• 9.378.314 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

(verwijderd) schreef:

Het zou jou en andere verbazen, maar Braindead werd met een budget van 3.000.000 gemaakt. Toch een aardig budget.

Bewijs het!

avatar van Humortje!

Humortje!

Bewijs het!

Box Office

Budget:$3,000,000 (estimated)

Opening Weekend:£55,027 (UK) (16 May 1993) (53 Screens)

Gross:$242,623 (USA) aldus Imdb.

Dat moet al voldoende bewijs zijn.

avatar van Reinbo

3 mln dollar. Dat is toch niet erg veel.....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Niet als je het naast LOTR zet, maar vind 3 mljn voor zo'n klein horrorwerkje eigenlijk best veel geld. Ter vergelijking: Insidious heeft 1,5 mljn dollar gekost.

avatar van Reinbo

Maar insidious heeft ook weinig production value. Twee locaties en vier acteurs en je hebt het gehad. Deze film ken 4 keer zo veel shots, zit vol sfx shots en barst ook nog eens van de massale gore scenes. In hollywood had het het 8 voudige gekost.....

het lijkt me logisch.

bad taste was ook gewoon het debuut van iemand (peter jackson) die voor het eerst een filmpje maakte met een paar vrienden, maar onverwachts gewoon een cultfilm is geworden. Braindead was natuurlijk een stapje verder. Groter budget, betere effecten en betere uitrusting.

Drs. DAJA

Braindead staat op de nummer 4 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90. Vanaf 7 oktober tellen we dagelijks af met een nieuwe titel uit de '90s Horror Top 25 om op Halloweenavond de nr. 1 vrij te geven.

De video: '90s Horror Top 25 - nr. 4 Braindead

Drs. DAJA schreef:

De video: '90s Horror Top 25 - nr. 4 Braindead

P.S. die links die je toevoegt werken niet !

Drs. DAJA

Werkelijk? Bij mij werken ze vreemd genoeg wel, werkt dit bij jou? Horror Top 25: Jaren ’90 – nr 4 | MovieSense - Online filmmagazine

Drs. DAJA schreef:

Nee dat werkt ook niet, zodra ik op de link klik krijg ik de melding:

"Deze webpagina kan niet worden weergegeven" en "Meest waarschijnlijke oorzaken: Voor deze website dient u zich aan te melden."

avatar van Theunissen

Met Firefox lukt het nu trouwens wel. Maar met IE9 (is mijn default browser) is het me niet gelukt.

Drs. DAJA

Heel bizar, ik post vanaf safari. Is er iets aan te doen?

avatar van YoG

YoG

Reinbo schreef:

Als je geld hebt hoef je de camera niet vast te houden, maar kun je 'm op een elektrisch aangestuurde kraan zetten, dat geeft een stabieler beeld. Ook heb je geld voor meer licht en meer tijd. Verder had Nieuw Zeeland geen grote filmindustrie met alle bijbehorende faciliteiten. Allemaal zaken die tot meer kwaliteit kunnen leiden.... Snap je het nu wel, of heb je nog steeds geen idee hoe een film tot stand komt?

Je neemt mn post te letterlijk. Met "Daar in Nieuw Zeeland weten ze wel hoe je een camera moet vast houden" bedoel ik niet het camera-werk maar de algemene kwaliteit van de productie. Ik heb me niet gestoord aan aan het instabiele beeld oid, maar specifiek aan de regie, montage en screenplay (en acteerwerk van sommigen). Dat is geen kwestie van veel budget. Wel heb je een gevoel voor "quality control" nodig. Dat miste ik vaak bij het kijken van deze film. Bij de intro vooral

Reinbo schreef:

Geen idee, waar heb je het over? Fifth Element is een van de duurste films ooit.... Wou je daarmee zeggen dat je een liefhebber bent van cult horror en onafhankelijke cinema?

Je reageert op mijn post en eindigt dan dat alle LOTR fans beter weg kunnen blijven. dan voel ik me ten dele aangesproken. Je zal mn profiel wel hebben uitgeplozen?

Ik hou niet van specifiek aangeduide genres, dat maakt het al snel saai. De ene culthorror is de ander niet.

LOTR zit technisch goed in elkaar. The Fifth Element is juist heel subtiel geschoten. Het boeit me niet hoeveel budget erin zit.

Ik vergelijk die film op geen enkele manier met Braindead; leer lezen

avatar van herder

herder

Overdaad schaadt. En hysterisch acteren al helemaal.

puckb96

serieus, let jij op het acteren bij dit soort films?

avatar van herder

herder

Meestal niet, maar soms kan het me wel irriteren en dan let ik er wel automatisch op.

maxroelofs

Acteerwerk is ALTIJD een criteria in ELK genre. Over de top, gore, etc.

avatar van K. V.

K. V.

Deze horror/komedie heeft me aangenaam verrast. Je moet natuurlijk wel voor dit soort films zijn. 'k Bedoel dat hij zo fout is, dat hij weer goed wordt (gelijk Evil Dead 2).

Het einde was er wel wat over, maar dat kon de pret niet drukken.

'k Heb me er alvast mee geamuseerd.

puckb96

nou wat ik toch heb meegemaakt. Ik kwam laatst samen met de happy family bij de McDonalds aan, zat sir Peter Jackson daar aan een Big Mac Menu. Maar geen zorgen, we hebben met z'n allen een aantal komische horror splatters gezien (bad taste, braindead, evil aliens en black sheep). En overigens ik moest ook nog mijn goremaatje Humortje! de groeten doen.

avatar van Beffrey28

Beffrey28

Beste horrorkomedie ooit! Heb me kapot gelachen

avatar van RuudC

RuudC

Perfect popcornvermaak! Niet iets om op te zetten wanneer je geniale shots wilt zien (tenzij je gore zoekt) of briljant acteerwerk en plotopbouw. Het is een behoorlijk slechte film ten slotte. Maar toch, wat heb ik gelachen om de volslagen absurditeit, ronduit lelijke wezens en de smerige scenes. De film had wel iets sneller op gang mogen komen en persoonlijk vind ik het jammer dat Lionel voortdurend een mietje is. Een transformatie naar een Bruce Campbell achtige held, was hier beter geweest. De massale douche van bloed, ingewanden, pus en andere vloeibare substanties is zowel vreselijk fout als grappig. De hoogtepunten voor mij zijn de zombietransformatie van Lionel’s moeder en romance tussen de geïnfecteerde priester en zuster. Dat kind wat eruit komt, ik had het niet meer! Je moet het maar verzinnen. Een topper in het pulpgenre. Nu nog hopen op een degelijke rerelease.

avatar van Humortje!

Humortje!

Had je hem die oorscene moeten laten zien, eens kijken of Jackson over zijn nek ging

(verwijderd) schreef:

heb ik gedaan, het kwam er tot aan zijn oren uit

avatar van jipt

jipt

maxroelofs schreef:

Acteerwerk is ALTIJD een criteria in ELK genre. Over de top, gore, etc.

Ligt er aan wat je verwacht. Maar denk eerder dat sfeer, regie en creativiteit de boventoon voeren bij horror en pulp. En qua acteerwerk is denk ik casting en actorsregie belangrijker dan het daadwerkelijke acteerwerk (psycho's moeten psycho kunnen zijn, zie Human Centipede 1 & 2).

Maar bij Braindead ed. is het acteerwerk van ondergeschikt niveau, gewoon overdreven lomp is goed genoeg, lijkt me ook irritant als acteurs voor de oscar gaan in dit soort filmpjes, pulp slaat nou eenmaal nergens op. Acteerwerk hierin is juist hilarisch over de top, net als de film zelf. Your mother ate my dooawgh of I kick ass for the loooorrrd!

puckb96

acteerwerk bij deze film? Is dat dan super belangrijk?

jipt schreef:

Volgens mij begrijpen jullie me verkeerd, je zegt zelf dat het acteerwerk hilarisch over de top is. Het is dus wel een criteria. Dit was wat ik bedoelde.

avatar van Pirmais

Pirmais

puckb96 schreef:

acteerwerk bij deze film? Is dat dan super belangrijk?

Volgens mij niet ; Bad Taste

Maar, waar vind je deze film?

avatar van Pirmais

Pirmais