• 9.373.531 stemmen

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Tobe Hooper

Met onder meer: Mark McLachlan, Caitlin Martin en Chris Solari

Plot Crocodile

"Ever feel like something is watching you?"

Acht vrienden huren een woonboot voor een vakantie vol zon en plezier. Als de groep een nest grote eieren ontdekt en als één van hen het niet kan laten een ei mee te nemen verandert hun vakantie vol zon en plezier in een vakantie vol terreur...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het gaat niet helemaal de goede kant op met Tobe Hooper. Na een paar erg amusante en succesvolle horrorfilms uit de jaren '70 / '80 komt hij nu met dit prul aanzetten. Crocodile is gewoonweg één grote cliché, met afschuwelijk acteerwerk en erg oninteressante en eendimensionale personages. De computeranimaties zien er ontzettend slecht uit en de actiescènes zijn dan ook geen enkele keer spectaculair of spannend, maar gewoonweg belachelijk.

En waar het genre-genoot Python nog geregeld lukt een beetje op de lachspieren te werken, lukt Crocodile dit erg weinig en de film wil hier en daar dan ook best wel wat saai worden. De scènes die wél lachwekkend (slecht) zijn, zijn dan ook meteen de leukste scènes uit de film. Dus voor die paar amusante scènes toch nog anderhalve ster voor Crocodile, alleen nu maar hopen dat Tobe Hooper binnenkort met iets beters op de proppen komt.

1,5 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

Pulp van het ergste soort: namelijk waar je niet eens om kunt lachen, zo tenenkrommend slecht. Ik kan me haast niet voorstellen dat Hooper zelf wél tevreden zal zijn.

Doelloos gejaag door het bos, hillbillies, gillende tieners, het is allemaal wel eens beter gemaakt. De scene waarin één van de tieners zo hap van het steigertje wordt gepakt is dan wel weer goed gedaan.

1,5*.

avatar van Prudh

Prudh

Er was eens een oud vrouwtje, dat midden in een betoverd bos woonde. Elke morgen brachten de dieren uit dit bos haar te eten en in ruil daarvoor kamde zij hun vachtjes. Maar op een morgen kwamen er geen dieren meer. Het arme vrouwtje kon al niet meer zo goed zien en lopen, dus zelf het bos in gaan was geen optie. Ze wachtte en wachtte maar die hele dag vloog er niet eens één vogel over haar huisje heen.

Zo ging het twee dagen door en het vrouwtje stierf bijna van de honger, totdat een mager hert naar haar kwam gehinkt met een mandje in zijn bek. "Ik ben een betoverd hert", zei het, "ik kom op mijn laatste krachten eten brengen, oud vrouwtje. Alle dieren in het bos worden aangevallen door de boosaardige ..." Maar voordat het beestje zijn zin kon afmaken stierf het, voor de ogen van het oude vrouwtje. "Mooi", zei ze, "dat wordt barbecuen voor tenminste een hele week!" -- Einde

Wat heeft dit verhaaltje met 'Crocodile' te maken? Helemaal niets, maar het was een stuk leuker, geef toe!

1/2* voor dit misbaksel.

avatar van stephan73

stephan73

Tobe Hooper heeft al jaren niets bijzonders gemaakt en dit is geen uitzondering.

Met een uitgekauwd plot over een groep opgeschoten jongeren, die een boottocht ondernemen en een krokodil op hun reis tegenkomen die wel ontzettend veel honger heeft. Echt spannend wordt het nooit, eerder irritant (de acteurs zijn een schoolvoorbeeld hoe niet te acteren). De effecten laten ook te wensen over!

Nee, het meeste kruit heeft Tobe Hooper al in 1974 verschoten na het maken van zijn meesterlijke debuutfilm. Beter zal hij niet worden, eerder slechter, veel slechter!

avatar van misterwhite

misterwhite

Wat een tegenvaller!

Maar toch zat er iets wat spanning in en dat is de reden waarom ik geen 0,5 geef.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

1.35 ? Triest.

Crocodile is best te pruimen pulp, Tobe Hooper zal zijn succes van TCM nooit evenaren, maar toch is het dan zonde dat hij met dit soort dingen aan komt zetten. Dance of the dead is bijvoorbeeld geslaagd! Verder kijk ik nog steeds uit naar een paar titels van Tobe. Hij is gewoon niet zo heel goed met dit soort pulp ben ik bang. Bijvoorbeeld Frankenfish of Anaconda zijn veel leuker.

Het verhaal van een stel feestende jongeren op een boot met een grote krokodil, fantastisch toch. Oké sfeertje, een krokodil die er met vlagen best leuk uitziet (maar dat dan weer af en toe weet te verpesten met lelijke CGI) en genoeg vaart en actie om je niet te vervelen.

Het is absoluut geen flop 100 materiaal, maar dat is ook niet de eerste en laatste keer dat ik dat zal zeggen . Op naar deel 2!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een misser van Hooper. Crocodile heeft alle ingrediënten die een leuke monsterfilm maken, maar deze worden maar deels ingevuld. Matig.

avatar van Spetie

Typische B-pulp die echter nauwelijks genietbaar is.

Hooper is een redelijk grote naam in horrorfilm dankzij films als Poltergeist en vooral natuurlijk The Texas Chainsaw Massacre. Deze film komt echter bij lange na niet bij die films in de buurt. De film is niet eng, zit barstens vol clichés en weet vooral niet zo heel erg te vermaken. Dat laatste is een punt waar films als deze het juist van zouden moeten hebben. Het enige echt leuke aan de film is de krokodil zelf, die er soms wel nep uitziet, maar juist daardoor wel voor de leukste momenten in de film zorgt. Dat de krokodil het uiteindelijk overleeft is ook een pluspuntje.

Een matige film dus, die helaas te weinig vermaakt.

avatar van jordandejong

jordandejong

Crocodile is wellicht de slechtste film die ik tot nu toe gezien heb van Hooper maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds best vermakelijk is.

Het acteerwerk is over het algemeen bagger maar de characters zijn, ondanks dat ze niet origineel zijn, wel vermakelijk. Na ongeveer 30-45 minuten begint de croc echt kwaad te worden en voor het eerst komt hij dan ook een paar keer volledig inbeeld. Zoals bestaat de croc volledig uit zeer matige CGI maar net zoals bij bijvoorbeeld de Lake Placid films is het niet enorm storend omdat de rest van de film zich niet enorm serieus neemt.

De film kent verder wat fouten en de soundtrack lijkt uit een farao film gejat te zijn. Voor de oplettende kijker zijn er wel wat kleine details. Zo verwijst Hooper in Crocodile naar z'n eerdere meesterwerk The Texas Chain Saw Massacre. Wanneer ze namelijk weigeren de gewonde Duncan, die in een kruiwagen ligt verder te duwen, roept hij Get back and push down. Hetzelfde zegt de gehandicapte Franklin tegen z'n zus in The Texas Chain Saw Massacre....

Crocodile is nergens geweldig maar is wel aardige pulp. Zou het alleen wel aanraden om voor Hooper's krokodillenfilm Eaten Alive te gaan in plaats van deze film.

avatar van joolstein

joolstein

Een stel idiote vriendjes en vriendinnetjes gaan op voorjaarsvakantie. Met een boothuisje op het water, drinken, seksen en sterke verhalen vertellen bij het kampvuur...maar nee...er is in deze goedkope B-monsterfilm (al is het dan wel net iets beter is dan de gemiddelde andere film), geen maniak die de jongere op gruwelijk wijze ombrengt maar zo beestje uit de titel. En die gigantische CGI/deels praktische Egyptische krokodil is de heldin van de film, omdat ze haar verloren eieren wreekt door op de lompe mensen te jagen.

De effecten zijn slecht, het acteerwerk is houterig, en de CGI was waarschijnlijk al niet zo best in 2000, maar is nu nog erger...Er is letterlijk niets in deze film dat je zou doen vermoeden dat een bekende naam als Tobe Hooper dit heeft geregisseerd En toch... op de een of andere manier...vond ik dit eigenlijk ook vermakelijk. Misschien is ook een beetje nostalgie omdat dit soort films niet meer gemaakt worden...?

Geen idee...Okee natuurlijk zal niemand dit als een hoogtepunt in de carrière van Tobe Hooper beschouwen, maar het is eigenlijk best bewonderenswaardig, hoe vrolijk vermaak dit was. Voor mij was dit toch best een lekkere Hooptober-film, zeker weten! Tot slot leuk weetje: het Sobek is de Egyptische god van de krokodillen en het meer in de film is daar naar vernoemd.