• 9.378.170 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.135)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van TomPSV

TomPSV

Weer een meesterwerk van Tarantino. Ik vind dit momenteel met Reservoir Dogs de beste film van Tarantino, maar ik wil zijn films over een tijdje zeker nog gaan herzien.

De film lijkt rustig te beginnen bij dat huisje op het platteland, maar zet meteen de toon voor de rest van de film. De dialogen zijn zo fantastisch om naar te luisteren. Je weet dat er op een gegeven moment iets gaat gebeuren. Daar wordt echt op een fantastische manier naar toegewerkt. De sfeer is perfect aanwezig en Christoph Waltz als Hans Landa vond ik fenomenaal goed. Hij steelt voor mij echt de show.

Wat we van Tarantino gewend zijn is dat hij verschillende verhaallijnen door elkaar heen laat lopen en dat was ook dit keer weer het geval. De introductie van de Basterds was na de indrukkwekkende scènes op het platteland iets heel anders, maar het werkte wel erg goed. Brad Pitt was als leider van dat groepje erg leuk en ook de rest van dat groepje deed het goed. Met de nodige humor werd het zo nu en dan ook een stuk luchtiger en nog prettiger om naar te kijken.

Ook Shosanna Dreyfus was natuurlijk een interessant personage. Door de gebeurtenissen leef je erg met haar mee en in die scène met Hans Landa kreeg ik wel medelijden met haar. Wat had ze een ontzettende hekel aan die vent. En volkomen terecht natuurlijk. Een minpuntje vond ik Fredrick Zoller. Ze probeerden op die manier ook nog even een liefdesverhaaltje in de film te stoppen en daar zat ik niet echt op te wachten. Het kwam ook een beetje geforceerd over allemaal.

Verder is het einde natuurlijk prachtig, dat Shosanne op die manier wraak kon nemen. De brand in de bioscoop werd ontzettend goed in beeld gebracht. Je zag heel goed de angst in de ogen. Knap gedaan. De soundtrack was, zoals in eigenlijk iedere film van Tarantino, ook hier weer geniaal. Echt een heerlijke oorlogsfilm.

avatar van witboek

witboek

Zeker een film die je moet gaan zien

avatar van DeWolff

DeWolff

Geweldige film met uiteraard fantastische dialogen, echte Tarantino film met oog voor detail. Op de één of andere manier heeft deze even nodig om goed te vallen/alles in je hoofd op een rijtje te krijgen. De 2e keer dat je de film kijkt zie je meer details en is het nog meer één geheel.

avatar van paulo31

paulo31

avatar van Hanzig

Hanzig

[quote]paulo31 schreef:

(maar niet huis)[/quote

Lol, grapje zeker

avatar van Wouter

Niet iedereen hoeft met de wolven mee te huilen, toch?

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

Ik ben geen fan van Tarantino, maar deze kon ik wel waarderen. Hoe dat dat komt is lastig te zeggen. Ik denk gewoon het sfeertje en het verhaal me beter beviel dan bijvoorbeeld een Kill Bill en een Pulp Fiction. Toch blijf ik ook hier er geen meesterwerk in zien. Het is vermakelijk en niet meer dan dat.

avatar van Theunissen

Vandaag maar weer eens bekeken (gisteren opgenomen) en deze film blijft gewoon heerlijk om te kijken met als hoogtepunt de ijzersterke scene in het café. En wat een geweldige cast

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

Geweldige film!!Met acteerprestaties van buiten deze planeet.

De uitblinker was voor mij Christoph Waltz die maar liefst even 4 talen sprak.

Maar ook Brad Pitt met zijn Godfather imitatie,haha.

De hele cast en de film was gewoon steengoed.

De volle score 5*****

avatar van ¿?ImAmused?¿

¿?ImAmused?¿

paulo31 schreef:

(maar niet huis)

Je hoeft natuurlijk niet met iedereen mee te gaan,maar ik weet niet of ik dit serieus moet gaan nemen .

Hij staat niet voor niets in de top 250 neem ik aan.Ieder het zijne natuurlijk.

Ben benieuwd hoe jouw top 10 eruit zal zien als je hem samenstelt.

avatar van repok

repok

Geweldige film, super cast!!

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Verhoging met 0,5.

Die sfeer in de pub, de acteerprestaties,dialogen,die timing van de muziek.

Geweldig gewoon. Met voorsprong beter dan Tarantino's nieuwe film Django

avatar van mikey

mikey

Ik ga met je mee. Die pub is echt geniaal. Ondanks de humor is het ook heel eng, precies zoals ik me de Duitsers (van toen) me voorstel. Maar die film in film (die akelige knul en zijn rifle)... ik hoop eigenlijk dat Tarantino die eens gaat maken als extended version.

avatar van ghostman

ghostman

Voor mij misschien de irritantste parodiefilm ooit . Scary Movie X vind ik nog leuker en beter . Vergeleken met deze film is Zoolander (2001) een meesterwerk .

Eindeloos slap gelul ( debiele dialogen ) zonder enige functie , weinig actie , geforceerde en kinderachtige humor ( nep-Hitler ) + de film is EXTREEM SAAI & LANGDRADIG ! Brrr , verschrikkelijke film .

0,01* / *****

avatar van Insignificance

Insignificance

Frappant dat een film met deze titel zo weinig doet en voor elkaar krijgt met de Basterds. Pitt is nog wel even leuk met dat mauwende accent en hoe Stiglitz, die tenminste gezegend is met een vileine kop, wordt geïntroduceerd is helemaal Tarantino, maar afgezien van enkele gewelddadige uitspattinkjes is het maar een suf gezelschap dat slechts in beperkte mate mag komen opdraven.

Een schril contrast met de rest van de (main) cast, waar Tarantino wel het uiterste uit weet te persen. Met Hans Landa wordt inderdaad een fantastisch personage gecreëerd, maar iemand als Mélanie Laurent mag ook niet onvermeld blijven. Geweldige uitstraling en florerend tijdens de strudel scène. Tegen die tijd heeft Waltz zich al bewezen in het ijzersterke eerste hoofdstuk.

Een zinderende opening waar Tarantino het inclusief grap (een elegante pijp) onder hoogspanning zet. Nagenoeg briljant en hij flikt het nog eens in La Louisiane, maar gaandeweg gaat het wringen tussen die breed uitgesmeerde scènes en de rest van de plot. Het ritme van de film breekt, de set-up naar de première draait niet lekker meer en daar gaan ook wat dingetjes mis.

Bowie's Cat People schoot hier in het verkeerde keelgat, maar het meest zwakke moment is zonder enige twijfel het Italiaanse onderonsje. Slapstick waar iedereen uit de bocht vliegt en zo gaat er nogal wat flair verloren voordat het losbarst. Dat mag er dan zeker zijn, al had het nog wel even flink mogen knetteren tussen Landa en Raine. Al met al een comeback, maar met bedenkingen.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Oooh, that's a bingo! Is that the way you say it? "That's a bingo?" ... " !!!

Fantastische Actie-Oorlogsfilm (Heropfrissing) !!! Fantastische film van Quentin Tarantino die de inspiratie opdeed in de film "Quel Maledetto Treno Blindato" van Enzo G.Castellari. In "Inglourious Basterds", een meeslepende ode aan de Oorlogsfilm, mengt Tarantino op zijn eigengereide manier pulp met propaganda, realiteit met fictie en geschiedenis met legendes. Vermakelijke verzinsels in een echte Oorlog met een fantastische cast ! Christoph Waltz steelt echt de show als nazi-Kolonel Hans Landa!

De dialogen zijn verbluffend net zoals de gedoseerde actie ! De heerlijke Quotes vliegen je rond de oren ... ! Brad Pitt alias Lt. Aldo Raine, Diane Kruger alias Bridget von Hammersmark en Mélanie Laurent alias Shosanna Dreyfus leveren net zoals de rest van de cast een puike prestatie af !

avatar van timburton

timburton

paulo31 schreef:

(maar niet huis)

Als je hem niet kent, vraag ik me ten sterkste af in welke grot jij de afgelopen tien jaar hebt geleefd. Dat is geen kwestie van goed of slecht vinden.

avatar van ZenZin

ZenZin

Deze Nazi fantasie/komedie heeft wel een paar aardige scenes, vooral die waarin de café-scenes lekker lang uitgesponnen worden. Jammer dat net voor het eind het scenario door de mand valt zodat de apotheose als een nachtkaars uitgaat.
Tarantino is goeie b-film regisseur.
Het enige echt goeie is dat de Duitsers duits ( en frans en italiaans, haha, jaja... ) praten en de Fransen frans.

avatar van Mitchel_M&M

Mitchel_M&M

Weer een geweldige film van Tarantino met een meestelrijke rol van Bradd Pitt en die SS-generaal.

avatar van frolunda

frolunda

Blijft een goede film maar toch heb ik bij de herziening steeds meer het idee dat ik naar een verzameling losse scenes zit te kijken.Wel goede weliswaar maar dat maakt te samen nog geen meesterwerk.Conclusie,een cinematografisch feest wat maar ten dele geslaagd is.

avatar van ibendb

ibendb

Ik vond 'm niet zo goed als de meesten hier beweren. Sommige dialogen zijn best leuk te volgen, maar een groot deel is erg langdradig, hierdoor wordt de film nogal saai. De film kent wel een aantal goede personages. En daarvan moet de film het vooral hebben. Shosanna, Ms Von Hammerstark en die SS-generaal waren erg vermakelijk. De film is best vies. Niet iets wat je zou verwachten in een film over de oorlog. Tuurlijk, er wordt veel in geschoten maar die hoofdhuid afsnijden was echt kiezig. Toch had ik het mogen verwachten van Tarantino, want zijn Kill Bill en Death Proof waren ook niet bepaald clean. De film staat aangegeven als komedie, toch heb ik echt niet veel gelachen. Enkel toen die generaal ook Italiaans begon te praten. Het einde is dan weer wel mooi en dan pas begint de film te boeien. Jammer, want ik zat me die overige 2u te vervelen. 2,5*

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Wouter schreef:

Niet iedereen hoeft met de wolven mee te huilen, toch?

Zeker niet, maar je laat het net zo klinken alsof iedereen tarantino ophemeld, omdat iedereen hem ophemeld. Misschien is het wel gewoon echt een goede regisseur en heeft die iets wat jij blijkbaar niet ziet, of gewoon niks vind.

avatar van Dh PING

Dh PING

Aangezien ik in de mood van de regisseur ben, dacht ik laat ik Tarantino's Inglourious Basterds maar eens recenseren, en ik moet zeggen dat dit mogelijk zelfs mijn 2de favoriete film van hem is na de echte klassieker Pulp Fiction.

De opening scene van de film is zeer indrukwekkend: De Nazi-Col. Hans Landa (op briljante wijze gespeeld door Christopher Waltz) brengt een (zogenaamd aangenaam) bezoekje aan de melkveehouderij van Monsieur LaPadite. Langzaam zien we hun aangename gesprekje veranderen in een kruisverhoor. Deze scene is spannend, wordt overtuigend neergezet en is prachtig geschreven. Vanaf daar volgen er twee boeiende subplots: de verhaallijn met de 'basterds' en de verhaallijn met Shosanna Dreyfuss. Deze twee verhaallijnen zullen uiteindelijk met elkaar samensmelten tot een spectaculaire brute climax.

Cinematografisch ziet deze film er geweldig uit. De muziek, waarvan er een aantal gecomponeerd zijn door Ennio Morricone, is geniaal en verder zien de locaties er prachtig uit: de achtergrond muziek wanneer je de SS-wagen ziet aanrijden in de opening scene is sfeervol maar ook tijdens de opening credits is gewoon erg goed. Ook valt me op dat het thema 'film' zeer belangrijk is in de film (ik ben daarom ook erg nieuwsgierig naar de film "Nation's Pride" die op de bonus staat).

Mooie oorlogsfilm van Tarantino waarbij WW2 wordt gecombineerd met Tarantino's vermakelijke pulp en regiekenmerken.
5.0 sterren

avatar van Kisje

Kisje

Speelt Tarantino hier ook zelf in mee? Want dat is me nl. ontgaan

avatar van Theunissen

Nee, Tarantino speelt hier niet in mee.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Hij speelt hier wel in mee. Hij speelt hier een kleine rol, zoals de eerste soldaat die gescalpeerd werd en in die film in de bioscoop.
Bron: Inglourious Basterds (2009) - FAQ - imdb.com

avatar van Wouter

YouDrunkGoHome schreef:

Nee hoor. Ik vind hem vrij goed, maar lui.

avatar van dualcia

dualcia

Na het zien van Django, had ik ontzettend veel zin om deze weer eens een herkijkbeurt te geven

Ik kan me nog goed herinneren dat ik 3/4 jaar geleden toen ik deze film in de bioscoop voor het eerst zag, een beetje verliefd ben geworden op Brad Pitt en een groot zwak heb gekregen voor Lt. Aldo Raine.

Inmiddels ben ik een beetje veel verliefd op Brad Pitt en Eli Roth en heb ik een zwak voor alle basterds. Ik ben gek op deze film en het is samen met Kill Bill (die ultiem favoriet is!) toch wel mijn favoriete Tarantino.

Sommige dialogen gaan mij te lang door, waardoor sommige scenes een beetje langdradig worden, en daarom geen perfecte score

*4.5

avatar van Kisje

Kisje

dualcia schreef:

Idem!!!! Heb deze meteen na Django opgezet. Zalige film!

avatar van van duijn

van duijn

Stem verhoogd naar *5.0

Christoph Waltz is echt geweldig als ''the jew hunter'' en vooral de scene waarin De basterds trachten Italiaans te spreken is werkelijk hilarisch. Eindelijk een film ook waarin Hitler daadwerkelijk dood gaat en er ''wat van de geschiedenisboekjes af wordt geweken''