• 9.374.150 stemmen

Geregisseerd door: Mira Nair

Met onder meer: Naseeruddin Shah, Lillete Dubey en Vasundhara Das

Gesproken taal: Engels en Hindi

Plot Monsoon Wedding

"The rain is coming... and so is the family."

De famillie Verma maakt zich op voor het huwelijksfeest van hun dochter Aditi. Vader Lalit probeert de trouwerij in goede banen te leiden, maar hij raakt steeds nerveuzer van al die famillieleden die van heinde en ver zijn gekomen om het feest bij te wonen. Van de opgefokte huwelijksplanner Dabuy hoeft hij geen hulp te verwachten. Hij heeft immers meer oog voor de mooie huishoudster Alice. Tot overmaat van ramp blijkt Aditi twijfels te hebben met haar huwelijk. Lalit ziet me leden ogen aan hoe het huwelijksfeest dreigt uit te lopen op een ramp.

FisherKing

Vandaag gehuurd. Ben benieuwd.

FisherKing

Waarom brengen ze meesterwerken in Nederland niet uit?

Schitterende film, briljant acteren

vooral van Vijay Raaz. Allemaal onbekende acteurs maar je gaat er wel gezichten in zien: Ben Gazzara als vader van de bruid, en Donald Sutherland als zijn broer. Superbe muziek en een perfecte regie van Mira Nair. Het taaltje is even wennen want het is een mengeling van Indisch en Engels. Vooral later bij de dramatiek meer Engels.

Heb 115 minuten lang aan mijn stoel gekluistert gezeten. Prachtig.

Vasundhara Das ziet er fantastisch uit !

FisherKing

Overigens winnaar van de Gouden Leeuw van Venetie in 2001.

avatar van Macmanus

Macmanus

5 november te huur dus hij komt in Nederland, wel een beetje laat moet ik toegeven.

FisherKing

We zijn de laatsten in Europa. Maar waarom geen bioscoop release ?

Recensies Rottentomatoes

Aardig besproken daar met 93% positief.

narva77 (crew films)

Volgens mij is er iemand hier helemaal idolaat van deze film...

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Mooie film, ondanks de andere cultuur toch heel herkenbaar.

avatar van gotti

Ben benieuwd. Heb hem net gehuurd en kom over 114 minuten terug voor verslag.

avatar van gotti

Leuke film. Ondanks de naar mij onbekende cast, vielen die mij zeker niet tegen. Het verhaaltje is leuk en grappig en heb ook geluisterd naar mooie muziek. Maar ik denk nog even over de stem na. (gotti is een beetje moe....) 4*

Een prachtige kijk in een andere cultuur, de Indiase om precies te zijn.

Althans, van de rijke upper-class, want daar gaat de film over.

Over het algemeen een vrij luchtige film, met een paar dramatische gebeurtenissen.

Ik zie er niet het juweeltje in dat anderen er in zien.

avatar van Ericinho

Ericinho

behoorlijk onderhoudende en goed geacteerde film. Het plot echter was vrij dunnetjes, en de afloop behoorlijk voorspelbaar, waardoor het mijns inziens toch niet de kwaliteit had van een East is east (dat was wat gedurfder, wat prikkelender/bijtender).

Niettemin, een bioscooprelease waard, jammer dat je het alleen in de videotheek kunt gaan bekijken.

avatar van annie2070

annie2070

Deze film vond ik absoluut geweldig!!! Ik ben na het kijken ervan meteen "chunari chunari" gaan downloaden. (Liedje tijdens de "sangeet") Het is erg jammer dat deze niet in de bioscoop te zien was. Normaal kijk ik geen hindoestaanse films, maar deze was zeker de moeite waard.

narva77 (crew films)

Geweldige feelgood-film! Leuk verhaal, goede muziek en prachtige choreografie.

Vasundhara Das als Aditi ziet er erg mooi uit, evenals Ayesha

MEGATIP!

narva77 schreef:

Geweldige feelgood-film! Leuk verhaal, goede muziek en prachtige choreografie.

Vasundhara Das als Aditi ziet er erg mooi uit, evenals Ayesha

MEGATIP!

Wat heb ik nu al die maanden te lopen roepen .

Vasundhara Das is meesterlijk.

Bedankt voor het kijken Narv

narva77 (crew films)

Eh, geen dank hoor. Jij had em lopen ophemelen, maar ik had em toegevoegd

Twijfelde trouwens tussen 4 en 4,5*.

Nu nog een tegenprestatie verzinnen

avatar van Spider

Spider

narva77 schreef:

Vasundhara Das is meesterlijk.

Vasundara zit ook in Hey Ram.Is tevens ook haar debuut.

narva77 (crew films)

Klopt, maar 'Hey Ram' is volgens mij een echte Bollywood-film. 'Monsoon Wedding' is meer westers, gelikter. Daardoor denk ik ook toegankelijker voor pulpvreters als mijzelf

Gelijk nog ff die dans-scene van op het eind bekijken, tijdens de bruiloft!

yosemite44

tsja dit is ook weer zo'n film die ik al maanden in de videotheek loop te zoeken, zonder succes

narva77 (crew films)

Na enkele scene's opnieuw te hebben gezien vallen mij vooral enkele subtiele verwijzingen op naar plotwendingen die nog moeten komen, zoals met de oom (of broer) op het eind.

De film deed me ook enigszins aan "Jalla, Jalla" denken.

Na de dansscene op het eind nog eens te hebben gezien, 4,5*

narva77 schreef:

De film deed me ook enigszins aan "Jalla, Jalla" denken.

Mooie vergelijking, Wel een schril contrast tussen het koude Zweden het het warme Delhi.

yosemite44

na maanden zoeken nu eindelijk gezien. leuk verhaal, goede muziek, maar wat ziet deze film er vooral wonderlijk uit! kleuren waar frank govers warm van zou worden zeg maar

hoogtepunten zijn (wat dat onderdeel betreft) de korte scene waarin de aanstaande bruid in het donker naar de auto van haar minnaar loopt (en je slechts sporadisch haar gezicht, en dan vooral haar groene ogen ziet) en wanneer de organizator trouwt op dat bruggetje.

FisherKing schreef:

Schitterende film, briljant acteren

vooral van Vijay Raaz. Vasundhara Das ziet er fantastisch uit !

Raaz heeft na deze film inderdaad aardig wat rollen gekregen, Das helaas niet...

yosemite44 schreef:

Maar Das wedt ook op 2 paardjes, zang en film .

Fanpage van Das

yosemite44 schreef:

Voor mij zijn de hoogtepunten vooral de Sangeet en het einde. Kan ik blijven zien. Maar geldt eigenlijk voor de gehele film!

narva77 (crew films)

Hmm, daar heb ik wat aan.

Yosemite, als je kunt moet je em echt twee keer kijken, dan ontdek je een heleboel subtiele verwijzingen naar latere ontwikkelingen. Prachtfilm.

narva77 schreef:

Heb hem voor een week gehuurd. Moet de rest nog kijken (Elephant Man, Lost Highway en Dr. Zhivago) dus als ik tijd hem zal ik dat zeker doen! Jij plezier met Der Himmel uber Berlin

narva77 (crew films)

Thanks, ben benieuwd. Kijken of ie net zoveel emoties bij mij losmaakt als 'Monsoon Wedding'

avatar van manic

manic

Met name voor Fisher King:

hij komt nog in de bioscoop!

Avant-première in Filmhuis Den Haag op Hindustaans filmfestival. woensdag 4 juni draait Monsoon Wedding

FisherKing

En gister liep ik bij FRS tegen de DVD aan die daar Eur 7,99 kostte (en goede kwaliteit dvd)