Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Hoezo anti Duits??
Ik snap je reactie niet, heb je de film wel goed be(ge)keken?
De wijze waarop Tarantino in deze film Duitsers af laat maken is in mijn ogen
pervers en sadomasochistisch. Niets meer en niets minder. Daarmee laat hij zijn lustbotvieren van grof anti Duits geweld onder een dikke laag van zogenaamde 'humor en satire'. Ontzettend schockerend was bijvoorbeeld de wraak van een Joodse gevechtstrijder
die een Duitser langzaam met een honbalknuppel de schedel inslaat.
Sergio Leone
1) Inglourious Basterds is een komedie. Er valt niets serieus te nemen (is ook helemaal de bedoeling niet).
2) Het betreft hier geen anti-Duits geweld, dan wel anti-nazi geweld.
3) Zo langzaam slaat de Bearjew de Duitser niet, hoor. Hij vliegt er behoorlijk in.
ehs21
Heeft idd weinig met anti duits te maken, Kill Bill zit ook vol met overdreven geweld maar daarom is die film nog niet anti japans.
Bitbyter
Wat een waardeloze prul. Het ging gvd nergens over. De kinderachtige flauwe 'humor', de lange betekenisloze dialogen. Een aanfluiting op alle fronten.
Bibelonseberg
Veel vergelijk met Kill Bill zie ik niet. Alleen het bloedvergieten is een overeenkomst die overigens in het algemeen in Tarantino's films voorkomt. Met Kill Bill had ik trouwens ook zo m'n bedenkingen. De kogel die Beatrix in haar hoofd krijgt getuigt beslist niet van smaak. Om het maar zacht te zeggen. Of was dat ook humor van de bovenste plank?
Conclusie die ik hieruit trek is dat Tarantino een perverse man is die op één of andere manier een formule heeft gevonden dat velen onder het mom van 'humor' zijn prenten geweldig vinden, maar ondertussen de meest vreselijke dingen laat plaatsvinden.
Aan de kijker de keuze, in hoeverre classificeer je een film als humoristisch en waarbij trek je persoonlijk de grens. Voor mij persoonlijk is Tarantino deze grens al ruimschoots overschreden. I rest my case.
Malli
Waarom kijk je dan nog naar zijn films? Het mag duidelijk zijn dat Tarantino geen films maakt voor mensen die dit geweld ernstig nemen.
ehs21
Veel vergelijk met Kill Bill zie ik niet. Alleen het bloedvergieten is een overeenkomst die overigens in het algemeen in Tarantino's films voorkomt. Het sadonische zit 'm in het feit dat een weerloos persoon afgeslacht wordt. En dat kwam in Kill Bill (die Japanners met zwaarden) niet voor, behalve dan die smerige headshot.
Je hebt het over een anti duitse frustratie van Tarantino, maar deze film gaat nou eenmaal over WO II en dan zijn duitsers de vijand. Zoals je zelf al aangeeft zitten er vaak bloedvergiet scenes in Tarantino's films dus ik zie niet in waarom dit dan anti duits zou zijn. En als het je om het weerloos afslachten gaat dan zou Kill Bill dus anti amerikaans zijn.
Bibelonseberg
Er is slechts een verschil in de wijze waarop. Het zit 'm voornamelijk in de details, hoe geef je die weer. Ik ben klaarblijkelijk in minderheid die de beelden van bijv. het schot in het hoofd en het tot moes slaan van een schedel shockerend vind. De manier waarop Tarantino dat heeft bedacht en uitgewerkt vind ik misselijkmakend. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik dit dus totaal niet humoristisch kan vinden en het dus ook niet op mijn lachspieren werkt.
Tuurlijk neem ik de films van Tarantino niet serieus, en een bericht op moviemeter laat je achter na het zien ervan. Met verbazing zie ik dan ook die hoge score en vraag me werkelijk af waarom. Ik denk dat deze film zo hoog staat omdat het grove, massale, onzinnige, bloederige, en sadonische geweld bij velen verheerlijkend en triggerend werkt.
Kisje
Ja maar ik denk dat dat een beetje eigen is aan de regisseur, Tarantino, zelf. Zijn stijl staat erom bekend om te shockeren. Ik kan wel geloven dat dit iets is waar je ofwel van houdt ofwel haat. Ik vind het best vermakelijk en zelfs verademend. Inglorious basterds is één van de films die mij het meest heeft verrast de afgelopen jaren en aangezien de hoge score en de erkenning tov deze film, ben ik ervan overtuigd dat de meesten onder ons deze mening toch wel delen.
Sergio Leone
Tarantino verheerlijkt geweld m.i. helemaal niet, hij maakt het net belachelijk.
wolfhound
De film kon mij niet zo heel erg bekoren. Vind normaal Tarantino's altijd wel aardig, maar hier slaat hij (mijns inziens) de plank toch wel mis.
Ghola
Heerlijke film die op zijn sterkst is als de regisseur zich opnieuw uitleeft met lang uitgesponnen dialogen, die in tegenstelling tot zijn eerdere films nu niet zozeer hilarisch zijn, maar wel de spanning tot bijna ondraaglijke niveaus doen stijgen. En natuurlijk met een glansrol voor Landa. Daarnaast is ook deze film weer een ode aan de cinema zelf, waarbij ik met name een aantal scènes in de bioscoop van een fijne genegenheid voor het medium vond getuigen. 4*
Frikandelman
Een film over de tweede wereldoorlog met een Tarantino taste, top combinatie!! De dramatiek van de oorlog word prachtig in beeld gebracht met gruwelijke gebeurtenissen, maar toch blijft het een elegante film die zijn karakters eer aandoet.
QT altijd 4* of hoger en daarom nu 5*
TeamJacob
Hitler wordt doodgeschoten in een bioscoop? Yeah right.. Deze film heeft 0,0 waarheidsgehalte. De regiseur had toch beter eerst 'es een paar lesjes geschiedenis moeten hebben om een film over de tweede wereldoorlog te maken. Ik vind Sophie's Choice, Schlinder's List en The Pianist wat dat betreft veeel aangrijpender en beter. Daarom 1,0 ster.
ehs21
lol nou idd zeg dat Tarantino dat niet wist, schandalig gewoon
Ik weet ook nog wel waar jij wat lesjes in kan gebruiken....
Stu-Pot
Is 'ie dan niet in een bioscoop doodgeschoten? Damn...
Pirmais
En wat maakt dat nu eigenlijk uit?
Moeten alle films bloedserieus zijn en zich strikt aan de geschiedenis houden?
TeamJacob
En wat maakt dat nu eigenlijk uit?
Moeten alle films bloedserieus zijn en zich strikt aan de geschiedenis houden?
Nou, ik wil graag als kijker de films serieus nemen. Hoe moet je een film met zulke nonsense nou serieus nemen? De film is niet eens op waarheid gebaseerd. Erg lame vind ik dat. Een beetje snugger persoon weet dat Hitler zelfmoord heeft gepleegd.
ehs21
Schaar je jezelf ook onder de snuggeren of niet? Harry Potter is bijvoorbeeld ook allemaal echt volgens jou?
El Loco
haha wie kijkt er nu naar een film van Tarantino in de hoop dat het allemaal serieus is.
TeamJacob
Ja, ik vind mezelf snugger genoeg althans. Bij HP doen ze ook niet alsof het echt is, het is
ehs21
Het genre is fantasy ja, maar verder doen ze wel alsof alles echt is (in de films zelf). Jij weet alleen dat het niet echt is, en je zou hetzelfde naar IB moeten kijken, maar daar verwacht je opeens een docu.
Strike0ut
'fantasy'. Bij deze film doet Tarintini alsof het echt zo is verlopen.
en waaruit maak je dat op??
TeamJacob
Nou, ik hoop maar dat-ie denkt dat het zo verlopen is.. Want ik vind het niet kunnen dat je met zo'n oorlog/erge gebeurtenis gaat spotten.
Oké, ik snap ook wel dat hij weet dat het niet echt zo is verlopen. Deze film is vast 'grappig' bedoelt ofzo, maar ik vind het wel rare humor en het kan wat mij betreft niet door de beugel. Ik kan me voorstellen dat mensen gekwetst raken door zo'n film.
Zandadder
Ik kan me voorstellen dat mensen gekwetst raken door zo'n film.

arno74
Ik kan me heel goed voorstellen dat je er zo over denkt. Ik zag deze film toen ie uitkwam in de bios, en ik kon er maar niet aan wennen om een film te zien over WO II die niet op feiten gebasseerd is, ik kon het niet echt waarderen. Een tijdje terug heb ik de film opnieuw gezien, deze keer wist ik wat ik kon verwachten, en heb ik dat voor lief genomen en gewoon gekeken naar het verhaal, de scenarios, acteerwerk, etc. Dan is het wel een mooie film, en ik gooide 2.5 ster bovenop mijn eerste mening...
yasaka
Bij HP doen ze ook niet alsof het echt is, het is
'fantasy'. Bij deze film doet Tarintini alsof het echt zo is verlopen.
Hoezo bij Harry Potter doen ze niet alsof het echt is ?
Als je naar die film kijkt is het toch net de bedoeling dat je wordt meegezogen in die fantasiewereld en moet het juist allemaal echt aanvoelen.
Geld dit niet ook voor lord of the rings, Titanic , ...
Uiteraard is het eenvoudiger je af te zetten van dit hocus pocus gedoe dan de situatie welke wordt weergegeven in IB .
Ik kan me voorstellen dat mensen gekwetst raken door zo'n film.
Welke mensen dan wel ? Aanhangers van Hitler ?
Hitler wordt hier geportretteerd als een hysterische gek.
Desondanks de Nasi hier de oorlog lijken te winnen worden ze NIET afgebeeld als te 'good one', itegendeel !!
ehs21
Hitler wordt hier geportretteerd als een hysterische gek.
Doe mij maar bami!

Ok flauw, maar kon het toch niet laten hehe.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972