• 9.378.301 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.135)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Sfoinx

Sfoinx

Na alle goede reacties en goede recensies vond ik hem toch wat tegenvallen, had er iets meer van verwacht. Neemt natuurlijk niet weg dat het een goede film was.

avatar van Schoppie60

Schoppie60

Vol verwachting naar deze film gegaan. Wat een teleurstelling! Saai, saai, saai en de Sauerkraut en Bratwurstgrappen zijn ook zo oud als de weg naar Kralingen. Heel de film hangt aan elkaar van eindeloze dialogen, geen spanning, niks! Christoph Waltz verzachtte de pijn nog enigzins, ik wil hem nog wel eens in een andere film zien spelen. Goede acteur.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heb ik weer, komt er ineens een flinke kater opzetten midden in de film. Ik had dus echt geen andere keus dan mijn ogen te sluiten en in slaap te dompelen om zo de pijn te verzachten. De film was in het begin zo traag dat ik sowieso al wat slaperig was geworden. Het leuke is nog, de film was nog geen 10 min bezig en naast ons zat al een vent te snurken.

Dus tot nu toe de nadelen. Erg traag begin en Brad Pitt heeft een heel vervelend accent.

Voordelen Christoph Waltz. Wat een sublieme vent is dat zeg.

Het wachten is nu op het moment dat ik de film weer kan zien. Ik kijk er niet echt naar uit, maar dit keer in elk geval rustig uitgerust thuis op de bank en vanzelfsprekend zonder kater.

Wat een geweldige, geweldige film. Onvoorstelbaar.

De openingsscene doet niets onder voor dialogen die in reservoir dogs voorkomen, misschien nog wel beter.

Dat de film 2,5 uur duurde leek mij in eerste instantie veel te lang, maar voordat ik het wist was de film alweer voorbij.

Het wirwar van dialoog, aktie, en een vleugje zwartgallige humor.

Er zit geen boodschap in de film, pretendeert ook niets meer te zijn

als een "film". Deze film heeft maar een focus:

100% entertainment.

Je hoeft niet na te denken, er zitten geen verborgen plot of dubbele bodems in deze film. Je kijkt en ervaart.

Van de week nogmaals naar de bios!

Hoewel Pitt een geweldige rol speelt, Is Waltz (Col. Hans Landa) wat mij betreft

de ster van de film!

avatar van N811

N811

ik wacht nu al op de nieuwe QT

avatar van cafe1900

cafe1900

Gisteren naar gaan kijken en ik vond sommige dingen niet goed passen in de film (muziek van David Bowie in 1944 ???). Voor de rest heb ik me wel vermaakt, al had het allemaal wat korter gekund maar dat zijn we inmiddels gewend van Tarantino. Toch 3 sterren voor Christoph Waltz die voor mij de echte hoofdrolspeler is.

avatar van Mr_Mephisto

Mr_Mephisto

cafe1900 schreef:

muziek van David Bowie in 1944?

Dat vond ik geweldig passen bij de scène die later zou volgen... Doet het er toe dat het zich in 1944 afspeelt?

cafe1900 schreef:
(muziek van David Bowie in 1944 ???).
Tsjah, Adolf Hitler die afgemaakt wordt??? Vreemd allemaal zeg, er klopt echt geen snars van deze film.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

David Bowie is tijdloos met terugwerkende kracht.

cafe1900 schreef:

(muziek van David Bowie in 1944 ???)

De muziek van Morricone is ook van na 1944.Misschien kon QT niets vinden in de top40 van 1944!

Leland Palmer

Eén van de vele prachtige scénes trouwens, wanneer Cat People van Bowie op komt zetten. Geweldig, kippenvel!

avatar van Mr_Mephisto

Mr_Mephisto

Conclusie: David Bowie en Quentin Tarantino zijn magistraal.

'Inglorious Basterds' heeft het potentieel om door te stoten in m'n top 10...

cafe1900 schreef:
(muziek van David Bowie in 1944 ???). .

Hitler die wordt neergeschoten?
Hmm..Oh het is fictie : )

Leland Palmer schreef:

Ik had kippenvel bij de eerste scene, Als Landa in de verte komt aanrijdenWas dat beethoven met een donkere ondertoon?

wimnoot schreef:
Volgens mij (niet helemaal zeker) was dat ook muziek van Morricone.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik heb de film nog niet gezien, maar ik vermoed dat die muziek van Ennio Morricone is uit Sollima's geweldige spaghettiwestern La Resa dei Conti.

Naar verluid is er ook nog muziek geleend uit Sollima's Revolver.

Beide uitstekende films trouwens en buiten Nederland op dvd te verkrijgen.

wimnoot

Ik heb nog gezocht , iemand had een tijdje geleden de soundtrack gepost, maar daar stond het ook niet bij. Klinkt mij als een bewerking van beethoven.

Leland Palmer

Wanneer ga jij 'm zien Ramon? Als echte Tarantino liefhebber moet je 'm eigenlijk al gezien hebben natuurlijk.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Ennio Morricone - The Verdict (Dopo La Condanna)

Dat is de Beethoven 'remix'. Behoorlijk mooi en passend hier en staat gewoon op de soundtrack

Brooklyn schreef:

Ennio Morricone - The Verdict (Dopo La Condanna)

Bedankt! Aan de naam alleen kon ik dat natuurlijk niet ontdekken!

avatar van Ramon K

Ramon K

Leland Palmer schreef:

Ik verwacht komend weekend of het weekend daarna. Ter voorbereiding wel alvast La Resa dei Conti en Jackie Brown herzien afgelopen week. Verder nog een gedeelte herzien van Quel Maledetto Treno Blindato en ik hoop dat de dvd van Kelly's Heroes snel op de mat valt. Plus ik heb de soundtrack alvast doorgenomen (daarom kon ik net ook bepaalde opmerkingen plaatsen).

Ik ben dus stiekem wel erg bezig met Tarantino's nieuwe film.

avatar van jessis

jessis

[quote]Ninto schreef:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje van je walg. Het is duidelijk dat je een aantal Tarantino films in de grond probeert te boren met je 0.5* stemmen. Nou ben ik zelf totaal geen QT-fan en is dit de eerste van zijn films die ik echt geweldig vond.

Maar als je een QT film een 0.5 geeft heb je wel ernstig weinig verstand van films. Of je bent gewoon niet intelligent genoeg om zijn af en toe geniale dingetjes door te hebben.

Het is de bedoeling films te beoordelen en niet mensen, je wordt te persoonlijk!

Ik heb geen zin in dat zielige gedrag van jou.

Ramon K schreef:

Ik ben dus stiekem wel erg bezig met Tarantino's nieuwe film.

Ah, oké mooi. Benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik denk dat dit je ding wel is, al weet je het nooit natuurlijk. De soundtrack wil ik ook graag hebben trouwens.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

[quote]jessis schreef:

Mag ik vragen waarom je dan zelf de film een 0,5 geeft?

avatar van schram101

schram101

Mischien moet er ergens een duidelijke helpfunctie aangemaakt worden voor quoten. Ik zie de laatste tijd steeds vaker van die prutsers die het verkeerd doen en op die manier erg onduidelijk overkomen!

avatar van mandy7

mandy7

jessis schreef:

Je geeft zelf een 0.5 voor een film die je geweldig vindt.

Dus voor je commentaar gaat leveren op anderen, hoe gegrond dit ook eventueel kan zijn, moet je misschien eerst leren quoten en leren stemmen.

Misschien zal je dan wat serieuzer genomen worden.

avatar van mandy7

mandy7

MarcieMarc schreef:

want als je Babylon A.D. een dikke 4 geef en deze een klein tweetje..klopt er echt iets niet

Zo, het gaat nogal!! Haha!

Babylon A.D. is zo ongeveer de slechtste film die ik ooit heb gezien.

En I.B. is een meesterwerkje!

avatar van donkied

donkied

De muziek aan het begin, wat overigens echt een leuke, verrassend lange inleiding was, was dat niet Fur Elise van Beethoven.

avatar van N811

N811

mandy7 schreef:

Je geeft zelf een 0.5 voor een film die je geweldig vindt.

Misschien zal je dan wat serieuzer genomen worden.

Hij quote iemand, alleen heeft ie een foutje gemaakt.

avatar van jessis

jessis

Precies, en ik ga niet meer reageren op mensen die wat aan te merken hebben op andere dingen dan de film zelf.

Het gaat toch over de film of niet soms?

Want ik heb geen zin in zulk kinderachtig gedoe.