehad !
De apocalyptische wereld is echt 'prachtig' in beeld gebracht en dan ook met name de grauwe kleuren die zijn gebruikt. Vooral toen de eerste overvallers in beeld kwamen, de klederdracht van hen maakte het een zeer grimmige en grauwe sfeer. Daar hou ik van!
In het begin is het verhaal nog maar een beetje vaagjes en je weet niet wat het doel is van Eli, maar langzamerhand ontvouwt zich dit in de film.
De aktie in de film is echt schitterend en lekker hard. Eli komt op zijn pad door deze wereld van alles en iedereen tegen die hem het leven zuur willen maken, maar de man is uitgerust met een mooie shotgun en een vlijmscherp machette. Dit gaf een aantal leuke en harde confrontaties
Acteerprestaties zijn echt zeer goed, Washington steld mij nooit teleur, maar de anderen zijn ook zeer overtuigend. Gary Oldman doet zeker niet minder mee, want ook hij speelt geweldig.
Ik ben echt te spreken over deze film. De 'twist' op het laatst zag ik niet echt aankomen, ook al kon je het achteraf toch wel weten. Natuurlijk is niet alles perfect aan deze film, maar het geheel is meer dan goed. De sfeer, 't kleurgebruik van de film, acteerprestaties en de aktie klopt in deze film.
Verdiende 4.0 *
Passies
Gewoon een leuke film met goede actie en een leuk verhaal. Dus niet luisteren naar de negatieve reacties en gewoon lekker gaan kijken.
Jack Sparrow
Tot de laatste 10 minuten een goede film. Afgerafeld en erg onrealistisch/ stompzinnig einde. Zonde, er had meer ingezeten. Wel mooie rol van Gary Oldman en Washington acteert ook sterk. Mila Kunis is ook een complete miscast. Die was nog niet toe aan een rol als dit. Wel mooie cinematografie en montage. Scene in het huis met de oudjes is werkelijk fenomenaal en erg genieten. Camera beweegt door het hele schiet spektakel heen tot aan de loop van de geweren toe. Erg mooi gedaan. Dit soort scènes maken de film dan ook zeker genietbaar.
mr.shhh
Dit had zowaar mijn tekst kunnen zijn... dank u Jack...

Gelukkig hadden wij tijdens het einde van de film ook al menig gal gespuwd. En het is echt zonde de film begon zo goed, Lekker mysterieus je weet niet meteen wat er aan de hand is en de film weet dit boeiend te houden totdat de antwoorden uiteindelijk komen.
Mila Kunis Is echt dramatisch. Ik vind, en lees AUB de "ik" in deze zin, vind dat ze leuk kan acteren met haar gezicht maar haar lichaam kan dat talent helaas totaal niet volgen Beste voorbeeld wat ik daar van kan geven zit in 1 van de laatste shots; wanneer ze wraak gaat halen op Eli word ze van achter gefilmd, terwijl ze staat te wachten op een grote deur die zich langzaam opent staat ze geposeerd als een soort superheld die je in de animatie series als Dragon Ball Z tegenkomt. Gevalletje benen twee meter uit elkaar en borst vooruit..
De special effects (zie comment van Jack Sparrow) maken de film zeer aangenaam om naar te kijken maar helaas lijd dit alles tot een anti climax wanneer het einde intreed.
De voldoende komt van het acteren van o.a. Denzel Washington en Gary Oldman en van de zojuist genoemde special effects.
3 *
Jack Sparrow
Gelukkig hadden wij tijdens het einde van de film ook al menig gal gespuwd.
Ook een keer weer mooi om een beetje gal te spuwen op een film. Deze verdient het dan ook echt! Teveel is gewoon niet goed gedaan.
moz
Erg fijn sfeertje, heerlijk mysterieus. Ik had alleen gedurende de film meer uitleg gewild over bijvoorbeeld de oorzaak van de oorlog, de menseneters?
Daardoor is de verhaallijn wat mij betreft nogal dun.
Daarnaast wel genoten van de mooie scenes bv wanneer de eerste groep overvallers wordt afgemaakt
$pecial
Daardoor is de verhaallijn wat mij betreft nogal dun.
Sfeer is inderdaad mysterieus, maar je wilde meer uitleg? Dat gaat dan ten koste van het mysterieuze gehalte.. juist goed dat je veel dingen zelf moest bedenken en zo moeilijk was dat niet. mensen eters..als er een tekort aan vlees is dan ga je na een tijdje wel over op mensen.. teveel mensen vlees ga je beven en daardoor wilden de mensen uit het stadje eerst de handen zien, of diegene een kannibaal was of niet
Ik zie niet in waarom een verhaallijn altijd zo uitgekauwd mogelijk moet worden voorgeschoteld.. beetje indenken en fantasie is nooit verkeerd.
Fabian123
Deligne
Beetje dubbele gevoelens bij deze film.
Ten eerste lijkt het een beetje op fallout, wat een van mijn favoriete games is en dit aspect is dan ook gewoon goed gedaan, mooi verlaten gebieden enzo voorts. Maar het verhaal is zo magertjes dat dit niet alles goed maakt:
kortom:
De film begint matig, het verhaal is niet zo heel boeiend maar het einde was toch wel goed.
RedLine
Toen ik de cover zag moest ik gelijk aan Fallout denken en toen las ik de Plot en gues what?
Deze wil ik wel zien.
cb650z
Kijkt lekker weg, maar ............................. geen goed gevoel er over van gehouden. Bepaalde gegevens kloppen niet, daarom niet geloofwaardig meer.
Toch een 3
Pfff I am Legend mag nog niet eens de schoenen strikken vergeleken met deze
Justinw
Pfff I am Legend mag nog niet eens de schoenen strikken vergeleken met deze
Ik hoop het ook I am legend was nogal een deceptie voor mij, maar de wereld redden, een eenzame strijder en de huidskleur van de hoofdpersoon. Kreeg een beetje een Deja vu
BoordAppel
Het boek dat Eli beschermd is een bijbel, (is dat eigenlijk een spoiler?). Zorgt dat er niet voor dat dit een vervelende reli-film is?

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Vijf dystopische films over een verdorven wereld

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004