• 9.374.245 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

avatar van gotti

Heb d'r nog even over gedacht en m'n stem met een half puntje verhoogt vanwege de geweldige grasmaaier scene op het eind 3,5*

avatar van Goodfella

Goodfella

Errug smerig, errug goor... wansmaak. Maar dan wel héle leuke wansmaak!!

avatar van gimli f

gimli f

Niet mijn soort films over het algemeen, horror, maar Braindead is wel grappig natuurlijk. Ik stoorde me zelfs niet echt aan het slechte acteerwerk...

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

De eerste echte splatterfilm die ik gezien heb en hij beviel me goed, erg grappig allemaal.

avatar van neo

neo

ondanks het slechte acteerwerk en soms belachelijke effecten enorm leuk om te kijken. ik heb vaak helemaal dubbel gelegen (grasmaaierscene, de baby in het park) en dan vooral om de fantastische finale, waar een enkel bloeddruppeltje vloeit 4 sterren

avatar van Mindflight

Mindflight

toch vond ik balme niet slecht acteren eigenlijk. soms wel, maar niet altijd hij kan wel mooie gezichten trekken!

avatar van NavySeal

NavySeal

Dit is dus de NUMMER 1 Hardcore film allertijden. Lekker smerig. Een goed film

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Horrorfilms zijn er om mensen bang te maken toch? Waarom lig ik dan bij elke horrorfilm in een deuk (en met mij veel vrienden) door de special effects en het allerbeste plot wat ik ooit gehoord heb. Als iemand daar een antwoord op heeft hoor ik het graag. Voor nu

1 ster.

avatar van pjotr

pjotr

Waarom kijk je eigenlijk horrorfilms?.....

avatar van JayLunar

JayLunar

Stoffeltje schreef:

1 ster.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat iemand überhaupt een antwoord kan hebben op zo'n raar stukje tekst :s

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Stoffeltje schreef:

Omdat dit meer als komedie is bedoeld dan als horror, en zo te horen heb je je wel vermaakt, dus heeft de film zijn uitwerking gehad

BoordAppel

Als je niet door hebt dat Braindead en Evil Dead II zich meer richten op komedie en gore dan angst en beven dan moet je je ff laten nakijken bij de psychiater. Dit is de ultieme horror/komedie IMO.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Tegen wie heb je het, Boordappel?

avatar van pjotr

pjotr

Tegen Stoffeltje lijkt me....:D

BoordAppel

Khad t tegen stoffeltje, alleen t geldt natuurlijk voor ieder1.

BoordAppel

The rental in Sweden (and probably other countries as well) came with supplemental vomitbags.

avatar van Bandit

Bandit

De meest smerige film die ik ooit gezien heb........ Heerlijk.

avatar van BS

BS

zoals hierboven ook al gezegt wordt -> een verschrikkelijk smerige film.Een film waar je juist GEEN popcorn bij moet eten
Low-budget en wat oud.Dat kun je zien,maar hij is de voorloper en een van de beste en smerigste films alertijden in dit genre.En zo af en toe is dat erg leuk om te zien.
De factor humor moet je niet te letterlijk nemen,maar ja kan idd soms best wel lachen.
vooral het stukje in het park met de baby
ALs je van deze film je op kan werken naar LOTR, dan ben je pas een goede regiseur dacht ik zo

avatar van Zavo

Zavo

BS schreef:

Oh, ik vind deze film anders beter dan LOTR hoor

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ziek heel ziek. ik hou eigenlijk niet erg van dit soort films maar ik bleef er toch naar kijken. hij bleef toch wel interesant hoe gek het ook klinkt.

***

avatar van Sjan

Sjan

hans vd togt schreef:

let ook op evil ed....is ook erg cool, vind je deze tof; vind je evil ed ook ok

En dat is dan helaas weer gelul...Evil Ed was lachen en d'r zitten idd een paar soortgelijke gore-momenten in, maar te vergelijken zijn ze echt totaal niet.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

Sjan schreef:

ok als jij het zegt, jij bent hier de grote filmkenner

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

heel grappige film, maar dat is het doel niet van een horror...

BoordAppel

Wel van een horror/komedie.

avatar van Hemdale

Hemdale

Fantastische film! Veel humor en heel veel bloed, te gek! En een van de weinige zombie films met heel goed en origineel verhaal!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Braindead, wat een geweldige achtbaanrit! Kan me niet herinneren ooit zo hard gelachen te hebben als bij deze film. De film is dolkomisch, ontzettend ranzig en gewoon te idioot voor woorden. Verder geweldige personages en hilarische dialogen. Met andere woorden; een héérlijke film.

4,5 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

M. Rodriguez Fan schreef:

heel grappige film, maar dat is het doel niet van een horror...

ik weet wel zeker dat het doel dat braindead had (jackson) precies bereikt is. Mensen vreselijk laten lachen, en/of kotsmisselijk maken.

Had deze film gezien met vriendjes toen ik een jaar of 10 was (toen was ie geloof ik net uit.) een voor een liepen die mannetjes kots misselijk de kamer uit.

avatar van M. Rodriguez Fan

M. Rodriguez Fan

Ja maar voor mij is dat geen combinatie, Horror is mijn 2e lievelings genre hoor, maar als ik een horror wil kijken wil ik graag geen humor erin...