• 8.902.148 stemmen

Releasedatum: 21 februari 1992

• Google Play Bekijk via Google Play
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Dead Again

"How many times can you die for love?"

In 1949 wordt componist Roman Strauss vermoord vanwege de moord op zijn vrouw Margaret met een schaar. In 1990 in Los Angeles heeft een vrouw visioenen over de Strauss moord. Mike Church besluit om het te gaan onderzoeken.

Roman Strauss / Mike Church

Pete Dugan

Doug O'Malley

avatar van lindastuurman

lindastuurman

Hey! Nog een film met een Robin cameo!

avatar van Spider

Spider

Ik vind Emma Thompson echt knap in deze film.

Ik weet ook niet waarom

avatar van Ericinho

Ericinho

Vraagje:

In 1949 wordt componist Roman Strauss vermoord vanwege de moord op zijn vrouw Margaret met een paar scharen.

Wordt Margaret nu inderdaad vermoord doordat iemand een aantal scharen in haar steekt, of is dit gewoon een behoorlijk amusante foutieve vertaling van het engelse 'a pair of scissors' wat dus gewoon 1 schaar is

LOL

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het was iig 1 schaar, en n dure ook nog. Ziet dr trouwes ook wel debiel uit, iemand vermoorden met een paar scharen.

avatar van tovenaar

tovenaar

Aardig om te kijken, maar bijzonder was het niet. Na een aardige plotwending, werd veel toch wel voorspelbaar.

PS.

Die "knokscene" tussen Doug & Mike was héél knullig.

avatar van tovenaar

tovenaar

Dit plaatje vind ik inderdaad mooier

avatar van gimli f

gimli f

Redelijke thriller. Met Branagh, Thompson, Garcia en zelfs Robin Williams (leuk voor Linda S.) als een soort vroegere-psychiater-maar-nu-tussen-de-bevroren-groenten-levende persoon, was hier een aardige cast bijeen. De film werd vooral op het einde wel interessant. Branagh vond ik in zijn latere werk wel een stuk beter, maar dat zegt verder niets.

Gewoon redelijk vermaak. Oh ja...

de film zou, volgens de tv-gids, wat weg hebben van Hitchcock's Rebecca. Wie kan dat voor mij verifieren of ontzenuwen? Ken dat werkje niet, vandaar.

avatar van FisherKing

FisherKing

De bron is natuurlijk het gelijknamige boek van Daphne du Maurier.

avatar van gimli f

gimli f

De bron is natuurlijk het gelijknamige boek van Daphne du Maurier.

Zegt mij niets. De bron van wat trouwens- het gelijknamige boek van du Maurier? Welk boek- dead again of Rebecca (laatste denk ik dan)?.

Sorry hoor, maar Gimli is gewoon erg moe na zwaar tentamen vanaf 08:30 op den vroege maandagmorgen- dus vergeef me mijn onwetendheid en stomme vragen...

avatar van FisherKing

FisherKing

Rebecca, het meesterwerk van Daphne du Maurier, staat aan de basis van tientallen films en TV bewerkingen.

avatar van lindastuurman

Macmanus

Ramon wel?

avatar van gotti

Ik wel

"In a couple of years, they will mis the Cosa Nostra. Ina couple of years, they will mis John Gotti"

avatar van Linda

Linda

Ik kwam na 45 minuten erachter dat ik deze film heel lang geleden al eens had gezien en wist dus ook al wat er zou gebeuren maar het heeft de pret niet bederft want het blijft een erg goede , spannende thriller.(waarom staat er mystery/ romantiek bij de film , dit lijkt me toch echt geen romantische film???) wel leuk is dat ik nu ook de bekende acteurs in de film herken terwijl ik de vorige keer dat ik hem zag ( ongeveer 4 jaar geleden) geen idee had van wie andy garcia en robin williams waren.

avatar van neo

neo

de film is mysterieus en spannend. er wordt goed geacteerd door de cast, de spanningopbouw is erg goed en de muziek van patrick doyle die zowel meeslepend als spannend is, zorgen ervoor dat het een zeer goeie film is. 4 sterren

en linda er komt wel degelijk romantiek in voor, vooral aan het begin van de film als branagh en thompson wat voor elkaar gaan voelen.maar thriller is idd meer op zijn plaats.

avatar van Linda

Linda

neo schreef:

Een liefdesverhaaltje erbij dat komt toch in zoveel films voor? Het is inderdaad wat te overdreven om het gelijk romantiek te noemen maar ik zie dat het nu veranderd is.

avatar van neo

neo

ja ik heb toch maar thriller als 2e genre er bij laten zetten

avatar van nightbreed

nightbreed

Na vele jaren nog maar weer eens een keertje bekeken.

Sfeervolle maar absurde thriller.

De film lijkt (als je het mij vraagt) een ode aan de sfeervolle en spannende jaren 50 thrillers en zelfs een klein beetje een ode aan de meester van de thriller, Hitchcock.

De film begint erg sterk en blijft zeker boeien maar het einde vond ik erg slecht.

De 'grappige' dialogen hadden voor mij ook niet gehoeven.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Vrij standaard werkje en de ode aan Hitchcock voelt nogal geforceerd en overdreven aan. Het acteerwerk is redelijk alleen het verhaal en de sfeer zijn ondermaats. Tegen het einde wordt het geheel nogal voorspelbaar. In feite is het niets wat we niet vaker hebben gezien, van enige originaliteit is dan ook geen sprake, of het moet het moordwapen zijn.

avatar van Malick

Malick

Branagh eerst Hollywoodproductie laat zien dat hij toentertijd geïnspireerd geraakt was door Hitchcock en Welles. De Britse theaterregisseur die vooral bekend staat om zijn Shakespeare verfilmingen doet het nu op een andere boeg. De vraag is alleen of hij op onbekend terrein ook kan scoren. Het is hem deels geluk, helaas naar het einde toe vervalt de maker in een ietwat ongeloofwaardig plotontwikkeling maar doordat hij steun krijgt van rasacteurs zoals Andy Garcia, Emma Thompson Derek Jacobi etc. weet de film nog wel te boeien. Een vingeroefening kun je dit dan ook het beste noemen. 5.5

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

De film heeft een beetje een hitchcock / psycho achtig sfeertje en dat geeft deze film een hele mysterieuze inslag. Lekker ook om weer eens naar een film van eind jaren 80 / begin jaren negentig te kijken.

Het heeft wel behoorlijk lang geduurd voordat ik een beetje in de film kwam. Verder vond ik de flasbacks naar het vorige leven nogal nep overkomen. Het deed heel veel af van de sfeer van de film.

Naar mijn idee een film met veel potentie, en ook al hebben ze hun best gedaan en is het een redelijk geslaagde film, toch hadden ze veeeeeel meer met dit verhaal kunnen doen. Het zit hem naar mijn gevoel vooral in de flashbacks. Die hadden veel beter gekunt en had de film nog meer charisma gegeven.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Maar wat is de poster toch prachtig!

avatar van Tarkus

Tarkus

Toch een goede film van en met Kenneth Branagh.

Mar het is toch vooral Emma Thompson die de show steelt en een pracht van een rol neerzet.

avatar van 606

Wat een film erg goed gedaan vooral de afwisseling in zwart/wit.

Acteurs spelen 2 rollen en dat gaat ze prima af.

Verhaal zit gewoon goed in elkaar.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een detective de identiteit van een vrouw met geheugenverlies probeert vast te stellen. Hitchcockiaans zowel in uitvoering als in het verhaal, en dat pakt goed uit hier. Een uitstekend plot met een aantal goeie twists en waarbij twee verhalen (gescheiden door tijd) parallel aan elkaar worden verteld.

avatar van bro

bro

Zware mindfuck, boeiend om naar te kijken.

avatar van Basto

Basto

Herzien, blijft een sterke originele thriller waarmee Branagh na zijn weergaloze debuut liet zien een erg sterk regisseur te zijn. Helaas is dat toch niet helemaal uit de verf gekomen. Met name door een wat brave keuze. Maar goed deze is fijn.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Nauwelijks serieus te nemen, maar niettemin onderhoudende mix van romantisch drama en thriller met Hitchcock-invloeden. Het is allemaal nogal dik aangezet en net daardoor gemakkelijk te behappen. Intussen zijn we 30 jaar na productiejaar en is de film op bepaalde vlakken, bv. de soundtrack, aardig gedateerd.

Hoe dan ook, Kenneth Branagh - eigenlijk niet eens zo'n goede acteur - doet prima wat hij moet doen, en hetzelfde kan gezegd van Emma Thompson - haar zie ik dan wel weer graag bezig. Verder nog wat bijrollen voor bekende koppen als Andy Garcia en Robin Williams.

Branagh staat ook achter de camera, maar zoals gezegd lijkt de film een soort van ode aan de Hitchcock-thrillers. Veel eigen stempel is amper te herkennen. Hoewel niet zwart-wit geschoten, zijn die scènes van de Straussen wel sfeervol in beeld gebracht. Maar over het algemeen is het eindproduct gewoon een simpele, makkelijk verteerbare hap.