Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Karl van H.
Dat wordt een hoge top 250 notering
Hij zakt nog wel, hoor, they always do... Al vind ik 'n plek vóór LOTR III wel gerechtvaardigd, daar niet van
Mr_White
- 2067 berichten
Ik las ergens dat hij er wel zelf inzit. De eerste nazi die gescalpeerd wordt, is een rubberen versie van Quentin
Maar of dat echt zo is, weet ik niet zeker. Moet ik 'm toch nog een keer zien, heel vervelend
Volgens mij heeft Tarantino een voice cameo in "Stolz Der Nation" met een zinnetje tekst. Iets in de trant van "Sir, I beg you. We must destroy that tower!" Dat heb ik tenminste gehoord.
Pestiis
ja heel lastig indd dat ik em dan nóg een keer moet zien... erg vervelend

maar lache is wel trouwes dat ALS 't daadwerkelijk die rubberen versie is... dat ie dan WEER in zn eigen film 'gesloopt' wordt.
as in all of his movies
JacoBaco
Even de feiten:
The very first scalping shown in the film on a dead Nazi is a dummy of Quentin Tarantino.
Hij zit er trouwens vaker in dan je denkt.
SilverGun
Niet erg van belang. In de eerste scene maakt ie de joden 'kalm' af en in de tweede scene maakt ie von Hammersmark in razernij af. Climax bestaat in beide gevallen uit het feit dat ie de partijen van kant maakt. In de eerste scene kunnen we nog gissen, maar in de tweede scene staat de uitkomst al vast eer de scene aanvangt. En springt het gerek nog duidelijker in het oog.
Niet dat de climax ook maar iets te maken heeft met het belang van die scènes. De uitkomst van elke James Bond titel staat ook vast, die serie had na Dr. No kunnen stoppen blijkbaar? Dat de climax bij aanvang al bekend is, is uberhaupt een vreemde constatering. Shosanna werd immers niet van kant gemaakt toen Landa daar alle mogelijkheid toe had. Raine en Utivich blijven ook leven.
De scène met Von Hammersmark laat een belangrijke andere kant van Landa zien. Zijn gedrag valt uit de toon vergeleken met de rest van zijn optreden, omdat iemand hem te slim af is geweest. De scène vestigt hem als een controlfreak die te allen tijde de touwtjes in handen wil hebben.
Pastichio Rocker
ja heel lastig indd dat ik em dan nóg een keer moet zien... erg vervelend
as in all of his movies
Al zijn films? Kan me niet herinneren dat dit in Pulp Fiction en Death Proof het geval was.
chevy93
Volgens mij denkt hij dat al QT's films IB is, hij heeft op geen een andere QT-film gestemd
Ramon K
Het is toch evident dat Tarantino zulke scenes rondom de uitspatting/climax bouwt? Dat zulke scene verder een beetje info verstrekt mbt bepaalde personages doet daar toch niets aan af? Hij rekt wat mij betreft de scenes te lang en de dialogen te lang. En Tarantino heeft die spanningsboog echt wel voor ogen gehad.
Ik vind dit in ieder geval de minste Tarantino tot nu toe.
Ramon K
???? Rare opmerking. In de James Bond serie zijn de dialogen juist wel erg to the point, zonder dat er tijd gerekt wordt.
Martijnnn
Hij gaat inderdaad in wat films dood, alleen zijn het niet altijd zijn eigen films.
Pestiis
wat loop je nou scheef te bazelen man?
dat ik niet op films gestemd heb, hoeft niet meteen te betekenen dat ik ook geen andere film van Tarantino heb gezien...
je heb je oordeel al lekker snel klaar...
en btw... "Volgens mij denkt hij dat al QT's films IB is,"... ga eens goeie nederlandse zinne typen joh
JacoBaco
Maar jij hebt ongelijk. QT legt niet in alle films het loodje.
Hij zit wel altijd in zijn eigen films. Zelfs in Kill Bill. Je ziet hem dan als een gemaskerde Crazy 88 lid. Een dooie welteverstaan.
SilverGun
Ramon K
Maar die scheer ik dus niet over 1 kam (ik vind de opening een stuk beter). Die tweede scene vind ik wel flauw omdat het eigenlijk een kortere herhaling van die eerste scene is, met als gevolg dat spanning ontbreekt en dialoog te lang uitgesponnen wordt. Wist jij dan niet wat er in die tas zat? En waarom moesten we in die scene zo lang wachten op een confrontatie die onvermijdelijk was? Ik vind het iig een ontieglijk saaie scene.
Nee nee. Zelfs de eerste scene heeft daar al wat last van. En deze scene nog meer omdat er een spanningsboog ontbreekt (want we weten alles al) en de dialoog oeverloos om een onthulling heen draait.
Bovendien herhaalt Tarantino 3 a 4 keer hetzelfde foefje in de film (trage dialoog, spanning proberen op te bouwen, en dan 'pats' actie!). Na een paar keer had ik het wel gezien.
Is het trouwens zo dat de producers bepaalde scenes wilden schrappen? En wat dan? Had dan uiteindelijk een veel betere film kunnen opleveren. IB kan niet tippen aan Pulp Fiction, Reservoir Dogs en Kill Bill: Vol. 1 wat mij betreft. Veel compacter, directer en energieker qua dialoog en/of actie.
Leland Palmer
Is het trouwens zo dat de producers bepaalde scenes wilden schrappen?
Ben het overigens op geen enkel punt met je eens wat de dialogen en volgens jou te lange scénes betreft. Dat je het maar even weet.
Ramon K
Spreekt voor zich met 5* achter je.
Toch, ik merk een duidelijk verschil in kwaliteit tussen IB en de rest van Tarantino's oeuvre als het om de dialogen gaat. Ik hoop dat een herziening over een paar maanden mijn ongelijk bewijst.
Pastichio Rocker
Ik vond de rol van Christoph Waltz toch wel één van de beste ooit in een Tarantino-film.
Wisten jullie overigens dat regisseur Tom Tykwer (Lola Rennt, Perfume) de Duitse vertalingen heeft gedaan voor Tarantino?
Ramon K
I was telling Quentin the opposite—'You should put that shit back in the movie.' There's scenes with Brad Pitt and the Basterds, and I'm praying he puts that shit back in, ‘cause it's un-fucking-believably great.
Jezus.... Dan was het echt matig geworden.
Ramon Relax, straks gaat de film je nog tegenstaan en dat zou pas jammer zijn.
Ramon K
Nee hoor. Daar zijn de wel geslaagde scenes namelijk te cool voor.
En die bij elkaar gejatte soundtrack ook.
wibro
Tegenvallende film van Tarentino, hoewel het in het begin helemaal niet naar uitzag dat deze film voor mij op een teleurstelling zou uitlopen. Het eerste hoofdstuk was namelijk ijzersterk én geloofwaardig met een glansrol van Christof Waltz als de nazi-kolonel Hans Landa. Mijn enthousiasme werd al snel teniet gedaan met het tweede hoofdstuk toen Brad Pitt met zijn inglorious basterds zijn intrede deed en even moest laten zien dat de joden in wreedheid net zo erg of misschien nog wreder konden zijn dan de nazi's. Ik vond het in ieder geval een smakeloze vertoning. Het derde hoofdstuk was wel weer een stuk beter, de nazi kopstukken werden er voortreffelijk neergezet door Tarentino. Het volgende hoofdstuk was weer een stuk minder en in het laatste hoofdstuk werden de nazi's en de nazikopstukken volslagen ongeloofwaardig door Tarentino als een stelletje dommeriken neergezet. Het einde was gewoon ronduit slecht.
Nu mag dit wel een komedie heten maar op geschiedvervalsing rust bij mij een vloek. Dat Tarentino met de geschiedenis een loopje zou nemen wist ik natuurlijk al voordat ik naar deze film ging maar ik kon het achteraf toch niet waarderen, zeker omdat het verhaal ging over de 2e Wereldoorlog.
Wat het acteren betreft sprong Christoph Waltz met kop en schouders boven de anderen uit. Zijn acteren vond ik een lust voor het oog. Ook Brad Pitt sprong er uit maar dan niet bepaald in positieve zin. Die heeft voor mij zijn beste tijd gehad. Wat hij namelijk liet zien was overacting in het kwadraat.
Nomak
Ben ik de enige die bij het neerschieten van Hitler aan het einde van Idi i Smotri moest denken?
movieonly
Je hebt iets tegen geschied vervalsing, weet je wat ik triest vind dat je Tarantino zijn naam niet eens op juiste wijze schrijft.
Je hebt maar weinig begrepen van de film en de bedoeling.
wibro
Je hebt maar weinig begrepen van de film en de bedoeling.
Ik heb alles begrepen van deze film en de bedoeling van "Tarantino" is mij ook heel duidelijk, maar zijn humor ligt mij gewoon niet meer.
En dat jij er over valt dat ik zijn naam verkeerd schrijf
Is Tarantino soms een god voor jou?
AHWA
Saai.
Daar moest ik de hele tijd aan denken terwijl ik de film zat te kijken. Wat een saaie film. Ik vroeg me de hele tijd af wanneer het nou eens ging gebeuren. Die hele Basterds voeren alleen in hun introductie wat uit, maar in de rest van de film kom je ze bijna niet tegen, en dat is toch jammer. Ik had iets meer van hen willen zien.
Tarantino is z'n gevoel voor dialogen gewoon kwijt, ze zijn niet zo bijzonder meer als in z'n eerste films. In Kill Bill was dat ook al niet echt meer zo, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de cameravoering, muziek, kleurgebruik en coolheid van de personages. Daar ontbreekt het hier echter aan. Het is gewoon niet echt leuk om te kijken. Een kleurloze kopie van de stijl van Kill Bill.
Zo werkt de hoofdstukindeling hier een stuk minder omdat het verhaal nogal rechtlijnig en voorspelbaar is. Dacht die Landa nou echt dat ze hem ongedeerd zouden laten gaan? Voor een slimme man als hij was dat best dom. Wel leuk dat er een beetje met de geschiedenis gespeeld werd door alle Duitse kopstukken gewoon afgeknald te laten worden
Toen ik hoorde dat Tarantino misschien in z'n film zou moeten knippen, was ik niet blij. Nu wou ik dat hij dat wel had gedaan. Het duurt allemaal gewoon te lang en dan maakt de climax van de scene weinig indruk meer. Dan heb je meer zoiets van: He he, we zijn er. Alsof je na een lange rit in de auto bij de camping aankomt na een uur van : Are we there yet?
Tegenvallend dus. Goede rol van die Landa, en Brad Pitt is bij vlagen ook goed op dreef, en het enige lichtpuntje qua humor in deze film.
Magere 3.0* Veruit QT"s minste.
Jawaddedadde
En dat jij er over valt dat ik zijn naam verkeerd schrijf
Is Tarantino soms een god voor jou?
Heeft niks met god te maken. Schrijf z'n naam gewoon juist, zo moeilijk is dat toch niet? Zou je het leuk vinden mochten we jou wibra noemen?

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972