• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Mira Nair

Met onder meer: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey en Vasundhara Das

Gesproken taal: Engels en Hindi

Plot Monsoon Wedding

"The rain is coming... and so is the family."

De famillie Verma maakt zich op voor het huwelijksfeest van hun dochter Aditi. Vader Lalit probeert de trouwerij in goede banen te leiden, maar hij raakt steeds nerveuzer van al die famillieleden die van heinde en ver zijn gekomen om het feest bij te wonen. Van de opgefokte huwelijksplanner Dabuy hoeft hij geen hulp te verwachten. Hij heeft immers meer oog voor de mooie huishoudster Alice. Tot overmaat van ramp blijkt Aditi twijfels te hebben met haar huwelijk. Lalit ziet me leden ogen aan hoe het huwelijksfeest dreigt uit te lopen op een ramp.

avatar van gotti

Leuke film. Ondanks de naar mij onbekende cast, vielen die mij zeker niet tegen. Het verhaaltje is leuk en grappig en heb ook geluisterd naar mooie muziek. Maar ik denk nog even over de stem na. (gotti is een beetje moe....) 4*

Een prachtige kijk in een andere cultuur, de Indiase om precies te zijn.

Althans, van de rijke upper-class, want daar gaat de film over.

Over het algemeen een vrij luchtige film, met een paar dramatische gebeurtenissen.

Ik zie er niet het juweeltje in dat anderen er in zien.

avatar van Knisper

Knisper

Hele sfeervolle film, die over het algemeen de leukste elementen weet te accentueren. Echter na een uur wordt de film steeds meer van hetzelfde. Sfeer is nooit genoeg om 114 minuten mee te vullen. Dat beseften de makers ook, maar die besloten dit met enkele rare verhaallijnen op te vullen, die de aandacht eigenlijk alleen maar afleidde van de sfeer.

Al met al 3*.

avatar van Zeriel

Zeriel

Niet onaardig. Leuk om te kijken. Sfeervol. Maar ook niet veel meer dan dat. Ik heb er verder dan ook weinig over te zeggen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Een geliefde arthouse-feelgoodfilm, maar niet op MovieMeter kennelijk waar hij nog niet echt veel stemmen heeft en nog minder fans. Ik sluit me aan bij MovieMeter hier. Het is een aardig niemandalletje, maar wat er zo speciaal aan zou moeten zijn ontgaat mij een beetje. Het heeft wel een aardig levendig sfeertje en een paar scènes zijn echt mooi (vooral één dansscène en de familiefoto), maar echt pakken deed het me nauwelijks. Ik vomd het niet bijzonder grappig of ontroerend allemaal. Daarbij vond ik het bizar om in een film met voornamelijk lichte problemen die gemakkelijk opgelost worden ineens zoiets zwaars tegen te komen als kindermisbruik; overigens ook een probleem dat zomaar ineens opgelost wordt. Past totaal niet in de film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Terwijl de gasten van heinde en ver toestromen, dreigt zich tijdens de voorbereiding van een huwelijk de ene na de andere ramp te voltrekken. De bruid heeft haar net beëindigde affaire met een getrouwde man nog niet helemaal verwerkt en begint te twijfelen; een van de vooraanstaande kennissen van de familie blijkt zijn handen niet te kunnen thuishouden bij kleine kinderen; enz. Deze en andere dramatische incidenten worden omgeven door pracht en praal en vooral veel vrolijke muziek, wat er voor zorgt dat je aan de film toch een redelijk goed gevoel overhoudt.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De Indiase cultuur trekt me totaal niet, maar soms moet je het een kans geven. Maar goed, het pakte dit keer niet goed uit, want ik vond Monsoon Wedding een vervelende film. Veel gejengel, issues die lastig te begrijpen zijn maar vooruit, het is wel erg kleurrijk aangekleed. Al is dat ook niet bepaald mijn stijl.

avatar van Dievegge

Dievegge

De voorbereiding van een groot huwelijksfeest geeft een inkijk in de culturele tradities van de Punjabigemeenschap in New Dehli: zang en dans, het eten van pakora's, de klederdracht, het optooien met henna... Het is een gearrangeerd huwelijk, maar niet gedwongen. Verhaallijnen rond verschillende familieleden worden dooreengeweven. De bruid met haar liefdesdilemma en de vader met z'n kopzorgen wekken sympathie op. De luchtige nevenplot rond de huwelijksplanner en het eenvoudig geklede dienstmeisje is wat flauw. Het conflict met de vieze oom is er mooi in verwerkt, omdat er eerst hints gegeven worden om later tot een climax te komen. Met gasten uit verschillende werelddelen is er een confrontatie tussen oosterse traditie en westerse moderniteit. De moessonregens leveren mooie beelden op.