• 9.378.688 stemmen

Braindead (1992)

Horror / Komedie | 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Genre: Horror / Komedie

Speelduur: 104 minuten / 97 minuten (unrated versie) / 85 minuten (R-rated VS versie)

Alternatieve titel: Dead Alive

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Timothy Balme, Diana Peñalver en Elizabeth Moody

Releasedatum: 3 juni 1993

Plot Braindead

"Some things won't stay down... even after they die."

Lionel (Balme) zit thuis erg onder de plak bij z'n moeder (Moody). Op een dag wordt ze door een gemuteerde rat gebeten en overlijdt ze. Helaas komt ze als zombie weer tot leven en maakt ze Lionel het leven nog zuurder dan voorheen. Ze slaat aan het moorden en binnen de kortste keren zit Lionel met een huis vol zombies.

avatar van puckb96

puckb96

Pirmais schreef:

Volgens mij niet ; Bad Taste

Maar, waar vind je deze film?

volgens mij is ie nog wel ergens te scoren.

misschien bij eBay en anders gewoon import.

avatar van Pirmais

Pirmais

Oke... bedankt!!

avatar van EW101

EW101

Is er nergens een Peter Jackson dvdbox met zijn eerste drie films erin?

avatar van Pirmais

Pirmais

Dat zou heel fijn zijn denk ik, maar ik weet er niets van.

Ik heb nu wel een box van Braindead en Bad Taste gezien.

avatar van querido

querido

Altijd leuk om te zien wat regisseurs deden voordat ze hun doorbraak hadden. Neem nou een voorbeeld aan Peter Jackson: maakte lekkere onzin filmpjes voordat hij begon aan het echte werk zoals The Lord Of The Rings. Jeugdsentiment is dit absoluut niet! Nee, dit is gewoon echte pure onzin, over-de-top gore en heerlijke en soms ook redelijk droge dialoog. Elke keer als ik deze film weer eens kijk denk ik van: rot op met Lord Of The Rings, dit is het goeie spul! Alleen tijdens het kijken hoor, maar Braindead geldt in het heden nu voor de cult-classic in het splatter horror/komedie genre.

Humortje!

Braindead, bad taste en meet The Feebles zijn in een box uitgebracht. Die kun je bestellen via eBay.

avatar van querido

querido

(verwijderd) schreef:

Met NL subs?

Humortje!

Dat weet ik niet zeker. Ik kijk wel even voor je.

Humortje!

Sorry, ze hebben 'm niet meer.

avatar van zxstyle

zxstyle

Meest zieke smerige, ranzige, nasty, gore-movie die ik gezien heb.
Ik heb hem letterlijk in 10 delen opgesplitst om hem te kunnen afkijken zonder misselijk te hoeven worden.

De film begon supergoed, de humor was erg geslaagd en komisch(zoals die zombierat die vertrapt wordt door lionel's ma, hartelijk om gelachen), de eerste paar zombie-scenes konden er ook nog wel vanaf. Die scene waarin het oor van lionel's ma in de pap valt is nog op het randje van kotsen en lachen tegelijk. Maar daarna was het werkelijk te bizar voor woorden.

Ik snap dat men daarna de potentie in de werk van Jackson zag. En terecht, wat een creativiteit, maar moest het nu zo ranzig zijn, hij verloor hierdoor een hoop kijkers bij zijn prille begin? Toch drie sterren voor het verhaal, leuke ontknoping op het einde, voor de genialiteit en de humor.

avatar van Flep

Flep

Inmiddels in extremiteit allang overtroffen. Onlangs de beruchte Vomit Gore trilogie gezien, over ziek en ranzig gesproken.. Daarbij vergeleken is dit een vrolijke familiefilm.

Maar ik kan me de hoge verwachtingen van deze film nog goed herinneren (na Bad Taste, met een veel hoger budget). Die werden volledig ingelost. (Precies hetzelfde had ik later weer met LOTR.) Voor mij als klassieker in hetzelfde rijtje als The Evil Dead, The Thing (1982) en Dawn of the Dead (1978).

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Omdat Braindead in de ‘ladder’ staat wilde ik deze graag zien. Maar wat is dit een bizar werkje zeg. Het begint allemaal best aardig en de spanning wordt leuk opgebouwd met enorm gore scenes maar tot zover kon ik dat nog waarderen. Maar na een ruim half uur wordt het me toch allemaal teveel, te bizar en te ‘niets voor mij’. Daardoor kon ik toch te weinig met Braindead. 1,5* voor dit bizarre werk van Jackson.

avatar van FilmProduction

FilmProduction

wat vond iedereen hier nou zo leuk aan?? Ik dacht eerst dat deze film uit de jaren 50 kwam ofzo. En hij is nogwel van peter jackson, ik vond king kong een van de beste films die ik ooit heb gezien, maar dit? gewoon shit.

avatar van Theunissen

FilmProduction schreef:

wat vond iedereen hier nou zo leuk aan??

Ik zou zeggen lees eens lekker de vorige 29 pagina's

Film speelt zich trouwens af in de jaren 50, daarom leek het ook alsof hij uit de jaren 50 kwam.

avatar van DVD-T

DVD-T

Bijna niet voor te stellen dat dit uit het brein komt van de maker van de LotR trilogy en binnenkort het tweeluik van The Hobbit. Toch als je Bad Taste en The Feebles hebt gezien kun je je wel een voorstelling maken hoeveel fantasie Jackson eigenlijk heeft. Hij moet snel weer eens zo'n soort film maken.

Braindead zit barsentsvol zieke en erg leuke vondsten. Jackson drukt duidelijk zijn stempel op de film, dit kun je eigenlijk al zien op de manier waarop de film is geschoten. Goede belichting, puik camerawerk, en lekkere editing. Het verhaal is niet heel hoogstaand natuurlijk, maar best leuk gevonden. Wat volgt is een aaneenschakeling van zieke gory shit. En zorgt voor vermaak van de bovenste plank, met als hoogtepunt de grasmaaier scène.

avatar van kuk

kuk

Uiterst creatief, maar naar mijn smaak net wat te lang tegen het einde. De skills van Jackson zijn duidelijk zichtbaar en de vondsten zoals de relatie tussen de priester en zuster en met name de daaruit ontstane baby zijn werkelijk hilarisch. Gelukkig bleven de kills ook voor genoeg verbazing zorgen, waardoor afstomping enigszins achterwege bleef. Uiteindelijk een niet optimale doch vermakelijke rit doldwaze blood & gore.

avatar van congo

congo

Mijn verwachtingen naar een splatterfilm van Peter Jackson waren ietwat gedaald: na het zien van Bad Taste dacht ik: hoort deze visueel geprezen man wel in het horror genre thuis? Maar ja hoor. Braindead doet nog een schepje er boven op bij Bad Taste. Dit wordt beschouwd als de goorste film ooit gemaakt en dat verbaast me ook niet want bloed is wat je gaat krijgen in deze geniale film. De film is natuurlijk ook behoorlijk geestig: het begin is geniaal, die misvormde rat-monkey, de domme personages, die baby of dat hele geschater in dat kinderpark en natuurlijk het meest heerlijke: de legendarische grasmaai-scene. Ook is de film donker geschoten en dat helpt wel om in de genre-sfeer te komen. Er zijn namelijk veel exploitation-films zoals The Evil Dead en die hebben ook al geen limiet in de hoeveelheden van gore maar Braindead is niet alleen ranzig en geniaal, maar ook heel erg creatief. Bijv. de over-de-top scène op het dak met die moeder die helemaal veranderd is in een soort monster is natuurlijk zwaar overdreven, maar zoiets kom je niet in andere soort films tegen van dit genre. Is Braindead ziek? Nee, de genialiteit en overdrevenheid zorgen voor een komische insteek. Creatief is deze film wel. Ik denk namelijk dat als de 90s een hoogtepunt hadden in het horror genre dan was dat wel het geval bij deze legendarische splatter-flick Braindead van Peter Jackson.

avatar van Starmaster501

Starmaster501

Zag hem in de Fame in Amsterdam liggen, voor de mensen die hem nog zoeken.

Toppertje dit

avatar van gorelover

gorelover

Ik heb hem wel te koop voor 5 euro inclusief verzending.

avatar van unreallerke

unreallerke

Ik wil hem wel van u overkopen. Ik heb u een pm gestuurd.

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik denk de beste splatter ooit gemaakt...

Deze is er eentje voor in de boeken!!

Voor iedereen die deze film nog nooit gezien heeft............KIJKEN ***domme

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Een lekkere over de top Horror/Komedie film.Dit is er een die je nog heel vaak kan herzien zonder dat de verveling toeslaat.

avatar van P.C.96

P.C.96

Leuk om te zien dat Peter Jackson al in de jaren 90' zo'n creativeling was op het gebied van film-maken. Deze bloederige splatter heeft alles wat hij moet hebben: ranzigheid, absurditeit, humor en creativiteit.

Al en al: werkelijk een topper binnen het splatter genre. Echt vakwerk!

avatar van Beertje45

Beertje45

De meest gore en wansmakelijke film die ik ooit heb gezien, zag wel ooit een stukje van Bad Taste, maar weet niet of dit overtroffen kan worden. De film werkt ook, onbedoeld?, op de lachspieren. De scene's met de grasmaaier duren wel wat te lang, vond ik. Mijn eerste kennismaking met een film van Peter Jackson

avatar van ipman-99

ipman-99

"100 % Splatter ... 100 % Fun." ... " !!!

Fantastische ranzige Horrorfilm met een vette knipoog !!! Wat een heerlijke over the top ranzige gore Splatter/Horrorfilm met heerlijke kurkdroge dialogen en one-liners ! Door die vette knipoog en het over the top gehalte maakt echt dat dit pure Horror entertainment is van de bovenste plank ! De ranzigheid davert over je scherm maar je ligt tegelijkertijd ook wel even in een deuk met al deze geschifte toestanden ! De scène met de grasmaaier ... waw dat was echt zalig om zien hoe hij daarmee al zijn tegenstanders te lijf ging ...! Bloed en ingewanden spelen de hoofdrol in deze waanzinnige film van Peter Jackson !

avatar van unreallerke

unreallerke

Ik kan het mij nog altijd goed herinneren: Het moet 5 à 6 jaar geleden geweest zijn toen ik voor het eerst mee ging met mijn cinefiele neef. Hij ging me de essentiële horrorfilms aanwijzen die in geen enkele collectie mochten ontbreken. 'Bad Taste' was toen nog redelijk makkelijk te vinden, maar een film die ik, als ik hem vond, zeker en vast moest kopen was Braindead. Dat was echter makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb er jaren tevergeefs naar lopen zoeken, en heb hem tot op vandaag nog in geen enkele dvd-winkel zien liggen. ( Toch niet de versie met ned. ondertitels) Gelukkig heb de dvd van 'gorelover' kunnen overkopen, waarvoor nog steeds eeuwig dank.. Braindead is wat mij betreft een onovertroffen horror-komedie. Liters en liters bloed, heerlijke SFX, en een absurd plot zijn hoofdingrediënten in deze maffe prent van Peter Jackson. Ik zet hem nog altijd graag eens op, en ik kan mij tijdens het kijken nooit van de gedachte ontdoen dat ik nooit meer zo'n goede splatter-film zal mogen aanschouwen als deze.

***** uiteraard.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb van deze film laatst weer een stukje gezien en meteen had ik weer tranen op mijn wangen van het lachen, daarom van 4 naar 4,5 sterren.

avatar van Dra. Pouke

Dra. Pouke

Tof om te zien hoe creatief er gewerkt is aan "the goriest fright film of all time". Pure cult is het gewoon voor de liefhebber en een leuke ode aan het horror genre.

Maar helaas toch niet helemaal voor mij weggelegd.

3,5

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

ooh nog zo'n klassiekerke, al zot veel terug herbekeken, blijft gieren en lekker trashy slashy

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

hahaha zo slecht maar toch wel grappig!