Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
IntoTheSky
Film begon steengoed en ik zat gelijk in de film. (spanning werd goed opgebouwd)
Helaas was de 1ste scene ook tevens het beste. Hierna volgen stukken die gewoonweg te lang duren en er zat totaal geen vaart in. Dat is jammer want er zaten een paar mooie momenten tussen. Maar ik verloor te vaak mijn aandacht. Film werkte gewoon niet voor mij...toch nog 2,5 gegeven
Edie
Een paar leuke scenes, Christoph Waltz was wel geweldig
verder vond ik er niet veel aan, sommige dingen werden veel te lang uitgerekt (vrij normaal bij Tarantino, maar in bv Pulp Fiction bleef het gewoon zeer vermakelijk, nu lijkt Quentin er vooral een gewoonte van te maken).
MichaelMovie
Voor mij is dit een topfilm met zeer goede dialogen en uitstekende acteerprestaties. Vooral Christoph Waltz speelt schitterend.
Ook het gebruiken van de verschillende talen door elkaar tijdens de dialogen vond ik echt wel goed.
blurp194
Weer eens herzien.
Het blijft een leuke film. Wat me wel erg aanspreekt - zoals altijd - is de meertaligheid. Dat maakt het geheel zoveel aansprekender dan de te vaak gebruikte truc om iedereen maar met een krom accent te laten praten. Maar. Wat me toch wel ietwat van het hart moet is dat er wel een neergaande lijn in het werk van Tarantino zit. Op zich nog niet eens zozeer merkbaar in deze film, vanwege dat er met een enorme hoeveelheid acteurs altijd wel wat dicht te lopen valt. Maar de muziek is minder, de dialoog is minder, het script is minder. Enkel de acteurs en het budget lijken meer. Dat wordt dan wel wat verborgen onder de lompheid van het script en de geweldsorgieen die twee keer de aandacht afleiden. Maar toch is het er.
The Brain
Als je de scores voor deze film vergelijkt valt onmiddellijk het grote verschil in punten geven op. De een vindt het geweldig de ander vindt het niets.
Dit is een Tarantino film, niet zijn aller beste maar nog steeds heel erg goed. Houdt je niet van zijn soort films dan moet je er niet naar kijken! Het verhaal is net zo waarheidsgetrouw als Hans & Grietje.
Keek je vroeger al graag naar spaghetti met langgerekte scenes en dialogen en broeierige sfeer dan kun je zeker deze film ook waarderen. De acteer prestaties zijn top, het speelplezier spat van het scherm.
lovecraft
Wat een quatsch, zeg. Dus als je Pulp Fiction of Reservoir kunt waarderen moet je meteen ook maar al het werk van Tarantino goed vinden? Vreemd.
Bovengenoemde twee films vind ik zelf - en velen met mij uiteraard - van exceptionele kwaliteit. Het overige werk van Tarantino echter overstijgt de middelmaat imho nauwelijks. De dialogen zijn vaak over the top, om niet te zeggen saai en zelfs voorspelbaar. Natuurlijk zijn die dialogen één van Tarantino's bekendste kenmerken, maar als je het mij vraagt schiet ie te vaak door. Niet alleen in Inlgorious Basterds, ook in andere films. En Kill Bill... God, dat is m.i. werkelijk een draak van een film. Kom er nauwelijks doorheen. Laat staan twee delen!
Nee, twee sterren. En dat is voornamelijk omdat ie afwijkt van standaard oorlogsfilms.
Toontje G
Hij kwam op tv langs, even kijken. Wat blijft het een geweldige film. Volgens mij is het de 4e keer dat ik hem nu gezien het blijft een klassieker. Het begint al gelijk goed, de scene tussen LaPadite en Landa. Daarna komt Aldo Raine ten tonele, gespeeld door Pitt. Schitterend over de top geacteerd met dat prachtige accent. De film gaat maar door met de ene scene nog beter dan de andere. Topper was voor mij toch wel Waltz die een pracht van een rol neerzet. Ach je kan er uren over blijven praten maar voor mij blijft het een giga mooie film.
Ferdydurke
Op de Operation Kino van de Amerikaanse filmindustrie (de Tweede Wereldoorlog als entertainment voor het grote publiek) laat Tarantino, de ironiserende meester van de slechte smaak, de estheticus van de pulp, zijn eigen Operation Kino los, met als hoofdplot een... Operation Kino, waarmee de oorlog d.m.v. een aanslag op een bioscoop in Parijs waar op dat moment zo’n beetje de gehele nazi-leiding, incl. Führer, een nazi-propaganda film aan het bekijken is, in één grandioze klap beëindigd moet worden.
Hoe lollig en gelaagd wil je ‘t hebben, zou je zeggen. Tarantino knipoogt zich weer een ongeluk met allerlei referenties aan film en filmgeschiedenis, maar een eigen ziel krijgt deze hele operatie niet.
Een goede film kenmerkt zich, denk ik, onder andere door een goede opeenvolging van scènes, scènes die juist in het verband met elkaar, elkaar versterken. Maar hier gebeurt eigenlijk het tegenovergestelde. De potentiële kracht van elke scène – of zich dat nu in het drama, de thriller, de satire of de slapstick bevindt – wordt onderuitgehaald door het voorafgaande, of het daaropvolgende, zo lijkt het. Bovendien zijn er enkele episodes (het café, de kelder) die qua lengte de spanningsboog te boven gaan, een beetje doorzeuren; het geeft de film herhaaldelijk een nodeloze traagheid.
Misschien ligt het nog eenvoudiger, en slaat Tarantino zijn film al met de tweede episode (de introductie van de volslagen mallotige Basterds) morsdood, en helpt er geen lieve moedertje meer aan. Die slag dreunt eigenlijk door in alle daaropvolgende scènes, vooral als die qua sfeer heel anders zijn. Zo wordt het een heel gek allegaartje, een roerbakgerecht waarin per ongeluk een hele fles ketjap is gevallen, en daarom nergens anders meer naar smaakt.
Oké, je zou in het geheel nog een illustratie kunnen zien van de macht van film om de werkelijkheid naar believen te vervormen (te esthetiseren, te verkitschen, te verpulpen), én tegelijkertijd de onmacht van film om echt iets zinnigs te zeggen over wat dan ook, maar erg geestig wordt het allemaal toch niet.
Illustratief is misschien wel dat ik alleen tijdens de ‘serieuze’ proloog hardop moest lachen: steekt onze SS-er daar een pijp op in de vorm van een waldhoorn? Soms kunnen waanzinnige details de sfeer van een scène versterken of juist relativeren, maar dit is een opgelegde flard; het doet helemaal niets... Die lach was er dan ook één van verbijstering.
Volgens mij vertilt Tarantino zich met Inglourious Basterds een beetje. Ik laat die slavernij-film van hem maar zitten, denk ik.
ThomasVV
Daar kan ik je alvast geen ongelijk in geven, Ferdydurke! Maar het is precies het verschil met die laatste dat mij ertoe brengt om Inglorious basterds toch nog enige "clementie" te verlenen. Ondanks jouw grotendeels pertinent commentaar, ondanks de vaak ontbrekende samenhang en proportie, wáren een aantal min of meer knappe/leuke/originele/amusante vondsten en scènes er toch. In zo'n geval is er voor mij dan nog iets tussen 2 en 5 sterren...
eka81
QT heeft een maling aan historie. Hij maakt een film op zijn manier. Als je als kijker naar zijn film kijkt moet je het laten gaan en gewoon genieten.
Alles klopt in deze film. Alleen al de eerste scene die meer als 20 min. duurt is geniaal.
Halve wege de film zakt het iets in en komt daarna weer terug.
Een betere filmmaker zal niet zo gauw opstaan denk ik.
Daan258
Best een tegenvaller van Quentin Tarantino.
Slecht was het zeker niet maar vergeleken met zijn andere films was dit toch een stuk minder.
Af en toe gewoon te langdradig en beetje saai omdat sommige scene's echt te lang duren.
Enige wat echt goed was aan deze film is Christoph Waltz, die zet wel echt een geweldige rol neer.
Al met al een leuk filmpje maar had er eerlijk gezegd meer van verwacht.
John Barry
Inglourious Basterds is een film met een aantal grappige momenten. Maar deze film weet niet de hele speelduur te boeien.
Deze film is een soort parodie op de tweede wereld oorlog. Je moet deze film een beetje met een korreltje zout nemen. Veel dingen in de film zijn wel grappig. Er zijn in deze film twee plannen om de nazi’s uitteschakelen. En het word toch wel spannend naar het eind toe of een van die plannen, of beide plannen , zullen slagen. Het verhaal van deze film is leuk bedacht. Alleen is het verhaal te karig om er een film van te maken van twee en een half uur. Sommige stukken van deze film zijn te langdradig. Zoals bijvoorbeeld die scene in het café waar die Engelse spion zichzelf verraad door de manier hoe hij bier bestelt. Opzich een scene met leuke stukken. Maar die scene duurde veelte te lang. En zo zijn er wel meer scènes in de film die leuke stukken hebben, maar die echt te lang duren. Deze film had echt een stuk korter mogen duren.
Dan het acteerwerk. Om te beginnen met Brad Pitt. Pitt speelt in deze film Lt. Aldo Raine. Hij is de leider van een groepje soldaten die wraak nemen op de nazi’s. Als ik eerlijk ben heb ik me in de film me erg lopen Irriteren aan Brad Pitt. Echt heel erg goed acteert Brad Pitt niet en zijn personage is een meedogenloze zak. Brad Pit moest ook zo nodig zijn accent een beetje aanzetten want dat zou indruk moeten maken. Bij maakte het in ieder geval geen indruk. Het overdreven aandikken van het Amerikaanse accent maakt dat ik me alleen maar meer ben gaan storen aan Brad Pitt.
Wel heel goed vond ik Christoph Waltz als Hans Landa. Landa komt aan het begin van de film over als een aardige man, maar al gauw laat die zijn sluier vallen. Landa is een heel speciaal personage. Hij is eigenlijk gewoon een rotzak maar door zijn charmante voorkomen vergeet je dat eigenlijk helemaal. Een hele goede rol van Waltz . Christoph Waltz steelt in deze film echt de show. Over de rest van de cast kan ik kort zijn, die acteren allemaal naar behoren. Verder niks op aan te merken.
De muziek in deze film vond ik wat vreemd. Ik herkende onder andere de muziek van Ennio Morricone in deze film. Hoewel ik de muziek op zich niet slecht vind, moet ik wel zeggen dat de muziek niet bij de film past. Ze hadden in deze film moeten zorgen voor wat passender muziek.
Al met al is Inglourious Basterds een film met wel een aantal leuke stukken. Het verhaal is wel leuk bedacht. Wel duurt deze film te lang. Deze film had echt wel wat korter mogen duren. Verder is de muziek bij deze film niet zo passend. En heb ik me mateloos lopen irriteren aan Brad Pitt. Christoph Waltz daarentegen vond ik wel erg goed. Dit vond ik een aardige film om keer gezien te hebben, maar deze film is niet bijster goed.
2 sterren voor deze film.
Cinemaniak
John Barry, Volgens mij heb je inderdaad niets begrepen van de film
Niet erg, maar Brad Pitt acteer voor mijn gevoel als nooit te voren. Compleet, maar dan ook compleet in character. De scene in het café vind je onnodig lang duren? Die spanningsboog van 15-20 minuten is alleen al pure entertainment en dan dat abrupte einde. Voor mijn gevoel klopte alles aan die scene, van het begin, tot het eind en het vervolg (Landa vindt de schoen). Niets dan lof.
Blij dat je in ieder geval de rol van Christoph Waltz weet te waarderen. Overtuigde in deze film net ietsje meer dan Brad Pitt.
John Barry
Cinemaniak gezien het hoge gemiddelde van deze film kan je wel stellen dat veel mensen iets in deze film zien, wat ik niet zie. Ik snap niet zo goed wat deze film nu zo briljant maakt. Veel dingen vond ik allemaal wel grappig, maar het duurde me wat allemaal te lang.
Het character van Brad Pitt vond ik maar een vervelend personage en Pitt speelde die rol naar mijn idee wat overdreven, vooral door het aandikken van zijn accent. Wat maakt Brad Pitt in deze film dan zo goed?
Ik ben blij dat we in ieder geval wel de zelfde mening delen over Christoph Waltz
Cinemaniak
Brad Pitt deed hier inderdaad meer aan overacting dan normaal, maar dan zonder te forceren. Aan de ene kant koppelt hij de komische van Aldo Raine aan de verontrustende, sadistische nazi (let op hoe hij dit uitspreekt)-killer waar veel dreiging vanuit gaat. Het wraakzuchtige karakter blijft overtuigend, zonder het komische te verliezen.
mcdaktari
Net ietsje meer dan Brad Pitt??? Man Christoph Waltz maakt i.m.o de film voor het grootste deel. En wat Brad Pitt betreft, die vind ook ik in I B niet heel speciaal acteren.
JoeCabot
Traag maar heel erg badass.
Inglorious Bastards is een ouderwetse wraakfilm, maar dan wel eentje met een duidelijke Tarantino-stempel. Fun gegarandeerd.
Verwacht zeker geen aaneenschakeling van shoot-outs en knokpartijen. De film bestaat vooral uit ellenlange, maar bijzonder scherpe dialogen. Cynisch en grof, zoals we gewoon zijn van de regisseur. Er hangt ook steeds een dreigend sfeertje in de lucht, waardoor het allemaal best spannend blijft.
Volledig geweldloos gaat het er natuurlijk niet aan toe.
Een beetje gore hier, een beetje schieten daar. Er is dus zeker wat actie tussendoor voor wie geen zin heeft in 153 minuten lang conversaties. Maar behalve de apotheose in de cinema wordt het nergens écht bont.
De historische achtergrond is leuk, vooral omdat er lekker lomp mee omgegaan wordt. Sommige personages zijn gebaseerd op echte WOII-figuren, andere personages zijn volledig van de pot gerukt. Wel zijn ze allemaal even bloeddorstig. Vooral de Jew hunter (Christoph Waltz) en Aldo Raine (Pitt) wisten te overtuigen.
Kudos verder om niet onmiddellijk over te schakelen naar het Engels. De nazi's spreken gewoon Duits, zoals het hoort. Ook het Italiaans van een iets te zelfzekere Pitt ("Bawnjorno") was echt genieten.
Grappig extraatje: de nep-propagandafilm 'Stolz Der Nation', die eigenlijk één langgerekte shoot-out is.
Hollywoodvermaak met een dikke middelvinger. 4*
Aazhyd
Film gezien, zeer vermakelijk. Hij was serieuzer dan ik dacht, ook al zitten er wel komische en over-the-top stukken in. Eigenlijk 2 verhalen in 1 (doet Tarantino wel vaker), waarbij ik het verhaal van Shosanna beter uit de verf vind komen. Ik vond de rol van Bradd Pitt gaandeweg nogal irritant worden. Hij is een stripfiguur, een uitermate plat karakter. Beetje teveel eer voor de leider van de Basterds.
Ik had de indruk dat de vertolker van Hitler veel naar Der Untergang heeft gekeken. Zelfde stijl van praten, zelfde maniertjes.
ambrosini
Cast is goed behalve Brad Pitt.. volgens mij zijn er betere acteurs die deze rol hadden kunnen vervullen.
Verhaal begint goed en blijft sterk..
JeroenFR08
Sterk gespeelt, mooie soundtrack, echte Tarantino film, vermaak, humor. Noem het allemaal maar op. Natuurlijk wel een tikkeltje ongeloofwaardig, maar dat neem ik voorlief omdat t Tarantino is. Gek eigenlijk.
Voor mij weer een van de betere Tarantino films. Absoluut niet saai, elke scene gebeurd weer wat. Kijkplezier van heb ik jou daar. Geweldig.
"Bawnjornoo!"
JHagenstein
Fantastische film.
Lange scenes, fenomenale dialogen, en ook een dosis humor. Natuurlijk een beetje over de top, maar dat doet Quentin met veel films en bij Inglourious Basterds komt dat alleen maar ten goede, als je het mij vraagt. Drie mensen staken er voor mij zwaar boven uit. Melanie Laurent, Brad Pitt en Christoph Waltz. Laurent en Pitt overtuigde enorm, maar Waltz als kolonel Hans Landa droeg de film vrijwel in zijn eentje.
Toch had deze film ook zijn minpunten. Omar en Donowitz konden namelijk nog makkelijk ontsnappen uit de bioscoop, voordat het in de hens ging. Ben ik de enige die het raar vond dat zij daar bleven en het eigenlijk wel goed vonden dat ze ook de lucht in gingen? Misschien wel een heel klein detail maar ik vond het uiterst opvallend.
Desalniettemin geef ik deze film vier sterren, toch weer genoten, vorige week donderdag.
Rob82
Heerlijke film. Terug gekeken en doordat ik vind dat scenes memorabel blijven, toch een halfje verhoogd. Hoe sterk kunnen dialogen zijn, die heb ik zelden zo gezien. Hoe de voelbare spanning in de eerste scene wordt opgebouwd. Prachtig hoe Waltz dit neerzet! (ook knap om de talen zo vloeiend te beheersen) Ook het café vind ik een sterke opbouw hebben, je voelt dat het ergens een keer mis gaat. De humor ook mooi en grappig geacteerd door nazikiller Brad Pitt. 'arriverdecci' Maar goed, gezien de 181 pagina's wel alles over gezegd:)
P.s. John Barry: De film langdradig vinden en zelf een langdradige comment schrijven die ook veel korter had gekunt (vaak argumenten 3x (in verschillende vormen) herhalen bijv. 'Brad Pit moest ook zo nodig zijn accent een beetje aanzetten want dat zou indruk moeten maken. Bij maakte het in ieder geval geen indruk. Het overdreven aandikken van het Amerikaanse accent maakt dat ik me alleen maar meer ben gaan storen aan Brad Pitt.' en 'Wel duurt deze film te lang. Deze film had echt wel wat korter mogen duren', daarna nog een samenvatting. Jaja point made;) tip om even terug te lezen voordat je de comment plaatst (opbouwende kritiek:)
cucciolo
Toch grappig dat veel kritiek hier uitgaat naar de traagheid, terwijl ik dat juist een van de pluspunten vond, hoe Tarantino een situatie top op het bot uitbuit en spannend weet te houden. Het zijn juist die momenten die me op het puntje van mijn stoel deden zitten.
Zelf geef ik niet meer dan 3 sterren, vanwege het best wel flauwe verhaal, en dan met name de ontknoping, die me met een onvoldaan gevoel achterliet. Juist omdat het zo goed opgebouwd is.
Maar die twee en half uur vlogen voor mij zo voorbij..
Queno
Brad Pitt als glorieuze Nazi-killer met een Tennessee-vuilbek die uit is op het scalperen (heus, als
kijker moet u wel wat bloederigheid kunnen hebben) van Nazi's. Veel, heel vééél dialogen waardoor het de langdradige kant op lijkt te gaan. Maar de apotheose binnen de fuik van een klein Parijs theatertje vergoedt veel. Met een Hitler die in full shot finaal aan gordt wordt geschoten door een machinegeweer.
Tarantino houdt in de opening en de finale veel spanning aan, strekt de aandacht uit (met de verstopte bewoners turend door de plankopeningen) om vervolgens de trekker over te halen. Pure westernregie.
Misschien met de onredelijkheid dat de Basterds niet het complete leidend thema zijn, maar er meer voor zijn om het op te gang te helpen; een afleidingsmanoeuvre voor de belangrijkste ontknoping die zijdelings wordt afgespeeld.
dreambrotherjb
Gisteren nog eens herbekeken. Prachtige Mélanie Laurent toch wel hier.
Dit lijkt me toch wel zo een film te worden die ik nog tig-aantal keren zal herbekijken door de jaren heen.
John Milton
Gisteren nog eens herbekeken. Prachtige Mélanie Laurent toch wel hier.
Oh ja hoor. Om de paar jaar. Django ook. en wat eraan vooraf ging helemaal natuurlijk. Kan niet wachten tot The Hateful Eight uitkomt
dreambrotherjb
Zou je daar Jackie Brown ook onder rekenen? (heb die nog niet gezien)
John Milton
Grappig dat je juist die noemt. Jackie Brown is een vreemde eend.
Sommigen vinden het Tarantino's meest volwassen film, anderen juist zijn minste (wellicht met uitzondering van Death Proof). Om eerlijk te zijn, ik heb hem een keer of 5 gezien sinds hij uitkwam, maar nee, hij heeft nooit voor me betekend wat RD, PF, KB, IB en DU doen. Hoewel ik zeker wel sterke kanten vind hebben.
However, je moet hem natuurlijk snel gaan zien.
Benieuwd wat jij vindt!
dreambrotherjb
Bedankt voor de tip John Milton. Ik wou eerst een compliment met toespeling maken op 'Paradise Lost', maar het lijkt mij wijselijk dat niet te doen
Ps.: Waag je je bewust niet aan een top 10 op je pagina? Zou er anders wel benieuwd naar zijn.
John Milton
Jep. Ergens vorig jaar weggehaald, zoals je in de link kunt lezen. Het was ook niet zo'n spannende Top Tien hoor! Maar ik heb hem voor je opgesnord hoe hij er in 2012 uitzag. Ik heb geen idee hoe ik hem nu zou maken om eerlijk te zijn, wat ook de Reden is dat ik hem weg heb gehaald. Als ik een keer tijd heb zal ik wel een nieuwe maken, maar dan ergens waar ik toelichtingen kan maken.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972