• 9.375.055 stemmen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 23 april 2009

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Mammoth

Mammoth draait om het leven van het succesvolle New Yorkse stel Leo en Ellen, hun 8 jaar oude dochter Jackie en hun Filipijnse oppas Gloria. Leo is oprichter van een grote website en leeft in de snelle wereld van geld en belangrijke beslissingen. Ellen werkt op de spoedeisende afdeling van een ziekenhuis als chirurg en heeft het redden van levens tot haar levensdoel gesteld. De dochter brengt haar tijd merendeels door met de oppas. En die situatie zint Ellen en Leo niet meer. Wanneer Leo voor zijn werk op reis is, beseft hij dat hij zijn leven wil veranderen. Een reeks onverwacht intense en dramatische gebeurtenissen volgen elkaar op in het leven van Leo en Ellen, maar ook Gloria en Jackie blijven niet gespaard.

• 11909 berichten

Misschien ben ik bevooroordeeld omdat Moodysson mijn favoriete regisseur is, maar ik ben, als rechtse rakker, toch altijd wel alert op links moralisme. Als het er al was dan stoorde het mij helemaal niet.

avatar van Montorsi

Montorsi

Erg goede film. Prachtige parralellen en een aantal geweldige scenes. Soms ook subtiel wat komisch, maar Mammoth vertelt vooral gewoon een verhaal over veranderingen en belangrijke zaken in het leven, zonder dat het een moralistisch levenslesje wordt.

En ondanks de diepe wens verandert er uiteindelijk nog niets..

Bijzonder jammer en ook gewoon raar dat zo weinig mensen deze film maar gezien hebben.

4*, behoort tot het betere werk van 2009.

avatar van wasta

wasta

Babel-achtige film. Realistisch drama en zeker de moeite van kijken waard.

avatar van FL88

FL88

Kraay schreef:

Edit: Speelt Thomas 'The Station Agent' McCarthy hier trouwens in mee of is het gewoon een naamgenoot?

Klopt. Keek even op IMDB en zag dat de man als acteur in behoorlijk wat aardige films heeft gespeeld. Syriana, Michael Clayton en Good Night, And Good Luck. Geëngageerd ook.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Allemaal wel prachtig gespeeld, goed geregisseerd enzo, maar het verhaal is povertjes. Er is een resem van films waarbij verhalen over elkaar lopen, denk ik nu aan Crash en Amorres Perros in eerste instantie. Maar hier vond ik de parallellen zoals hier al staat, vaak kunstmatig. De verhalen hebben uiteindelijk niet zo'n grote link met elkaar. Als overkoepelend zit er in het begin en einde dan nog de aanwijzingen naar 'het universum' waar we allemaal toe behoren, maar ik vond de parallellen in deze film niet werken. Ook het feit dat men vaak met muzikale intermezzo's van het ene naar het andere sprong, duidt voor mij aan dat de overgangen zelf ook kunstmatig moeten gebeuren.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

prachtige film met aangrijpende verhalen. idd Babel/21 grams/amorres perros achtig. mooi door elkaar geregen verhaallijnen vertolkt door mooie koppen. wel een beetje aan de rustige kant, maar het bleef boeien.

aanradertje!

avatar van Montorsi

Montorsi

Vanaf 20 oktober 2010 in de bioscoop (overige bioscoopreleases)

Wat is dit dan..?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Vincent! schreef:

Ik herkende alleen Radiohead - House of Cards.

"Destroy Everything You Touch" Performed by Ladytron

"The Greatest" Performed by Cat Power

meer kan ik ook niet vinden

avatar van otherfool

otherfool

Weer eens een echte film van Moodysson... daar ben ik wel aan toe moet ik zeggen...

avatar van laundromat

laundromat

Hij lag gister al in mijn videotheek, dus eindelijk kunnen zien. Had hoge verwachtingen. Door Michelle Williams, maar vooral Gael García Bernal. Inhoudelijk wist ik niet wat ik moest verwachten. Ik kijk nooit trailers. De filmbeschrijving heeft me wel beetje op verkeerde been gezet.

Film was goed, thema ok. Acteren zeker. Maar ik miste iets...of ik had het gevoel dat ik deze film al eerder had gezien.

Het eind vond ik goed. Zet je aan het denken:

Montorsi schreef:
En ondanks de diepe wens verandert er uiteindelijk nog niets..

avatar van Safri

Safri

Geweldig ontroerende film, mede door de goed gekozen soundtrack.

Acteerspel vond ik ook uitmuntend, met name door de kinderen.

avatar van Safri

Safri

ralfsjam schreef:

"Destroy Everything You Touch" Performed by Ladytron

"The Greatest" Performed by Cat Power

meer kan ik ook niet vinden

Ladytron met International dateline in ieder geval.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Wat een hoge waardering voor deze film. Ik ben een enorme fan van goed uitgewerkte drama's, maar dit was écht slaapverwekkend! Kwam maar geen vaart in en de uiteindelijke clou is na een kwartier wel duidelijk. Jammer!

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Opzich wel aardig deze film. Het acteerwerk is zeker niet slecht, maar de film leent zich er niet voor om bijvoorbeeld Gael García Bernal optimaal uit de verf te laten komen. Verder is al wel eerder gezegd dat de film aan Babel doet denken. Ik vind het eigenlijk wel meer dan dat, soms lijkt het alsof bepaalde aspecten direct zijn overgenomen.. Daarbij vind ik sommige gedeeltes van het verhaal allemaal net iets te gemaakt en moraliserend overkomen.

Het beste van de film is wat mij betreft de soundtrack. Geweldige muziek die goed aansluiten bij de betreffende scenes.

Ik blijf hangen op 3*

• 11909 berichten

Vanaf 12 november op DVD. Als er iemand zin heeft om uit te zoeken of er in het buitenland meer extra's bijzitten: ik hoor het graag!

avatar van martenaria

martenaria

GroovyDrummer schreef:

wat was de clou dan? ik heb er geen een kunnen ontdekken

avatar van Sass

Sass

Wat een slechte film!! Ik kan dit niet eens een film noemen.

Acteerpresaties zijn dan wel ok, daar is de halve punt voor.

Ik heb er een erg onbevredend gevoel aan overgehouden.

Na deze film hebben we gelijk een andere gekeken om van de vieze nasmaak af te komen.

Hoe kan het in godsnaam dat hier zoveel punten voor zijn gegeven.

Deze film is net 3 afleveringen van een soapserie.

Waarbij er zelfs in een soapserie nog 'meer' gebeurd!

- er zit geen verhaallijn in,

- er gebeuren alleen maar negatieve dingen

- kortom waar draait de film in godsnaam om, geen clu geen plot geen wending, niks niks niks.

Enorm doelloos. Echt zonde van de tijd!

Een echt DRAMA, ja het genre klopt! maar dan ook letterlijk.

avatar van Seamus

Seamus

Fascinerend toch, hoe die halvester stemmers het totaal anders ervaren.

Ze zijn er evenveel ondersteboven van als ons

avatar van Toontje35

Toontje35

Sfeervol, sober verteld menselijk verhaal. Langzaam

Wat ik miste? Een "Babel" ontknoping. Dat was behoorlijk jammer

avatar van Raffael77

Raffael77

Hoog tv film gehalte waar weinig diepgang te vinden was. Dat engels pratende stel vond ik zwaar irritant en onecht.

avatar van Demask1

Demask1

Bijzonder goed geacteerd.

avatar van voskat78

voskat78

Gister dan eindelijk gezien... Na er veel over gelezen te hebben en de vele vergelijkingen die er werden gedaan met films als oa Babel,21 gram ,was ik toch wel erg nieuwschierig.

Tja, het thema en het verhaal zijn in inderdaad in vele opzichten wel vergelijkbaar met bovengenoemde films, dus was dat niet echt een verassing. wel de uitwerking hiervan .Had toch stiekum gehoopt op een ander eind dan wat het uiteindelijk geworden is. Dat neemt niet weg dat het een erg fijne film was met idem soundtrack.

• 11909 berichten

Gisteravond herzien en zo mogelijk nóg meer geraakt door deze film, waarin humor en drama echt perfect in balans zijn, waar er prachtig geacteerd wordt en Moodysson perfect de toon weet te zetten met muziek. Wondermooi. 5,0*

avatar van mikey

mikey

Misschien is de drama wat ver gezocht maar het komt bijzonder hard aan. Tamelijk zielig

avatar van Pecore

Pecore

Sass schreef:

Hoe kan het in godsnaam dat hier zoveel punten voor zijn gegeven.

Deze film is net 3 afleveringen van een soapserie.

Waarbij er zelfs in een soapserie nog 'meer' gebeurd!

- er zit geen verhaallijn in,

- er gebeuren alleen maar negatieve dingen

Enorm doelloos. Echt zonde van de tijd!

Een echt DRAMA, ja het genre klopt! maar dan ook letterlijk.

Soapseries staan er om bekend dat er juist zoveel gebeurd, ander was het geen SOAP serie En de clou van deze film is juist dat die ontbreekt..

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Ik heb er een nachtje over geslapen om Moodysson nog een kans te geven daar ik groot fan ben van 's mans rolprenten.

Maar ik kan niet anders concluderen dan dat dit een vreselijke zeik film is.

Ik voelde met geen enkel personage mee en niet omdat ik hartvochtig ben maar omdat ze me gewoon niks deden.

Ik heb hier blind 22,50 euro voor betaald maar vind het echt zonde van mijn geld.

Jammer want ik had hier héél erg naar uitgekeken.

avatar van Seamus

Seamus

Staat in mijn top10 van 2009 ondertussen

• 11909 berichten

Prima idee. Heb ik ook inmiddels geregeld.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik verhoog 'm met een halve ster.

avatar van otherfool

otherfool

Gelukkig dat Moodysson weer eens een echte film maakt, al is-ie nog niet terug in vorm. Mammoth is vooral een nette film, met een paar aardige verhaallijnen en een degelijke cast, maar verder niks bijzonders. Of het moet al de bij tijd en wijle opmerkelijke muziekkeuze zijn.

Maar goed, ik had er toch wel meer van verwacht. Dat ik bijvoorbeeld echt geraakt zou worden door de beelden. Maar hoewel ik met name Tom's situatie en gevoel wel herken, kwam het maar niet tot een echte klik. Moodysson lijkt wel weer te ver terug doorgeslagen, wat Mammoth een beetje 'gewoontjes' maakt.

Toch 3*.