Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Peter Jackson, Terry Potter en Pete O'Herne
Releasedatum: 8 december 1989
Plot Bad Taste
Als een groep buitenaardse wezens de bewoners van het kleine Nieuw-Zeelandse plaatsje Kaihoro probeert mee te nemen naar hun thuisplaneet, om als voedsel te dienen in hun fastfoodketen, worden de vier mannen van het AIDS-team (Astro Investigation and Defence Service) ingezet om deze buitenaardse wezens te stoppen. Deze mannen zijn de laatste hoop van de mensheid, maar helaas zijn ze niet erg slim.
Ozzy / 3rd Class Alien
Barry / 3rd Class Alien
Giles / 3rd Class Alien
Frank / 3rd Class Alien
Derek / Robert
Alien Leader
Alien Leader (stemrol)
Flipman
Ja, destijds gevreesd misschien, kan ik me wel voorstellen
! Maar aan de andere kant: voor ie aan "The Lord Of The Rings" begon, had ie ook "Heavenly Creatures" al gemaakt. Daarmee bewees ie dat ie ook op 'n Prachtige Manier 'n verhaal kan vertellen. Dus, als ej naar die film kijkt, is 't nog niet eens zo gek dat ie "The Lord Of The Rings" mocht maken.
mOOse
Heerlijke, absurdistische, lekker slechte (daarom issie zo grappig) hack&slash horror/komedie. 3,5*
aegron
Ik weet eigenlijk niet wat ik met deze film en met brain dead aan moet. Ze waren over de top en ergens ook wel melig, maar het is tegelijk zo vreselijk slecht...
1,5 *
mikey
Meen je dat nou? Als ik deze film vergelijk met Duel dan zie ik een wereld van verschil. Spielberg is zo veel beter.
BoordAppel
Nee hoor. De films zijn verder alleen totaal niet te vergelijken.
mikey
Klopt duel is gebasseerd op spanning (en je weet hoe moeilijk het is om met minimale middelen spanning op te wekken) en deze film eeeh niet!
as
Hoe kun je een film als Duel met dit werkje te vergelijken? Beide films hebben hun waarde binnen het genre. Ik ga Brandead ook niet vergelijken met Gone with the wind...
mikey
Reinbo zei, nadat hij deze zag, een groter talent dan spielberg had ontdekt. En omdat dit een debuutfilm is net als duel, is de vergelijking snel gemaakt. Verder is de vergelijking niet zo interessant. (bijna) Alle films hebben wel een bestaansrecht.
Ach smaken verschillen ik vind Duel ook een goede film en het oudere werk van Spielberg ook.
Sterker nog het was juist het virtuouze camerawerk en de snelle montage van Bad Taste dat mij aan Indianna Jones deed denken. Alleen dit was een no budget debuut film! vandaar dat ik indertijd zei dat PJ meer talent had dan Spielberg. Daar valt natuurlijk over te twisten want smaken verschillen en soms zijn films niet te vergelijken, maar LotR heeft mij in ieder geval gelijk gegeven over het ongelooflijke talent dat PJ beschikt als het neerkomt op het maken van avonturen films.
Purmerend
Heerlijk onzin filmpje, met leuke slome gore en geweldige grappen. Het gaat helemaal nergens over en dat is ook helemaal niet belangrijk. 4*
AZ SPELER
Dit is een van de smerigste films die ik ooit heb gezien, maar toch erg vermakelijk.
AmazingPP
Ook hier, in deze vroege film van regisseur Peter Jackson, zie je de man zijn genialiteit ten voete uit! Het camerawerk is echt heel vlot en voor die tijd zeer zeker modern en als je goed kijkt naar LOTR zie je verscheidene dingen terug, qua camera-bewegingen e.d. Dit is Jackson's debuut film (lange film) en met zeeeeer weinig geld gemaakt, denk daar maar eens over na.
4,5 ster!
mikoz
Ja wat kan ik hier nou over zeggen..
Aan de ene kant verschrikkelijk slecht en aan de andere kant super geniaal .. De film doe natuurlijk heel low-budget aan en de acties zijn eigenlijk te slecht voor woorden .. maarja dat is eigenlijk het sterke van de film.
De film doet ook wel gezellig aan .. wat ik vooral mooi vond waren de gevechten op de bergen in Nieuw-Zeeland .. die man die een ijzeren staaf in zn been krijgt .. ledematen die aan iemand anders blijfen zitten ja het was erg vet om te zien.
Grappen had hij ook wel .. wat me nog kan herrineren zijn , de hooivork scene en die met het kots .. ja dat was lachen..
4* Omdat de genialiteit overheerst
Nooit geweten dat Peter-Jackson de brave man van LOTR zo een Psycho was !
pjotr
De film doe natuurlijk heel low-budget aan...
Check de making maar eens: de alienmaskers zijn gebakken in het oventje van de moeder van Jackson - en die aliens hebben zo'n plat achterhoofd omdat de maskers anders niet in het kleine oventje pasten...
Jopa
een van de beste low budget films misschien... de kopstoot met de meeuw , hoe kom je er op! en overal zitten precies de fouten smerige geluiden bij. De " boys" in de film zijn ook precies de mensen die in de film nodig hebt. Er spelen ook 0,0 vrouwen en kinderen in de film, dat zal ook wel een reden hebben, die hebben er misschien geen zin in. De schietscenes ( behalve in het begin) duren te lang en worden vervelend. Het einde is zeeeer bizaarrr. ...
SSeagal
Vermakelijk low-budget horrorfilmpje, op zijn tijd ook hilarisch en lekker ziek. ***
Rancid
Vergelijk hem m een beetje met Braindead en deze vind ik veel minder leuk. Langzaam verhaal, veel minder splatter, minder grappen en een dom einde. Braindead geef ik 4*, deze voorloper slechts 3*. (Ik bedoel hier trouwens niet mee dat Braindead het vervolg is ofzo he).
Silvio Dante
Ik heb Braindead nog niet gezien, maar ik vindt wel dat deze film bewijst dat Jackson een meester is in special FX, hij had zo goed als geen geld voor deze film: de plaats waar het zich afspeelt was een villa die z'n vader (van jackson) moest bewaken of zoiets, ze hebben er 4 jaar over gedaan om deze film te maken + hij maakte de maskers, geweren, poppen zelf en verder zelf en maakt zelfs een maquette van het huis voor de laatste scène. Het verhaal vind ik veruit het absurdste dat ik al gezien heb en de personage's zijn subliem (merk op dat die schietgrage man, een parodie is op Rambo)
Witch-king
en in RotK is hij een van de huurlingen op de schepen, maar dat zie je waarschijnlijk pas in de extended edition.
Dat stuk waar Peter Jackson in zit in ROTK zie je inderdaad alleen in de extended editie.
otherfool
Genoeg aardige ideeen en mooie effecten, maar uiteindelijk te rommelig en veel te lang. Eigenschappen die Jackson in zijn latere werk tot in perfectie wist uit te bouwen.
2*.
Patat
De titel zegt genoeg over deze splattermovie die bezaaid is met een bedje van pijnlijk mislukte humor.
Het verhaal slaat op niets, maar dat is duidelijk nooit de bedoeling geweest.
Een film met een grote cult-status, maar voor mij althans tenenkrommend slecht.
Mijn oordeel: een slechte 1/5.
Macmanus
Amateuristisch.
Kijk naar een film die een paar vrienden hebben gemaakt op een mooie vrije dag. En je zult veel dingen terug zien die hier ook zijn gedaan. Acteurs die denken dat ze overdreven gekken bekken moet trekken om grappig te zijn, te lang uitgerekte scènes, dingen willen proberen waar je eigenlijk helemaal niet de mogelijkheden voor hebt.
Alleen het goor is niet onaardig en hier en daar wel iets geestigs, maar verder was het waarschijnlijk erg gezellig tijdens het maken.
1,5* Leukste grap is eigenlijk nog wel dat de maker hiervan nu 1 van de duurste films ooit op zijn naam heeft staan.
the spies
Hou je van dit soort films, kijk dan ook eens Night Of The Bloody Apes.
mikoz
Amateuristisch.
Die acteurs acteren net zo als het niveau van de film , het is allemaal overtrokken ook hun acteerprestaties , zie het net zoals de gore humor.
Amateuristisch.
Is je niet opgevallen dat de cameravoering en montage van dit 'amateuristiche' werkje niet heel erg afwijkt van die duurste productie ooit.....?
Macmanus
Yeah right. Niet dat King Kong nou een briljante film is, maar het camerawerk en montage is wel beter/anders dan hier. Scherpere montage en veel gebruik van dolly's en meer van dat soort spul. Logisch ook dat hij dat hier niet heeft kunnen doen maar dan moet je je misschien iets bescheidener opstellen, en niet denken dat je een full feature horror film kunt maken voor een schijntje. Verder ligt het Amateurisme ook voornamelijk bij de belichting en het acteerwerk.
En Mikoz het acteerwerk is gewoon slecht, dat kan iedereen, heeft niks te maken met expres overdreven willen doen ze kunnen gewoon niet beter.
Belichtig, hu.
Los van het feit dat het grootste deel van de film zich in de buitenlucht afspeeld en je nu niet bepaald de zon de schuld wil geven is belichting niet echt een kriterium om een low budget film op te waarderen.
Concept, cameravoering en montage zijn wel zaken die je ook met een beperkt budget naar je hand kan zetten en daarin is deze film rond uit brilliant. Denk maar aan de geweldige vertigo shots in het gevecht op de klif, de big close ups van het pistool in de openingsscene, de geestige montage in de hamer sequenze en je kan niet anders vaststellen dat het plezier en het talent van deze productie afspat. Dat er dan (hoewel in lijn met het verhaal en de rest van de film) geen oscarwinnende acteerprestaties worden neergezet heeft mij in ieder geval totaal niet gestoord.
PS. ik dacht dat je LOTR bedoelde als mega productie, De scenes waar de fellowship door de landschappen worden gevolgd (veelal van boven/achter op de rug) is vrijwel identiek als de achtervolging van Derek door de mannen met de hamers. Ook het snijden van een totaaln aar een big close up is in beide films veelvuldig toegepast.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Lat Sau San Taam
Actie / Drama, 1992