Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Miho Kanno, Tatsuya Mihashi en Hidetoshi Nishijima
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 10 april 2003
Plot Dolls
"Three stories of never-ending love."
De film gaat over drie hedendaagse liefdesverhalen die geïnspireerd zijn op het Japanse poppentheater. Matsumoto en Sawako waren ooit een gelukkig koppel dat op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen. Maar door de inmenging van de ouders, die vooral het belang van de familie voorop wilden stellen, werd de jonge man gedwongen tot een vreselijke keuze. Hiro is een eenzame, ouder wordende yakuza leider. Dertig jaar geleden was hij een arme fabrieksarbeider die elke middag in het park zijn vriendinnetje ontmoette. Maar door voorrang te geven aan zijn persoonlijke ambities, liet hij haar staan. Nu keert hij terug naar het park om er oude herinneringen op te halen. Haruna Yamaguchi brengt haar dagen door aan het strand, waar ze naar de eindeloze zee kijkt. Haar gezicht is half omhuld met verband. Voor haar ongeval was zij een gevierde popster die een glamoureus leven leidde. Miljoenen fans verafgoodden haar, maar Nukui was ontegensprekelijk haar meest toegewijde fan. Vandaag wil hij zijn trouw bewijzen.
Sawako
Haruna's Aunt
Young Hiro
Young Ryoko
Haruna's Manager
Wat ik er van gehoord en gelezen heb, lijkt dit weer een hele goede Kitano film te zijn. Drie verhalen ineengewoven, dat zijn we niet zo van 'm gewend. Dit lijkt me in ieder geval geen rechttoe rechtaan Yakuza verhaal.
FisherKing
Wat te vertellen van dit weergaloze 'sprookje' met fantastische muziek en de mooiste fotografie/kleuren ooit in een film gezien; bovendien ingebed in een meesterlijk verhaal waarin tijd door elkaar loopt. Magnifiek !!
FisherKing
Gaat vandaag in Premiere.
Hele goede recensie in NRC
De Zuiderlingen moeten wachten tot 4 Juni 2003 voordat ie daar in Premiere gaat. (Tenzij men dicht bij Eindhoven woont)
sydney
De beelden zijn weergaloos mooi en een "10" voor het scenario. 3 verhalen die vlekkeloos in de film zijn verweven. Deze film kan ik nergens mee vergelijken en dat maakt hem in zoverre uniek. ****½
FisherKing
Herzien en weer helemaal ondersteboven.
Ongelooflijk deze film te beschrijven. Weer twee uur voorbijgevlogen. Kitano definieert hier nu nieuwe cinema. Ten eerste de oogverblindende beelden.
Ten Tweede het zo originele verhaal.
Ongelooflijk hoe Kitano dat voor mekaar gekregen heeft. Bij elke viewing wordt de film rijker en dieper. En zit me nog steeds af te vragen hoe ie die kleuren enzo in die film krijgt....
En ongelooflijk, er loopt hier letterlijk een rode draad doorheen.
Gvd deze film draait maar in vijf steden, en niet eens in Utrecht.
FisherKing
Is dit een beetje de Japanse Magnolia of zo?
Misschien wel maar niet zoveel verhaaltjes
Op de aziatische manier gemaakt maar onvergelijkbaar met elke film die ik ken.
Cliche's worden door hun schoonheid kunst. heel moeilijk te beschrijven.
Maar geen horror hoor.
FisherKing
Gvd deze film draait maar in vijf steden, en niet eens in Utrecht.
Ja de roulatie is een ramp en ik vrees dat de film niet eens lang blijft draaien.
Toch is het een film die in de bioscoop het beste tot zijn recht komt.
In Eindhoven enkel vertoning om 21:45 (kleine zaal) met daarentegen 3 aanvangstijden voor het saaie Russian Ark.
EmDee
deze film echt iets met horror te maken?
Goodfella
Schitterend, fan-tas-tisch!! Een zeer subtiel, diep en emotioneel sprookje... De beeldenstroom die je hier over je heen krijgt is werkelijk onvoorstelbaar mooi, met geen pen te beschrijven. Hier krijgt het begrip KLEURENfilm een geheel nieuwe definitie. Echt, mond open en kwijlen maar
Het is bovendien prachtig om de overeenkomsten tussen de diverse verhaallijnen te ontdekken en het is des te knapper dat de film daarvoor alle mogelijkheden biedt. Het verhaal wordt zeer rustig en sfeervol verteld, heel erg mooi om te zien hoe de verschillende verhalen elkaar kruisen en in elkaar grijpen.
Hier en daar ook nog eens érg grappig, maar uiteindelijk vooral ontroerend mooi. Vantevoren verwachtte ik een soort überversie van Kitano's Kikujiro en het bleek dus zelfs nog wat meer te zijn...
De beste film dit jaar tot nu toe, gaat dat zien!
Padd0
Ik kan enkel alles beamen wat hierboven gezegd wordt.
Je wilt gewoon niet knipperen met je ogen omdat je dan bang bent dat je iets zult missen.
Daarbij is de muziek van Jô Hisaishi ook nog eens prachtig.
Voor nu geef ik 4,5* maar dit is zeker een film die nog hoger kan krijgen.
Ramon K
Zeker een geweldige film! Schitterende beelden, kleuren en muziek. Vooral de verhaallijn met de twee geliefden en het rode touw is zeer diep en ontroerend. Toch is er 1 minpuntje die de film belet de volle score te krijgen. Het verhaal van de popster en de fan is niet zo boeiend en past naar mijn mening niet in het filmthema 'verdoemde liefdes'. 4,5 sterren
Goodfella
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Verdoemde/noodlottige liefde is zeker een thema, maar het ging volgens mij ook over mensen die voor elkaar waren voorbestemd, ingrijpen van het lot zeg maar, maar niet tot elkaar konden doordringen en zodoende hun ondergang tegemoet gingen. Juist het verhaal met die popster en de fan vond ik hierin erg mooi. Normaal gesproken zouden ze elkaar nooit zo ontmoet hebben, nu gebeurt dat uiteindelijk toch maar loopt het toch weer fataal af... Vond 't erg mooi bij de rest van de film passen.
Die scène waarin de kijker kennis maakt met die popster vond ik trouwens geweldig! Je ziet eerst dat meisje alleen op het strand zitten, hele rustig en ingetogen moment.. meteen daarna keiharde muziek, camera's in beeld die op de maat mee lijken te zweven.. een grappig dansje.. vond dit erg verrassend gebracht
tovenaar

Mi me mi mu mi ma Magical Beam!
Even voor de mensen die de film ook gezien hebben, download een mooie kleurige wallpaper van Dolls om je weer even helemaal terug te wanen in de geweldige beeldenstroom die over je heen is gekomen toen je Dolls keek!
as
potverdorie. Begin nu toch wel echt heel nieuwsgierig te worden na het belezen van al die positieve berichten. ben een groot liefhebber van kitano's werk maar vond zijn laatste echt ontzettend tegenvallen.
Ga er zo snel mogelijk heen!
Jordy
M'n eerste film van Kitano.
De film ziet er inderdaad adembenemd uit, dat rood... zo mooi. Verder vond ik het helaas tussen een paar erg mooie momenten hier en daar wat saaiïg, maar zeker de moeite waard.
Zavo
Mee eens, ik vond het een mooi gemaakte film, dat zeker, maar toch ook vrij saai, een half uur voor het einde had ik het wel gezien. 3*
gondwana
Ben al lang Kitano-fan en dit is tot nu toe z'n beste vond ik, wel spijtig dat hij er zelf niet in meedoet.
Voor hij zelf de films regisseerde speelde hij in komedies en deed hij stand up.
Toen begon hij zelf te regisseren en werd het allemaal veel gewelddadiger (violent cop), maar toch nog plaats voor poezie en schoonheid (sonatine).
Na een motorongeluk (littken + tic) begon hij ook te schilderen (zie hana bi) en werd het steeds maar estethischer (kikujiro en nu dolls).
Alhoewel Brother (eigenlijk meer remake van sonatine) en battle royale (enkel als acteur) nog steeds bloedig zijn is geweld echt niet het kenmerk. Zeker niet in Dolls.
Saai!? Hoe kan je dit nu saai noemen?
Is deze film eigenlijk al in de videotheken te vinden en zo niet, weet iemand dan wanneer hij uitkomt?
FisherKing
Ik las een mooi interview met Kitano (met dank aan Kapp. )
Waarom hij zelf niet in de film speelt :
Between you and me, the real reason that I didn't appear in DOLLS was because I would have been embarrassed to wear those costumes! Plus, I didn't want to have to walk around in a field of snow in the cold of winter!
Da's nog eens een mooi excuus
Ik ga het even voor je navragen. Ik kom er nog op terug!
Nee, ik weet het nog niet. Ik heb het gevraagd, ik krijg nog antwoord...
Oké, alvast bedankt dan. Als ik vragen mag, hoe kom je eigenlijk aan zulke informatie. Is er één of andere internetsite waar de films op staan die in de videotheken komen?
Ik heb e-mail adressen en telefoonnummers van contactpersonen bij filmmaatschappijen en ontvang informatie over nieuwe releases per e-mail en post. Deze contacten gebruik ik ook om prijsvragen te organiseren.
zombie
Maandag 30 juni kan je deze geweldige film nog eens bekijken als je in de buurt van groningen woont....(RKZ-bios).....wat een geweldige film zeg, Kitano's mooiste werk tot nu toe...
pjotr
En daarbij komt ook nog dat één van de kopieën (die wij zouden draaien) naar de eeuwige jachtvelden is versnipperd...
Over de film zelf: tja...ik ben het volkomen eens met alle "Dolls-positivo's"...lekker makkelijk
Misschien verhoog ik de score nog een half sterretje naar de volle vijf sterren als ik 'm nog een keer zie....(het is namelijk niet verstandig om een film te gaan kijken als je net 4 dagen Werchter achter je kiezen hebt en een bus-terugreis van 7,5 uur).
Buiten de verhaallijn, camerawerk,decors en kleurgebruik vond ik ook de kleding van de acteurs te gèk....zéér stijlvol..
Ook leuk : Zombie wees me erop dat Ichi (je weet wel ...van the Killer) ook een klein rolletje heeft als collega van Matsumoto...

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Bin-jip
Drama / Romantiek, 2004

Tasogare Seibei
Drama / Historisch, 2002
japanspijtbroken engagementzelfmoordpogingallegorynieuwe liefdeyakuzapop starbunraku moordmultiple storylineseternal lovelong lost love japanese film